Το μοναδικό μείον του Wave είναι ότι μου πιάνει το δέρμα στην χούφτα αν δεν προσέχω όταν τον σφίγγω. Στο σημείο που έχω βάλει με κόκκινο είναι το <<επικίνδυνο>> σημείο, μιας και οι άκρες του πολυεργαλείου είναι πολύ κοφτερές.
Και τέλος ο Skeletool CX στο χέρι μου. Πολύ πιο εργονομικά σχεδιασμένο εργαλείο με μικρότερο βάρος. Δεν χρειάζεται να τον κουβαλάς με το τσαντάκι ή στην τσέπη, μιας και ο κρίκος που έχει κουμπώνει μια χαρά στο θηλικάκι του τζιν. Με την χρήση που έχω κάνει και στα δύο εργαλεία μέχρι τώρα, θα αγόραζα Skeletool για προσωπική χρήση.
σ'ευχαριστω πολυ για το feedback και τις πολυ λεπτομερεις φωτογραφιες...
με μια πρωτη ματια φαινεται οτι το wave ειναι πιο χοντροκομμενο και με περισσοτερο ογκο και βαρος, αλλα αντιστοιχα βλεπω οτι το skeletool εχει μικροτερη πενσα, μικροτερα κοπτικα και προσωπικα το σχημα του δεν μου αρεσει...προτιμω την συμμετρια των αλλων πολυεργαλειων...
σε μια πιο επιμερους συγκριση με το surge, βλεπουμε οτι δεν εχουν καμια σχεση..(ενταξει δικαιολογειται και απο την τιμη αυτο)...
επειδη δεν εχω τοσο θεμα με το βαρος και τον ογκο, και δεν θα μ'ενδιεφερε να το εχω στην ζωνη μου (ισως αν ημουν αγροτης ή εκανα μια δουλεια που να το ειχα αμεσα αναγκη) αλλα στο τσαντακι μου, θα εμμεινω στο surge...
παντως η επιλογη για leatherman ειναι πλεον μονοδρομος...
![]()
Καλησπέρα.
Αν προχωρήσεις στην αγορά θα με ενδιέφερε το Leatherman Surge, αλλά σε inox (το πλήρες πακέτο που αναφέρεις στο ποστ Νο 27).
Αν θέλεις ενημέρωσε εδώ ή με πμ.
Ευχαριστώ.
Έχει να προτείνει κανείς κανένα Gerber για εργασίες κυρίως με Υπολογιστές και διάφορα ηλεκτρονικά; Θα με ενδιέφερε να έχει καλό grip στο πιάσιμο για τη πένσα, ψαλιδάκι και καλό κοπίδι. Επίσης ψάχνω και για σκέτο μαχαιράκι, τύπου Opinel με αρκετά σκληρή λάμα, κυρίως για χρήση στη φύση (χόρτα, ξύλα). Βλέπω έχει αρκετά Gerber αλλά δε βγάζω άκρη. Με ενδιαφέρει να διπλώνει η λάμα και όχι να μπαίνει σε θήκη.
http://www.gerbergear.com/
αγορια, το παρηγγειλα το απογευμα απο εδω...
μολις ερθει θα κανω μια μικρη παρουσιαση με φωτογραφιες και την προσωπικη μου αποψη...
Καλή επιλογή. Έχω ένα 5 χρόνια τώρα , πολύ ευχαριστημένος !
ευχαριστω, δεν με ανησυχει τοσο το συγκεκριμενο γιατι παιρνει ανταλλακτικο αλλα δεν θα το εχω και για μεγαλα ζορια...
αντε να σφιξω καμια βιδα απο τιποτα γυαλια ηλιου, κανενα παιχνιδι κλπ...
τα σπασιματα που φοβαμαι (αλλα και παλι παιζουν ρολο τα ζορια και η χρηση) ειναι στο κυριο μερος του πολυεργαλειου, που εκει παει για αλλαγη...![]()