Τελικα περα απο το ηθικο της υποθεσης θιγεται καποιος?Αν βγαινουνε ολοι κερδισμενοι,γιατι οχι.
Τελικα περα απο το ηθικο της υποθεσης θιγεται καποιος?Αν βγαινουνε ολοι κερδισμενοι,γιατι οχι.
Πάντως όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου με παιδιά ένα κοινο καϋμό έχουν, μου λένε ρε φίλε αν δεν είχαν τα πιτσιρίκια σχολείο, εχθές θα είχαμε φύγει για Αράχωβα, Δημητσάνα, Ζαγόρια, Πήλιο, Καλάβρυτα κτλ-κτλ... αφού να φανταστείτε μεζεύονται όλοι μαζί και κάνουν group therapy φορώντας τις αχρησιμοποιείτες στολές του σκι... δράμα...
Oι ξενοδόχοι απλά είναι ηλίθιοι... χιόνι δεν έχουμε και όταν έχουμε είναι για 3 μήνες σκάρτα. Π.χ. αντί να χρηματοδοτήσουν τα χιονοδρομικά ώστε να φτιαχτούν πίστες για downhill MTB, πράγμα που μπορεί να φέρει πολύ κόσμο ακόμη και το καλοκαίρι, κάνουν μια πρόταση της φούτσας επειδή δεν πάει πιο μακρυά το μυαλό τους.... τα χιονοδρομικά με τις υποδομές τους μπορουν κάλιστα να μετατράπουν σε πολλά πράγματα χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις κατα την περίοδο που δεν έχουν χιόνι.
Από ένα τέτοιο μέτρο οι ξενοδόχοι (και κάποιες επιχειρήσεις σε σχέση με τον τουρισμό) θα ευνοηθούν, αποκλείεται να έχουν λιγότερες κρατήσεις σε σχέση με το απλό τριήμερο. Πάει αυτό.
Εγώ έχω παιδί δημοτικού. Τί να το κάνω 4 μέρες? Κάτσε να σκεφτώ...Α, ότι το κάνω 15 μέρες Χριστούγεννα, 15 μέρες Πάσχα, 3 μήνες καλοκαίρι, 28η και 25η (αν δεν ξέρετε τους μήνες είστε άμπαλοι), οι 4 μέρες με πειράξανε? Και όσοι λένε ότι τα σχολεία στην Καλιφόρνια ή την Βιέννη ή δεν ξέρω και γω πού αλλού ανοίγουν Αύγουστο και κλείνουν Ιούλιο να σκεφτούν ότι αν τα Αμερικανάκια ή τα Μπουργκινοφασάκια και τα Γαλλάκια κάναν αυτά που κάνουν τα δικά μας τα παιδιά στο σχολείο, θα κλάταραν σε κανά δίμηνο. Η δικιά μου είναι 3η δημοτικού και σκέφτομαι με αυτά που μαθαίνει να τη βάλω να στείλει βιογραφικό στη NASA.
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Τη μείωση της σχολικής ημέρας κατά 2-3 ώρες αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Καφετεριών και Αιθουσών Αναψυχής, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση των καταστημάτων τους!
Με τη μικρή προοσθήκη ενός φραπέ στα χέρια των μαθητών, πρόκειται να εμπλουτσιτούν οι νέες σχολικές πινακίδες.
Το λεγόμενο Coffee Break, το διάλειμμα δηλαδή που είναι συνδεδεμένο με ολιγόωρες αποδράσεις για καφέ και κουβέντα, θα αποκτήσουν επιτέλους και τα ελληνικά σχολεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες!
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από «Εντολή Σαμαρά» και μεταβιβάστηκε στις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας για να εφαρμοστεί πάραυτα. Η εντολή δόθηκε ύστερα από συνάντηση του Πρωθυπουργού με παράγοντες της αγοράς και του τουρισμού, σε μια κοινή αναζήτηση τρόπων να τονωθεί η κίνηση στα μαγαζιά τους.
Χωρίς να είναι τίποτα οριστικό, μια και εκείνο που προέχει είναι η εφαρμογή του νέου ωραρίου, υπάρχει η σκέψη οι ώρες διδασκαλίας που θα χαθούν, να αναπληρωθούν από κατάργηση των εκπαιδευτικών περιπάτων (που δεν προσφέρουν τίποτα στην Οικονομία), των επισκέψεων σε Μουσεία και των μαθημάτων Computer, μουσικής και άλλων άχρηστων και χρονοβόρων δραστηριοτήτων που απασχολούν τους μαθητές (και επιπλέον τους στερούν ώρες Θρησκευτικών).
Σύμφωνα, πάντως, με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, μελετάται επίσης η κατάργηση των τριών τελευταίων ωρών διδασκαλίας (το λεγόμενο Lunch Break) ύστερα από αίτημα της Ένωσης Εστιατόρων, προκειμένου οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις ταβέρνες της περιοχής τους ώστε με το χαρτζιλίκι τους να βοηθήσουν την ανάπτυξη.
Τέλος, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η κατάργηση της Παρασκευής (το λεγόμενο Sexual Friday), που εφαρμόζεται σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ελεύθερα τους Οίκους Ανοχής των περιοχών τους, ώστε να τονωθεί και ο συγκεκριμένος κλάδος παροχής επαγγελματικών σεξουαλικών υπηρεσιών
Αρη, το καλοκαίρι στο USA συνήθως κρατάει 10-11 βδομάδες. Στις περισσότερες πολιτείες ξεκινάνε μετά το Labors Day και κλείνουν μέσα Ιουνίου. Αντίστοιχα υπάρχουν winter break 1 βδομάδα, spring break άλλη μια βδομάδα, 2 (!!) εθνικές επετείους thanks Giving + 4th July. Αντίστοιχα πολλές πολιτείες έχουν federal & state holidays για γεγονότα από Presidents date ως Martin Luther King date.
To California education code που είσαι, δεν επιβάλλει εκτός των παραπάνω και τις ακόλουθες?
Martin Luther King, Jr. Day: A Monday or Friday in the week of Jan 15
Lincoln Day: A Monday or Friday in the week of Feb 12
Washington Day: The 3rd Monday in Feb
Memorial Day: The last Monday in May
Independence Day: July 4
Labor Day: The 1st Monday in Sept
Veterans Day: November 11
Thanksgiving Day: Fourth Thursday in November
+ οτι το thanksgiving κοντεύει να γίνει βδομαδιάτικη αργία + κάτι Caesar Chavez Day που είναι αργία για το california univercity και όχι μόνο...
Δεν θα έλεγα οτι έχουμε περισσότερες αργίες...το αντίθετο μάλλον.
Βύρωνα σε βλέπω εξαιρετικά ενημερωμένο, τόσο που νομίζω οτι είμαστε γείτονες. Οι ημερομηνίες μπορούν να ειδωθούν εδώ: Κ12 CA School dates
Ακόμα και για τις State γιορτές που λές έχουμε και στην Ελλάδα νομίζω τοπικές εορτές, όμως το θέμα για μένα είναι αλλού. Οτι αντιμετωπίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία ως τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη. Κάτι σαν να έκλεινε η CA τα σχολεία για να εκδράμουν όλοι στην Tahoe...Ε δεν νομίζω να εύρισκε και πολλούς υποστηρικτές. Ωστόσο το συνολικό πρόβλημα είναι οτι για μια 4μελή οικογένεια έστω και μέχρι τα Καλάβρυτα, συνυπολογίζοντας τις τιμές των διοδίων, της βενζίνης και της διαμονής, νομίζω οτι το εγχείρημα καθίσταται εκ' προοιμίου κενό νοήματος.
San Francisco Bay Area member......
αυτοί μας αξίζουν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμη?
όλα του ποδαριού τίποτε ουσιαστικό..
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
βρακι δεν εχει ο κωλος μας, γαρυφαλο στ' αυτι μας.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Ναι, η πλειονότητα έχει τα προβλήματα που ξέρουμε όλοι.
Εχω την εντύπωση πως δεν θα πάει άσχημα όμως, αλλά δεν θα κατευθυνθούν και στα σαλέ του Καιμακσαλάν. Συνήθως στα 3μερα καθ.Δευτερας γίνεται λίγο πολύ χαμός στις εξόδους μας προς χωριά παππούδων, εξοχικά, σπίτια φίλων κλπ. Αν καταφέρει να κολλήσει 2 μερούλες άδεια (όσοι δουλεύουν ακόμα) το 5νθήμερο είναι λουκούμι.
Troop, έλα ρε στην Αίγινα που έχω γαρυφαλλιές να σε φτιάξω.![]()