Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 82 από 82

Θέμα: Καταργήθηκαν οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Julius Προβολή μηνύματος
    Ενα ρεμάρκ έκανε ρε αχώνευτε ότι ακυρώθηκαν οι άδειες αλιείας για να έρθουν οι τουρίστες να μας γαμήσουν την πανίδα, λες και τόσα χρόνια δεν τα έχουμε καταφέρει μια χαρά από μόνοι μας.

Δεν χωράει κι άλλο γραμμα στο ΜΑΕΘΡΑΤ ρε... εκτός αν το κάνουν μακρόσυρτο το τελευταιο Α...
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Ετσι...
    Όμως..
    Τώρα που μάθανε πως γ@...μαστε θα πλακώσουν και οι ... Ιταλοί....

Και αντε βρες μετά τίνος είναι το παιδί
    Οι Ιταλοί έρχονται για ψάρεμα στη Ελλάδα εδώ κι αιώνες... Στην Ηγουμενίτσα πχ γίνεται πανηγύρι... Στο δε Δέλτα του Εβρου το 1973 (παλιότερα επιτρεπόταν το κυνήγι) Ιταλός σε βάρκα ντόπιου ψαρά, μας πήρε πάπια που χτύπησε ο πατέρας μου κι επεσε μέσα στο νερό, πριν προλάβει να παει ο σκύλος μας να την πάρει...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Στην Ελλάδα μέχρι τώρα δεν επιτρεπόταν να έρθει εξωκοινοτικός να ψαρέψει ερασιτεχνικά,
    Δεν υπήρχε αυτή η μορφή τουρισμού που σε όλο τον κόσμο δίνει δουλίτσα και στα σκαφάκια
    και στα παρατρεχάμενα μαγαζάκια.
    Καλό είναι που έγινε,
    Από εκεί και πέρα τα χάλια του κρατικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα είναι γνωστά γιατί να συμβαίνει κάτι άλλο στη θάλασσα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 7gibernau
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139113

Στο καρ έχει διαγραφεί άλλα ψάχνω ακόμα!!
    Δεκτές όλες οι μάρκες..
    Σκόπος της αγοράς είναι η γενοκτονια του σπαρου

Όσο για τους Ιταλούς...έσκαγαν μύτη με εξοπλισμό πολλών χιλιάδων δραχμών κάποτε εκατομμυρίων δηλαδή και νόμιζαν ότι το χταπόδι των 200 γραμμαρίων ήταν ο γκοτζιλας.
    Έχω ρίξει ξύλο και μεγάλες μαχες στα κάμπινγκ της πλάκας δρεπανου με πολλούς Απ αυτούς. Και ναι έχω δει και κατασχέσεις εξοπλισμού και τέτοια.
    Αλλα χρόνια τότε..
    Η καταστροφή δεν είναι ο ερασιτέχνης ψαράς Καταστροφή είναι τα δυχτια 8 χιλιοστων που δεν περνάει ούτε το πλαγκτον απο μέσα.
    Πωλείται Ποδηλατο commencal supernormal 2 29"
    https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153604

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Οι Ιταλοί έρχονται για ψάρεμα στη Ελλάδα εδώ κι αιώνες... Στην Ηγουμενίτσα πχ γίνεται πανηγύρι... Στο δε Δέλτα του Εβρου το 1973 (παλιότερα επιτρεπόταν το κυνήγι) Ιταλός σε βάρκα ντόπιου ψαρά, μας πήρε πάπια που χτύπησε ο πατέρας μου κι επεσε μέσα στο νερό, πριν προλάβει να παει ο σκύλος μας να την πάρει...
    Οι αφηγήσεις του πατέρα σου για την καταστροφική δράση των Ιταλών κυνηγών την περίοδο του /70 (έχω κι εγώ τις ίδιες από τον δικό μου) δεν ισχύουν σήμερα γιατί απλά η νομοθεσία έχει αλλάξει.
    Οι αλλοδαποί κυνηγοί χωρίζονται σε δυο κατηγορίες .
    1) Σ αυτούς που έχουν 15ετή παραμονή στην Ελλάδα ή είναι κάτοικοι κράτους μέλους της ΕΕ .
    2) Τους υπηκόους άλλων κρατών (εκτός ΕΕ ) με μικρότερη των 15 ετών παραμονή στην Ελλάδα.

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία 2 , υπό προϋποθέσεις για έκδοση άδειας κυνηγίου (όχι τόσο απλές , σχεδόν αποτρεπτικές) επιτρέπεται να κυνηγήσουν μόνο σε ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές (ρεζέρβες).

Για την κατηγορία 1 (εκεί ανήκουν και οι Ιταλοί) εκδίδεται κανονική κυνηγετική άδεια αλλά πάλι ισχύουν αυστηρές χρονοβόρες προϋποθέσεις (όλα όσα απαιτούνται και για τους Έλληνες κυνηγούς) όπως..

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ομαδικό ή ατομικό) για την κάλυψη ζημιών από τυχόν ατύχημα που θα προκληθεί κατά την άσκηση κυνηγιού.

Τριπλότυπο ή γραμμάτιο είσπραξης των τελών κυνηγιού υπέρ Κ.Τ.Γ.Κ. και Δασών (κεφάλαιο Θήρας).

Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/86 στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν έχει καταδικαστεί για παραβάσεις των "περί Θήρας" διατάξεων και δεν εκκρεμεί σε βάρος του σχετική ποινική δίωξη.

Η άδεια κυνηγίου, η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καταθέτουν οι υπήκοοι κράτους μέλους της Ε. Ε., με επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
    α) δύο πρόσφατες φωτογραφίες
    β) βεβαίωση της Επιτροπής Κρίσης Ικανότητας Νέων Κυνηγών στην οποία θα βεβαιώνεται ότι πέτυχαν στις εξετάσεις.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν είναι και τόσο απλό για τον Ιταλό , Άγγλο , Γάλο , Πορτογάλο κλπ να πάρει το τουφέκι του και να έρθει για κυνήγι στην Ελλάδα (εν αντιθέσει με αυτό που πρόκειται να ισχύσει στο ψάρεμα).

Ένα άλλο βασικό σημείο είναι πως η τήρηση του νόμου ελέγχεται από τους δασικούς υπαλλήλους αλλά κυρίως από το σώμα θηροφυλακής που ιδρύθηκε εδώ και 10 περίπου χρόνια και συντηρείται αποκλειστικά και μόνο από χρήματα των κυνηγών .
    http://www.ksellas.gr/index.php?opti...id=168&lang=el

Τα ονόματα και τα κινητά τηλέφωνα των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων αν την επικράτεια (και δεν είναι λίγοι) θα τα βρείτε εδώ http://www.fisi.tv/%CE%9F%CE%BC%CE%B...%B5%CF%82.html

Οποιοσδήποτε μπορεί να τους καλέσει και να καταγγείλει παραβάσεις σε σχέση με τον δασικό κώδικα , όχι μόνο κυνηγετικές παραβάσεις αλλά πχ περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας κλπ.

:a12::a12::a12:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Πάμε στην ασχετοσύνη...

Εχεις πάει ποτέ στην Αμερική και στην Ευρώπη να κυνηγήσεις; Προφανώς όχι... Ακούς τι λένε στα διάφορα πηγαδάκια στη κυνηγια που πας με τους υπόλοιπους rambo like κυνηγούς... ή απο τα "περιοδικά" του χώρου (που τα παιρνουν απο την πολύ ανθηρη βιομηχανία του κυνηγιού). Κι αυτό φαίνεται με τις απαντήσεις σου ποιο πάνω...

Τράβα να κυνηγήσεις στην Αμερική και βγάλε permit... Kαι πες μου πόσο κάνει...
    Εχεις κυνηγήσει στην Ευρώπη; Κι αν ναι που; Στη Βουλγαρία ή στη Βρεττανία; Στη Βουλγαρία γινονται χειρότερα απ' οτι εδώ, μιλάμε για αφανισμό της πανίδας... Στην Βρεττανία ισχύει ακόμα το φεουδαρχικό καθεστός. Ο καθένας στη ΓΗ του κυνηγάει ότι θέλει, όποτε θέλει και σε ποσότητες που θέλει... (Εξαίρεση το κυνήγι αλεπούς με άλογα και δεκάδες, ίσως εκατοντάδες, σκυλιά) Οι υπόλοιποι που δεν έχουν γη και θέλουν να κυνηγήσουν πανε στον ιδιοκτήτη της γης κι αναλογα τις ορέξεις του καθένα πληρώνουν... Αλλά κυρίως πάνε στο εξωτερικό, φτηνότερα τους ερχεται.

Εδώ φωτό απο το τελευταίο μου κυνήγι στη Σκωτία το 1993 (οι πέρδικες εκεί είναι σαν συνεφα όταν σηκώνονται, εσύ από πότε έχεις να δεις πέρδικα; ) Ο δεξιά είμαι προφανώς, αριστερά ο μακαρίτης πατέρας μου... Τα δίκανα είναι δανεικα H&H του "αγρότη"... Κάνουν κάτι δεκάδες χιλιάδες λιρες Αγγλίας.

Συνημμένο 314549

Εχει ψαρέψει έξω; Ειδικά σε ποτάμι; Αντε να ρωτήσεις πόσο έχει μια άδεια αλιείας για τον ποταμό Dee...

Eδώ ναι, βρήκαν ότι θα αυξηθεί ο γαμοΤουρισμός αν δεν πληρώσουν αδειες αλιείας... Στο ξεπούλημα ότι απ'εμεινε...

Οπότε σταμάτα την σταυροφορία για το κυνήγι στην Ελλάδα με τις σημερινές ελλεινές συνθήκες. Αν θες να μιλήσουμε σοβαρά για το κυνηγι και πως θα έπρεπε να γίνεται άνοιξε άλλο θρεντ.

υ.γ. Για να μην ξεχάσω, το ηλιθιος δεν ειναι μομφή. Μομφή είναι ένας που δεν σε ξέρει να λέει ότι είσαι ασχετος ειδικά όταν κυνηγούσες χρόνια πριν αυτός πιασει καν οπλο τη ζωή του.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης , Αγγλία , Γερμανία , Γαλλία κλπ το καθεστώς χρήσης γης , συνταγματικά κατοχυρωμένο , είναι διαφορετικό από αυτό της Ελλάδας.
    Στα κράτη αυτά λόγω φεουδαρχικού παρελθόντος υπάρχουν τεράστιες ιδιωτικές περιοχές γης που διέπονται από διαφορετικό νομικό καθεστώς απ ότι στην χώρα μας.
    Στην Ελλάδα πχ , στον γαιοκτήμονα ανήκει μόνο η χρήση της γης και αυτό που παράγει όχι τα πουλιά και τα ζώα που διαβιούν σ αυτήν τα οποία ανήκουν , εφόσον φυσικά είναι θηρεύσιμα και πληρούνται οι όροι , κατάλληλη εποχή κλπ , σε όποιον έχει το νόμιμο δικαίωμα να τα κυνηγήσει και τα βρει πρώτος.
    Αντίθετα στην περισσότερη Ευρώπη και στη Σκωτία που αναφέρεις , τα θηράματα ανήκουν στον κάτοχο της γης στην οποία βρίσκονται , άρα και το αποκλειστικό δικαίωμα θήρευσης , το οποίο μπορεί να εκχωρήσει έναντι αμοιβής κατά το δοκούν . Έχει λοιπόν ισχυρό οικονομικό κίνητρο να φροντίζει με κατάλληλες καλλιέργειες και εμπλουτισμούς θηραμάτων την προσέλκυση κυνηγών στα χωράφια του.
    Τις φωτογραφίες , ειδικά τις παλιές , δεν τις συμπαθώ γιατί αποτυπώνουν χρονικές στιγμές , συνήθως ευχάριστες , που όμως δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω..
    Συγκινητική λοιπόν ,για μένα, η φωτογραφία με τον πατέρα σου , λυπάμαι που τον έχασες.
    Ο δικός μου , μια ανάσα πριν τα 90 , μου αφηγείται σε κάθε ευκαιρία κυνηγητικές ιστορίες , δυστυχώς τις ίδιες πάντα και εκδίδει κανονικά κάθε χρόνο κυνηγητική άδεια , όχι πως την χρησιμοποιεί αλλά για ψυχολογικούς λόγους.
    Μερικές φορές τον παίρνω μαζί , όταν οι συνθήκες υγείας του το επιτρέπουν και απολαμβάνω τον εφηβικό ενθουσιασμό του σαν αντικρίζει το ξημέρωμα την πρώτη τσίχλα να κατεβαίνει σφαίρα από την κούρνια της.
    Είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα έκανες κι εσύ αν δεν είχες την ατυχία να τον χάσεις..
    ΥΓ
    H&H super pose δεν έχω συναντήσει ακόμη αν και δεν δηλώνω ειδικός στα όπλα. Για μένα το λειόκανο κινηγετικό όπλο είναι απλά ένα εργαλείο στην όλη διαδικασία και τίποτα περισσότερο , θα κυνηγούσα με τόξο , σφεντόνα , αεροβόλο (απαγορεύονται) χωρις να θεωρώ πως κάτι θα άλλαζε γιατί κυνήγι δεν είναι το μπαμ αλλά πολλά περισσότερα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    :a12::a12::a12:
    ΟΚ .. ΟΚ !!
    Αφου έγινα τόσο κουραστικός..
    Τέλος απο μένα!

Νομίζεις ότι εμένα με ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις εσύ για το κωλοποδηλατό σου
    Τελευταία τροποποίηση από nicksior; 18/04/2014 στις 08:48.

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2009, 20:04
  2. Τι Θελουν οι γυναίκες !!!!
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 15:50
  3. Πως επιλεγονται οι moderator????
    από filippos_hornet στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2003, 13:54