Όχι δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις με σκουτεράκι. Και ποτέ σου να μην οδηγήσεις σκουτεράκι δε χάνεις και τίποτα. Εκτός απο την εμπειρία του να ξέρεις πόσο μαλακία είναι
Υπάρχουν πάρα πολλές μηχανές που είναι κατάλληλες για να ξεκινήσεις (κι εφόσον είχες τα χρήματα να πάρεις R6 σίγουρα πάρα πολλές εξ'αυτών, αν όχι όλες, θα ήταν εντός του μπάτζετ σου).
Πολλές απόψεις γράφτηκαν.
Άλλες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες, άλλες ήταν σύμφωνες, άλλες ήταν σωστές σα συμβουλές, άλλες ήταν και μ@λ@κίες του κερατά.
Το πιο σωστό κατά την άποψή μου (και το πιο απόλυτο βέβαια) είναι αυτό που σου έγραψε ο Σπυράκος.
Δεν ξέρω πόσο την πήρες, δεν ξέρω την οικονομική σου κατάσταση, δεν ξέρω το μέλλον γιατί δεν είμαι μέντιουμ.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, η πιο safe επιλογή είναι να τη δώσεις πριν καν την καβαλήσεις ή βγάλεις το δίπλωμα.
Το να δεις πρώτα αν θα σε τρομάξει, αν θα μπορείς να πας ήρεμα κλπ είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι.
Ναι τον πρώτο καιρό θα πηγαίνεις που λέει ο λόγος με το "ρελαντί", ούτως ή άλλως, είτε είναι R6 είτε οτιδήποτε άλλο γιατί θα φοβάσαι και είναι λογικό.
Μετά είναι το πρόβλημα, που σιγά σιγά θα αρχίσεις να ανοίγεις. Εκεί όλοι την κάναμε τη μαλακία, είτε μεγάλη είτε μικρή. Κάποια μαλακία, κάποιας μορφής. Και είτε πέσαμε, είτε διάφοροι παράγοντες κάνανε κολεγιά και σταθήκαμε τυχεροί, είτε μας τη συγχώρησε τη μαλακία το μηχανάκι. Ένα SS δύσκολα θα σου συγχωρήσει μαλακία. Και κυρίως από αυτές που συνηθίζουμε να κάνουμε ως αρχάριοι.
Και είναι άλλο να πας να ανοίξεις γιατί ξετσουτσούνεψες και να χάσεις τα φρένα και να πέσεις με 60, κι άλλο με 90.
Οπότε την πουλάς, μπορεί να χάσεις κάποια λεφτά, αλλά πας και παίρνεις μια μηχανή πολύ πιο κατάλληλη για ξεκίνημα, που και καλύτερες βάσεις θα σου δώσει, και δε θα είναι τόσο απόλυτη κι επικίνδυνη, και πιο άνετη θα είναι, και και και...
Κάνε εκεί το "αγροτικό" σου, κι όταν είσαι έτοιμος μετά από κάποια χρόνια, αν εξακολουθείς να τη θέλεις, πήγαινε πάρε R6.
Άλλη επιλογή, πιο "ανώδυνη" για την τσέπη σου (αν σου βγει, γιατί αν δε σου βγει γ@μα τα) και για την κ@υλα σου, είναι να την κρατήσεις τη μηχανή, αλλά να ακολουθήσεις με ευλάβεια αυτά που σου είπαν ο Bladerunner κι ο Sniper (και πιθανώς και κάποιοι άλλοι που ξεχνάω τώρα).
Βάλε κόφτη στα θέλω σου, βάλε κόφτη στο χέρι σου, στην κ@υλα σου, (βάλε και στη μηχανή άμα γίνεται, δεν ξέρω).
Οδήγα πολύ προσεκτικά.
Ξεκίνα το διάβασμα. Από θρεντ εδώ μέσα στο οδήγηση/tips and tricks, μέχρι βιβλία που έχουν βγει κατά καιρούς.
Κάνε σχολείο.
Αυτά.