Pipesmoker παμε μια κοντρίτσα?
Βασικά στο On-off με on-offαδικο κράνος θα έχεις χειρότερη προστασία απ' τον αέρα.
Τι παει να πει On-offάδικο κράνος σε on-off μηχανάκι αν εσύ δεν κάνεις εκτός δρόμου διαδρομές? Κάνεις εσύ off κομμάτια? Αν όχι τότε δεν σου χρειάζεται. Περισσότερα προβλήματα θα σου δημιουργήσει απ' το streetάδικο κράνος. Τι κι αν το μηχανάκι σου είναι on-off και βαρβάτο on-off μάλιστα. Ένα 990 πχ που σπέρνει στο χώμα και ταξιδεύει γοργά. Θα πάρεις ένα Qwest ή Beast και θα βολτάρεις χωρίς τον περιορισμό στα χλμ λογο του γεισου ή το βάλε βγάλε αυτού.
Θέλεις rx7 που είναι το αγαπημένο του τερενς? Κανένα πρόβλημα. Να το πάρεις! Πιθανότατα να είναι χειρότερο από ένα qwest αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο απ' ένα On-offάδικο ακόμα και για το ktm σου. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, ψάχτο σα θες.
Είδες τα shark και σου άρεσαν? Εδώ ίσως τα βρεις σκούρα γιατί το σχήμα τους κουνάει στις "όρθιες" ζελατίνες των on-off και έχει πολλούς στροβιλισμούς. Ίσως κάποιο μοντέλο να κάνει όμως. Ρώτα. Ψάξε.
Θέλεις να βγάλεις την εγνατία και να μείνεις στο χωριό 10 μέρες όπου θα λιώσεις τα λάστιχα σε ότι χωματόδρομο γνωρίζεις? Πάρε ένα on-offάδικο. Εκεί θα δεις τα οφέλη του.
Αν θέλεις μπορείς να αφαιρέσεις το γείσο στην εγνατία και να τον βάλεις πάλι αντικαθιστώντας και την ζελατίνα με γυαλιά motocross στο χώμα. Εδώ ο μόνος αντίπαλος του είναι ένα καθαρά εντουράδικο κράνος.
Δεν θέλεις συμβιβασμούς πουθενά? Πάρε 2 να τελειώνουμε. Το τέλειο κράνος για 2πλή και τριπλή χρήση δεν υπάρχει.
Κάπως έτσι ψωνίζουμε κράνη. Όχι έχω ον-οφφ θα πάρω ον-οφφ ούτε έχω ss θα πάρω rx7. Μπορώ να έχω ducati και qwest? Μια χαρά μπορώ. Μπορώ να έχω ducati και motocross κρανος? Ναι αν ειμαι τρελός! Ducati st4 και το Schubert το τουριστικό? Πολύ το βάρος ρε ψηλέ και θα σου κουνάει αν έχεις φαγούρα στην outostrada. Είσαι σίγουρος ότι σου χρειάζονται τα μπλιμπίκια τα ηλεκτρικά και δεν μπορείς να βολευτείς με κάποιο πιο σπορ κράνος? Έστω κι αν κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στην φασαρία.
Έχω ον-οφφ και το χρησιμοποιώ για ντιλίβερι? Ακόμα και flip up μπορώ να πάρω. Ναι το ξέρω ότι δε μου προσφέρουν την ίδια προστασία και όταν είναι ανοιχτό μπορεί να με στείλει για καινούρια οδοντοστοιχία αλλά εδώ περνάμε απ' το είδος χρήσης, στην ασφάλεια που είναι ένας παράγοντας στον οποίο ο καθένας δίνει διαφορετική βαρύτητα. Δεν έχει να κάνει πάντως με το αν ταιριάζει στις ανάγκες μου η τις ιδιαιτερότητες της μηχανής μου αφού για τις ανάγκες του ντιλίβερι πίτσα πίτα και σουβλάκι είναι ιδανικό.
Έχεις παπί? Εδώ δεν υπάρχει περιορισμός. Παίρνεις ότι θέλεις. Ότι σ' αρέσει! Όλα κάνουν στον πάπιο. Από rx7 μέχρι motocross.
Έχεις αντίκα του 40? Ο Τερενς λεει ότι το rx7 δεν κάνει γιατί κουνάει στην όρθια θέση στα πολλά χλμ και είναι κρύο αν πας προς τα βόρεια. Επ ένα λεπτό. Αυτό το σαραβαλάκι όταν κάνει κρύο δεν παίρνει μπροστά και δεν μπορεί να πιάσει πάνω από 70. Φίνα! Τότε πάρε rx7 αν θέλεις, μια χαρά κάνει. Εκτός και αν ο τερενς μας πει ότι ένα στρατιωτικό κράνος του 40 ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το μηχανάκι.