Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 120

Θέμα: Ακούγεται σαν μπιέλα αλλά δεν είναι. (XT-XTZ)

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αν δεν κατάλαβες αν πρέπει η όχι να τσεκάρεις κάτι άλλο σου λέω πως αν σφίξεις την βίδα με την καμπάνα επάνω και ο θόρυβος εξαφανιστεί (όταν κουνάς την καμπάνα με το χέρι) τότε δεν χρειάζεται να τσεκάρεις τίποτε άλλο.

Αυτό το'χα καταλάβει κ πρίν τις απαντήσεις σου ,γι'αυτό κ ρώτησα αν θεωρείς αναγκαίο τα περεταίρω.

Καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα που σου είπα, μιας και θα το ανοίξεις, αλλά όχι σουπερ απαραίτητο.

Οντως καλό θα ήταν ,άλλωστε την αναγκαιότητα ελέγχου των υπολοίπων αφορούσε το ερώτημα μου.

Εγώ ήθελα να ελέγξω και τη λειτουργία στο στοπ του μύλου. Αν δεν κατάλαβες τι είναι αυτό πες μου. Είχα ποστάρει και φωτό στο θρεντ με το σπασμένο γρανάζι 2ας αλλά φαίνεται και στις πρώτες φωτό που πόσταρα στο αρχικό θρεντ.

Φωτό στο "θρεντ με το σπασμένο γρανάζι 2ας" δεν βλέπω.
    Και όντως δεν έχω καταλάβει ακριβώς περι τίνος πρόκειται.
    Τι ακριβώς θα πρέπει να ελέγξω κ ποιό θα είναι το σημάδι κινδύνου δηλαδή...;
    Ειχα σκοπό να το ψάξω βέβαια.
    Οι μέχρι τώρα επεμβάσεις μου στα μηχανάκια μου αφορούσαν περιφερειακά-αναλώσιμα-ηλεκτρικά κ λοιπά βασικα.
    Τα μοτέρ τα εμπιστευόμουν πάντα σε επαγγελματίες μηχανικούς.
    Τα τελευταία 2 χρόνια έχασα την εμπιστοσύνη μου κ στον τελευταίο (κοντινό μου μάστορα) που εμπιστευόμουν ,κ είπα ν'αρχίσω να ενδοσκοπώ σιγά σιγά κ παρα μέσα κ ας πληρώσω για οτι χαλάσω.
    Εκτός απο το οτι είναι δικαιότερο απο το να πληρώσω κάποιον για να μου βγάλει μελλοντική ζημιά λόγω τσαπατσουλιάς την οποία κ πάλι θα πληρώσω (κάτι που έχει συμβεί πολλάκις κ ουδείς το παραδέχτηκε) ,μαθαίνω κιόλας κ γουστάρω κι απο πάνω.

More info αργότερα. (γράφω όποτε βρίσκω χρόνο)
    Αν και όποτε μπορέσεις κ έχεις διάθεση να παραθέσεις επεξηγηματικές λεπτομέρειες ,θα σου ήμουν υπόχρεος.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ντου νοτ, Άι ρiπιτ, ντου νοτ ντου ιτ. Μην βάλεις ταχύτητα στο κιβώτιο. Ποτέ ταχύτητα όταν κάνουμε τέτοιες εργασίες (ή αλλαγή γραναζιού κτλ.)

Αν ξεκινήσεις το λύσιμο να έχεις το νου σου σε μια βίδα απ' το καπάκι που είναι πίσω απ' την αντλία νερού, αν θυμάμαι καλά. Όλες οι άλλες είναι εξωτερικές εκτος από μια κρυφή. Φυσικά αντλία νερού και φίλτρο λαδιού θα πρέπει να βγουν. Το ψευτοκάπακο των δίσκων, μη το βγάλεις, βγάλε κατ' ευθείαν το μεγάλο καπάκι.
    Για τη βίδα του στροφάλου θα χρειαστείς 36αρι καρυδάκι, όλα τα άλλα στανταράκια νούμερα για Ιαπωνικό.

Ο μοχλός του φρένου ενοχλεί, βγάλε μόνο τις βίδες της τρόμπας και δέσε τον στο σταντ για να φύγει από μπροστά σου. Οι χαλκοροδέλες κανονικά θέλουν αλλαγή, εγώ έβαλα τις ίδιες και δε χάνουν.
    Προσοχή στο ξύσιμο της φλάτζας γιατί το αλουμίνιο χαράζεται για πλάκα, αν έχεις χρησιμοποίησε πλαστική ξύστρα. Το νου σου μη σου πέσει κανένα κομμάτι φλάτζα και το κλείσεις μέσα.

Μη ξεχάσεις να αφαιρέσεις υγρά ψυγείου και λάδια κινητήρα.

Για να ξαναβάλεις υγρά πρέπει να αφαιρέσεις το ντεπόζιτο (έχει χώρο ίσα ίσα να βγει η τάπα), κάνε το κόλπο του κλέφτη βενζίνης. Εξαέρωση κάνει μονο του, ξαναέλεγξε όταν ζεσταθεί για συμπλήρωμα.

Αν βγάλεις δίσκους (οπότε θα λύσεις και καμπάνα) να έχεις το νου σου γιατί δεν φτάνει να μπουν μονο με τη σωστή σειρά αλλά και στη σωστή θέση (έχουν εγκοπές και σημάδια). Θα ερμηνεύσεις καλύτερα το σχεδιάγραμμα που έχει το μανουαλ αν έχεις προσέξει την θέση τους πριν τους βγάλεις.

Δε θυμάμαι κάτι άλλο που ίσως σε βοηθήσει (εσένα ή οποιονδήποτε άλλο αντιμετωπίσει το ίδιο).

Προσπάθησε να καταλάβεις πως χαλάρωσε η βίδα, γιατί εγώ αισθανόμουν πολύ χαζός εκείνες τις μέρες.

Αν βγάλεις και βίντεο θα είσαι τιτάνας.
    Sent from me using a computer.

@daz
    Χαίρομαι να σε διαβάζω, κινητό workshop manual είσαι, εύγε.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Φωτό στο "θρεντ με το σπασμένο γρανάζι 2ας" δεν βλέπω.
    Και όντως δεν έχω καταλάβει ακριβώς περι τίνος πρόκειται.
    Τι ακριβώς θα πρέπει να ελέγξω κ ποιό θα είναι το σημάδι κινδύνου δηλαδή...;
    Post 46 στο ακριβώς από κάτω στο 47, ο νοτάκος έχει ποστάρει φωτό απ' το ρουλεμάν του stoper που πρέπει να ελέγξεις.

http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2428854

Post 56 που ακριβώς βρίσκεται το εν λόγο π@πάρι. θα το εντοπίσεις και στις πρώτες φωτό που πόσταρα.

http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2429036

Και γενικά όλη η 4 σελίδα με περισσότερες πληροφορίες σε διάφορους συνδέσμους.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 16/03/2015 στις 21:00.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    @daz
    Χαίρομαι να σε διαβάζω, κινητό workshop manual είσαι, εύγε.
    I wish!

Α ,καλά ,εγώ έψαχνα φωτό εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=143921

Αναλυτικότατα καταιγιστικός φίλε daz .
    Φχαριστώ σε πάλι.
    Και ότι άλλο βοηθητικό σου έρθει ,μην διστάσεις να το αναφέρεις.

Να φανταστώ δηλ οτι για να γίνει ο έλεγχος θα πρέπει να ξηλωθούν όλα αυτά;
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	shift-shsft.jpg 
Προβολές:	207 
Μέγεθος:	53,1 KB 
ID:	332472
    " the PouroDuro team "

Moderator
    Το κατάλαβα ότι έψαχνες αυτό το θρέντ. Και εγώ εκείνο βρήκα πρώτο.

Εμένα μου έρχονται διάφορα αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν όντως μπορούν να βοηθήσουν. Για παράδειγμα η χρήση δέρματος αντί για αλουμίνιο ίσως βοηθήσει αν δεν βγάλεις την καμπάνα ενώ ήταν η ενδεδειγμένη λύση της υαμαχα στα προηγούμενα μοντέλα.

Αν βγάλεις καμπάνα θα χρειαστείς και ασφάλεια για το παξιμάδι τις καμπάνας.

Αν βγάλεις το straight key θα ξεχρονιστεί ο στρόφαλος με τον αντικραδασμικό. Πανεύκολο να ξαναγίνει ακόμα και χωρίς μανουαλ απλά βάζεις τις τελείες που εχουν τα δύο γρανάζια μαζί.

Οι δίσκοι του συμπλέκτη καλό ειναι όταν τοποθετούνται να έχουν λάδι μηχανής. (μη τους σκουπίσεις και τους τοποθετήσεις στεγνούς).

Ο έλεγχος μπορεί να γίνει και οπτικά αφού το εν λογο ρουλεμάν φαίνεται εξωτερικά. Αν ψάξεις τα λινκ στο θρεντ που σου είπα ίσως βρεις κι άλλες φωτό με το προβληματικό παπαρίδιο. Αν δεν θέλεις να το λύσεις έλεγξε την λειτουργία του οπτικά.Το να αφαιρεθεί δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται, νομίζω ότι θα χρειαστείς και αφαλειοτσίμπιδο.
    Ασφαλειοτσίμπιδο νο1 θα χρειαστείς και για το συμπλέκτη (εκεί που πιάνει η ντίζα) αλλά αν δεν έχεις, ειναι τόσο μικρή αυτή η ασφάλεια που μπορείς να την αφαιρέσεις εύκολα.
    Σε μια βίδα ίσως χρειαστείς αλενάκι με μύτη μπίλιας.

Γάτε ξέρω πως αισθάνεσαι αν δεν το έχεις ξανακάνει. Μην αγχώνεσαι, είναι πραγματικά πολύ εύκολη δουλειά. Εκτύπωσε το μανουαλ ή τις σελίδες που χρειάζεσαι και φρόντισε να μη σε αγχώνει ο χρόνος. Οτιδήποτε βγάζεις να προσέχεις από πίσω μήπως έχει καμία ροδέλα και πέσει (αυτό γενικά σε ότι κάνεις).

Το μανουαλ είναι τόσο αναλυτικό και καλο που δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν μπορέσω να ξαναβρω τις πληροφορίες που είχα βρει τότε για το στόπερ του μύλου θα ποστάρω.

Βασικά πιστεύω πως αν δεν άφηνες το μηχανάκι να σκορτσάρει και δεν μπλόκαρες τον πίσω τροχό με ταχύτητα μέσα δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα στο στόπερ. Υπάρχουν σκισμένα χτ που δεν νιώθουν ενώ μπορεί σε κάποιον που σέρνεται να διαλύσει.

Edit. Να προσέξεις τα lubrication points και τι λιπαντικό χρειάζονται. Αν βάλεις (να βάλεις) λοκτιτε στην βίδα του στροφάλου να φροντίσεις να καθαρίσεις καλά το σπείρωμα από τα λάδια και να προσθέσεις μερικά νμ παραπάνω λόγο απουσίας λιπαντικού από την ροδέλα και τα σπειρώματα.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 16/03/2015 στις 22:10.

Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα μπορέσω να βρώ τρόπο να σφίξω το επίμαχο σημείο κ χωρίς να βγεί η καμπάνα.
    Αλλά ο έλεγχος του π@π@ριδίου είναι σοβαρός λόγος να βγεί κι αυτή.

Το να πάρω μιά ασφάλεια παραπάνω δεν είναι θέμα.
    Αλλωστε μπορεί στο σφίξιμο να κάτσει κ στο 2ο άρα κ αχρησιμοποίητο αυτί της παλιάς ασφάλειας ,όπως έκατσε κ στην δική σου περίπτωση ,οπότε δεν θα χρειάζεται καν η καινούργια.

Αν μπορέσω να έχω σαφή άποψη του ρουλεμενακίου χωρίς να τα τραβήξω όλα έξω θα είναι καλή περίπτωση.
    Αν κατάλαβα καλά ,εφ'όσον το ρουλεμανάκι αυτό είναι ΟΚ ,τότε δεν υπάρχει κ πρόβλημα. Σωστά ;

Σε περίπτωση που χρειαστεί να το λύσω τελείως ,απλά το τραβάω αφού λύσω ότι χρείαζεται κ το παίρνω στο χέρι;
    Κάτι ροδέλες που έχει στο σχέδιο απο την εσωτερική πλευρά ,μένουν στη θέση τους ή θα τις ψάχνω μέσα στην κάσα;

Τα λίνκ που παρέθεσες τα διάβασα κ κατάλαβα την φιλοσοφία του προβήματος κ σ'ευχαριστώ.

Ασφαλειοτσίμπιδα έχω 4 διαφορετικά νούμερα οπότε μάλλον θα'μαι καλυμένος.
    Αλλενάκια με μύτη μπίλιας επίσης έχω τα πάντα όλα.

Αυτό με τις λεπτές ροδέλλες με τάσεις αυτομόλησης το έχω εντριφήσει ,αλλά καλά κάνεις κ το τονίζεις.

Οσο για την χρήση
    Οταν νιώσω οτι πάει να σκορτσάρει κατεβάζω πάντα γιατι αφενώς το θέλω ζωντανό ,αφεταίρου γνωρίζω οτι καλύτερα μία κάτω κ στροφές ψηλά ,παρά μια πάνω κ γκαπα-γκούπα.

Γενικά όμως ,το μηχανάκι το'χω χαρεί χωρίς να το λυπάμαι.
    Και στο χώμα κ στην άσφαλτο.
    Πράγμα που σημαίνει οτι στο χώμα βγάζω κέφια με όσες δυνατότητες διαθέτει ,και στην άσφαλτο γουστάρω να πηγαίνω ας πούμε....σχετικά γλήγορα για μονοκύλινδρο.

Βέβαια η συντήρησή του είναι πολύ πάνω κ πολύ πιό συχνή απο τυπική.

Λιπαντικό όπου αναφέρεται θα βάλω.
    Αλλα βασικά σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω παντού λάδι μηχανής ,κ να μην ασχοληθώ με την προμήθεια ειδικών λιπαντικών.
    Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό.

Locktite επίσης θα βάλω ,κ μάλλιστα σκεφτόμουν να πάω να πάρω τον τύπο που εφαρμόζεται σε σπειρώματα με λάδι.
    Απλή έχω.
    Αν χρησιμοποιήσω αυτήν ,με καθαρό σπείρωμα ,για πόσα ΝΜ παραπάνω μιλάμε;

Και να μην ξεχάσω ,κερνάω όποτε βρεθείς προς τας Αθήνας κι έχεις χρόνο κ διάθεση.
    " the PouroDuro team "

Moderator
    Δεν χρειάζεται να τα βγάλεις όλα, όχι. Αυτό πχ που γράφει παραπάνω ότι χρειάζεται 22νμ γιατί να βγει? Το ρουλεμάν χρειάζεται αλλαγή μόνο αν βγει (αυτό στο οποίο μπαίνει ο λεβιές), η τσιμούχα στεγανοποίησης (απ' την άλλη μεριά) χάνει λάδι?
    Δες εδώ τι χρειάζεται έλεγχο και την διαδικασία μονταρίσματος (επόμενη σελίδα στο μανουαλ απ' αυτή που πόσταρες). Απ' την άλλη μεριά θα βγει ο λεβιές και νομίζω η ασφάλεια?

http://www.manualslib.com/manual/656....html?page=301

Μπορεί να έρθω πριν τις γιορτές, θα προσπαθήσω να βρω χρόνο για μια μπύρα ή ένα καφεδάκι, το έχω πει και σε άλλους που θέλουν να με κοπανήσουν για όσα έγραψα στο japan vs Euro Κοίτα να το έχεις φτιάξει, θέλω βόλτα με το υπερεργαλείο.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Αν χρησιμοποιήσω αυτήν ,με καθαρό σπείρωμα ,για πόσα ΝΜ παραπάνω μιλάμε;
    Δεν ξέρω. Όχι πολλά γιατί και το λοκτιτε πριν στερεοποιηθεί προσφέρει περισσότερες λιπαντικές ικανότητες από το στεγνό σπείρωμα. Μεγάλο ποσοστό της δύναμης που ασκούμε στη βίδα πάει στις τριβές με το σπείρωμα και την ροδέλα. Αν η βίδα στην επαφή της με τη ροδέλα έχουν μια ιδέα γράσο μολυβδαινίου (αν δεν έχεις βάλε λάδι) και το σπείρωμα λοκτιτε, μπορεί να μην χρειάζεται τίποτε παραπάνω. Αλλά 5 νμ δεν θα του κάνουν κακό.
    Αν θέλεις μπορείς να σφίξεις δυο φορές την μια με λαδι και την δευτερη με λοκτιτε σημαδεύοντας την πρώτη φορά τη θέση της βίδας. Αλλά ειλικρινά δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Ροδέλα να αλλάξεις. Όταν την λύσεις και δεις πως ασφαλίζει θα δεις ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις έιναι να την αλλάξεις. Αυτή η βίδα μόνο με τρεις τρόπους μπορεί να χαλαρώσει. Πρώτον ανοίγοντας την ασφάλεια, δεύτερον γυρίζοντας μαζί με την ασφάλεια, τρίτον πηδώντας σπείρες.

Αν έχει ανοίξει την ασφάλεια θα το δεις αμέσως, μπορείς να το διαπιστώσεις με το που θα βγάλεις την τρόμπα νερού.
    Για να γυρίσει μαζί με την ασφάλεια πρέπει το αυτάκι της ασφάλειας που μπαίνει στην εγκοπή στην οποία μπαίνει και το straight key (δεν ξέρω πως αλλιώς λέγεται) να έχει καβαλήσει, να έχει κάνει έναν πληρη κύκλο και να ξανα μάγκωσε εκεί μέσα.
    Για να δεις αν έχει πηδήξει σπείρες βίδωσε τις την βίδα μέχρι ένα σημείο που να μην ακουμπάει πουθενά και κούνησε τη βίδα μέσα έξω να δεις τι κενά έχει. Αλλά όπως είπε και ο Μισκιν είναι δύσκολο να γρανάρει (καλά το είπα ρε?) η βίδα χωρίς να το καταλάβεις.

Δες την καινούρια ασφάλεια στο ποστ 19 και την θέση που ασφαλίζει το αυτάκι στο ποστ 30. Το θεωρείς αδύνατο να γύρισε μαζί με την ασφάλεια η βίδα? Δεν ξέρω, 2.5 με 3 ευρώ έχει η ασφάλεια, άλλαξέ τη! (τιμή ακριβώς δεν ξέρω γιατί μου έπιασε τον κώλο ο ντόπιος)

Το άνοιξα σήμερα.
    Εκ πρώτης όψης δεν κουνιόταν τίποτα.
    Προσπάθησα επισταμένως κ προς όλες τις κατευθύνσεις να καταφέρω να ταρακουνήσω τον άξονα με τα γρανάζια ,έχοντας στο μυαλό μου το αποτέλεσμα του βιντεακίου που έχεις παραθέσει πιό πίσω ,αλλά ,τίποτα ,ακλόνητο το σύστημα.
    Αρχισα να αλλάζω χρώματα ,σκεφτόμενος μην έχει συμβεί κάτι χειρότερο και παραμέσα.
    Αλλά γιατί;
    Λάδια είχε κ ανέβαζε κανονικά.
    Τι άλλο να γινε...
    Καθόμουν κ το χάζευα ανοιχτό σαν μπούφος προσπαθώντας να καταλάβω τι μπορεί να έχει συμβεί.
    Αναψα ένα τσιγάρο.
    Επιασα το παξιμάδι με το χέρι μου κ το κίνησα πολύ ελαφρά αριστερά-δεξιά.
    Μου φάνηκε οτι έβλεπα το αυτάκι της εγκοπής να παίζει ελαφρά μέσα στην εγκοπή.
    Ρε λες;...
    Ανοίγω το αυτί που ασφαλίζει το παξιμάδι ,κ σπάει με τη μια.
    Το βγάζω εκτός.
    Δοκιμάζω να ξεβιδώσω το παξιμάδι και....ξεβιδώνει απλά κ εύκολα με τη δύναμη του χεριού μου.
    80 ΝΜ και με τενοντίτιδα παρακαλώ.
    Τελικά πρέπει να'μαι πολύ δυνατός.

Κάθισα κ το μελέτησα πολύ.

Το αυτί που ασφαλίζει το παξιμάδι ήταν εκεί που έπρεπε ,απολύτως εφαπτόμενο με την πλευρά του παξιμαδιού ,κ χωρίς ιχνος υποψίας ανοίγματος.

Να πήδηξε το εσωτερικό αυτάκι που ασφαλίζει την ασφάλεια κ να έκανε μιά ολόκληρη στροφή μαζί με το παξιμάδι ,απλά δεν παίζει.
    Δοκίμασα να γυρίσω την ασφάλεια πιέζοντάς την για να πηδήξει το αυτί ,κ δεν βγαίνει απο την εγκοπή ούτε χωρίς το παξιμάδι.

Οπτικό πρόβλημα στα σπειρώματα αξονα-παξιμαδιού ,ΔΕΝ υπάρχει.
    Ούτε και η αίσθηση βιδω-ξεβιδω μου δίνει την υποψία γρανιαρίσματος.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι σχεδιαστικό ή κατασκευαστικό λάθος.
    ή
    δεν έχει εξ'αρχής υπολογιστεί κάτι ,που υπάρχει ανάμεσα στο συνολικό σάντουϊτς εξαρτημάτων που ασφαλίζονται απο την ροπή του συγκεκριμένου παξιμαδιού ,κ το οποίο κάτι αποκτά ανοχές με την χρήση με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό και έτσι να χαλαρώνει το σύστημα.
    (κάποια ή κάποιες ροδέλες για παράδειγμα - κάποια έδραση - κάποια πατούρα - κάτι που συμπιέζεται ή φθείρεται και αποσυμπιέζει το σύστημα)
    ή
    ο προγραμματιστής της γραμμής συναρμολόγησης , ρύθμισε τα αερόκλειδα στα 8 αντί για τα 80 ΝΜ.

Καμπάνα δεν έβγαλα.
    Μπόρεσα να δώ το ρουλεμανάκι του στόπερ με φως πεντακάθαρα κάτω απο την καμπάνα.
    Είναι κουμπωμένο στη θέση που πρέπει ,και φαίνεται ΟΚ Οπτικά κ όσο μπόρεσα να το πιέσω δεξ-αρ με δάχτυλο δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.
    Επειδή τα κμ είναι λίγα για να'χουν θέμα δίσκοι-ελατήρια ,κι επειδή δεν είχα αίσθηση πατιναρίσματος ,σκέφτομαι να μην βγάλω καμπάνα κ να σφίξω μπλοκάροντας το 2ο γρανάζι του άξονα με το μεγάλο γρανάζι της καμπάνας.

Το θέμα είναι ΤΙ γίνεται με το παξιμάδι;;;
    Η κόλα δεν νομίζω να κάνει κάτι εκεί.
    Οχι με τις δυνάμεις κ τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται εκεί μέσα κ με μπάνιο στο καυτό λάδι.

Να του ρίξω καμιά 100ή ΝΜ για να μείνει στη θέση του απο δω κ μπρός...;
    " the PouroDuro team "

Moderator
    Εγώ υπέθεσα ότι είχε σφιχτεί το παξιμάδι με λάθος ροπή. Αλλά τότε νόμιζα πως μόνο στο δικό μου ή σε ελάχιστα είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Τώρα που βλέπω ότι το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν όλοι, ακόμα και χτ, το θεωρώ λίγο απίθανο.

Για το σχεδιαστικό κατασκευαστικό λάθος που λες, σου υπενθυμίζω ότι η υαμαχα έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο παξιμάδι και στο παρελθόν. Παλιότερα δεν έβαζε ροδέλα ασφαλείας και χρησιμοποιούσε μεγαλύτερη ροπή (δεν γνωρίζω άλλες αλλαγές).

Αν κάτι αποκτά μεγαλύτερες ανοχές με την λειτουργία του κινητήρα καθώς αυτός στρώνεται, μετά την δεύτερη φορά που θα σφίξουμε αυτό το παξιμάδι με τον κινητήρα πλέων στρωμένο το πρόβλημα πρέπει να εξαφανιστεί. Δεν ξέρω αν και τι μπορεί να αποκτά ανοχές λόγο φθοράς σε έναν κινητήρα που είναι τόσα χρόνια στην αγορά και το βρίσκω λίγο απίθανο.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που το χτ660.κομ δεν είναι γεμάτο από τέτοιες αναφορές η δεν υπάρχει αναφορά στο θρεντ με τα "γνωστά προβλήματα".

Είμαι περίεργος να δω αν το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσει και κάποιος με μοντέλο 10-11 και πάνω.

Δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Εμένα μου είπαν να βάλω από λοκτιτε μέχρι χρώμα για σίδερα και βίδα ασφαλείας. Άλλη βίδα εκεί δεν μπαίνει, θέλει να είναι ψιλόπαση και με το ίδιο πάχος. Οι βίδες της αγοράς είναι πιο χοντρές που σημαίνει ότι η ασφάλεια θα είναι στον αέρα.

Εγώ δεν έκανα τίποτα παραπάνω. Αν το ξαναέκανα θα έβαζα λοκτιτε και 5νμ περισσότερα. Το πρόβλημα σε 'μένα εμφανίστηκε στα 68Κ, τώρα έχω 76. Όταν και αν φτάσει στα 140Κ θα ξέρω. Το σίγουρο είναι πως για τα επομενα 50Κ δεν θα με αγχώνει. Πιστεύω πως μέχρι να ξανα εμφανιστεί, αν ξανα εμφανιστεί, θα χρειαστεί κανένα σετ ελατήρια ή καδένα ή τσιμουχακια βαλβίδων, οπότε θα έχω την ευκαιρία να το τσεκάρω.

Δεν ξέρω τι να σου προτείνω. 10νμ δεν νομίζω να σου δημιουργήσουν κάποιο θέμα αλλά παραπάνω!????

Moderator
    Ο Pinezas λαμβάνει?

Τελικά τι έφταιγε που το μηχανάκι δούλευε σαν τρακτέρ μετά την "επισκευή" της χαλαρής βίδας απ' τον μάστορα με το βαρύ χέρι? Ήταν η παραπάνω ροπή που χρησιμοποίησε ή είχε κάνει καμιά άλλη μαλακία?

Αν μπει loctite στο παξιμαδι,υπαρχει περιπτωση να λυθει ας πουμε;;
    Εγω εβαλα σιγουρα 10 νμ παραπανω δυναμη.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Αν μπει loctite στο παξιμαδι,υπαρχει περιπτωση να λυθει ας πουμε;;
    Εγω εβαλα σιγουρα 10 νμ παραπανω δυναμη.
    Βασικά δεν ξέρουμε ούτε καν αν ξεβίδωσε η βίδα. Οπότε ότι και να λέμε, ότι και να βάζουμε αν η βίδα δεν ξεβίδωσε τι νόημα έχει?

Κανονικά με το λοκ δεν πρέπει να λυθεί, δεν ξέρω τι παίζει με τις θερμοκρασίες και τα διάφορα μοντέλα λοκτιτε.

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Είναι κοντή δεν είναι ούτε καν 1.80, αλλά πηδάει πολύ
    από NAKANO-1100 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2007, 13:30
  2. ιδια δεν ειναι αλλα μοιαζουν αρκετα...
    από tools στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/01/2007, 22:35
  3. «Δεν είναι τα πάντα μοτοσυκλέτα μάγκες, αλλά ούτε και τραχανάς...»
    από nimbus στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2005, 13:54
  4. δεν είναι νέο πια αλλά ας το γράψω
    από NLS στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2004, 23:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα