οταν ειπα οτι συμφωνεις μαζι μου εννοουσα ακριβως το οτι: ''ενώ τα συστήματα και οι ιδέες κατασκευάζονται από ιδεολόγους αποσκοπώντας στο τέλειο, στο ιδεατό, ο ίδιος ο άνθρωπος που είναι χειριστής, χρήστης και μέλος του συστήματος είναι ατελής'' οπως λες κι εσυ. οποτε το θεμα ''κοκκινοι φακοι'' δεν εχει θεση.
κατα τα αλλα εγω εχω να παρατηρησω 2 πραματα με τα οποια γελαω φυσικα:
1.ποσο αστειο ειναι απο καποιον που δηλωνει οτι πιστευει σε θεους-χριστους-παναγιες (και οτι συμπαρασυρουνε ολα αυτα) να θεωρει αφυσικη παραχωρηση την αλληλεγγυη χωρις επιβολη και απιαστη ουτοπια μια κοινωνια αταξικη (πολυ περισσοτερο οταν η διδαχη της ιδιας της πιστης καταληγει στο αταξικο!)
2.δεν ειμαστε τπτ μαλακες να κυνηγαμε το ιδανικο! γιατι να προσπαθουμε να παμε για μπανιο στην καραιβικη? ας μεινουμε να κολυμπαμε στις σκατουλες της ελευσινας διπλα στα διυλιστηρια! ετσι κερδιζουμε σε ρεαλισμο, δεν μας λενε ονειροπαρμενους και γραφικους και κανουμε και μπανιο!
τιπ: το τελειο ειναι για να το κυνηγας, διαφορετικα δεν εχει λογο υπαρξης. δεν θα το φτασεις. το ξερεις. αλλα ελπιζεις να τα καταφερεις μπας και βελτιωθει το πραμα. και οσο ζεις ετσι προσπαθεις.
τελος απο μενα. καλημερα
![]()