σωστο το κραξιμο, λαθος ο λογος μου φαινεται εμενα.
δλδ να κραξεις την συνομοταξια των χιπστεραδων για το fake της υποθεσης (της οποιας υποθεσης) το καταλαβαινω. το να τους κραζει κανεις ομως γιατι θεωρει οτι προσπαθουνε λεει να περασουνε τα ιδεωδη του μοτοσυκλετισμου απο ενα δικο τους ηλιθιο φιλτρο και να περασουνε το αποσταγμα σαν και καλα γνησιο μοτοσυκλετισμο στο συνολο των εποχουμενων λες και συγκαλεσαμε το πολιτμπυρο των μοτοσυκλετιστων και η καστα των χιπστεραδων ανελαβε και περασε την γραμμη της, ε μου φαινεται ιδιαιτερα ηλιθιος λογος για να τους κραξει κανεις.
η μαλλον μου φαινεται οτι βρηκαμε μια καλη αφορμη να κραξουμε οσους δεν γουσταρουμε (ο καθενας για τους λογους του).
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Το θεμα με τους χιπστερς ειναι οτι "κλεβουν" το φαινεσθαι απο διαφορες κουλτουρες με τις οποιες ουδεμια σχεση εχουν απλα γιατι καποιος σκεφτηκε να τις κανει μοδα.
Τρανο παραδειγμα ο τυπας στο Honda με τις Marteens. Που πα' ρε φιλε;; Οταν εγω φορουσα marteens και σωληνες εσυ θα με κοροϊδευες σιγουρα!
Οπως και οταν ενας φιλος μου, παλια στο σχολειο, εσπασε τα γυαλια του και δεν ειχε φραγκα αμεσως για να παρει αλλα και φορουσε παλια κοκκαλινα του πατερα του, παλι δουλεμα επεφτε θυμαμαι.
Τωρα ειναι vintage και hip και ξυσε τα φρυδια σου.
Εεε, it's payback time, I guess!![]()
MADE IN JAPAN 日本製
Για να μην γουστάρεις κάποιον πρέπει να τον ξέρεις. Για να γελάς με την εμφάνιση κάποιου, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να τον δεις. Και το να διακωμωδείς κάτι το οποίο ειναι προφανές ότι είναι επιτηδευμένα εκκεντρικό, όπως είναι όλη αυτή η back to the future κουλτούρα, δεν είναι κράξιμο το οποίο στην αργκό ορίζεται ως "γιουχάϊσμα-αποδοκιμασία". (ναι το γκουγκλάρισα) Το δε "κράξιμο" ως λέξη θεωρείται και υποτιμητική για τον δράστη αυτού διότι αρχικά σήμαινε "ρατσιστικό σχόλιο εναντίον ομοφυλόφυλων". Οι λέξεις, έχουν δύναμη είτε το καταλαβαίνουμε μερικές φορές είτε όχι. Και δεν το λέω αποκλειστικά για εσένα αυτό, τα περί "κραξίματος" είναι η νέα μόδα στα θρεντΖ από ότι φαίνεται.
Για το ποιός και πως κατέχει την απόλυτη μοτοφιλοσοφία... Μάλλον κανείς ένας γιατί είναι καθαρά προσωπική και όντως δεν την έχει ορίσει ούτε το ανώτατο σοβιέτ, ούτε το τέταρτο ράιχ, ούτε η σύγκλητος ούτε η γερουσία ούτε η εκκλησία του δήμου. Έχω αρχίσει (αργά αργά) να αποδέχομαι ότι ο καθ' ένας καυλώνει με το μηχανάκι του για άλλους λόγους και το να καυλώνεις απλά επειδή σε χαζεύουν στην προαναφερθείσα πλατεία (ή και σε όποια άλλη πλατεία) για τα ρούχα σου, το κούρεμα και το όχημά σου είναι πιθανώς το ίδιο με την ευχαρίστηση που θα νιώσω εγώ ας πούμε πατώντας έναν άγνωστο στριφτερό δρόμο στο πουθενά του χάρτη χωρίς να το μάθει ποτέ κανείς. Όπως κανείς χιπστεράς δεν θα νιώσει τι στο καλό ευχαριστιέμαι εγώ στο πουθενά χωρίς να το διατυμπανίσω με/σε κάθε πιθανό μέσο, έτσι δεν θα νιώσω τι ευχαριστιούνται εκείνοι κάνοντας "ride" αστείας απόστασης σε αδιάφορους αστικούς δρόμους ντυμένοι καρναβάλια συνοδεία φωτογράφων και βιντεοκάμερας. Αποδέχομαι όμως ότι κάποια ευχαρίστηση αντλούν από όλο δαύτο, αλλιώς φαντάζομαι θα έκαναν κάτι άλλο γενικότερα στη ζωή τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα να πω ότι τα χίπστερ μηχανάκια (για εμένα) είναι άχρηστα γιατί δεν μπορείς να τα πάς μιά μεγάλη εκδρομή ή να τα χρησιμποιήσεις για καθημερινή μετακίνηση; Ότι (για εμένα) η ουσία ΔΕΝ κρύβεται στην πλατεία της Αθήνας ή την πλατεία κανενός τρέντι προορισμού στον οποίο θα πας κυρίως εθνικάτος; Και άμα θέλω να γελάσω με τις σοβαροφανείς φατσούλες κακέκτυπα καναδού ξυλοκόπου, άγγλου mod ή ρόκερ ή πάνκ, αμερικανού χαρλεά και το σχετικό ποζάρισμα, με τις σέλφις και την σκηνοθεσία της τρεντιάς και την όλη επίδειξη, μπορώ να το κάνω ελεύθερα χωρίς τον επιχειρούμενο στιγματισμό του ότι "κράζω" κάποιον ή ότι "γκρινιάζω" για οτιδήποτε. Αν έχουμε ξεκινήσει το πολιτικώς ορθόν κίνημα του όλοι αδέρφια-όλοι ωραίοι-όλοι χωράνε, να βγει ένα σχετικό memo να το ξέρουμε. Και μετά... (θένκ γιου Πάιπ για το ταξίδι πίσω στο χρόνο).
Αν όλα τα χιπστεριά της γης
πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε
πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας
θ' αγκάλιαζε θαρρώ.
Αν όλα τα χιπστεριά της γης
φωνάζαν τα τζαπόνια
κι αφήναν τα τοκίκο τους
και μπαίναν στο χορό