Κατ'αρχάς όπως γράφτηκε και νωρίτερα, έχουν γίνει όλα μια σούμα.
Κοντράκιας κι ο κοντράκιας, κοντράκιας κι αυτός που ανοίγει μια στο τόσο στο φανάρι, και τα πιτσιρίκια που κάνουν κόντρες με τα παπιά, και οι stunt wannabe riders.
Τη σύγκριση που κάνετε με την πίστα δεν την καταλαβαίνω.
Ακόμα κι ο πιο τελευταίος καγκουρίλος που δεν έχει μπει ποτέ πίστα, σε σύγκριση με εμένα που ούτε εγώ έχω μπει ποτέ πίστα, αν μπούμε εννοείται ότι θα γυρίσει πιο γρήγορα από εμένα.
Ακόμα και μια σούζα να ξέρει να κάνει και να μπορεί να κάνει εκκίνηση ανεβάζοντας στροφές, πράγματα τα οποία εγώ δεν τα ξέρω και δεν τα κάνω γιατί φοβάμαι μη φάω καπάκι, σημαίνει ότι έχει καλύτερη αίσθηση του μοτοσακού του απ'ότι έχω εγώ.
Δεν είπα "Ζήτω οι κάγκουρες!" ή ότι όποιος είναι κάγκουρας είναι και καλος οδηγός. Καμία σχέση.
Από κει κι έπειτα, έχω δει κόντρες και κόντρες. Και δεν είμαι ούτε στο χώρο ούτε στο κουρμπέτι.
Έχω δει κι απ'αυτές τις μαλακίες τύπου burn out και έντο με τον κόσμο στο μισό μέτρο, που μισή μαλακία να γίνει μπορεί να απογειωθεί κανά μηχανάκι και να πάρει σβάρνα 5-6 νοματαίους για πλάκα.
Έχω δει κι απ'αυτές που πιο πολύ ήταν "Α πάλι έχουν μαζευτεί και μας κοιτάνε. Κάτσε να τα ανοίξουμε μία...."
Το χειρότερο που έχω δει ήταν επαρχία, πριν καμιά 10αριά χρόνια και βάλε. Λύκειο πρέπει να πήγαινα και είχα πάει διακοπές στο χωριό ενός φίλου.
Ανήλικα πιτσιρίκια με παπιά και τσάλυ και κάτι άλλες μαλακίες. Κι όταν λέω ανήλικα δεν εννοώ 16-17. Εννοώ από 12 χρονών.
Κάτι πιτσιρικάδες που βάζανε στοίχημα το χαρτζιλίκι τους και κάνανε κόντρα ποιός έχει τα @@ να περάσει το κόκκινο φανάρι, κόντρα του στυλ "εγώ ερχόμαι από τη μία εσύ από την άλλη, όποιος κοτέψει κι αλλάξει τροχιά για να μη στουκάρουμε χάνει", 10χρονα να παρακολουθούν τις κόντρες με τους πατεράδες τους και να τους κάνουν τράκα τσιγάρα, οι μπάτσοι να περνάνε και να ρωτάνε αν ο Χ συνεχίζει να κερδίζει ή αν τον κέρδισε τελικά ο Ψ που πρέπει να το είχε πειράξει το παπί γιατί τον πετύχανε τις προάλλες και του είπανε να το ανοίξει μία και πήγαινε κανόνι, και άλλα τέτοια όμορφα.
Ελπίζω να έχουν αλλάξει πολλά από τότε.
Όπως και να έχει, μακάρι να φτιαχτούν πίστες.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αυτός που γουστάρει να κάνει την επίδειξή του στο δρόμο θα σταματήσει επειδή μπορεί να μπει σε πίστα.
Είναι άλλοι αυτοί που ξεκαυλώνουν στο δρόμο επειδή δεν υπάρχουν πίστες, κι άλλοι αυτοί που ξεκαυλώνουν στο δρόμο και θα το έκαναν ακόμη κι αν υπήρχε από μια πίστα σε κάθε γειτονιά.