Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 103

Θέμα: Χτύπημα στο φίλτρο λαδιού

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Γκαμαει αλλα θα την παρεις στο χερι στην πρωτη λακουβα ή λουκι που θα βρεις μπροστα σου...
    Δεν ειναι για Ελλαδα αυτα..
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Για το pimp my ride είναι αυτή η γκουμούτσα!

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Επιστρέφω με τα νεώτερα. Υπέβαλλα στη διαδικασία του σφυριού το φίλτρο της Kawasaki και εντυπωσιάστηκα με το πόσο εύκολα μπορεί να τραυματιστεί. Η παρακάτω φωτογραφία είναι μετά από 3 χαλαρά χτυπήματα με μύτη (όχι κεφάλι) από σφυρί. Όταν λέω χαλαρά χτυπήματα υπολογίστε περίπου τη μισή από όση θα βάζατε για να καρφώσετε ένα καρφί 5εκατοστών σε απλό τοίχο. Πιθανολογώ λοιπόν οτι ένα πετραδάκι ή κομμάτι ξύλου με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από ένα καπάκι αναψυκτικού του λίτρου και ταχύτητα εθνικής οδού, ναι μπορεί να κάνει εύκολα τέτοια ζημιά. Και πάλι καλά.
    Βάλτε στην εξίσωση οτι το χτύπημα με το σφυρί έγινε με το φίλτρο σε θερμοκρασία χώρου και όχι σε θερμοκρασία λαδιών κινητήρα άρα και με διαφορετικές ανοχές της μεταλλικής επιφάνειας.

Και η φωτογραφία:
    (δεξιά το ύποπτο χτύπημα και αριστερά το χτύπημα με το σφυρί.)
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	oilafterhit1.jpg 
Προβολές:	314 
Μέγεθος:	64,5 KB 
ID:	342379

oldog Το avatar του/της bleach
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Επιστρέφω με τα νεώτερα. Υπέβαλλα στη διαδικασία του σφυριού το φίλτρο της Kawasaki και εντυπωσιάστηκα με το πόσο εύκολα μπορεί να τραυματιστεί. Η παρακάτω φωτογραφία είναι μετά από 3 χαλαρά χτυπήματα με μύτη (όχι κεφάλι) από σφυρί. Όταν λέω χαλαρά χτυπήματα υπολογίστε περίπου τη μισή από όση θα βάζατε για να καρφώσετε ένα καρφί 5εκατοστών σε απλό τοίχο. Πιθανολογώ λοιπόν οτι ένα πετραδάκι ή κομμάτι ξύλου με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από ένα καπάκι αναψυκτικού του λίτρου και ταχύτητα εθνικής οδού, ναι μπορεί να κάνει εύκολα τέτοια ζημιά. Και πάλι καλά.
    Βάλτε στην εξίσωση οτι το χτύπημα με το σφυρί έγινε με το φίλτρο σε θερμοκρασία χώρου και όχι σε θερμοκρασία λαδιών κινητήρα άρα και με διαφορετικές ανοχές της μεταλλικής επιφάνειας.
    Eπιστημονικότατο το πείραμα!
    Η Σήμανση τί είπε; Ήταν δολιοφθορά;

πιθανολογώ ότι μάλλον είναι από εξόγκωμα στο δρόμο κάτω. Πήγες πουθενά σε χώμα μήπως?
    Γενικότερα το δικό μου σενάριο είναι ότι αν υπήρχε μια μυτερή πέτρα-βράχος που προεξείχε κάτω από εκεί που πήγες να παρκάρεις τη μηχανή, κάνοντας τη μοτο στο πλάι για να βάλεις τον πλαγιοστάτη, ίσως να βρήκε, όσο ήσουν πάνω. Μπορεί και να μην ήταν κάτω από τη μοτοσυκλέτα αλλά λίγο στο πλάι της, οπότε μόλις έριξες πλάι τη μηχανή και την άφησες, βρήκε το φιλτράκι. Μετά επαναλήφθηκε όταν την ξανακαβάλησες...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παιδάκια, για να χτυπήσει κάποιος εκεί κάτω ΜΟΝΟ το φίλτρο, πρέπει να έχει διδακτορικό μικροχειρουργικής. Και ποιος θα σκεφτόταν να κοπανήσει ελαφρώς το φίλτρο λαδιού, ώστε να στάζει στις υψηλές στροφές; Δηλαδή οκ.

Μια χαρά τη γλύτωσες. Άλλαξέ το και χαλάρωσε
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Ειναι πολυ μαλακο το μεταλλο.Ισως καποιες πετρες απο τον τροχο σου να το εκαναν ετσι και να μην το προσεξες.Δεν κανει τοσο πολυ θορυβο η πετρα για να το καταλαβεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    πιθανολογώ ότι μάλλον είναι από εξόγκωμα στο δρόμο κάτω. Πήγες πουθενά σε χώμα μήπως?
    Γενικότερα το δικό μου σενάριο είναι ότι αν υπήρχε μια μυτερή πέτρα-βράχος που προεξείχε κάτω από εκεί που πήγες να παρκάρεις τη μηχανή, κάνοντας τη μοτο στο πλάι για να βάλεις τον πλαγιοστάτη, ίσως να βρήκε, όσο ήσουν πάνω. Μπορεί και να μην ήταν κάτω από τη μοτοσυκλέτα αλλά λίγο στο πλάι της, οπότε μόλις έριξες πλάι τη μηχανή και την άφησες, βρήκε το φιλτράκι. Μετά επαναλήφθηκε όταν την ξανακαβάλησες...
    τι χώμα να πάει ρε....
    Μια φορά να φανταστείς η γυναίκα του έβαλε το γείτονα να ρίξει 3 φτυαριές χώμα στην πόρτα του γκαράζ και η μηχανή έμεινε μέσα ένα εξάμηνο....
    Χώμα λέει... Άκου χωμα...
    Τρελός παπάς σε βάφτισε !
    :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
    ανανήψαντας

Ψάχνω λογική (ακόμα και χιούμορ σε λογικά πλαίσια) σε όσα γράφετε μετά το #78 (στον stam2 και στον Ktinos πάει) και δε βρίσκω.

Ή δεν έχετε διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες ή έχετε μπερδέψει καταστάσεις και πρόσωπα και το χιούμορ δε βγάζει νόημα....i dont know

Ας το κλείσουμε πάντως εδώ με το συμπέρασμα οτι μάλλον δε πήρα χαμπάρι αυτό που με χτύπησε πιθανότατα με χιλιόμετρα στον Κηφισσό και οτι όντως τα φίλτρα λαδιού μπορούν να τσαμπουκαλευτούν άσχημα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τα υπόλοιπα περι υποψίας δολιοφθοράς κλπ, είναι να μην καείτε με το χυλό και φυσάτε και το γιαούρτι (έστω και ψυχολογικά)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Ψάχνω λογική (ακόμα και χιούμορ σε λογικά πλαίσια) σε όσα γράφετε μετά το #78 (στον stam2 και στον Ktinos πάει) και δε βρίσκω.

Ή δεν έχετε διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες ή έχετε μπερδέψει καταστάσεις και πρόσωπα και το χιούμορ δε βγάζει νόημα....i dont know

Ας το κλείσουμε πάντως εδώ....
    κι εγώ ψάχνω λογική στο δικό σου μήνυμα αυτό...
    μπαίνω στη διαδικασία να σου γράψω τη γνώμη μου για κάτι το οποίο προφανώς σε αναστάτωσε και σε προβλημάτισε έντονα, και δαπανώ 10 λεπτά από τον χρόνο μου για να το γράψω συν τον χρόνο που χρειαστηκε για να διαβάσω όλο το νήμα. Το μήνυμά μου δεν είχε χιούμορ, διότι δεν συνηθίζω να κάνω κρύο χιούμορ σε θέματα που ανοίγονται σχετικά με κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς. Είναι καθαρά η δική μου άποψη για το τι μπορεί πιθανώς να έγινε. Το #78 το διάβασα αλλά αν και έγινε σε εργαστηριακό περιβάλλον με επιστημονικές μεθόδους η πραγματογνωμοσύνη, για κάποιον λόγο (μάλλον περιττό όπως αποδεικνύεται τελικά από την απάντησή σου) θεώρησα σωστό να συμπληρώσω και τη δική μου άποψη. Προφανώς είσαι ταραγμένος από το περιστατικό ή και από τις σχέσεις σου με τον γείτονα, όμως αυτό δεν δικαιολογεί να απευθύνεσαι με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον που προσπαθεί να σε βοηθήσει. Αυτά από εμένα, τέλος, και κατάργηση παρακολούθησης αυτού του θέματος...

Banned
    Aλλαξε φιλτρο και παρακολουθησε το για λιγο καιρο να δεις εαν ξαναγινει.
    Τυχερος εισαι...

για τα λοιπα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    κι εγώ ψάχνω λογική στο δικό σου μήνυμα αυτό...
    μπαίνω στη διαδικασία να σου γράψω τη γνώμη μου για κάτι το οποίο προφανώς σε αναστάτωσε και σε προβλημάτισε έντονα, και δαπανώ 10 λεπτά από τον χρόνο μου για να το γράψω συν τον χρόνο που χρειαστηκε για να διαβάσω όλο το νήμα. Το μήνυμά μου δεν είχε χιούμορ, διότι δεν συνηθίζω να κάνω κρύο χιούμορ σε θέματα που ανοίγονται σχετικά με κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς. Είναι καθαρά η δική μου άποψη για το τι μπορεί πιθανώς να έγινε. Το #78 το διάβασα αλλά αν και έγινε σε εργαστηριακό περιβάλλον με επιστημονικές μεθόδους η πραγματογνωμοσύνη, για κάποιον λόγο (μάλλον περιττό όπως αποδεικνύεται τελικά από την απάντησή σου) θεώρησα σωστό να συμπληρώσω και τη δική μου άποψη. Προφανώς είσαι ταραγμένος από το περιστατικό ή και από τις σχέσεις σου με τον γείτονα, όμως αυτό δεν δικαιολογεί να απευθύνεσαι με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον που προσπαθεί να σε βοηθήσει. Αυτά από εμένα, τέλος, και κατάργηση παρακολούθησης αυτού του θέματος...

το περί χιούμορ πήγαινε στον ktinos.
    προς εσένα πήγαινε η απορία μου σχετικά με χώματα κοτρώνες μιας και έγραψα εξαρχής οτι η μηχανή ήταν εντός πόλης και βγήκε μέχρι Κηφισσό που θα μπορύσε να υπάρχει αντικείμενο ωστέ να το πάρω από κάτω με ταχύτητα.
    αν παρόλαυτά θεωρείς οτι προσβλήθηκες λυπάμαι αλλά δε βρίσκω να έγραψα κάτι άσχημο. απορία για το αν διαβάσατε το θέμα από την αρχή ήτανε και όσα περιέγραψα.
    προφανώς και το θέμα θεωρείται λήξαν μετά του επιστημονικού πειράματος που έλαβε χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο πάγκο και την άρτια τεχνική και γωνία χτυπήματος με το σφυρί του Θορ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    εισαι τυχερος. ο παλιος μου μηχανικος το 80 απο αντιστοιχο συμβαν, βρεθηκε με λαδια στον πισω τροχο και με ασφαλτο στο κεφαλι του. 6 μηνες σε κωμα.

ειανι πολυ τυχερος. το μυρισες, το ειδες, το αλλαξες και καθαρισες. Ο μηχανικος εβαλε παραπανω δυναμη και τραυματισε τη λεπτη λαμαρινα του φιλτρου. Ασε που μπορει αν πηγε να βγαλει ατσαλα τον εξωλκεα (ματζαφλαρι) να τσαλακωσε αυτος το φιλτρο ετσι.

Σκεψου τον εξωλκεα να κανει μοχλο με ταση προς τον πισω τροχο της μηχανης. Ε θα το τσαλακωσει αν η δυναμη ειναι αρκετη. Ουτε πετραδακια ουτε τιποτα. Δυσκολα να πεταχτει πετραδακι τοσο ψηλα, αν και οχι απιθανο.

Καλες βολτες και παλι, και προσοχη οταν βαζετε το φιλτρο.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack
    Εσύ μάλλον έχεις απαντήσει χωρίς να διαβάσεις όλα τα προηγούμενα μυνήματα, δεν εξηγείται αλλιώς...
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Εχεις φάει πέτρα που πατήθηκε απο διερχόμενο αυτοκίνητο που περνούσε δίπλα σου
    Ευτυχώς δεν την έφαγες στο πόδι, ΠΟΝΑΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. xt600 σπασμενη βιδα στο φιλτρο λαδιου
    από krikalis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2010, 20:51
  2. helicoil στο φίλτρο λαδιού
    από LatanG στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2009, 22:12
  3. Φίλτρο λαδιού, που είναι στο Gilera Runner???
    από stako στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2007, 14:56
  4. Σκουπίδια στο φίλτρο λαδιού.
    από spiros_klr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2006, 22:28

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας