Σελίδα 6 από 13 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 183

Θέμα: Αρχάριος-Επιλογή μηχανής

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Μετά από κάποια λίγα χρόνια που καβαλάω και μετά από περίπου 300.000χλμ με μηχανές μόνο, υπήρξαν στιγμές που θα ήθελα να έχω ABS στη μηχανή που καβαλούσα (μέσα στην πόλη).
    Σωστός.... κι εγώ παρόλα τα 30 και κάτι ψιλά, χρόνια που καβαλάω, στην Θηβών (και σε άλλους παρόμοιους δρόμους) θα το ήθελα....

Κοπελιά, πάρε το νιντζάκι το 300 που σου είπαν από πάνω, μάθε, μάθε να το κρατάς όρθιο, να το στρίβεις και καλά να είσαι, παίρνεις αυτό που λιγουρεύεσαι οταν θα νιώθεις πιο σίγουρη, πιο άνετη.
    30 και βάλε χρόνια εγώ έχω αλλάξει δεκάδες μΕχανάκια, 4κύλινδρο δεν είχα ποτέ και ούτε θέλω να αποκτήσω ποτέ γιατί απλά τα θεωρώ too much για την χρήση την δική μου (αστική, περιαστική χρήση και βόλτες των 250-400) χλμ
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Γυναίκες με μεγάλες δυνατές μηχανές, είναι φετίχ. Οπότε πήγαινε πάρε ένα ZX14 να γουστάρουμε όλοι

Προτείνετε σε αρχάριο μηχανή 4κύλινδρη 100 ίππων. Εντάξει ο αρχάριος δεν έχει ξαναοδηγήσει και δεν ξέρει, αλλά οι υποτιθέμενοι έμπειροι με ποιά λογική; Την παραπάνω, του φετίχ;

Είμαι, λέει, 30-40-50 ετών και έχω το μυαλό μέσα στο κεφάλι μου. Οπότε θα κάνεις μια λογική επιλογή, λέω εγώ. Τι σχέση έχει η ηλικία, ότι δεν είσαι πωρωμένος κάγκουρας, που αν ήσουν δεν θα άκουγες κανέναν και θα έψαχνες ποιά μηχανή έχει καλύτερη επιτάχυνση για να πάρεις; Ίσα ίσα που όσο πιο μεγάλος-μεγάλη, τόσο πιο δύσκολα μαθαίνεις κάτι, εκ φύσεως.
    Με τι θα μάθεις πιο καλά και πιο εύκολα, με ένα δυνατό και δύσκολο ή με ένα πιο αδύναμο και ελαφρύ, που για τον λόγο αυτό κατασκευάζεται;

Αν θέλεις μεγάλη και γρήγορη μηχανή, έχεις όλον τον χρόνο μπροστά σου να την πάρεις, αφού αποκτήσεις κάποια πείρα και μπεις στο κλίμα του μοτοσυκλετισμού. Στην αρχή, προτού σκεφτείς καν την κυκλοφορία και τα ταξίδια, κανονίζεις μαθήματα οδήγησης. Δεν εννοώ αυτά της «σχολής οδηγών», που το μόνο που σε μαθαίνουν είναι να περνάς τις εξετάσεις, εννοώ τα σεμινάρια οδήγησης που τα κάνεις με τη δική σου μοτοσυκλέτα και σε μαθαίνουν πως να τη χειρίζεσαι, για να μην φοβάσαι κάθε φορά που τη βάζεις μπροστά ή κάθε φορά στον δρόμο που συμβαίνει κάτι που δεν σου έχει ξανασυμβεί και τα χάνεις και μέσα στον πανικό τα κάνεις όλα λάθος.
    Η μοτοσυκλέτα δεν έχει μεγάλα περιθώρια δισταγμού ή σκέψης και όσο πιο γρήγορη και δυνατή, τόσο τα περιθώρια αυτά στενεύουν. Ακόμη και έμπειροι αναβάτες με μεγάλες μηχανές τα βρίσκουν σκούρα σε καταστάσεις πανικού και φεύγουν από τον δρόμο πριν καταλάβουν τι συνέβη.

Ελαφριά σου λένε, για να μπορείς να την ξεπαρκάρεις από το πάρκινγκ, για να μην περιμένεις να μπει κάποιος να σε σπρώξει για να φύγεις. Ελαφρύ είναι όμως και το R6 και το CBR 600RR. Αλλά αυτά είναι πιστόλια για τον αναβάτη των track days, δεν είναι για αρχάριους. Σε μηχανή 100+ ίππων, το κάθε «αρχάριο» λάθος ισοδυναμεί με πτώση, ενώ σε μια 45 ίππων μπορείς να το σώσεις και απλά να σκεφτείς «μαλακία, πρέπει να το δουλέψω αυτό». Άλλωστε δεν παίρνεις μηχανή για να κάνεις κόντρες και να περνάς όλους τους βλαμμένους στον δρόμο, παίρνεις μηχανή για να την χαρείς, να την μάθεις και να κάνεις όλα όσα ονειρεύεσαι με αυτή. Και αργότερα, αφού συνηθίσεις τους 2 τροχούς, την κυκλοφορία στην πόλη, το γκάζι με τον συμπλέκτη, τα φρένα, το πλάγιασμα στις στροφές και αφού έχεις κάνει σεμινάρια οδήγησης, πάρε το πιστόλι και πήγαινε πίστα να μάθεις να ξύνεις αγκώνες.

Άρα προτείνω μηχανή χαμηλού κυβισμού και ιπποδύναμης, προσανατολισμένη στους αρχάριους αναβάτες, δικύλινδρη, σχετικά ελαφριά και καλύτερα μεταχειρισμένη.

ΔΙΑΒΑΣΜΑ: http://www.lazymotorbike.eu/motorcyc...rstmotorcycle/
    Τελευταία τροποποίηση από kostas777; 06/11/2015 στις 16:04.

Μέλος
    Το πρωτο πραγμα που θελω να κανω ειναι τα μαθηματα ασφαλους οδηγησης! Οσο για την ηλικια απλα το ανεφερα γιατι σιγουρα δεν το θελω να κανω κοντρες κ να πουλαω μουρη! Σκεφτομαι μονο μην το μετανιωσω το μικρο απο την αποψη την οικονομικη αν συμφερει κλπ. Ετσι οπως τα λες σιγουρα ειναι πιο λογικο κ ωριμο να ξεκινησω απο χαμηλα

Μέλος
    Επισης θεωρουσα καθοτι τελειως ασχετη οτι για μεγαλες αποστασεις τα μικρα δεν ενδεικνυνται

Παλαιό μέλος
    Προτείνετε σε αρχάριο μηχανή 4κίλυνδρη 100 ίππων. Εντάξει ο αρχάριος δεν έχει ξαναοδηγήσει και δεν ξέρει, αλλά οι υποτιθέμενοι έμπειροι με ποιά λογική; Την παραπάνω, του φετίχ;
    Η αρχικη ερωτηση δεν ηταν "ποια μηχανη μου προτεινετε;", αλλα "γουσταρω πολυ το fazer, θα ειναι λαθος να το παρω;". Εγω απαντησα απο την προσωπικη μου εμπειρια καθως τυχαινει να ειμαστε πολυ κοντα στα δεδομενα. Με αλλα λογια αν μπορουσα να στειλω ενα μνμ στον εαυτο μου οταν επαιρνα την πρωτη μου μηχανη, θα του ελεγα βουρ για το gsr που γουσταρεις και μη μασας. Speaking from the "I" που λενε και οι αγγλοι. Αν υπαρχει αντικειμενικα απολυτα ορθη γνωμη δεν την ξερω, ισως να την ξερετε καποιοι αλλοι. Παντως το οτι ολοι οι αρχαριοι οδηγοι δεν ξεκιναν αοκλειστικα με 250-300cc εμενα μου λεει πως μαλλον δεν υπαρχει κανονας. Ας λεει καθενας τη γνωμη του και θα φανει το αποτελεσμα στο τελος, δε χρειαζεται νομιζω να προσπαθουμε να ακυρωσουμε/μειωσουμε την εμπειρια καποιου αλλου για να φανει περισσοτερο η δικια μας. Γνωμη μου...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από newhere Προβολή μηνύματος
    Επισης θεωρουσα καθοτι τελειως ασχετη οτι για μεγαλες αποστασεις τα μικρα δεν ενδεικνυνται
    Μίλα με το μέλος vaska επί του θέματος.

Τα ταξίδια θέλουν κυβικά για να μην κάνεις μια βόλτα Οδύσσεια...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αποστάσεις 200χλμ που αναφέρεις, ένα 250-300cc street, τις κάνει για πλάκα. Να είσαι σίγουρη ότι θα αργήσεις να "τερματίσεις" ακόμα κι ένα τέτοιο μηχανάκι. Τα σύγχρονα "μικρά" στρητάκια πηγαίνουν και στρίβουν αξιοπρεπέστατα.
    Life begins at 45°.

Μέλος
    Αυτο ακριβως ρωταω κ εγω να μου προτεινετε κατι απο την εμπειρια σας. Στο τελος νομιζω θα μετρησει ποσο χεσμενη θα ειμαι η οχι:-ρ Κ γενικα ρωταω για αλλα μοντελα λογω υψους μηπως κατι μου εχει ξεφυγει. Η αληθεια ειναι οτι αν μου ελεγε φιλος μου οτι θα παρει διπλωμα κ στο καπακι μεγαλη μηχανη θα του ελεγα οχι. Αλλα εγω θα το εψηνα:-ρ

Έχω κάνει αποστάσεις (ταξιδάκια/εκδρομές) με VT 250F και έχω γυρίσει την Ελλάδα με το CB-1 400 που έχω, μια χαρά πέρασα (και περνάμε)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Παντως το οτι ολοι οι αρχαριοι οδηγοι δεν ξεκιναν αοκλειστικα με 250-300cc εμενα μου λεει πως μαλλον δεν υπαρχει κανονας. Ας λεει καθενας τη γνωμη του και θα φανει το αποτελεσμα στο τελος, δε χρειαζεται νομιζω να προσπαθουμε να ακυρωσουμε/μειωσουμε την εμπειρια καποιου αλλου για να φανει περισσοτερο η δικια μας. Γνωμη μου...
    Δεν είναι ιδανικό για αρχάριο αναβάτη μηχανάκι 100 ίππων. Μπορεί βέβαια να το πάρει αν θέλει, δεν θα αποφασίσουμε εμείς. Εσύ (δεν λέω για εσένα προσωπικά), μπορεί να ασχολείσαι όλη μέρα με τη μοτοσυκλέτα και να μην κάνεις τίποτα άλλο από το να διαβάζεις, να βλέπεις videos, αγώνες και να σκέφτεσαι την οδήγηση και να σου φαίνεται φυσικό να πάρεις μια σπορ μηχανή σαν πρώτη. Και μπορεί να σου φανεί και παιχνίδι μετά την πρώτη εξοικείωση, επειδή έχεις ήδη εκπαιδεύσει το μυαλό σου, δεν είσαι δηλαδή εντελώς άσχετος. Όμως για κάποιον που είναι εντελώς αρχάριος, που λέμε τώρα του σβήνει 10 φορές πριν ξεκινήσει, τι να την κάνει τη χοντρή, για να παιδεύεται περισσότερο;

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι ιδανικό για αρχάριο αναβάτη μηχανάκι 100 ίππων. Μπορεί βέβαια να το πάρει αν θέλει, δεν θα αποφασίσουμε εμείς. Εσύ (δεν λέω για εσένα προσωπικά), μπορεί να ασχολείσαι όλη μέρα με τη μοτοσυκλέτα και να μην κάνεις τίποτα άλλο από το να διαβάζεις, να βλέπεις videos, αγώνες και να σκέφτεσαι την οδήγηση και να σου φαίνεται φυσικό να πάρεις μια σπορ μηχανή σαν πρώτη. Και μπορεί να σου φανεί και παιχνίδι μετά την πρώτη εξοικείωση, επειδή έχεις ήδη εκπαιδεύσει το μυαλό σου, δεν είσαι δηλαδή εντελώς άσχετος. Όμως για κάποιον που είναι εντελώς αρχάριος, που λέμε τώρα του σβήνει 10 φορές πριν ξεκινήσει, τι να την κάνει τη χοντρή, για να παιδεύεται περισσότερο;
    μου θυμισε το πρωτο χρονο μου με τη fazer... καθε σ/κ σχεδον αλανες,σουνιο, περιφεριακη υμμητου και διαβασμα πολυ οποτε +600 στο ποστ καια θα συμφωνησω απολυτα οτι αν θες τετοια μηχανη το πρωτο χρονο πρεπει να εισαι ολο "μελετη" και μετα φουλ "προσοχη"!

υ.γ.: Εχω στο ιστορικο μου 2 στατικες πτωσεις η μια ελαφρια χωρις καμια ζημια η δευτερη περιεργη εσπασα τα μισα πλαστικα και τον αντιχειρα μου και ενα τρακαρισμα απο καθαρη μαλακια μου, με εκλεισε μια αλλα εφταιγα εγω που δε το ειχα προβλεψει.

Η αρχικη ερωτηση δεν ηταν "ποια μηχανη μου προτεινετε;", αλλα "γουσταρω πολυ το fazer, θα ειναι λαθος να το παρω;". Εγω απαντησα απο την προσωπικη μου εμπειρια καθως τυχαινει να ειμαστε πολυ κοντα στα δεδομενα. Με αλλα λογια αν μπορουσα να στειλω ενα μνμ στον εαυτο μου οταν επαιρνα την πρωτη μου μηχανη, θα του ελεγα βουρ για το gsr που γουσταρεις και μη μασας. Speaking from the "I" που λενε και οι αγγλοι. Αν υπαρχει αντικειμενικα απολυτα ορθη γνωμη δεν την ξερω, ισως να την ξερετε καποιοι αλλοι. Παντως το οτι ολοι οι αρχαριοι οδηγοι δεν ξεκιναν αοκλειστικα με 250-300cc εμενα μου λεει πως μαλλον δεν υπαρχει κανονας. Ας λεει καθενας τη γνωμη του και θα φανει το αποτελεσμα στο τελος, δε χρειαζεται νομιζω να προσπαθουμε να ακυρωσουμε/μειωσουμε την εμπειρια καποιου αλλου για να φανει περισσοτερο η δικια μας. Γνωμη μου...
    +600cc

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Μίλα με το μέλος vaska επί του θέματος.

Τα ταξίδια θέλουν κυβικά για να μην κάνεις μια βόλτα Οδύσσεια...
    Τα 200 χιλιόμετρα που θέλει, δεν τα λες και ταξίδι όμως. Και με 250άρι CBR, μην πω το 250άρι του Μικέ, πόσο να κάνεις για ένα Γαλαξίδι ας πούμε (περίπου τόσο είναι από Αθήνα). Θέλεις ένα τρίωρο χαλαρό; Πόσο πιο γρήγορα θα πάει ο ίδιος -άπειρος, όχι εσύ- οδηγός με ένα 600;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Καλημέρα!Είμαι καινούργια οδηγός (ούτε καν οδηγός ακόμα δηλαδη γιατι ακομα ειμαι στα μαθήματα) κ θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας για το ποιά μηχανή θα ήταν κατάλληλη για μένα. Να πώ για αρχή οτι έχω τρέλα για την Fazer 600 κ αν δεν διάβαζα προηγούμενα θέματα εδώ στο forum θα κατέληγα σε αυτή χωρίς συζήτηση. Σαν αρχάρια όμως απ'οτι διαβάζω είναι δύσκολο. Βέβαια έχω σκεφτεί αρκετές δικαιολογίες στο μυαλό μου οπως "πάρτη κ δεν θα κάνεις @κιες, είσαι αρκετα μεγάλη (32, όχι δεν είναι νούμερο παπουτσιού) κ έχεις τα μυαλά πάνω στο κεφάλι σου, θα προσεχεις κλπ" αλλά θέλω την άποψη σας. Είμαι αρκετά κοντή 1,65 οπότε δεν νομίζω οτι έχω μεγάλο εύρος επιλογών. Θέλω κατι για την πόλη αλλά και να μπορεί να με πάει ταξίδια που κάνω συχνά μέχρι 200 χιλ απόσταση.Αυτά!
    Ας πω και γω κοπελια τη γνωμη μου μετα απο 41 χρονια σε δικυκλο μεσα στην Αθηνα και εχοντας κανει κοντα στο μυριο χλμ σ αυτα τα χρονια.
    Ακουω εδω μεσα σωστες γνωμες-πολυ λιγες- ακουω και μυριες παπαρομακακ-ι-ες απο διαφορους με μεγαλη φαντασια και φαντασιωση -αν με εννοεις-ειδικα οταν απευθυνονται σε γυναικες.
    Εγω θα σου πω λιτα και απλα τα εξης
    Αν εισαι αρχαρια και δεν εχεις ξανανεβει σε μηχανη
    Αν εισαι γυναικα με δεδομενη μυικη μαζα και ογκο -1,65 μαλλον θα εισαι γυρω στα 40-55 κιλα
    Αν κινεισαι σε μεγαλη πολη μεσα σε κινηση με τοσους μακακες γυρω σου
    ΤΟΤΕ ειναι αστοχο ατοπο και επικινδυνο για πρωτη μηχανη να παρεις κατι πανω απο 125 κυβικα που να μην μπορεις να πατας και τα δυο σου ποδια κατω με ολοκληρο το πελμα του ποδιου ,και το οποιο να ζυγιζει πανω απο 100-110 κιλα.
    Οσο σωφρων και να εισαι η στραβη δεν αργει να ερθει ,και επειδη δεν υπαρχει βασιλικη οδος για την γνωση,αλλα μονο η εμπειρια που ερχεται με τον χρονο και τα λαθη,καλον ειναι οι επιπτωσεις να εναι οσον το δυνατον ανωδυνες,και γι αυτο δεν θα σου συνιστουσα αυτο που σου προτεινουν οι διαφοροι κατα την γνωμη μου ανεγκεφαλοι του φορουμ
    Η ζωη και η υγεια ειναι το πολυτιμοτερο αγαθο και γι αυτο φροντισε να την εχεις,διοτι η μοτοσυκλετα θελει σωφροσυνη και πειθαρχια.Χρονο εχεις μπροστα σου να μαθεις πρωτα σε ενα ελαφρο σκουτερ χωρις ταχυτητες ,μετα σε μια μεση μικρη μοτο και αργοτερα σε κατι μεγαλυτερο.
    Μην ξεχνας ποτε οτι ο αρχικος ενθουσιασμος ευκολα εξανεμιζεται στο κρεβατι του πονου,ενω αντιθετα τα σιγανα και προγραμματισμενα βηματα θα σε οδηγησουν σε ωριμα και ομορφα μονοπατια μοτοσυκλετισμου αρκει να μην βιαζεσαι να τα περπατησεις ολα αμεσως
    Εν κατακλειδη ξεκινα με κατι που να μπορεις ευκολα να το κουμανταρεις ακομα και στην στραβη που νομοτελιακα θα σουρθει,χαμηλο ελαφρυ και αδυναμο για αρχη και σιγα σιγα ανεβαινεις τα σκαλοπατια
    Πιστευω να βοηθησα
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος
    ακουω και μυριες παπαρομακακ-ι-ες απο διαφορους με μεγαλη φαντασια
    δεν θα σου συνιστουσα αυτο που σου προτεινουν οι διαφοροι κατα την γνωμη μου ανεγκεφαλοι του φορουμ
    Εγω να κανω μια ερωτηση; Μετα απο ποσες δεκαετιες και ποσα εκατομμυρια χιλιομετρα θα εχω δικαιωμα να εχω προσωπικη γνωμη και να γραφω στο φορουμ; Ρωταω γιατι δε βρηκα πουθενα στο σαιτ τους ορους.

Δυστυχως εχω μαθει απο τα φορουμ του εξωτερικου και δεν μπορω να συνηθισω αυτη τη νοοτροπια. Τι να πω ρε γμτ, πού να σας βριζαμε κιολας δλδ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Εγω να κανω μια ερωτηση; Μετα απο ποσες δεκαετιες και ποσα εκατομμυρια χιλιομετρα θα εχω δικαιωμα να εχω προσωπικη γνωμη και να γραφω στο φορουμ; Ρωταω γιατι δε βρηκα πουθενα στο σαιτ τους ορους.

Δυστυχως εχω μαθει απο τα φορουμ του εξωτερικου και δεν μπορω να συνηθισω αυτη τη νοοτροπια. Τι να πω ρε γμτ, πού να σας βριζαμε κιολας δλδ.
    Καταλαβες απ οσα ειπα οτι σου στερηθηκε το δικαιωμα να λες οτι θελεις?Αν αυτο καταλαβες μαλλον δεν καταλαβες καλα.Μπορεις να εχεις οποια γνωμη θελεις και να την εκφραζεις ανεξαρτητως χιλιομετρων και ηλικιας ,και αντιστοιχα και οι αλλοι μπορουν να διαφωνησουν με αυτην
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Σελίδα 6 από 13 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοήθεια στην επιλογή μηχανής 50cc
    από DUKEMNUKEMgr στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2010, 07:26
  2. επιλογή μηχανής
    από airam9797 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 15:33
  3. επιλογή μηχανής
    από skynet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2006, 19:37
  4. επιλογη μηχανης?
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 15:19
  5. Βαγγέληη,τα φωώτα...σου(επιλογη μηχανης)
    από iagos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2004, 10:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ