Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 96

Θέμα: Νεος εν δυναμει οδηγος

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Κοίτα και το CBR 250R. Δεν ξέρω γιατί το σνομπάρει τόσος κόσμος, αλλά το θεωρώ ίσως την καλύτερη επιλογή στα 250cc street. Ακριβώς επειδή είναι μονοκύλινδρο. Βγαίνει και με ABS, αν το θες.

Όσον αφορά τους γονείς, οι δικοί μου έμαθαν ότι αγόρασα μοτοσυκλέτα, όταν την πήγα σπίτι. Δεν είχαν την παραμικρή ιδέα πριν. Φυσικά, αντέδρασαν. Και αντιδρούσαν για καιρό. Με παρακαλούσαν να την πουλήσω. Έναν χρόνο μετά, οι ίδιοι μου δάνεισαν λεφτά για να πάρω ένα CBR 1000RR.

Ακόμα δεν τους είναι πολύ ευχάριστο, βέβαια, ποτέ δε θα είναι, αλλά έχουν συμφιλιωθεί, όσο γίνεται, με την ιδέα.
    Ευχαριστώ που απάντησες και σε αυτό το θέμα, το οικογενειακό! Και γω κάπως έτσι θα την παρουσίασω την μηχανή γιατι ξέρω ότι ποτέ δε θα μου πουν αγόρι μου ΠΑΡΤΗΝ. Χτες ας πούμε άκουσα το κορυφαίο από την μάνα ότι αν την πάρεις και την δω κάτω από το σπίτι θα στην κάψω. Χαχαχ γέλασα γιατί ξέρω ότι δε θα το εννοεί (μάλλον) αλλά θέλω να σας τονίζω το θέμα. Και επίσης δε θέλω σε περίπτωση που φάω την πρώτη μου τουμπιτσα να έχουμε το στα έλεγα εγώ αλλά δεν άκουσες, και τώρα πουλά την.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Polytexnitis Προβολή μηνύματος
    Ειλικρινά αυτό το ποστ δε καταλαβαίνω πως με βοηθάει για την επιλογή μου και το θεωρώ εντελώς αρχείαστο.
    άστο. Τον Τέρενς τον αγαπάμε αλλά άμα είναι να πει τη γνώμη του, του αρέσει η υπερβολή.
    από όσα γράφτηκαν πάντως είναι καθαρά θέμα μυαλού στο γκάζι και οικονομικών.
    είτε πάρεις 250άρι είτε κάποιο ήρεμο 650άρι τύπου on off που καλύπτεται από το Α2 θα σε καλύψουν.
    250άρι οικονομία και φιλικότητα,
    650άρι λιγότερο οικονομικό, λιγότερο φιλικό, αλλά ασφαλέστερο και με λίγη προσοχή στο γκάζι δε θα έχεις πρόβλημα να το κουμαντάρεις.
    διαλέγεις και παίρνεις

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    άστο. Τον Τέρενς τον αγαπάμε αλλά άμα είναι να πει τη γνώμη του, του αρέσει η υπερβολή.
    από όσα γράφτηκαν πάντως είναι καθαρά θέμα μυαλού στο γκάζι και οικονομικών.
    είτε πάρεις 250άρι είτε κάποιο ήρεμο 650άρι τύπου on off που καλύπτεται από το Α2 θα σε καλύψουν.
    250άρι οικονομία και φιλικότητα,
    650άρι λιγότερο οικονομικό, λιγότερο φιλικό, αλλά ασφαλέστερο και με λίγη προσοχή στο γκάζι δε θα έχεις πρόβλημα να το κουμαντάρεις.
    διαλέγεις και παίρνεις
    Ναι τελος παντων,το θεμα μου αυτο ειναι θελω πλεον να ανεβω σε 2-3 μηχανακια της εκαστοτε κατηγοριας και να διαπιστωσω και ο ιδιος τι με βολευει,Η σκεψη μου αφενος ειναι οτι το 250cc μου φαινεται πιο ωριμη λυση για εναν ασχετο οδηγο αλλα επειδη δε θα μπορεσω να αλλαξω μηχανη οποτε το βαρεθω η πω οτι δε μου κανει γιατι μου φαινεται μικρο η αβολο σκεφτομαι οτι αν δεν εχει μεγαλη διαφορα με τα 600cc να παω απευθειας σε ενα τετοιο και να το μαθω σιγα σιγα με συνεση ωστε να εξικειωθω!

Μέλος Το avatar του/της sam4g
    Να θυμάσαι ότι όταν λένε οι από πάνω 600αρι εννοούν κάτι μέχρι 40-45 αλογατακια.! Μην κάνεις κάνα λάθος και πάρεις κάνα cbr ή γενικά ss γτ αυτά είναι εργαλεία που δεν συγχωρούν!!!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sam4g Προβολή μηνύματος
    Να θυμάσαι ότι όταν λένε οι από πάνω 600αρι εννοούν κάτι μέχρι 40-45 αλογατακια.! Μην κάνεις κάνα λάθος και πάρεις κάνα cbr ή γενικά ss γτ αυτά είναι εργαλεία που δεν συγχωρούν!!!
    Αν δεις το αρχικο σχολιο ο φιλος εχει Α2.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sam4g Προβολή μηνύματος
    Χχχαχχαχα ναι ναι,αρχικα δε μπορω να παρω πανω απο 47 ιππους λογο Α2 διπλωματος!Αλλα εγω για το σεναριο που παμε στο 600αρι ελεγα για xt που εχω ακουσει τα καλυτερα!Αν δε παρω δηλαδη 250αρι!Βασικα αυτο θελω κατι που να μπορει να συγχωρει την μικρη μου μαλακια που θα γινει λογο της απειριας!
    Τελευταία τροποποίηση από Polytexnitis; 14/12/2015 στις 18:03.

Για το θέμα γονέων...

Δεν θα το πάρουν απόφαση ποτέ πρακτικά.
    Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις μλκίες και να μην χτυπήσεις (με δική σου υπαιτιότητα γιατί στατιστικά όλο και κάτι θα τύχει). Και όσο δείχνεις ότι είσαι σοβαρός στο ζήτημα μετακίνηση με δίτροχο, τόσο σιγά σιγά θα σταματήσουν να σε ζαλίζουν.
    Προχτες έφυγα από το σπίτι με βροχή, το βλέμμα του πατέρα μου στο παράθυρο το είδα. Δεν είπε τίποτα, αλλά δεν ήταν ανάγκη. Νομίζω ανακουφίστηκε την ώρα που γύρισα. Γονείς είναι, αν δεν ανησυχήσουν και εκείνοι, ποιός;

Για το μηχανάκι, πιο σημαντικό από τα κυβικά (για να το χαρείς) είναι να είναι σε καλή κατάσταση και να μην τρέχεις κάθε τρεις και δύο για ψιψιψίνια σε κάποιο συνεργείο. Υπό αυτή την έννοια, ένα μηχανάκι 15 ετών δεν θα είναι το καλύτερο, εκτός και αν πέσεις σε μερακλή ιδιοκτήτη. Βάλε και αυτό στην εξίσωση, συν το ότι τα ΧΤ ήταν (δεν ξέρω αν παραμένουν) αγαπητά στους "απαλλοτριωτές κινητής περιουσίας".

Σκέψου σοβαρά το ABS. Κάποια στιγμή θα βρεθείς σε γυαλισμένο οδόστρωμα, κάποια φορά θα έχει βρέξει όταν βγεις από τη σχολή για να γυρίσεις σπίτι.

Κανένας σωστός;;
    Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου ...
    ..κάτι στον νοου σου να μου προτείνεις. Ευχαριστώ
    Φίλε Πολυτεχνίτη όταν το αγόρασα της το έφερα αμέσως να το δει.Να το "ασημώσει" και να μου ευχηθεί.Η ευχή της μάνας είναι σημαντική.Της είπα επίσης ότι θα ήθελα(αν νοιώθεις άνετα) να την πάω βόλτα άμεσα ή μετά από λίγο καιρό που θα ένιωθα καλύτερα με τον όγκο/χρήση της,κάτι που έγινε.
    Δεν άφησα περιθώριο να νομίσει ότι είμαι με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι.Πάντα με έβλεπε με τον εξοπλισμό μου καθώς και με 2ο κράνος άμεσα(το φόρεσε) για το.. πρόσωπο.
    Είναι αλήθεια ότι τον πρώτο καιρό ξενύχταγε μέχρι να μπω στο σπίτι.Εσύ δεν θα έχεις τέτοιο θέμα μιας και θα είσαι εκτός.Μια τακτική επικοινωνία τον πρώτο καιρό για να την καθησυχάσεις ότι όλα καλά,δεν τρέχεις,προσέχεις,δεν πίνεις(έτσι κι αλλιώς το ξεχνάς) θα βοηθήσει.
    Μετά την βόλτα της καλοάρεσε και μου είπε "Αγόρι μου αν ήξερα μηχανή ΔΕΝ θα αγόραζα αυτοκίνητο..!!
    Το πρώτο μου μηχανάκι ήταν ένα XL250R του 81'.Mεγάλο σχολείο!!!

Προσωπικά είμαι υπέρ μιας κατασκευής ψευδοεντούρο.Χωρίς πολλά πλαστικά φρουφρού κλπ.
    Μια πολύ καλή πρόταση(για εμένα) είναι το Honda CRE230 easy enduro(HM).
    Ένα απλό σε κατασκευή old fashion μοτέρ,με ένα όμορφο κοστουμάκι.Πολύ εύκολο και οικονομικό στην συντήρηση και με τα απαραίτητα για να σε πάει την βολτίτσα σου οικονομικά εντός πόλεως και σβέλτα όσο πρέπει σε επαρχιακό δίκτυο. Μεγάλο του ατού το γεγονός ότι θα μπει άνετα σε χωματόδρομο όπου.. με κατάλληλη καθοδήγηση θα μάθεις μαζί του πολλά.

Δεν κυκλοφορούν πολλά(οι περισσότεροι πάνε σε πιο άγρια) αλλά είναι μέσα στο μπάτζετ σου.. Καινούργιο ήταν υπερτιμημένο.Σίγουρα με τα 2500 που παίζει περίπου βρίσκεις πολύ γρηγορότερες μοτοσυκλέτες,πιο φορτωμένες αλλά όχι καλύτερες(για εμένα) για αυτά που θέλεις αυτή τη στιγμή.
    Πολύ καλά entry είναι και τα 250ράκια που σου προτάθηκαν σε streetάκια.Απλά πιστεύω η εξέλιξή σου θα είναι καλύτερη με ένα εντουράκι. Υπάρχουν προτάσεις,εγώ την συγκεκριμενοποίησα προς το Hondaκι.

Αυτά από εμένα..

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από omega Προβολή μηνύματος
    Φίλε Πολυτεχνίτη όταν το αγόρασα της το έφερα αμέσως να το δει.Να το "ασημώσει" και να μου ευχηθεί.Η ευχή της μάνας είναι σημαντική.Της είπα επίσης ότι θα ήθελα(αν νοιώθεις άνετα) να την πάω βόλτα άμεσα ή μετά από λίγο καιρό που θα ένιωθα καλύτερα με τον όγκο/χρήση της,κάτι που έγινε.
    Δεν άφησα περιθώριο να νομίσει ότι είμαι με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι.Πάντα με έβλεπε με τον εξοπλισμό μου καθώς και με 2ο κράνος άμεσα(το φόρεσε) για το.. πρόσωπο.
    Είναι αλήθεια ότι τον πρώτο καιρό ξενύχταγε μέχρι να μπω στο σπίτι.Εσύ δεν θα έχεις τέτοιο θέμα μιας και θα είσαι εκτός.Μια τακτική επικοινωνία τον πρώτο καιρό για να την καθησυχάσεις ότι όλα καλά,δεν τρέχεις,προσέχεις,δεν πίνεις(έτσι κι αλλιώς το ξεχνάς) θα βοηθήσει.
    Μετά την βόλτα της καλοάρεσε και μου είπε "Αγόρι μου αν ήξερα μηχανή ΔΕΝ θα αγόραζα αυτοκίνητο..!!
    Το πρώτο μου μηχανάκι ήταν ένα XL250R του 81'.Mεγάλο σχολείο!!!

Προσωπικά είμαι υπέρ μιας κατασκευής ψευδοεντούρο.Χωρίς πολλά πλαστικά φρουφρού κλπ.
    Μια πολύ καλή πρόταση(για εμένα) είναι το Honda CRE230 easy enduro(HM).
    Ένα απλό σε κατασκευή old fashion μοτέρ,με ένα όμορφο κοστουμάκι.Πολύ εύκολο και οικονομικό στην συντήρηση και με τα απαραίτητα για να σε πάει την βολτίτσα σου οικονομικά εντός πόλεως και σβέλτα όσο πρέπει σε επαρχιακό δίκτυο. Μεγάλο του ατού το γεγονός ότι θα μπει άνετα σε χωματόδρομο όπου.. με κατάλληλη καθοδήγηση θα μάθεις μαζί του πολλά.

Δεν κυκλοφορούν πολλά(οι περισσότεροι πάνε σε πιο άγρια) αλλά είναι μέσα στο μπάτζετ σου.. Καινούργιο ήταν υπερτιμημένο.Σίγουρα με τα 2500 που παίζει περίπου βρίσκεις πολύ γρηγορότερες μοτοσυκλέτες,πιο φορτωμένες αλλά όχι καλύτερες(για εμένα) για αυτά που θέλεις αυτή τη στιγμή.
    Πολύ καλά entry είναι και τα 250ράκια που σου προτάθηκαν σε streetάκια.Απλά πιστεύω η εξέλιξή σου θα είναι καλύτερη με ένα εντουράκι. Υπάρχουν προτάσεις,εγώ την συγκεκριμενοποίησα προς το Hondaκι.

Αυτά από εμένα..
    Tην street μηχανη την αποφευγω καθως δεν μαρεσει καθολου η βολεψη του.Θελω κατι σε on/off ,motard.Oσο αναφορα τους γονεις μαρεσε πολυ η προσεγγιση σου με την βολτα και θεωρω οπως οταν ερθει η ωρα μου θα πραξω αναλογως!Ευχαριστω πολυ.

Ειλικρινά αυτό το ποστ δε καταλαβαίνω πως με βοηθάει για την επιλογή μου και το θεωρώ εντελώς αρχείαστο.

EYXOMAI MA MHN ΠΑΘΕΙΣ.............ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ

Διότι στην περίπτωση μας το τίμημα είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ..!!
    Πολλές φορές δεν υπάρχει ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..!!
    Σου μιλάει κάποιος που είδε πολλούς φίλους να φεύγουν
    και τραγική ειρωνία ήταν σχεδόν όλοι καλύτεροι οδηγοί από εμένα.

Θα είμαι λίγο off topic αλλά θέλω να σου αναφέρω κάτι που απ'ό,τι είδα δεν το έχουν αναφέρει τα παιδιά παραπάνω.

Ό,τι και να πάρεις, έχε στο νου σου ότι η πιο επικίνδυνη περίοδος δεν είναι μόλις αρχίσεις να καβαλάς. Είναι μετά από κανένα 2μηνο, 3μηνο, όσο σου πάρει τέλος πάντων, που θα έχεις ξεψαρώσει. Εκεί θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να τιθασεύσεις την κάβλα του να ανοίξεις το γκάζι παραπάνω.

Και για να μπω on topic, αν χωράς και βολεύεσαι πάνω σε ένα Suzuki DRZ 400 sm θα ήταν ταμάμ κατά τη γνώμη μου.
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Μέλος
    Εγώ και πάλι θεωρώ τα 600cc πολλά για κάποιον που καβαλάει μηχανάκι για πρώτη φορά στα 20 χρόνια του..τα περισσότερα ατυχήματα σε αυτή την ηλικία γίνονται λόγω καύλας - μαλακίας ( που είναι λογικό ) , οπότε θεωρώ πως όταν βρεθεί σε αυτήν την φάση καλύτερα να έχει ένα ψοφίμι που να τον περιορίζει.

Κι εγώ υπέρ του μικρού χωμάτινου ή "χωμάτινου" είμαι.

Γκάζι όσο χρειάζεται για να κινείσαι αξιοπρεπώς στην πόλη ή και για λίγο παραέξω, όταν πέφτει δεν παθαίνει σχεδόν τίποτα, πάει παντού, και το βασικότερο; Αν πας χώμα είναι το καλύτερο σχολείο και για το δρόμο.
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από visualizer Προβολή μηνύματος
    Εγώ και πάλι θεωρώ τα 600cc πολλά για κάποιον που καβαλάει μηχανάκι για πρώτη φορά στα 20 χρόνια του..τα περισσότερα ατυχήματα σε αυτή την ηλικία γίνονται λόγω καύλας - μαλακίας ( που είναι λογικό ) , οπότε θεωρώ πως όταν βρεθεί σε αυτήν την φάση καλύτερα να έχει ένα ψοφίμι που να τον περιορίζει.
    Θυμήθηκα τον φίλο του κουμπάρου μου όταν πυρ κ@υλος αγόρασε πριν 2-3 χρόνια το βέρσυς (650cc).

Άπειρος αναβάτης αλλά στα 30φεύγα του οδηγούσε - σύμφωνα με τα λεγόμενα του κουμπάρου μου - πολύ μυαλωμένα.

Δύο φορές νοσοκομείο (με κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του), η μία από υπαιτιότητα γκόμενας που του έσκισε τον αστράγαλο και η άλλη από δικό του λάθος με ελάχιστα Km.

Να έχουμε δηλ. υπόψη όχι μόνο την απειρία μας αλλά και τη μλκια του άλλου που συνήθως πρέπει να προβλέπουμε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Κι εγώ υπέρ του μικρού χωμάτινου ή "χωμάτινου" είμαι.

Γκάζι όσο χρειάζεται για να κινείσαι αξιοπρεπώς στην πόλη ή και για λίγο παραέξω, όταν πέφτει δεν παθαίνει σχεδόν τίποτα, πάει παντού, και το βασικότερο; Αν πας χώμα είναι το καλύτερο σχολείο και για το δρόμο.
    Για αυτό και εγώ είμαι φανατικός - υπέρμαχος των crf - klx και όλων των λατρεμένων στα 90ς μικρά ον οφφ

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ
    από sea στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2007, 18:47
  2. νέος οδηγός
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 12:07
  3. Νέος οδηγος - ερωτήσεις
    από cbr125 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2005, 18:30
  4. Νέος μελλοντικος οδηγός
    από suzukimaniac στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2005, 08:27
  5. νέος οδηγός
    από mbjp στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2005, 11:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ