Εμένα μου αρέσει ο ήχος από τις καμπάνες και το τελετουργικό. Τα θεωρώ πολύ γραφικά, μυστηριακά κλπ. Εντάξει επειδή το πίσω μπαλκόνι είναι στα 40 μέτρα χωρίς να παρεμβάλλεται κάτι από το καμπαναριό έχω σκούξει σε γιορτές και τέτοια που βαράνε συνέχεια. Περισσότερο με ενοχλεί που φεύγοντας βλέπω τις γριές που κουτσομπολεύουν, διώχνουν τα γατιά, φωνάζουν και οι Παπάδες σαν φιγούρες. Μένω και κοντά στην αρχιεπισκοπή και μου τη σπάνε περισσότερο! αααα, μου αρέσει και η αρχιτεκτονική μερικών ναών, θα ήθελα να κρατούσαμε εκκλησίες όπως είναι και να τις έκαναν θέατρα νομίζω θα ήταν πολύ όμορφα. Αν σας βγάλει ο δρόμος να κάνετε επιτάφιο και Ανάσταση στη Μονεμβάσια είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό. ε κατά τα άλλα χωρίς να θέλω να προσβάλω τους θρησκευόμενους εντάξει 2016 όποιος θέλει ας πιστεύει στον άγιο Βασίλη
Λεμε την αποψη μας ο καθενας αλλα μας διαφευγει η κοινη λογικη..
Στο ελλαδισταν ζουμε, ποσοι "δασκαλοι" ζιου ζιτσου υπαρχουν στη χωρα μας;5..10;;;;
Λοιπον αυτη ειναι απλα μια φωτογραφικη διαταξη για να βολευτουν στο δημοσιο απο τη πισω πορτα καποια κομματοσκυλα που λενε οτι ξερουν αυτη τη τεχνη...απλη λογικη...
Τωρα τι ξεσηκωθηκαν τα παπαδαρια...απο το πουθενα γινανε ρεζιλι...
δεν επεθύμησε η εκκλησία την υπαλληλοποίηση των ιερέων με μισθό από το κράτος. Το κράτος επέβαλε αυτή τη σχέση.
Ωστόσο όπως λέει και ο sniper, όσοι είναι τυπικοί ΧΟ θα ακολουθήσουν το γράμμα της εκκλησίας, για τους υπόλοιπους δεν αλλάζει κάτι, κοινώς χέστηκε η φατμέ στο γετικουλέ, και η ζωή συνεχίζεται...
για τα υπόλοιπα περι ανοχής, κωδωνοκρουσιών κλπ, κάποιοι ίσως να ατυχήσατε διότι γεννηθήκατε σε κράτος το οποίο έχει το σταυρό στη σημαία του, το πρώτο Συνταγμα συνετάχθη με όρκο και πίστη πρώτα στο Θεό, και μετά στην Πατρίδα, και πιθανόν να σας ενοχλούν όλα αυτά, αλλά τι να κάνουμε έτσι έχει η κατάσταση στα 190 περίπου χρόνια λειτουργίας του καταστήματος, γι' αυτό όμως έχουμε δημοκρατία, όταν γίνουν περισσότεροι αυτοί που ενοχλούνται, θα αλλάξουν τα πράγματα, οι ναοί θα γίνουν σινεμά, η σημαία θα έχει τον έφηβο επάνω ή το 46 ή ότι άλλο θέλουν οι πολλοί, και τέλος όλοι θα κοιμόμαστε ήσυχοι τα πρωϊνά των Κυριακών χωρίς κωδωνοκρουσίες κλπ γραφικά όπως πάσχα, χριστούγεννα κλπ....
Ο άλλος λέει για τον έφηβο πάνω στη σημαία ... Την τριφυλλάρα θα βάλουμε!
ΠΑΟ χούλς G13. Πειραιά!
![]()
Και στο κυρίως - κυρίως θέμα,
η Εκκλησία έχει δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στο ποίμνιό της να διερευνά, ενημερώνει, προειδοποιεί, διαμηνύει για κάθε πρακτική που έχει θρησκειολογικό υπόβαθρο και διδάσκει κάτι πέρα από τα ορθόδοξα πιστεύω. Από τη στιγμή που η γιόγκα βασίζεται σε βέδες, μάντρα και άλλα ιερά για άλλους κείμενα και διδαχές, και έχει θρησκευτική διδαχή μέσα από την εξάσκησή της, συνεπώς βρίσκεται μακρυά από την ορθόδοξη πίστη είναι υποχρέωση της Εκκλησίας να ενημερώσει το ποίμνιό της και αυτό κάνει. Όποιος δεν συγκαταλέγεται σε αυτό το ποίμνιο δεν τον αφορά και άρα δεν βρίσκω λόγο γιατί να αποδοκιμάζει αυτές τις διακοινώσεις.
το ίδιο ισχύει και για κάποιες ανατολίτικες τέχνες που βασίζονται σε ταοϊσμό και βουδισμό τα οποία είναι επίσης θρησκευτικά συστήματα. Ξαναλέω αφορά το ποίμνιο, και εφόσον κάποιος δεν είναι μέρος του ποιμνίου δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει να το σχολιάσει. Είναι σαν να σχολιάζεις το γείτονά σου για το τι κάνει στο σπίτι του...
δεν νομίζω ότι αυτά που γράφω έχουν σχέση με τέτοια αντιπαράθεση.
Προφανώς απαντάω σε ένα παλιό σχόλιο το οποίο για να υπάρχει σημαίνει ότι δεν αφορά τέτοιου είδους αντιπαράθεση αλλιώς θα είχε κουρευτεί.
Δεν νομίζω ούτως ή άλλως ότι έχει σκοπό και ουσία τέτοια αντιπαράθεση, τα πιστεύω του καθενός δεν μπορούν να μπουν σε διαπραγμάτευση ή αντιπαράθεση ειδικά σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ. Αλλά εδώ η συζήτηση δεν είναι περί των πιστεύω. Είναι περί της κριτικής για μία απόφαση της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, και θεωρώ ότι είναι αδοκιμο αν όχι ανεξήγητο το πως μπορεί αυτή η απόφαση να αφορά ανθρώπους που δεν πιστεύουν στις δοξασίες της Εκκλησίας και να τις επικρίνουν. Εϊναι σαν να λέμε άλλου παπά ευαγγέλιο...
Αν και ο sniper μας προειδοποιεί, θα πω ότι καλά κάνει η εκκλησία και ενημερώνει κλπ το ποιμνίο της, αλλά στο σχολείο που θέλουν να ΜΗΝ πάνε οι καρατέγκα, οι μποξέρ και οι καποέιρες πάει και το δικό μου παιδί, το οποίο ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ να φάει τον προσυλυτισμό.
Και η χώρα με το σταυρό στη σημαία, στο σύνταγμα μιλάει για ανεξιθρησκεία.
Αυτά και πάω να προσκυνήσω το ιπτάμενο μακαρονοτέρας μου.
Ψαχνω να βρω δημοτικο που σιγουρα δεν εχει γυμναστη,πληροφορικαριο,θεατρικη αγωγη και κυριως δασκαλους αλλα να εχουν ζιου ζιτσου...να παω να εγγραφω αμεσα..
ΠΟΎ λέει ότι θέλουν να ΜΗΝ πηγαίνουν οι καρατέκα στο σχολείο? Εγώ διάβασα απλά ότι δεν επιθυμούν να διδάσκονται αυτές οι πολεμικές τέχνες στα σχολεία. (παρεμπιπτόντως ποια δημόσια σουπερ σχολεία έχουν και τέτοιες δραστηριότητες??)
και επίσης το δικαίωμα να πιστεύει ο καθένας σε όποια θρησκεία θέλει (=ανεξιθρησκεία), τι σχέση έχει με τις οδηγίες της Εκκλησίας προς το ποίμνιό της??
Εκτός και αν αναφέρεσαι στη σημαία και στο σταυρό. Γιατί σε αυτό έχω απαντήσει ήδη. Δημοκρατία έχουμε, μόλις γίνουν περισσότεροι οι μεν από τους δε, μπορούμε να βάλουμε ένα τριφύλλι, ένα δικέφαλο, ή ότι άλλο γουστάρουν οι πολλοί....
Παίζεις με τις λέξεις. Αυτό που λένε είναι να μην διδάσκεται στο σχολείο οτιδήποτε αντιτίθεται στη χριστιανική θρησκεία.
Για το 2ο σκέλος, δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι περισσότεροι. Η σημαία καλά κάνει και έχει το σταυρό, ας έχει
και τον δικέφαλο, είναι κάτι συμβολικό, από μόνο του δεν αποτελεί πρόβλημα.