Δε ξέρω αν μετράει αλλά: 2009 Πάτρα,καρναβάλι δουλευω στο θέατρο στην Πλατεια Αγ. Γεωργίου. Τελευταία μέρα, έχω πιει ενα μπουκάλι ουίσκι και κάτι.. Κατω απο την πλατεία έχει ως συνήθως μπλόκο. Κάποια στιγμή γύρω στις 5 παω ποδαράτος.
-Καλησπέρα, τους λέω.. Επειδή έχω πιει και θα πάρω αυτοκίνητο μπορείτε να με μετρήσετε αν είναι να πάρω ταξί.
-Κανονικά, μου απαντάνε, δεν γίνεται. Πρέπει να καταγραφεί.. Αλλά επειδή θα πάρεις αυτοκινητο δε πειράζει. Ποσο έχεις πιει?
-2 ποτά και κάτι. Φυσάω..
-2 ποτά ε? Εντάξει, είσαι στο όριο. Μην πιεις άλλο όμως..
-Ευχαριστώ καλό βράδυ!!
Για την ιστορία, δεν ηπια άλλο, και δε πήρα το αυτοκίνητο πριν τις 8 το πρωι! Να ξενερώσουμε και λίγο!
Ps: Στην ίδια πλατεία στο ίδιο σημείο φίλος έφαγε κλήση για "επίδειξη αυτοσχέδιων αγώνων" (την είδα με τα μάτια μου την κλήση)..
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high
Aρκετά καλής ποιότητος του ουσικι. Που παράγεται στην ορεινή Αχαϊα;![]()
Οτι και να έχετε κάνει είστε γατάκια μπροστά στο κάτωθι περιστατικό : Πριν 3 νομίζω χρόνια συνάδελφος που ομολογουμένως δεν είναι και πολύ καλά ψυχιατρικώς ερχόμενος για βραδυνή βάρδια περνάει κόκκινο. Απο πίσω του περιπολικό ανάβει φάρο και του κάνει σήμα να κάνει δεξιά. Ο "τιτανοτεράστιος" πατάει γκάζι και φεύγει. Ακολουθεί καταδίωξη και περνάει 3-4 κόκκινα και καμμία 10αριά STOP ενω τον κυνηγούν κάπου 3-4 περιπολικά και ανάλογως αριθμός ΔΙΑΣ!
Ο τύπος μπαίνει απο την πύλη του νοσοκομείου με χίλια και τον ακολουθούν ολοι όσοι ανέφερα. Πάει παρκάρει σαν κύριος το κουτί του εκεί που παρκάρει πάντα.
Οι μπάτσοι απο έξω έχουν βγεί με τα όπλα και του φωνάζουν βγές έξω με τα χέρια ψηλά σιγά-σιγά κλπ κλπ. Βγαίνει σαν κύριος πάλι,κλειδώνει το αυτοκίνητο και τους ρωτάει " Τι θέλετε ρε παιδιά, έγινε κάτι?".
Οι μπάτσοι τον μπαγλαρώνουν, στήσιμο στο αυτοκίνητο, χειροπέδες κλπ κλπ και αφού τον ψάχνουν και αυτόν και το αυτοκίνητο και φυσικά δεν βρίσκουν τίποτα τον ρωτάνε: Το ξέρεις οτι πέρασες το πρώτο κόκκινο φανάρι στην τάδε οδό? Απάντηση : Ε και κάθε μέρα το περνάω έτσι αυτό μωρέ!!!
Δεν μας είδες που κάναμε σήματα και σε κυνηγούσαμε? ΝΑΙ σας είδα φυσικά αλλά δεν μπορούσα να αφήσω την περιουσία μου στον δρόμο!!! Οπότε ήρθα να το παρκάρω εδώ!
Ακολούθησε αυτόφορο κλπ κλπ όπου μετά απο διαδικασίες τον απαλλάξανε λόγω βλακείας προφανώς...
Το γαμάτο είναι οτι πίστευε οτι δεν έφταιγε πουθενά και οτι τα "κωλόπαιδα" θέλανε να μου κάνουν "καζούρα"!!
Έκτοτε τον φωνάζαμε " Τα κόκκινα φανάρια"...
Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!
2 περιστατικά θυμάμαι έντονα:
Το 1ο, ήταν το 2001. Είχα ένα D Tracker τότε και ανεβοκατέβαινα καθημερινά Πειραιά - Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Ήταν μεσημεράκι, μέτρια κίνηση, βρισκόμουν στο τέλος της ανόδου της Συγγρού και κινούμουν σχετικά σβέλτα ανάμεσα από τα αυτοκίνητα (ήμουν χωρίς καθρέφτες και τη CRD να πυροβολάει). Κάποια στιγμή ακούω μαρσάρισμα 4κύλινδρου πίσω μου. Σκέφτομαι: "Τί θέλει τώρα ο μαλάκας με το 4κύλινδρο..Πού πάει να χωθεί..."
Ανεβάζω ρυθμό για να του τη σπάσω (24 χρονών τότε..). Γκάζι εγώ, γκάζι και αυτός, όταν η κίνηση έσφιγγε, απομακρυνόμουν. Όταν ο δρόμος λίγο άνοιγε, να' σου πάλι τον άκουγα πίσω μου. Περνάμε μπροστά από τη Βουλή και θέλω να στρίψω δεξιά για Bασ. Σοφίας... Στραμπουλάω το μηχανάκι όσο μπορώ, μπαίνω ντριφτάροντας, στην έξοδο τέρμα γκάζι και με πιάνει το φανάρι που είναι μπροστά στη μπάρα για την είσοδο των αυτοκινήτων στη Βουλή.
Με το που σταματάω, σε 3-4 δευτ. ακούω το γνώριμο γκάζωμα πίσω μου και καπάκι ακούω και ένα 2ο γκάζωμα από το πλάι... Αρχίζω να την ψυλιάζομαι... Κοιτάω διακριτικά αριστερά μου και βλέπω το εμπρός φτερό της μηχανής δίπλα μου να είναι άσπρο.. Σηκώνα αργά το βλέμα μου και βλέπω την αγριεμένη μούρη του Ζητά να μου λέει δυνατά: "Ανάβει πράσινο και μετά την είσοδο (της Βουλής ) κάνεις δεξιά".
Ανάβει το πράσινο, ξεκινάω σαν την κότα, ο πίσω γκαζώνει δυνατά και ο αριστερός έχει μπει διαγώνια αριστερά μπροστά μου να μου κλείνει το δρόμο και να με "σπρώχνει" εκεί που μου είχε υποδείξει. Κατεβαίνω, βγάζω κράνος και βγάζω τα χαρτιά πριν μου ζητήσουν οτιδήποτε. Τα κοιτάνει, όλα οκ, με ρωτάνε γιατί πήγαινα έτσι, τους λέω ότι είμαι φοιτητής και τρέχω γιατί έχω -και καλά - αργήσει για το εργαστήριο. Ψάχνουν την τσάντα μου, όλα οκ - έχουν μαλακώσει αρκετά - και μου λέει με ένα απολογητικό ύφος: Αν σε είχα σταματήσει αλλού δεν θα σε έγραφα, αλλά εδώ μας βλέπουν όλοι (εννοούσε καμιά 10αριά διάφορους αστυνομικούς και βαθμοφόρους στην πύλη) και πρέπει να σου κόψω κάτι. Θα σε γράψω για κάτι φτηνό. Και με έγραψε για μη ευδιάκριτη πινακίδα.
Να' ναι καλά τα παιδιά...
Το 2ο περιστατικό ήταν καλοκαίρι του 2007. Τότε είχαμε μια δουλειά στη ζώνη του Περάματος. Είχα ένα συνάδελφο τότε που ερχόταν στη δουλειά με το αυτοκίνητο, αλλά εκείνη τη μέρα είχε έρθει με ένα Ducati 900ss. Στο μεσημεριανό διάλειμα, μου δίνει τα κλειδιά να το κάνω βόλτα. Πού χρόνος να πάω πάνω να πάρω το κράνος μου. Βουτάω τα κλειδιά, το καβαλάω και ξεκινάω με σκοπό να πάω στο Σκλαβενίτη και να γυρίσω πίσω. Στα καζάνια, ήταν το γνωστό μπλόκο της Τροχαίας. Μου κάνουν νόημα, σταματάω, βλέπω ότι είχαν ήδη σταματήσει ένα καγκουράκι με GLX, και μου ζητάνε τα χαρτιά. Τους λέω ότι επάνω μου έχω μόνο το κινητό μου και τίποτα άλλο.
Τους προτείνω να πάρω τηλ τον φίλο μου να μου φέρει τα χαρτιά. Πάει πίσω μου, βλέπει την πινακίδα, πάει στο περιπολικό και κάτι λέει στον άλλον που ήταν μέσα να τσεκάρει (προφανώς να δει αν ήταν κλεμμένη ή όχι). Σε κανά 5λεπτο - που μου φάνηκε αιώνας - ήρθε ο παππούς (ήταν καμιά 60αριά χρονών) και είπε και στους 2 να σηκωθούμε να φύγουμε...
Βάζω μπροστά, και όπως φεύγαμε, μου λέει το καγκουράκι που ήταν δίπλα μου, μην πιστεύοντας στα αυτιά του: Ρε φιλαράκι... Τί ήταν αυτό που έγινε??...Πάμε να ανάψουμε κανά κεράκι...![]()
Ἀπὸ τὸ πάρκο στὴ Μυροβόλο τὸ μηχανάκι ἀστράφτει στὸν ἥλιο,
ἀντανακλᾶ τὸ χαμόγελό σου καὶ μὲ διαλύει στὸ φῶς.
Σουζα στην μεσογειων...ριξιμο κοντα στα 180 κ σταματημα στο φαναρι γιατι ειχε κοκκινο(Κυριος).
Δεν προλαβαινω να δω το λαμπακι της νεκρας κ βλεπω απο τους καθρεφτες ζηταδες(δεν μπορεσα να καταλαβω αριθμο...).
Τελικα ηταν 4 κ με περικυκλωσαν...
Ζητας(Κοκκινη φατσα απο την πιεση): Σηκωνει δυσκολα ε??
Εγω (Δεν ηξερα τι να απαντησω γιατι οτι κ να ελεγα(Οχι δεν σηκωνεται ή ναι σηκωνεται) θα νομιζε πως κοροιδευω): Μαλακια εεε??
Ζητας: Eχε χαρη(κουνωντας το κεφαλι)...κ την κανουνε!!
Αποφυγη βιασμου για τα παντα(Πινακιδα, εξατμιση, σουζα(κρανος παντα)): Αξια ανεκτιμητη!!!
Ride(s) the wind of change...