αν θελει καποιος να γραψει πολλα χλμ με μηχανακι 15ετιας σε αυτα τα χρηματα ενα σωστα συντηρημενο ΤΑ ειναι μονοδρομος
αν θελει καποιος να γραψει πολλα χλμ με μηχανακι 15ετιας σε αυτα τα χρηματα ενα σωστα συντηρημενο ΤΑ ειναι μονοδρομος
Με τα 2500 που λες ότι έχεις ταβάνι παίρνεις σωστό μηχανάκι. Και για Τρανσάλπ μιλάμε για 650, όχι για 600 με αυτά τα λεφτά. Τα 2000 είναι το κάτω όριο για ΤΑ650 που μπορεί από κινητήρα και περιφερειακά να είναι σωστό, αλλά θα έχει ταλαιπωρημένη εξωτερική εμφάνιση. Είναι και κατά πόσο το υπολογίζεις και σε ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση. Εμένα πχ περισσότερο με ενδιαφέρει η απόλυτα σωστή λειτουργία.
Καλό ψάξιμο θέλει και υπομονή. Και όταν δεις αυτό που σου κάνει μην παραμελήσεις το τσεκάρισμα με άνθρωπο που ξέρει για το μηχανάκι.
Προφανώς, μετά τα παρακάτω:
το ότι υπάρχει στα + η αξιοπιστία του ΤΑ είναι καθαρά λόγω του γνωστού, "είναι honda, δεν σπάει, δεν χαλάει", σωστά;;
Disclaimer: το παραπάνω ερώτημα είναι ρητορικό και ως τέτοιο δεν χρειάζεται να απαντηθεί.
Λοιπόν, φίλε Νίκο (nikos_kriti), λόγω του ότι αυτό που ισχύει είναι το παρακάτω, πράξε όπως περιγράφεται και τελείωσε το ζήτημα.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
όντως υπάρχει θέμα με την τρόμπα, απλά στα 120.000χλμ που έχει πλέον το μηχανάκι το δικό μου είναι ένα απο τα αναμενόμενα ζητήματα και το κόστος δεν είναι φιβερό. Αυτό που δεν έχω ακούσει αλλού και την πάτησα εγώ είναι ρουλεμαν μοχλικού που βάρεσε πριν κάποια χρόνια. Και εκεί μιλάμε για σοβαρό θέμα καθώς πρέπει να λυθεί όλο το μηχανάκι σχεδόν.
Κάτι άλλο δεν μου έχει τύχει και δεν έχω ακούσει. και τα χλμ μου δεν είναι λίγα.
Επιμενω για το 600 και οχι το 650..πολυ καλυτερη ποιοτητα κατασκευης στα περιφεριακα..κατα τα αλλα...καλη του τυχη με το πεθαμενατζιδικο κινητηρα και τα αθλια φρενα του..
Κάνεις λάθος ΚΑΙ σε αυτό και η επιμονή σου καταντά εμμονή.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος πέραν της τιμής για να προτιμήσει κάποιος το 600 από το 650.
Και φυσικά μιλάω από ιδία εμπειρία.
Ειδικά στα "περιφερειακά" που λες, φρένα, πλαίσιο και αναρτήσεις στο 650 είναι πολύ καλύτερα από το 600. Η ποιότητα βαφής και των πλαστικών παραμένει στα ίδια υψηλά στάνταρντς. Τέλος, όπου "πόναγε" το 600άρι βελτιώθηκε ή λύθηκε στο 650.
Στο μόνο που κερδίζει το 600 είναι ο λίγο πιο "γλυκός" ήχος του κινητήρα και το λίγο πιο βελούδινο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ώς ταπεινός κάτοχος Αφρικάνας εδώ και χρόνια (και παντρεμένος), σου προτείνω ... Transalp 650.
Δέν σπάει (όπως και η ΑΤ), δεν χαλάει (όπως και η ΑΤ), λιγότερα κιλά, χαμηλότερο κέντρο βάρους, πιό "πολιτισμένος" και all around κινητήρας, μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις και το σημαντικότερο όλων ... καλύτερη θέση οδήγησης για τον οδηγό και ανετότατη θέση για τον συνεπιβάτη. Γλυτώνεις γκρίνιες, μανούρα, στριμώγματα και πατέντες. Θα ευχαριστηθείτε οδήγηση και εσύ και η σύζυγος.
Καλές βόλτες, ότι κι άν επιλέξεις![]()
I'm the footprint on the sand ....
Winterhater.
Αξίζει με λίγα παραπάνω να πάει κανείς στο 700άρι; http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/7891952/
Με abs λίγο παραπάνω σε χρήμα http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7482413/
Όταν λέμε 650, το τελευταίο μοντέλο με τα ανάγλυφα τί διαφορές/βελτιώσεις έχει με το προηγούμενο; (το αρχικό 650 εννοώ)
Αμφιταλαντεύτηκα εάν πρέπει ή όχι να μπω σε αυτή την διαδικασία προσωπικής αντιπαράθεσης, γιατί άλλο είναι το θέμα του thread. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστα τα όσα γράφεις, οπότε: Καταρχάς το ότι δεν είσαι εμπαθής φαίνεται καθαρότατα από την τελευταία φράση σου, ότι δεν θα κακολογούσα ποτέ την λατρεμένη μου BMW. Άστοχη έως ιλαρή η παρατήρησή σου, ιδιαίτερα εάν λάβεις υπόψιν ότι έφυγα κακήν-κακώς από το GS Forum και έφαγα ποινή επειδή ακριβώς κάποιοι εκεί μέσα θεώρησαν ότι έθιγα την BMW και τους αναβάτες της. Προς επίρρωση των προηγουμένων υπάρχει και σχετικό θέμα που είχα ανοίξει εδώ μέσα, άλλωστε scripta manent και με λίγη υπομονή μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τι έχω γράψει κατά καιρούς εναντίον της BMW και ειρωνευόμενος την BMW. Έωλη λοιπόν η εξυπνάδα ότι ποτέ δεν θα κακολογούσα την λατρεμένη μου BMW, γιατί πολύ απλά δεν λατρεύω μάρκες και φίρμες αλλά ανθρώπους. Επίσης, το ότι πολλές φορές έχω προτείνει άλλο μοντέλο π.χ. VStrom -που είναι ένα μηχανάκι που δεν μ΄αρέσει προσωπικά- έναντι της GS, επίσης κάτι δείχνει για το εάν έχω κόλλημα. Το ότι θεωρώ ότι το GS είναι το κορυφαίο είναι σαφέστατα ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΩΡΗΣΗ, αφού ποτέ δεν έχω δηλώσει κάτι τέτοιο, επίσης υπάρχει τεκμηριωμένο και γραμμένο εδώ μέσα, το αντίθετο. Η δε διαφορά μας -μια και θες να βρούμε διαφορές- είναι ότι όταν ζητήσω κάτι από κάποιον συμφορουμίτη θα συστηθώ με το πραγματικό μου όνομα και όχι με κάποιο άλλο ψεύτικο...
Πάμε λοιπόν παρακάτω... Όταν γράφω κάτι, γράφω βάσει των εμπειριών μου και των γνώσεών μου. Το ότι εσένα το μηχανάκι σου έβγαλε αμέτρητες βλάβες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν του έχει βγάλει καμία βλάβη. Όπως και το ότι γνωρίζεις περιπτώσεις ομοιοπαθών, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και περιπτώσεις κατόχων που επίσης δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα - και αυτό ισχύει για όλες τις φίρμες και όχι μόνο για την BMW και την κάθε BMW. Εγώ δεν αμφισβητώ τις βλάβες που σου έβγαλε, αντίθετα εσύ μόλις γράψει κάποιος ότι τα 650 είναι απροβλημάτιστα θα σπεύσεις να σχολιάσεις, όπως και να σχολιάσεις τα λίγα χιλιόμετρα που έχω στη δική μου. Πάρε παράδειγμα το thread του Pan με τον Γερμανό, έγραψε κάπου "χαλάνε μωρέ τα Dakar" και του απαντάς get a life. Σκέψου να μην είχες εμπάθεια δηλ...
Επί του παρόντος thread λοιπόν, σχολιάζει σε κάποια φάση το παλικάρι ότι ο φίλος του έχει φάει κόλλημα με το GS, από λάθος κάποιος -όπως έγραψε τελικά ο άνθρωπος παραπάνω- γράφει βλάβες για το Aprilia δίνοντας την εντύπωση ότι αφορούν το GS και μάλιστα ο ερωτών μένει με την εντύπωση ότι το GS είναι ένα προβληματικό μηχανάκι. Εσύ βέβαια επιβεβαιώνεις ότι τα 3/4 των αναφερομένων βλαβών, που να μην ξεχνιόμαστε αφορούν το Pegaso, στα έβγαλε το GS. Αν τώρα είναι μεμπτό το ότι αποκαταστάθηκε η παρεξήγηση και η λάθος αναφορά, επειδή εμένα και σ' άλλους 2 που σχολίασαν επίσης ότι δεν ισχύουν αυτά, τι να σου πω... Θεώρησέ το μεμπτό που δεν είχαμε τις βλάβες που έχει βγάλει σ' εσένα και στους γνωστούς σου, μπορεί στην τελική να αγοράσαμε ελαττωματικά μηχανάκια τελικά και όχι από τα κανονικά που χαλάνε... Να σαι καλά όπως και να έχει πάντως, να γράφεις ωραία ταξιδιωτικά!