Ποτε δεν θεωρουσα σωστο να λεω σε καποιον τι να κανει.Προτιμω ομως να πω τι θα εκανα εγω.
Αν ειχαμε εγω και η γυναικα μου δουλεια που πιστευαμε οτι θα την εχουμε και για τα επομενα χρονια,δυσκολα θα το επαιρνα αποφαση.Αν φυσικα αυτες οι δουλειες το μονο που θα μας προσφερανε θα ητανε μονο τα απαραιτητα,τοτε θα μου εμπαιναν και δευτερες σκεψεις.
Σε πρωτη φαση και εφοσον ολα ητανε ευνοικα,θα πηγαινα μονος μου και εφοσον εβλεπα τις προοπτικες και οχι τι μου λεγανε οι αλλοι,θα τραβουσα και την οικογενεια.Παντα με την προυποθεση τα λεφτα που θα βγαζω να μου επιτρεπουνε να αποταμιευω το 20-30% απο αυτα.Γιατι αμα ο μισθος μου ητανε 7000 ευρω και αφαιροντας τα εκει εξοδα, μου εμενε ενα κατοσταρικο,να βρασω το εξωτερικο και την προκοπη του.
Αλλος ενας παραγοντας θα ητανε η ποιοτητα ζωης.Ουτε εμενα μου αρεσει ο Καρρας,αλλα αν ειναι να παω σε μια χωρα που το μονο που θα κανω ειναι να δουλευω,δεν ξερω ποσο θα επηρεαζε τον χαρακτηρα μου.Ο κοσμος εχει διαφορετικη συμπεριφορα απο τον Ελληνα,αλλα το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται και ο παπας,πολυ τυπικοι και ψευτικοι για τα γουστα μου.
Ενα απο τα πολυ θετικα ειναι οτι αν ολα πηγαιναν καλα,το μελλον του παιδιου μου θα ητανε εξασφαλισμενο.Ελβετικο διαβατηριο και πιθανοτατα θα μιλαει 3-4 γλωσσες τις οποιες εδω θα πληρωνε να τις μαθει.Ασε που λογω θεσης,οι επαγγελματικες προοπτικες ειναι πολλαπλασιες σε σχεση με αυτες της Ψωροκωσταινας.
Φυσικα σκεφτομαι ετσι τωρα.Πιθανοτατα αν ημουνα 20-25 χρονια νεοτερος να το εβλεπα αλλιως.Οπως και να χει ομως τον Ηπειρωτη ποτε δεν το φοβισε το αγνωστο.Πιθανοτατα θα την ειχα κανει.
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις ή τι θα κάνεις εκεί. Ελπίζω να είναι σωστή δουλειά και όχι τίποτα αρπακολα. Σε αυτή την περίπτωση θα σου έλεγα να μην πας ούτε για αστείο.
Είστε 3 άτομα τα οποία πρέπει να αλλάξουν όλες τους τις συνήθειες και το περιβάλλον τους.
Είστε έτοιμοι;
ότι γνωρίζατε εώς τώρα ως δεδομένο δεν θα ισχύει. Εαν πιστεύεις ότι μπορείτε και οι 3 να ανταπεξέλθετε στο περιβάλλον της Ελβετίας (μπες και διαβασε λίγο για τον τρόπο ζωής και τον καιρό για να πάρεις μια εικόνα τι θα αντιμετωπίσετε) και να ξεπεράσετε τις έλλειψη οικογενειας, φίλων και οικείου περιβάλλοντος τότε δοκιμασέ το. Είμαι της άποψης να μετανιώσεις για κάτι που έκανες και όχι για κάτι που δεν έκανες. Αλλά πάντα υπάρχει κόστος. Και όντως σαν την Ελλάδα πουθενά αν και αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό.
Πανος από Δανία.
done.
αρκετοι δεν καταλαβενετε ή δεν διαβαζετε και μονο γραφετε προσωπικές εμπειρίες και απόψεις.
θα γραψω και εγω ενα περιστατικό που συνεβει σε εναν γνωστο μου..
ο Πανος μηχανικός πλοιων (ειχε απορρίψει πολλες δουλιες γιατι δεν ηθελε να ταξιδεύει γιατι ειχε καρδια η μανα του) οποτε δουλευε εδω σε ενα συνεργειο με αυτοκίνητα και επερνε καλα λεφτα. αν και τυχερος γιατι ειχε ακομα δουλεια μαζι με την κριση και την πτωση του μισθου του σταδιακα απο 1500 σε 700 επιδηνοθηκε και η κατάσταση της μητερας του. οπου δεν ειχε την καλύτερη νοσηλεία και γιατι δεν υπηρχαν τα λεφτα και γιατι το "δωρεαν" συστημα υγειας στην ελλαδα δεν λειτούργησε ή δεν επαρκούσε τελικα η μητερα του πεθανε.
ο Πανος λοιπον αφου ειχε φαει και την μειωση και την πικρα αυτη. κλείστηκε στον εαυτο του, ηταν σπιτι-δουλεια δουλεια -σπιτι. ουτε βολτες, ουτε καφε, ουτε σινεμα, ουτε τπτ..
αργοτερα γνωρισε την γυναικα του και μιας και ειχε και αυτη δουλεια ξεκίνησαν την ζωη τους. και τους κανουν προταση να παει σε μια εταιρια στο εξωτερικο χωρις να χρειαζετε να ταξιδευει με εδρα εκει και επισκευές, (μου διαφευγει η χωρα αλλα ηταν βόρια γιατι θυμαμε να λεει σιγα μην παω εκει 6 μηνες χιόνια) αλλα δεν πανε γιατι που θα αφηναν την ελλαδα, τους γονεις, ηθελαν να κανουν και παιδι οποτε ειπαν οχι.......
σε λιγο καιρο γεννιεται ο γιος τους. κατι δεν πηγε και πολυ καλα στην γενα το παιδι χρειαστηκε τρελη νοσηλεια επρεπε να παει στο εξωτερικό οποτε..... υποθήκες, δανεια, κτλπ κτλπ (για μια περίθαλψη που στην χωρα που θα πήγαινε ακομα και σαν ελληνας ηταν ΔΩΡΕΑΝ) το παιδι σώθηκε αλλα λογο ελλιπής θεραπείας εχει κατι χαζα μην βγενει πολυ στον ηλιο, μην αθλητε, μην τρεχει, μην τρωει το ενα και το αλλο.
ο φιλος μου ο Πανος λοιπον χρωστάει και θα χρωστάει, κινδυνεύει να χασει την δουλεια του, η γυναικα του ειναι ανεργη, ειναι συνεχεία σε μια μιζερη κατάσταση, και ουσιαστικα εχει μια πολυ χαμηλή ποιότητα ζωης, εχασε την μητερα του, παραλιγο το παιδι του, και ολλα αυτα γιατι επελεξε να μεινει στην ελλαδα..
αν ειχε φυγει ισως να μην ειχε ολλα αυτα (οικογένεια, παιδια) αλλα σιγουρα θα ειχε και μια 2 επιλογη που εδω πλεον δεν υπαρχει. οτι ζουμε ειναι μονοδρομος.
αν τον ρωτήσεις δεν θα σου απαντησει. θα παρει το οπλο και θα σε σημαδεύει μεχρι να μπεις στο αεροπλάνο.
και οποιος ειναι μαγκας να παει να του πει για ουρανους , ηλιους, Ελληνες και Αιλυνες , ιστορια και αλλες τετοιες βλακιες και καλα εκανε που έμεινε Ελλαδα και αν τελικά μας αξίζει να μας λενε τριτοκοσμικους οι ευρωπαιοι γιατι εν τελη ειμαστε.
αυτα τα χαζα το οτι ο ελληνας περνα καλητερα ειναι για τιποτα ΔΥ με το κλασσικο 1000+ε στην ακρη καθε μηνα με δικο τους σπιτι και τιποτα γονεις/πεθερικα που δεν περνουν συνταξη ΟΓΑ
το να βλεπεις τον αλλο να πηνει καφε ολλη μερα δεν ειναι λαιφσταιλ ειναι καταντια για εμενα. ημουν 10 χρονια Αμερικη απο τα 21 μου και με το που γηρησα στην Ελλαδα το 2009 εφαγα μια πολυ καλη σφαλιαρα σε ολλα τα επιπεδα ετσι απο τοτε σκεφτομουν πως θα ξαναφηγω και το εκανα φετος.
Τι εχει η Ελλαδα που δεν το εχουν οι βοριοι? Θα ελεγα μονο τον καλο καιρο απο Οκτ μεχρι Απριλιο, μετα και εδω πανω μια χαρα ειναι χωρις τις 40ρες και 45ες, τι αλλο εχουν που δεν εχουμε εκει κατω
Συστημα που δουλεβει
Δρομους και οδικη παιδια
συστημα υγειας
προοπτικες για το μελλον
μπορω να γραψω κατεβατο αλλα αν δεν το ζησεις δεν μπορεις να το καταλαβεις...
Η Ελλαδα εχει μονο το παρελθον της δηστηχως![]()
ORGIA!!!!!
Που είσαι και λες ότι είναι μια χαρά στον Βορρά από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο;
Sonone λεφτά όπου και αν έχεις μια χαρά περνάς...Δεν είναι το πρόβλημα το μέρος...τα φράγκα που έχεις να ξοδέψεις είναι.
done.
μια χαρα ειναι φιλε...μπορει να μην εχει χειμωνιατικες λιακαδες και ηλιο με δοντια, αλλα η θερμοκρασια ειναι οκ...μπορει να βρεχει αλλα κλειν...το να γυρισεις στην ελλαδα ειναι μια αυταπατη του εγκεφαλου...και οσα παιδια φυγαν απο κατσικοχωρια για να σπουδασουν σε πρωτευουσες μετα πολλοι γυρισαν πισω, ενω ειχαν δει τον ''πολιτισμο'', γυρισαν στα γιδια του πατερα τους...αλλο το τι εχεις συνηθησει και αναπολεις, αλλο τι ειναι καλυτερο...
ο μονος λογος για να μεινεις ελλαδα, ειναι να εχεις τπτ γονεις που να τους αγαπας και να ειναι σε προχωρημενη ηλικια, και να μη θες να τους αφησεις να πεθανουν μονοι τους...
τωρα η ερωτηση για το που ειναι καλυτερο να μεγαλωσει εναα παιδι, στην ελλαδα η στην ελβετια...μονο ρητορικη μπορει να ειναι...
Μαγκες αυτο που εχω στην Ελλαδα και δεν θα το βρω σε κανενα κρατος,ειναι φιλαρακια,που οταν κοντευω να φλιπαρω παμε για κανα τσιπουρακι και μου παιρνουνε ολο το βαρος.
Μην ξεχνατε οτι ο σκυλος σε ενα σπιτι εχει τα παντα..στεγη,φαγητο,νερο,περιθαλψη,σιγουρο μελλον και αλλα πολλα.Παντα ομως ψαχνει την ευκαιρια να την κοπανησει για να βρει τους αλλους αληταμπουρες.Θα πεινασει,θα κρυωσει,θα τον κλωτσησουνε καναδυο,αλλα δεν θα χει κανεναν κεχαγια στο κεφαλι του.Και ολοι ξερουμε οτι εξω υπαρχουνε πολλοι πανω απο το κεφαλι σου και κανενας διπλα σου.
Ξερω τι θα μου πειτε,μην κανετε τον κοπο.
δηλαδη στο εξωτερικο οι ανθρωποι δε κανουν φιλους?
και θα εχεις κεχαγια πανω απο το κεφαλι σου στο εξωτερικο και δεν εχεις στην ελλαδα?
Οποιος σκεφτεται να μετακομισει εξωτερικο για εργασια αλλα ταυτοχρονα εχει σχηματισει -λανθασμενη- αποψη για τους "κακους και υποκριτες" ξενους να μην το επιχειρήσει καν να παει. Αν δε γυρισει πισω τρέχοντας έχοντας σπαταλησει χρόνο και χρημα το πολύ πολύ να γκετοποιηθει και να μην περάσει καθολου καλα. Το εξωτερικό θέλει ευελιξία στις αλλαγες και να τηρεις το "when in Rome do as the Romans do"...![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Αν με καποιο τροπο....οι εργασιακες συνθηκες στην Ελλαδα ηταν οι καλυτερες σε σχεση με βορεια Ευρωπη (μισθοι καλοι, εργασιακη προοπτικη και εξελιξη, πρωτοπορια, σεβασμος κτλ).....αλλα ολα τα αλλα ηταν τα ιδια με τωρα....χαλια παιδεια...χαλια υγεια...χαλια υποδομες, καμια αξιοκρατια κτλ.....ποσοι θα φευγατε απο αυτην την χωρα για μια καλυτερη ζωη για το παιδι σας αλλα με χαμηλοτερο μισθο για την τσεπη σας παρολο που θα υποστυριζε ενα αξιοπρεπες lifestyle?
φιλε αυτο που λες, ειναι το λιγοτερο ακυρο...και στη ζιμπαμπουε αμα πας η σε καμια φυλη του αμαζονιου και δωσεις σε εναν ντοπιο λεφτα κουστουμια αμαξια και τον φερεις στην ελλαδα, παλι στη πατριδα του θα θελε να γυρισει...και οι αλβανοι στην ελλαδα οι πιο πολλοι λεφτα πισω εστελναν για να γυρισουν καποια στιγμη, παροτι οι χωρες απο συνθηκες ειναι ιδιες, εδαφος φυση ιδια. Οπου μαθαινεις θες να πας, η ελλαδα απλα με το οτι εγιναν ολα σκατα, ακομα και εργασια, χρηματα, ο ανθρωπος πλεον δεν εχει επαρκες βιοτικο επιπεδο εδω...
οκ στην ελλαδα με λεφτα ζεις παρα το σκατα κρατος, τα σκατα νοσοκομεια, τα σκατα σχολεια, υπαρχουν ιδιωτικα ολα οποτε τη βγαζεις λαδι....οποτε ναι, η ελλαδα ειναι μια γαματη χωρα να ζεις αμα εχεις λεφτα, και μπορεις να κανεις ζωη βασιλια, τι εχει να λεει αυτο?
και αμα εχεις παιδι και παθει τιποτα θα ανοιγεις γκρουπακια στο fb να ζητας βοηθεια...μερικοι υπερεκτιματε τον ηλιο, τα τσιπουρα, τους φιλους που στην πρωτη μαλακια/παρεξηγηση θα σε κλασουν, και δε ξερω και γω τι, και βαζετε σε δευτερη μοιρα βασικα πραγματα οπως κοινωνικο κρατος, προνοια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη εργασιακα δικαιωματα εκπαιδευτικο συστημα και ενα σωρο αλλα
αρχηγε μου....cool ur jets..... δεν ηθελα να χτυπησω νευρο.........σρυ
Και εμενα με ενοχλει εδω....αλλα δεν πιστευεω οτι δεν φταιω κιολας που ειναι ετσι η κατασταση.
Επισης πιστευω οτι υπερεκτιμας τους "εξω" αλλα δικαιωμα σου στην τελικη.