Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 99

Θέμα: 17/11/73

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    παλαιότερα βάζαν και λίγο λαδάκι...για να μην σβήνει η φωτιά με τίποτα....επίσης βάζαν κ καμία βίδα για τζέρτζελο...
    τι έγινε ρε παιδιά ???ο τσελεμεντές του αναρχικού καταντήσαμε???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    για να τον κάνουμε καλό τον τσελεμεντέ

γλυκερίνη και φώσφορος μαζί με την βενζίνα κάνουν καλό τζερτζελέ

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΠΟΤΕ.

old δεν ειμαι συμφωνος με τις τοποθετησεις σου..

ο παππους ηταν στην μικρα ασια απο '19-'22, ο ιδιος που υπεφερε κατα τον εμφυλιο (και απο τις δυο πλευρες ), ο πατερας μου στην κυπρο '68-'70, ο μικρος μου αδελφος το '95 στα ημια, για μενα δεν θα θελα να μιλησω..
    και καποιοι καινε σημαιες εν ετη 2000???
    που για να μπορουν να τις κρατανε στα χερια τους (πριν τις καψουν), η οικογενεια μου εχει χυσει αιμα??
    και καποιοι τους δικαιωνουν/αφηνουν ελευθερους να κυκλοφορουν???
    ωραια..τετοια δημοκρατια/ασυδοσια δεν την θελω.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΠΟΤΕ.

old δεν ειμαι συμφωνος με τις τοποθετησεις σου..

ο παππους ηταν στην μικρα ασια απο '19-'22, ο ιδιος που υπεφερε κατα τον εμφυλιο (και απο τις δυο πλευρες ), ο πατερας μου στην κυπρο '68-'70, ο μικρος μου αδελφος το '95 στα ημια, για μενα δεν θα θελα να μιλησω..
    και καποιοι καινε σημαιες εν ετη 2000???
    που για να μπορουν να τις κρατανε στα χερια τους (πριν τις καψουν), η οικογενεια μου εχει χυσει αιμα??
    και καποιοι τους δικαιωνουν/αφηνουν ελευθερους να κυκλοφορουν???
    ωραια..τετοια δημοκρατια/ασυδοσια δεν την θελω.
    τρικυμια εν κρανιο φιλε μου.επειδη ο παππους σου, ο πατερας σου και ο αδερφος σου ΕΤΥΧΕ να ειναι σε καποια γεγονοτα πρεπει ολοι οι αλλοι να κατσουνε κλαρινο ????και λεω ετυχε γιατι κανεις τους δεν πηγε εθελοντικα.τα γεγονοτα τους βρηκανε.δε βρηκανε αυτοι τα γεγονοτα.παμε παρακατω...
    αντι να διαρυγνυεις τα ιματια σου για ενα κοματι πανι μηπως θα ηταν καλυτερο να κανεις κατι για αυτο που πραγματικα συμβολιζει ???και μετα πιστεψε με δε θα χρειαστει να ξανασχοληθεις για αυτο το κοματι πανι μια και ολοι θα το εχουμε αρκετα ψηλα στη συνδειδηση μας.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    τρικυμια εν κρανιο φιλε μου.επειδη ο παππους σου, ο πατερας σου και ο αδερφος σου ΕΤΥΧΕ να ειναι σε καποια γεγονοτα πρεπει ολοι οι αλλοι να κατσουνε κλαρινο ????και λεω ετυχε γιατι κανεις τους δεν πηγε εθελοντικα.τα γεγονοτα τους βρηκανε.δε βρηκανε αυτοι τα γεγονοτα.παμε παρακατω...
    αντι να διαρυγνυεις τα ιματια σου για ενα κοματι πανι μηπως θα ηταν καλυτερο να κανεις κατι για αυτο που πραγματικα συμβολιζει ???και μετα πιστεψε με δε θα χρειαστει να ξανασχοληθεις για αυτο το κοματι πανι μια και ολοι θα το εχουμε αρκετα ψηλα στη συνδειδηση μας.
    απλα λυπαμαι για τα οσα εγραψες...

Μπορω να σου πω ενα-δυο πραγματα για τον εθελοντισμο που εθιξες.
    1. ο παππους μου ως πρωτος ξαδελφος του Γ. Παπανδρεου μπορουσε να ΜΗΝ παει στο μετωπο.
    2. ο πατερας μου ΔΗΛΩΣΕ να παει στις ΕΛ.ΔΥ.Κ.
    3. ο αδελφος μου προσφερθηκε να ΜΗΝ παραμεινει στο ταγμα και να φυγει με τον λγο του στις βραχονησιδες-οπου και πηγε.
    4. ΔΗΛΩΣΑ να υπηρετησω στις Ειδικες Δυναμεις, δηλωσα για ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ και απολυθηκα απο τις ταξεις των ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ως ανθυπολοχαγος μετα απο 23 ΜΗΝΕΣ θητεια και ολα τα προβλεπομενα σχολεια εκπαιδευσεως (και καποια προερετικα) στις πρωτες 3-4 θεσεις αποφοιτων.
    Με εχουν ξανακαλεσει αλλες δυο φορες κ ακολουθησε αναλογος προβιβασμος.

η πατριδα μας βασιστηκε και βασιζεται στους εθελοντες.
    οι υπολοιποι στις τρικυμιες φευγαν εξωτερικο.
    Και δεν χρειαζεται να καθεται κανεις κλαρινο-χρειαζεται απλα να μαθουμε να τιμαμε αυτο το ''κομματι πανι'' οπως ανεφερες γιατι δεν ειναι μπλε με λευκες λουριδες οπως το βλεπεις αγαπητε μου...
    αλλα ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ποτισμενο με αιμα των προγονων μας.

Και επι την ευκαιρια θα σε παρακαλουσα για τον τροπο που απευθυνεσαι σε καποιον που ΔΕΝ γνωριζεις, ιδιως σε τοσο ευαισθητα θεματα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    απλα λυπαμαι για τα οσα εγραψες...

Μπορω να σου πω ενα-δυο πραγματα για τον εθελοντισμο που εθιξες.
    1. ο παππους μου ως πρωτος ξαδελφος του Γ. Παπανδρεου μπορουσε να ΜΗΝ παει στο μετωπο.
    2. ο πατερας μου ΔΗΛΩΣΕ να παει στις ΕΛ.ΔΥ.Κ.
    3. ο αδελφος μου προσφερθηκε να ΜΗΝ παραμεινει στο ταγμα και να φυγει με τον λγο του στις βραχονησιδες-οπου και πηγε.
    4. ΔΗΛΩΣΑ να υπηρετησω στις Ειδικες Δυναμεις, δηλωσα για ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ και απολυθηκα απο τις ταξεις των ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ως ανθυπολοχαγος μετα απο 23 ΜΗΝΕΣ θητεια και ολα τα προβλεπομενα σχολεια εκπαιδευσεως (και καποια προερετικα) στις πρωτες 3-4 θεσεις αποφοιτων.
    Με εχουν ξανακαλεσει αλλες δυο φορες κ ακολουθησε αναλογος προβιβασμος.

η πατριδα μας βασιστηκε και βασιζεται στους εθελοντες.
    οι υπολοιποι στις τρικυμιες φευγαν εξωτερικο.
    Και δεν χρειαζεται να καθεται κανεις κλαρινο-χρειαζεται απλα να μαθουμε να τιμαμε αυτο το ''κομματι πανι'' οπως ανεφερες γιατι δεν ειναι μπλε με λευκες λουριδες οπως το βλεπεις αγαπητε μου...
    αλλα ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ποτισμενο με αιμα των προγονων μας.

Και επι την ευκαιρια θα σε παρακαλουσα για τον τροπο που απευθυνεσαι σε καποιον που ΔΕΝ γνωριζεις, ιδιως σε τοσο ευαισθητα θεματα.
    :a31: και που ασχοληθηκα....

στου κουφου τη πορτα....παρε τη πορτα και φυγε !!!!!!!!

καλη καρδια αδερφε !!!!!!!!!

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Καθε χρονο σταματανε τα παντα...

Βγαινουν οι μεν,οι "δημοκρατικοι"
    (αυτοι που θελουν να αλλαξουν τον εκλογικο νομο...
    για να βγαινει πιο δυνατο το πρωτο κομμα...δειγμα δημοκρατιας ειπαν:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: )

Κοιταζω την τηλεοραση,διαβαζω στις εφημεριδες...Σωστα τα λενε ολοι τους

Οντως ξεσηκωθηκαν οι φοιτητες...

Οντως ο φασισμος των ΗΠΑ τα βρηκε σκουρα απο μια γενια με θαρρος κ ιδανικα...

Καλα τα λενε τα καναλια...Που ακουστηκε στον κοσμο να προκοψει μια χωρα με στρατιωτικους...
    με βασανιστηρια και εξοριες... ελα ντε...

Πολυ καλα τα λενε.Απ τις λιγες φορες που συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με το χαζοκουτι.
    (Η πηγη ολων των κακων κατ εμε σημερα...TV-> προπαγανδα -> το ασπρο μαυρο)

Μου κανει εντυπωση ομως γιατι συμφωνω...

Αλλαζω καναλι τωρα,γυρναω σελιδα στο περιοδικο...

Τι βλεπω???ΤΟΥΦΕΣ!!!

Καποιοι που κατεθεσαν στεφανι σημερα...μιλανε για συνταξεις στα 75...

Στην Ηλεια βρεχει,και οι ανθρωποι ψαχνουν να...Μην "ξανακαουν"...ΑΠ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ...ντροπη...

Α...δεν παμε καλα...

Συνεχιζω...στα Ζωνιανα οι μπατσοι που ειναι αναμεμιγμενοι στα ναρκωτικα
    και στην σωματεμπορια ειναι περισσοτεροι απο τους βοσκους με τα Kalasnikov...
    Ρε θα τρελαθουμε εντελως ρε...

Αντε μην διαβασω παλι το ποστ του Οριζοντα και υποτροπιασω παλι...

Σαν να προσπαθουν σημερα με τα ρεπορταζ τους να δαιμονοποιησουν μια οντως σαπια
    κατασταση(Χουντα) και ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ!!!

Κοιταζω απ το παραθυρο και βλεπω την Παρνηθα...
    Προχθες ειδα μια διαφημιση του Μοντ παρνες που λεει οτι θα συμβαλει στην αναπτυξη του πρασινου εκει πανω...

και μου ρχεται κατι ρε παιδια...να παρω οτι μπουκαλι βρω να το γεμισω...(βαζω και λαδι εγω)
    hymador φερε και την σαμπανια ρε συ...χρειαζεται...

καποιοι εγραψαν παλι για σημαιες...και για χωρους που το παιζουν τσαμπα μαγκες...

Ας ειμαστε λιγο σοβαροι...Οι μονοι που ανεβηκαν πανω στο καζινο...και αναγκασαν την μιση μπατσαρια να κινητοποιηθει ξερουμε απο που "ερχοντουσαν"...

Μακαρι να καναμε κι εμεις το ιδιο...

υγ.τεραστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην γενια του Πολυτεχνειου.

Τουλαχιστον αυτοι προσπαθησαν...ΕΜΕΙΣ?
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    υγ.τεραστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην γενια του Πολυτεχνειου.

Τουλαχιστον αυτοι προσπαθησαν...ΕΜΕΙΣ?
    αυτοι ειχαν εναν ορατο αντιπαλο/εχθρο.εμεις???

(για προβληματισμο το εγραψα.οχι για να διαφωνησω σε κατι απο αυτα που λες)

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
    το Σαββατο στις 2 το μεσημερι εχει μια πολυ ενδιαφερουσα εκπομπη με θεμα το πολυτεχνειο.
    δυστυχως δεν θυμαμαι καναλι...
    σε ενα μικρο αποσπασμα λοιπον δειχνει τον πατακο,γερο πια να λεει"
    κανενας απολυτως φοιτητης δεν σκοτωθηκε στο πολυτεχνειο!ποτε!!!!!"
    και συνεχιζει"το τανκς εριξε τη πορτα γιατι δεν ειχαμε εκεινη την ωρα τα κλειδια και χρησιμοποιησαμε τη δυναμη του"
    ο καθενας τα βλεπει οπως θελει.
    δεν είναι αυτό που λες
    αλλά είναι ενδιαφέρον
    ο πατακός μιλάει για την 21 απριλίου ανήμερα της φετινής επετείου της

25 λεπτά περίπου βίντεο από το ΣΚΑΙ

http://www.skai.gr/master_avod.php?i...bc=47668&lsc=1

δεν έκανε λέει κάτι κακό

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    επίσης πολύ ενδιαφέρον βιβλίο είναι το

2650 μέρες συνομωσίας
    του κακαουνάκη

γράφτηκε την περίοδο της δίκης και βασίζεται και σε προσωπικές ομολογίες των δικτατόρων όπου από ένα σημείο και μετά ο ένας κατηγορούσε τον άλλο

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η συντριπτική πλειοψηφία της πολιτικής μας τάξης θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχής αν η Κύπρος δεν υπήρχε, αν στην Βόρεια Ήπειρο δεν υπήρχαν Έλληνες και εάν ο Φίλιππος ο Β¶ και το σόϊ του δεν αποκαλούνταν Μακεδόνες. Ορισμένοι θα ήσαν πολύ ικανοποιημένοι εάν είχαμε κάτσει στ¶ αυγά μας το 1821 ή έστω το 1912 και δεν μπαίναμε στην μύτη των Τούρκων, που ως γνωστόν είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας. Γενικώς η πολιτική μας τάξη θεωρεί τα εθνικά θέματα bad for business.

Αναφέρομαι δε σε «πολιτική τάξη» διότι έχουν ακριβώς χαρακτηριστικά τάξης με ξεχωριστά συμφέροντα από την Πατρίδα, το Έθνος, την Κοινωνία. Εάν είχαν βρει και τον τρόπο να αποφεύγουν τις εκλογές θα το είχαν κάνει αλλά η πίτα είναι μία, την θέλουν όλοι για τον εαυτό τους κι έτσι που και που πρέπει να ιδρώσουν έναντι των αντιπάλων και να πάνε και με τα νερά της λαϊκής πλειοψηφίας, που έχει άλλη ιστορική μνήμη κι άλλα συμφέροντα από γιους, κόρες κι ανήψια, που από την πρώτη τη μικρή προετοιμάζονται να κρατήσουν το Mont Blanc του μπαμπά ή του θείου και να βγάλουν φωτογραφίες στην Βουλή επί τη αναλήψει. Έτσι καμμιά φορά, μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια στο πόπολο και φτιάχνουν όργανα κι επιτροπές. Μην ξεχνάμε δε ότι η καμήλα είναι ένα καθαρόαιμο άλογο κούρσας που το έφτιαξε μια επιτροπή.

Γενικώς λοιπόν η πλειοψηφία της πολιτικής τάξης δεν κάνει κέφι τα εθνικά θέματα. Πρέπει να ξέρεις Ιστορία, να παρακολουθείς στενά τα διεθνή δρώμενα, να έχεις Εθνική Στρατηγική αλλά και τακτική, να ξοδεύεις τα μαλλιοκέφαλα σου για να έχεις αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, να έχεις δυνατό Διπλωματικό Σώμα κι όχι κίναιδους, μέθυσους κι απάτριδες κοσμοπολίτες. Πράγματα δύσκολα, που δεν στα μαθαίνουν οι επικοινωνιολόγοι, αυτοί που σου λένε να φωτογραφίζεσαι με παιδάκια και να τα σηκώνεις ψηλά, να χαμογελάς και να φοράς γραβάτες με φωτεινά χρώματα. αμα λύνονταν έτσι τα προβλήματα θα εβαζα την καλή μου γραβάτα, θα 'παιρνα την κόρη μου, στους ώμους και θα πήγαινα με τα πόδια μέχρι την Αγκυρα.

Ε??

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η συντριπτική πλειοψηφία της πολιτικής μας τάξης θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχής αν η Κύπρος δεν υπήρχε, αν στην Βόρεια Ήπειρο δεν υπήρχαν Έλληνες και εάν ο Φίλιππος ο Β¶ και το σόϊ του δεν αποκαλούνταν Μακεδόνες. Ορισμένοι θα ήσαν πολύ ικανοποιημένοι εάν είχαμε κάτσει στ¶ αυγά μας το 1821 ή έστω το 1912 και δεν μπαίναμε στην μύτη των Τούρκων, που ως γνωστόν είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας. Γενικώς η πολιτική μας τάξη θεωρεί τα εθνικά θέματα bad for business.

Αναφέρομαι δε σε «πολιτική τάξη» διότι έχουν ακριβώς χαρακτηριστικά τάξης με ξεχωριστά συμφέροντα από την Πατρίδα, το Έθνος, την Κοινωνία. Εάν είχαν βρει και τον τρόπο να αποφεύγουν τις εκλογές θα το είχαν κάνει αλλά η πίτα είναι μία, την θέλουν όλοι για τον εαυτό τους κι έτσι που και που πρέπει να ιδρώσουν έναντι των αντιπάλων και να πάνε και με τα νερά της λαϊκής πλειοψηφίας, που έχει άλλη ιστορική μνήμη κι άλλα συμφέροντα από γιους, κόρες κι ανήψια, που από την πρώτη τη μικρή προετοιμάζονται να κρατήσουν το Mont Blanc του μπαμπά ή του θείου και να βγάλουν φωτογραφίες στην Βουλή επί τη αναλήψει. Έτσι καμμιά φορά, μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια στο πόπολο και φτιάχνουν όργανα κι επιτροπές. Μην ξεχνάμε δε ότι η καμήλα είναι ένα καθαρόαιμο άλογο κούρσας που το έφτιαξε μια επιτροπή.

Γενικώς λοιπόν η πλειοψηφία της πολιτικής τάξης δεν κάνει κέφι τα εθνικά θέματα. Πρέπει να ξέρεις Ιστορία, να παρακολουθείς στενά τα διεθνή δρώμενα, να έχεις Εθνική Στρατηγική αλλά και τακτική, να ξοδεύεις τα μαλλιοκέφαλα σου για να έχεις αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, να έχεις δυνατό Διπλωματικό Σώμα κι όχι κίναιδους, μέθυσους κι απάτριδες κοσμοπολίτες. Πράγματα δύσκολα, που δεν στα μαθαίνουν οι επικοινωνιολόγοι, αυτοί που σου λένε να φωτογραφίζεσαι με παιδάκια και να τα σηκώνεις ψηλά, να χαμογελάς και να φοράς γραβάτες με φωτεινά χρώματα. αμα λύνονταν έτσι τα προβλήματα θα εβαζα την καλή μου γραβάτα, θα 'παιρνα την κόρη μου, στους ώμους και θα πήγαινα με τα πόδια μέχρι την Αγκυρα.

Ε??
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!!!!!!!!

σορυ ρε δε κρατηθηκα !!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!!!!!!!!

σορυ ρε δε κρατηθηκα !!!!
    σφιξου ρε :a31:

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    σφιξου ρε :a31:

τα αποτελεσματα θα ειναι μοιραια !!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Το Σαββατο ειχα βρεθει κι εγω κατω,στο "κεντρο"...οχι για την πορεια...αλλα για δουλεια...
    η μηχανη να αραζει κατω απο ενα υποστεγο στην θρυλικη Λεωφορο Αλεξανδρας,και
    λιγο-λιγο να προσπαθω να πλησιασω προς το Πολυτεχνειο...
    βροχη...κουραση...και μια αποπνικτικη ατμοσφαιρα...καθε βημα μια τεραστια προσπαθεια
    καθως τετοια μερα οποιος πλησιασει στο Πολυτεχνειο θεωρειται by default ταραχοποιο στοιχειο...

καπως ηθελα να περιγραψω την κατασταση που βιωσα...που βιωνω καθε χρονο τετοιες μερες...
    απο την εποχη που πιτσιρικας που κατεβαινα στα ουφαδικα της Τζορτζ μεχρι σημερα που κατεβαινω για υποχρεωσεις,και ισως(μαλλον σιγουρα) να ειναι η μοναδικη μερα που το ,τοσο γνωριμο μου, "κεντρο"
    μου μοιαζει αφιλοξενο κ κρυο...σαν να μην ημουν τοσα χρονια κομματι του...

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA.GR καποιες σκεψεις που σιγουρα περασαν απ το μυαλο μου περπατωντας φετος κοντα στο Πολυτεχνειο...

"""Η πορεία προς την βορειοαμερικάνικη πρεσβεία, ξεκινά…

Το υπουργείο Δημόσιας ταξης και η νέα Δημοκρατίας τους κάνουν λόγο για 8.500 διαδηλωτές.

Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει άλλη μια φορά.

Με κατακλυσμό βροχής η πορεία ξεκινά όχι με την γνωστή καθυστέρηση αλλά… εσπευσμένα… γύρω στις 3…

Όταν η κεφαλή της πορείας είναι προς το Σύνταγμα… μέσω Σταδίου, η ουρά της φτάνει στην Ομόνοια και προς την Πατησίων, σε όσο χώρο ελεύθερο είχε αφήσει ο πολιορκητικός αστυνομικός μηχανισμός που είχε στηθεί ήδη έξω από το ΕΜΠ.

Ασφαλίτες κάνουν εξακρίβωση στοιχείων σε έναν νεαρό… ξυλοκοπώντας τον ανηλεώς. Τον τραβούν τον συλλαμβάνουν προς στιγμήν αλλά διαδηλωτές παρεμβαίνουν δυναμικά και τον απελευθερώνουν από τα χέρια των ασφαλιτών.

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, (δημόσια τηλεόραση σικ) περνάει σε ένα γρήγορο πλάνο την πορεία και την βροχή. Μιλούν για ελάχιστο κόσμο, για σκέψεις αναβολής της πορείας λόγο καιρικών συνθηκών.

Και μετά την παραπληροφόρηση, τίποτα. Δεν λένε τίποτα. Σιγή. Απόλυτη.

Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει… και το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι δείχνει ποδόσφαιρο.

Πλήθος κόσμου σήμερα 17η Νοέμβρη αισθάνεται έντονα την εθνική ανάταση και χιλιάδες ελληνικές οικογένειες κατακλύζονται από υπερηφάνεια… παρακολουθώντας από τον καναπέ τους… μπάλα.

Τα άλλα ιδιωτικά κανάλια επίσης κωφεύουν. Όσα αποφασίζουν να ασχοληθούν με το θέμα "επέτειος πολυτεχνείου" δεν αφιερώνουν παρά ελάχιστο χρόνο. Και αυτόν για να κινδυνολογήσουν, να τρομοκρατήσουν, να διαστρεβλώσουν.

Στην Σταδίου το μοναδικό μπλόκ που βρίσκεται υπό στενή αστυνομικό κλοιό είναι οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές και όσος άλλος κόσμος από άλλα περιφερειακά μπλοκ ΜΑΤ, ΟΠΚΕ ασφαλίτες αγανακτισμένοι κλπ καλόπαιδα ακολουθούν σε ασφυκτικό κλοιό τους διαδηλωτές καθ όλη τη διάρκεια της πορείας.

Στις φωτογραφίες οι μπάτσοι παθαίνουν αλλεργία. Κρύβουν τα πρόσωπα τους. Γυρίζουν το κεφάλι αλλού, κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Οι ασφαλίτες εχουν αποθρασυνθεί. Είναι επικίνδυνα προκλητικοί. Κόβουν φάτσες απο αυτούς και αυτές που τους φωτογραφίζουν. Όλοι μαζί ένστολοι και μη όπου νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν βρίζουν χυδαία.

«Θα σε γαμ%$^$&$ ρε μαλ$%^$##»

«Τι τραβάς φωτογραφίες ρε μ^%$νί»

«Έλα εδώ να σε ξεκοιλιάσω ρε πού$%^»

«Μωρή καρ%$&λα τράβα τώρα, θα τα πούμε μετά»

...αυτά και αλλά ανάλογα κόσμια εκτοξεύονται δια στόματος των καλά εκπαιδευμένων ένστολων φονιάδων που υπηρετούν τη δημοκρατία τους.

Ασφαλίτες σε μπλόκα σε όλα τα στενά. Ζητάδες να περιπολούν ανα δεκάδες.

Στην Κάνιγγος, στη βουλή, στον εθνικό κήπο, στα Χαυτεία, στην πλατεία Αμερικής, στο πεδίο του Άρεως, στο χίλτον, στην βορειοαμερικάνικη πρεσβεία, στη ΓΑΔΑ, παντού κλούβες, πυροσβεστικά και ασφαλίτικα.

Στην βορειοαμερικάνικη πρεσβεία κάθε μπλοκ που περνά δεν φεύγει. Μένει εκεί και φωνάζει συνθήματα, αποχωρεί αργά για να ακολουθήσουν τα άλλα μπλοκ.

Μπροστά στα κορδόνια των ΜΑΤ στην πρεσβεία, μια ομπρέλα «σπάει» και το ελατήριο της γίνεται εκτοξευτήρας του πράσινου πλαστικού κουμπώματος της. Χτυπάει τυχαία σε ένα κεφάλι διαδηλωτή και πέφτει σε μια ασπίδα ΜΑΤ.

Θορυβούνται με την ομπρέλα που πέφτει δίπλα τους. Μαζεύονται. Είναι έτοιμοι για πόλεμο. Σφίγγουν στα χέρια, τα γκλομπς και τις ασπίδες…

Απέναντι από την πρεσβεία στη διμοιρία που προσπαθεί να πλησιάσει τους διαδηλωτές από το πεζοδρόμιο εκτοξεύονται συνθήματα και ένα μπουκάλι μαζί με νεράντζια… Είναι μια στιγμή έντασης.

Επικρατεί μικρή αναστάτωση. Ένα κομμάτι από το μπλοκ αρχίζει να εντείνει το βηματισμό του, καποιοι/ες τρέχουν προς την πλευρά της Αλεξάνδρας. ΜΑΤάδες και ασφαλίτες από τα πλάγια ακολουθούν τους διαδηλωτές που απομακρύνονται και σιγά σιγά διαλύονται. Στο σημείο της έντασης μυρίζει δακρυγόνα. Οι φυσούνες και τα ατομικά σπρέι που έχει ο καθε ΜΑΤάς εχουν ηδη χρησιμοποιηθεί.

Ακολουθούν όμως χιλιάδες διαδηλωτές… και φυσικά προς το τέλος είναι το Πασοκ ενωμένο δυνατό. Κάποιοι από τις αλυσίδες του μπλοκ είναι τρομαγμένοι και ρωτούν αν τους περιμένει κανείς στη πρεσβεία για να τους πλακώσει στο ξύλο. Φαίνεται ότι δεν είχαν τη βοήθεια των έμμισθων συναγωνιστών τους από το Κερατσίνι.

Στην πλατεία Μαβίλη όντως είχαν ένα ραντεβού με κάτι μπουκάλια, πέτρες, σημαιάκια, σπέσιαλ νεράντζια κλπ κλπ. Αποχώρησαν όπως πάντα υπό την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων και των τηλεοπτικών καναλιών που ακολουθούσαν.

Ένα μεγάλο τμήμα της πορείας, μετά την πρεσβεία, συνέχισε προς την Αλεξάνδρας όπου και άρχισε να διαλύεται ο κόσμος.

Πολύς κόσμος κατέβηκε προς το μετρό και οσο περνούσε η ώρα ο κόσμος διαλυόταν. ΜΑΤ έτρεχαν δεξιά-αριστερά ακολουθώντας τον κόσμο κατά μήκος της λεωφόρου. Τα περισσότερα ένστολα ήταν με βήμα ταχύ. Τροχάδην και εν δυο-εν δυο μέχρι τη ΓΑΔΑ. Η αστυνομοκρατία συνεχιζόταν σε όλα τα κάθετα στενά της Αλεξάνδρας

Όταν έφτανες στην Πατησίων και έστριβες αριστερά προς πολυτεχνείο, δύσκολο να μην τρόμαζες με το θέαμα.

Στο πρώτο φανάρι της Πατησίων αμέσως μετά την Αλεξάνδρας ήταν τοποθετημένες κλούβες κάθετα και ΜΑΤ παραταγμένα.

Στρατιωτικός νόμος σε εφαρμογή.

Δεν περνάει κανείς. Μόνο μέσου της Γ' Σεπτεμβρίου.

Αλλά και από εκεί μέχρι την Ομόνοια όλα τα στενά από την Γ' Σεπτεμβρίου προς Πατησίων ήταν κλειστά από αστυνομία, ασφαλίτες κλπ. ένστολα.

Όσοι προσπάθησαν να περάσουν την αστυνομική ζώνη ή βρέθηκαν μέσα σε αυτή δεχόντουσαν έλεγχο. Που θες να πάς; Απαγορεύεται.

Έξω από το πολυτεχνείο ΜΑΤ παραταγμένα στην κεντρική πύλη.

Γύρω από το ίδρυμα και στις άλλες πύλες η ίδια εικόνα.

-Τι ημέρα έχουμε;

-17 Νοέμβρη.

-Ποια χρονιά;

...........

Ανατριχίλα.
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

αμφιβαλεις ομως οτι το κακο εχει ξεκινισει απο τοτε που ''καποια'' ταραχοποια στοιχεια βρισκουν ευκαιρια να βανδαλισουν οτι βρουν μπροστα τους εξ'αιτιας της ημερας????
    και με καποιον τροπο πρεπει να περιορισθουν, και να προστατευθουν πολιτες και περιουσιες που δεν χρωστανε τιποτε σε καθε βλαμμενο που βγαινει στους δρομους και βαζει φωτιες στα παντα?

παρ'ολα αυτα οσον αφορα στην συγκεκριμενη ημερα μνημης άλλα πρεπει να μας προβληματισουν.
    Γιατι ισως -λεω ισως- τα πραγματα μπορει να ΜΗΝ ειναι ετσι οπως φαινονται..
    -πρασινα και κοκκινα προβατα προσπαθουν χρονια τωρα να επικαρπωθουν την μερα αυτη και την σημασια της, οτι εκεινοι ξεκινησαν τον αγωνα οτι εκεινοι σκοτωθηκαν κλπ..
    -αλλα κοκκινα προβατα υποστηριζουν οτι ολο το ''θεμα'' το ξεκινησαν και το εστησαν αμερικανοι, CIA κλπ.
    -μπλε προβατα λενε οτι δεν συνεβει τιποτε κ ολα καλα..

διακεκριμενοι ιστορικοι, ερευνητες δημοσιογραφοι, πολιτικοι συντακτες, ακαδημαικοι, τοτε ''κυβερνητικοι'' υποστηριζουν οτι λιγο πριν την εκρηξη του πολυτεχνειου, ειχε παρθει σχεδον ομωφωνη αποφαση --πλην του κανελλοπουλου που δεν συμφωνησε-- να περιελθουν σε εκλογες μιας κ ο παπαδοπουλος εβλεπε οτι η καρεκλα του δεν αντεχε αλλο με τιποτε..

Η εξεγερση στο πολυτεχνειο ομως διεκοψε την ομαλοτητα της διαδικασιας προς εκλογες και δημιουργησε της προυποθεσεις για μια δευτερη χουντα, εκεινη του ιωαννιδη τρεις φορες χειροτερη απο εκεινη του παπαδοπουλου, με τραγικοτερα βασανιστηρια, περισσοτερους διωγμους κ φυσικα το φιασκο της κυπρου...

Ο ιωαννιδης --εγκλειστος-- ομως δεν μιλα, παρα πιεσεων που του ασκουνται.
    Λεγεται οτι εχει στοιχεια κ αποκαλυωεις που δεν περιμενει κανεις μας να ακουσει.
    Συγγενης του (λιγο πριν πεθανει στο ωνασειο) αναφερε σε δημοσιογραφους με απελπισια: βρετε τροπο να σας μιλησει πριν πεθανει.
    Εκεινος ομως κρατα το στομα του ερμητικα κλειστο δηλωνωντας οτι οτι στοιχεια εχει θα τα παρει μαζι του..

και οπωσδηποτε πολιτικοι κυκλοι θεωρουν οτι θα διαταραχθουν πολλες ισορροπιες αν μιλησει. (οχι σαν τις βλακεις του παττακου)
    ειναι πολλες οι υποθεσεις --δεν θα αναθερθω-- ποιοι και γιατι ισως να ''ΜΗΝ'' του ''επιτρεπουν'' να μιλησει.
    Αυτα για την ωρα..παρεπιπτοντως η 17η νοε ειναι ημερα γενεθλιων μου.

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Kαλημέρες 17-11-09 !
    από Operater στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2009, 12:14
  2. Αγωνιστικό και... βροχερό Δελέ 17/11
    από alximistis στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2008, 11:47
  3. Εδώ καλημέρα, εδώ καλημέρα...17/11/2007
    από Tsakalaki στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια