Σελίδα 6 από 48 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 715

Θέμα: Παπί VS scooter VS μοτοσικλέτα, ποιό έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Ασταδιαλα ρε

Συνημμένο 380762
    το κσαντέρφο το Βαλντεράμα ίσε;

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Ποιο μαγαζί ήταν αυτό που είχε τους μπάφους στις γλάστρες;
    Εγώ δεν βλέπω να καπνίζουν τα παιδιά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @topos
    Στο προκειμενο->
    Μεχρι 2000 ευρω για καινουργιο ειναι καλυτερα τα παπια.Απο εκει κ πανω αναλογως την διαφορα παιρνεις καλυτερο σε scooter.

Απο την αλλη, ειδικα εσεις που κυκλοφορειτε αθηνα, βλεπετε συχνα ετοιμοπολεμα scooterακια 10ετιας στους δρομους?
    Για καποιο μαγικο λογο μετα την 5ετια αποσυντιθοντε...
    Ενω παπακια 20ετιας κυκλοφορουν απροβληματιστα.
    Τα πλαστικα ειναι, οι μπιλιες και ο ιμαντας ειναι,πιο πουσαρισμενοι κινητηρες εχουν?
    Οπως και να εχει δεν κρατανε στον χρονο+οτι εχουν αρκετα ακριβοτερη συντηρηση/αναλωσιμα...

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από @topos Προβολή μηνύματος
    Για καποιο μαγικο λογο μετα την 5ετια αποσυντιθοντε...
    Δεν υπάρχει μαγεία, τα (αγοράζουν και) οδηγούν γυναίκες πολλά από αυτά, κουτάκηδες, άσχετοι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    μιλωντας για οδικη συμπεριφορα..........
    ενα φεγγαρι δουλευα με ενα crypton 110 νομιζω μοντελο πριν 15 χρονια
    χωρις να ειμαι χερας σε καμμια περιπτωση το πηγαινα οσο πηγαινε χωρις να φοβαμαι απο αναρτησεις και φρενα
    αυτο νομιζω οτι οριζει την καλη οδικη συμπεριφορα ενος οχηματος
    για οικονομια σε χρηση και συντηρηση και αξιοπιστια δεν τιθεται καν συγκριση με οποιοδηποτε αλλο διτροχο

Παλαιό μέλος
    στην οδική συμπεριφορά παιζουν ρολο τα:
    κεντρο βαρους= τα παπια εχουν ποιο σωστο γιατι το μοτερ ειναι καταμεση, ακομα ο οδηγος καθεται ποιο χαμηλα αρα ποιο κοντα στο κεντρο βαρους.
    κατανομη βαρους= οι supersport εχουν περισσοτερη στον εμπρος τροχο, το παπι πρεπει να ειναι 50-50 και το σκουτερ στον πίσω τροχο=fail για τα σκουτερ ξανα
    θεση οδηγισης. στο παπι ειναι καλητερη
    μεταξόνιο: μικρο= ευελιξια, μεγαλο= σταθερότητα. μετρήστε σκουτερ και παπι να δουμε.
    γωνια καστερ: μεγαλη= σταθεροτητα στα πολλα, μικρη= ευελιξια . μετριστε να δουμε
    υπαρχουν και αλλα αυτα ειναι τα βασικα.

το μικρο βαρος ειναι θετικο στα παντα (ευελιξια,επιτάχυνση,επιβράδυνση,ελενχος,αισθηση,αλλα γη κατευθηνσης,ακριβεια ) ισως οχι τοσο θετικο για την σταθεροτητα με πολλα km/h
    οι μεγαλοι σε διαμετρο τροχοι προσφερουν καλητερο ελενχο,συμπεριφορά και πολυ καλητερη λειτουργεια σε ανωμαλιες του δρομου. (βλεπε τροχους off-road)
    οι μεγαλοι σε διαμετρο τροχοι προσφερουν καλητερη προσφυση κατα την επιτάχυνση και επιβραδυνση (φρενα) βλεπε τροχους dragster ή motogp
    ενα λεπτο λαστιχο αλλαζει κατευθινση ποιο ευκολα και γρήγορα απο ενα χοντρο. ενω το χοντρο ειναι και ποιο βαρύ=μειωνει επιδώσεις αυξανει καταναλωση
    το χοντρο καλητερη συμπεριφορα υπο μεγαλες κλίσεις ή πολλα km/h+ πολυ πλαγιασμα
    και οχι το χοντρο δεν δινει καλητερο φρεναρισμα. δες σειρα 11.
    οταν φρεναρεις (κατα 80% με το μοτο σε ορθια θεση)σημασια εχει το εμβαδο του λαστιχου που ειναι σε επαφη με τον δρομο και οχι το συνολο του πλατους του ελαστικου (αυτο ισχύει στα cars).

ριξε νερο στον δρομο, περνα με παπι και με σκουτερ απο πανω. μετρα το παχος των λωρίδων νερου που θα αφήσουν οι ροδες.
    θα παρεις μια ιδεα.

end of story.

real story 2. τι προσφερει ενα σκουτερ?
    περιμενοντας στο συνεργειο με το αξιας 400ευρω παπι μου που ειχε παρει νερο στο μοτερ και δεν κατεβαινε η μανιβελα καν(=σκουρια σε κυλινδρο)
    αλλαγη κυλινδρου (μεταχειρο),καθαρισμα βαλβιδες+εργασια+ λαδια δεν ξεπερασαν τα 35-40 ευρω. 100% αξιοπιστο το οτι εγινε, δουλεψε πολυ μετα απο αυτο.
    το ειχα ετοιμο σε 2 ωρες απο τοτε που το πηγα.

διπλα μου σκουτερ beverly 300(αν θυμαμαι καλα) με ραγισμενη κεφαλη.
    κοστος μονο για την κεφαλη καινουρια= 800+ ευρω (δλδ 2 παπια σαν το δικο μου)
    αναμονη κανας μηνας να ερθει η κεφαλη
    και σε αυτα βαλε +την εργασια του μάστορα για να λυσει-δεσει το μοτερ+ βγαλει βαλει πλαστικα,ψυγεια ή οτι αλλο εχει το σκουτερ για να φτασεις στο μοτερ.
    αυτος που ειχε το σκουτερ φρικαρε μολις ακουσε τα 800 και εψαχνε να το πουλήσει οπως ηταν λυμένο. δεν δουλευε καν
    δεν νομιζω να βρήκε και αν βρήκε φανταζεστε την χασουρα που θα ειχε

ολο αυτο στην αρτα που τα παντα ειναι στα 5 λεπτα αποσταση.
    τι προσφερε το σκουτερ σε αυτον τελικα εκτος την γυμναστικη μιας και πλεων πηγαινε με τα ποδια?
    εκανε ταξιδια με το σκουτερ? δεν νομιζω.
    πηγαινε γρηγορότερα σε χωρια που ειναι ποιο εξω στα 10-15 λεπτα αποσταση?
    ειχε παραπανω ανεση-ευκολια-ασφαλεια στις αποστασεις των 5 λεπτων μεσα στην αρτα?
    ειχε παραπανω επιδωσεις? δεν παιρνεις σκουτερ αν θες επιδωσεις.
    το παπι χωρουσε ποιο καλα απο σκουτερ αναμεσα στα αυτοκίνητα και τα σκουτερ τα εβλεπα σαν εμποδια
    ειχε καλητερη καταναλωση? δεν νομιζω σαν τα 2λιτρα/100 χιλιομετρα που ειχε το παπι.
    +τα 8-12 ευρω αλυσιδα εναντι των 50? 70? για ιμάντες ποιο συχνα απο οτι αλλάζεις αλυσίδα.

απο την μερια μου το βλεπω σαν να εδωσε 5-7 φορες περισσοτερα λεφτα για να κανει το ιδιο πραγμα με μενα και στο τελος εμεινε και χωρις μηχανακι και με μεγαλη χασουρα.

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ..........

Πιστεύω ότι την καλύτερη οδική συμπεριφορά την έχουν τα μικρά εντουράκια,on off
    όπως θέλετε πείτε τα.Ειδικά αυτά που είναι ελαφριά,κάτι μονοκύλινδρα.......
    Αυτά μια και ο τίτλος αναφέρεται και σε μοτοσυκλέτες.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΑ,απλά δεν πέφτουν,αλλάζουν κατεύθυνση με τη σκέψη,φρενάρουν όπως νάναι κ.λ.π.
    Γιαυτό και αυτά τα μηχανάκια.........τα θεωρώ τα καλύτερα για να μάθει κάποιος να οδηγάει
    καλά και σωστά,περνώντας βέβαια απαραίτητα και από το ΧΩΜΑ...!!!
    Αλλά να συγκρίνουμε οδική συμπεριφορά...........ΠΑΠΙΑ με σκούτερ..??
    ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΡΕ....
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μάλλον μιλάτε χωρίς να έχετε καβαλήσει παπιά κάποιοι.
    Αλλιώς ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ........
    Τελευταία τροποποίηση από irinia; 04/04/2017 στις 21:04.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    ρε τερενς γραφεις λες και δεν εχουμε εμπειριες...τα εχουνε γραψειολοι πολλακις..περα απο οικονομια το παπι υπολειπεται..αν βαλεις μαλιστα τον παραγοντα σακουλες σουπερ μαρκετ, εκει το παπι χανει ολοκληρωτικα...για μενα το σκουτερ εχει και καλυτερα φρενα, πιο γρηγορο (εκτος απο το γιαμαχα 135), καλυτερο με 2 ατομα κλπ..τι το τυρρανας;

οσο για το φιλο μου τον blitzer επειδη πολλακις αναφερει αν οι μηχανες των πολλων κιλων ειναι παπακι η οχι, θα του ελεγα να δοκιμαδει δαν συνεπιβατης..κυκλοφορουν κεντρο αθηνας απειρες και οι αναβατες δεν ειναι χαζοι..προσωπικα αν δεν εμπαινε ο παραγοντας κοστος χρησης θα καβαλουσα ακομα το βαραντερο μου, επι σειρα ετων το παρκαρα και κυκλοφορουσα στην αθηνας, παπι δεν ειναι βεβαια αλλα αρκετα ευελικτη ηια τα κιλα της και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα, ισα ισα μου εχουν ληψει τα εκπληκτικα φρενα της που με εχουν σωσει τοσες φορες..μην τα ισοπεδωνουμε ολα..
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Banned
    Και ένας τρακτορας όταν ξεκοτσαρεις το επικαθημενο,οδηγείται σαν mini cooper

Banned
    εδω δερνουνε;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	544622_154943308004016_1535257299_n.jpg 
Προβολές:	168 
Μέγεθος:	36,4 KB 
ID:	380773

πως μου ξεφυγε η θρενταρα αυτη.....;;;;

Θα τοποθετηθω αργοτερα φυσικα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    ρε τερενς γραφεις λες και δεν εχουμε εμπειριες...τα εχουνε γραψειολοι πολλακις..περα απο οικονομια το παπι υπολειπεται..αν βαλεις μαλιστα τον παραγοντα σακουλες σουπερ μαρκετ, εκει το παπι χανει ολοκληρωτικα...για μενα το σκουτερ εχει και καλυτερα φρενα, πιο γρηγορο (εκτος απο το γιαμαχα 135), καλυτερο με 2 ατομα κλπ..τι το τυρρανας;

οσο για το φιλο μου τον blitzer επειδη πολλακις αναφερει αν οι μηχανες των πολλων κιλων ειναι παπακι η οχι, θα του ελεγα να δοκιμαδει δαν συνεπιβατης..κυκλοφορουν κεντρο αθηνας απειρες και οι αναβατες δεν ειναι χαζοι..προσωπικα αν δεν εμπαινε ο παραγοντας κοστος χρησης θα καβαλουσα ακομα το βαραντερο μου, επι σειρα ετων το παρκαρα και κυκλοφορουσα στην αθηνας, παπι δεν ειναι βεβαια αλλα αρκετα ευελικτη ηια τα κιλα της και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα, ισα ισα μου εχουν ληψει τα εκπληκτικα φρενα της που με εχουν σωσει τοσες φορες..μην τα ισοπεδωνουμε ολα..
    Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω μ' αυτά που γράφεις ,είμαι πάντως περίεργος εκτός από μπανιέρες τι άλλο έχεις καβαλήσει αδελφέ ? εννοώ εκτός από τη βόλτα σου στον Βασιλόπουλο.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    AXAXAXAXAXA ΡΕ

Συνημμένο 380761

Στύρα γύρω στο 83
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	omorfantramou.jpg 
Προβολές:	168 
Μέγεθος:	38,2 KB 
ID:	380774

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    εχουμε πηξει απο ξερλες και ειδημονες που νομιζουν οτι κατεχουν την μονη αληθεια..η απαντηση στις γελοιες παρατηρησεις σου ειναι τα εκατονταδες μαδτοδοντα που κυκλοφορουν καθε μετα διπλα σου αλλα εισαι τυφλος κατα επαγγελμα και φυσικα ανοητος που προσπαθεις να μας πεισεις οτι ο ηλιος ανατελλει απο τη δυση..εχω βαρεθει στην κινηση της κιφησιας να βλεπω καθε λογης μαστοδοντο διπλα μου αλλα την αλλη φορα θα τους πω στα φαναρια να ρωτησουν τον ξυπνιο αν θα πρεπει να τα οδηγουν...ε ρε τι πλακα εχετε οι φανατικαντζες εδω μεσα..ειλικρινα θα γραφω για να σας απολαμβανω, δεν πρεπει να χανονται τετοια μαργαριταρια..
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    εχουμε πηξει απο ξερλες και ειδημονες που νομιζουν οτι κατεχουν την μονη αληθεια..η απαντηση στις γελοιες παρατηρησεις σου ειναι τα εκατονταδες μαδτοδοντα που κυκλοφορουν καθε μετα διπλα σου αλλα εισαι τυφλος κατα επαγγελμα και φυσικα ανοητος που προσπαθεις να μας πεισεις οτι ο ηλιος ανατελλει απο τη δυση..εχω βαρεθει στην κινηση της κιφησιας να βλεπω καθε λογης μαστοδοντο διπλα μου αλλα την αλλη φορα θα τους πω στα φαναρια να ρωτησουν τον ξυπνιο αν θα πρεπει να τα οδηγουν...ε ρε τι πλακα εχετε οι φανατικαντζες εδω μεσα..ειλικρινα θα γραφω για να σας απολαμβανω, δεν πρεπει να χανονται τετοια μαργαριταρια..
    Τόσα έγραψες ρε αρχηγέ αλλά απάντηση δεν πήρα...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αγαπητέ ζόπα, μην αρπάζεσαι πρωινιάτικα.

Δεν είπε κανείς ότι δεν κυκλοφορούν βάρκες στην Αθήνα. Αυτό που είπαμε είναι ότι μας καθυστερούν, γιατί ΔΕ μπορούν να κινηθούν σβέλτα.
    Life begins at 45°.

Σελίδα 6 από 48 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Mega Scooter VS ON/OFF
    από partakiasss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2015, 11:57
  2. Honda CBF 600 vs Suzuki GSF 650 S (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!)
    από tkata στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 21/04/2012, 15:41
  3. Scooter vs Παπί (Την γνώμη σας)
    από Stavrosqq στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2011, 01:03
  4. Piaggio MP3 vs scooters τύπου beverly, t-max ktl
    από Nyor στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2009, 19:44
  5. Κατανάλωση: Scooter vs Παπιού!
    από thanar στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2007, 10:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •