Όποιο βολεύει την εκάστοτε στιγμή και το δεξί ανεβαίνει πάντα τελευταίο.
Όποιο βολεύει την εκάστοτε στιγμή και το δεξί ανεβαίνει πάντα τελευταίο.
Άπας αήρ αετώ περάσιμος
αφου εισαι σιγουρος για τη φθορα, μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις πως ακριβως φθειρονται αφου οταν "παταμε" συμπλεκτη οι δισκοι απομονωνουν και δεν ειναι σε επαφη μεταξυ τους? γιατι εμενα στη σχολη αλλα μου μαθανε.. οτι η φθορα λαμβανει χωρα οταν τα υλικα τριβης ειναι σε φαση συμπλεξης μεταξυ τους και οχι αποσυμπλεγμενα..
το να λες οτι οι δισκοι φθειρονται οταν εχεις το συμπλεκτη πατημενο, ειναι σα να λες οτι τα τακακια φθειρονται οταν ΔΕΝ πατας φρενο
Αν είσαι σε στάση, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις rev matching. Το αντίστροφο πρέπει να γίνει, διότι ο κινητήρας περιστρέφεται πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης που έχει πάει σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που βάζω πρώτη κάποιες φορές εν κινήσει. Μπαίνει πολύ πιο μαλακά αν κινείσαι π.χ. στα 10 km/h, παρά αν σταματήσεις.
Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της θέσης στάθμευσης, τις περισσότερες φορές καβαλάω από την άλληνε μεριά.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Τήνε σταθμεύω σχεδόν κολλητά στον τοίχο του γκαράζ, με τον πλαγιοστάτη από τη μεριά του τοίχου. Λόγω του τρόπου εισόδου-εξόδου στο γκαράζ, δε βολεύει να την παρκάρω με τον πλαγιοστάτη απ' έξω.
Αν σηκωσεις το μηχανακι στο ''διπλο'' κ κουμπωσεις ταχυτητα μεσα οσο κ τερμα να πατας συμπλεκτη θα δεις οτι η πισω ροδα περιστρεφεται.. Αρα μια φθορα στους δισκους υπαρχει!
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
ειχα την εντυπωση μιλαμε μονο ΓΙΑ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΣΚΩΝ σε ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ και εκει αναφερομαι.. εννοειται οτι με το πατημα καταπονουνται τα υπολοιπα μηχανικα μερη του συμπλεκτη αφου τους ασκειται πιεση, (καλα στα αυτοκινητα παιρνεις στα χερια απο ρουλεμαν μεχρι και το πλατω ολοκληρο) και εκει θα εστιαζα στη συνεχεια αλλα τελικα ερχεστε στα λογια μου.. γενικα ηθελα να καταληξω στο οτι αμα πατας συνεχως συμπλεκτη μπορει να χαλασουν ενα σωρο αλλα μερη του, οχι ομως οι δισκοι.. προφανως δε το εξεφρασα σωστα..![]()
![]()
αριστερο κατω...το δεξι δεν με βολευει...
μονο αμα δω κανεναν γρηγορο και θελει ανοιγμα, κατεβαζω δεξι και ανεβαζω αριστερο για να βαλω γρηγορα την ταχυτητα ουτως ωστε να μην εχω πατημενο τον συμπλεκτη κατα την διαρκεια του φαναριου...
Για να μη φθείρετε συμπλέκτη, όσο περιμένετε στο φανάρι, μπορείτε να κάνετε burnout.
Καλημέρα...
Άλλοι κατεβάζουν το δεξί πόδι γιατί θέλουν να φύγουν γρήγορα.
Άλλοι κατεβάζουν το αριστερό γιατί βαριουνται .
Άλλοι και τα δύο γιατί έτσι τους είπε ο δάσκαλος οδήγησης
Άλλοι κανένα γιατί οδηγούν mp3 ή το yamaha tricity ή κάποιο άλλο με τρίκυκλο ή atv
Το θέμα είναι ότι κατά κύριο λόγο πιστεύω ότι κατεβάζουμε το πόδι που μας βολεύει η που θα πατήσουμε κάτω χωρίς να γλυστρισουμε από λάδια, νερά και χώματα.
Μέχρι να βγει πάντως και να τελειοποιθει το σύστημα που μένει όρθια η μηχανή με τον αναβάτη πάνω εγώ θα κατεβάζω και τα δύο γιατί πατάω κατω
ζησε το ονειρο