Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 91

Θέμα: Αριστερό ή δεξί πόδι κατεβάζουμε όταν σταματάμε στο φανάρι;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Όποιο βολεύει την εκάστοτε στιγμή και το δεξί ανεβαίνει πάντα τελευταίο.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Jimmu Προβολή μηνύματος
    Δε νομίζω ακριβώς. Είμαι σίγουρος για τη φθορά,όχι όμως για τα χιλιόμετρα που έγραψα κι αυτό εξαρτάται άλλωστε κι από τη γενικότερη χρήση ..
    αφου εισαι σιγουρος για τη φθορα, μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις πως ακριβως φθειρονται αφου οταν "παταμε" συμπλεκτη οι δισκοι απομονωνουν και δεν ειναι σε επαφη μεταξυ τους? γιατι εμενα στη σχολη αλλα μου μαθανε.. οτι η φθορα λαμβανει χωρα οταν τα υλικα τριβης ειναι σε φαση συμπλεξης μεταξυ τους και οχι αποσυμπλεγμενα..
    το να λες οτι οι δισκοι φθειρονται οταν εχεις το συμπλεκτη πατημενο, ειναι σα να λες οτι τα τακακια φθειρονται οταν ΔΕΝ πατας φρενο

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Νίκος Παππάς Προβολή μηνύματος
    Κάποιες φορές κάνω και rev matching για να μπει αθόρυβα η πρώτη.
    Αν είσαι σε στάση, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις rev matching. Το αντίστροφο πρέπει να γίνει, διότι ο κινητήρας περιστρέφεται πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης που έχει πάει σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που βάζω πρώτη κάποιες φορές εν κινήσει. Μπαίνει πολύ πιο μαλακά αν κινείσαι π.χ. στα 10 km/h, παρά αν σταματήσεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ποιος ΔΕΝ ανεβαίνει στο μηχανάκι από την πλευρά του σταντ; Να το πει τώρα, να τον κοροϊδεύουμε.
    Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της θέσης στάθμευσης, τις περισσότερες φορές καβαλάω από την άλληνε μεριά.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος

Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της θέσης στάθμευσης, τις περισσότερες φορές καβαλάω από την άλληνε μεριά.

Τήνε σταθμεύω σχεδόν κολλητά στον τοίχο του γκαράζ, με τον πλαγιοστάτη από τη μεριά του τοίχου. Λόγω του τρόπου εισόδου-εξόδου στο γκαράζ, δε βολεύει να την παρκάρω με τον πλαγιοστάτη απ' έξω.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    αφου εισαι σιγουρος για τη φθορα, μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις πως ακριβως φθειρονται αφου οταν "παταμε" συμπλεκτη οι δισκοι απομονωνουν και δεν ειναι σε επαφη μεταξυ τους? γιατι εμενα στη σχολη αλλα μου μαθανε.. οτι η φθορα λαμβανει χωρα οταν τα υλικα τριβης ειναι σε φαση συμπλεξης μεταξυ τους και οχι αποσυμπλεγμενα..
    το να λες οτι οι δισκοι φθειρονται οταν εχεις το συμπλεκτη πατημενο, ειναι σα να λες οτι τα τακακια φθειρονται οταν ΔΕΝ πατας φρενο
    Οποτε ...Συμφωνα με τα λεγομενα της σχολης σου....

Εαν μισοπαταμε τον συμπλεκτη οταν ειμαστε εν κινηση ... Φθειρουμε λιγοτερο τους δισκους......

( Στο ρουλεμαν του συμπλεκτη πινεις το αιμα..... )

Περισσοτερα στα τεχνικα....!!

Μέλος
    Αν σηκωσεις το μηχανακι στο ''διπλο'' κ κουμπωσεις ταχυτητα μεσα οσο κ τερμα να πατας συμπλεκτη θα δεις οτι η πισω ροδα περιστρεφεται.. Αρα μια φθορα στους δισκους υπαρχει!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από venzinas7 Προβολή μηνύματος
    Αν σηκωσεις το μηχανακι στο ''διπλο'' κ κουμπωσεις ταχυτητα μεσα οσο κ τερμα να πατας συμπλεκτη θα δεις οτι η πισω ροδα περιστρεφεται.. Αρα μια φθορα στους δισκους υπαρχει!
    Ριξε μια ματια σε σχεδιαγραμματα σχετικα με τη λειτουργια του συμπλεκτη και του κιβωτιου ταχυτητων μιας μοτοσυκλετας και θα καταλαβεις γιατι περιστρεφεται.
    Σε καποιες μηχανες περιστρεφεται ακομα και με νεκρα.
    pew pew pew pew pew pew !!!

the Great Escape project Το avatar του/της Jimmu
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    Για ψαξτο λίγο το θέμα γιατί μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά. Ότι σου είπe o STOYBI...
    "To do is to be" - Nietzsche
    "To be is to do" - Kant
    "Do be do be do " - Scooby Doo

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Αυτό θέλω. Τον ΣΩΣΤΟ τρόπο! Δεν μπορεί να είναι δύο οι σωστοί, ένας θα είναι.

Αν και δεν το εφαρμόζω συχνά.Εχω την αίσθηση οτι ο πραγματικά σωστος τρόπος είναι και τα 2 πόδια κάτω.
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Οποτε ...Συμφωνα με τα λεγομενα της σχολης σου....

Εαν μισοπαταμε τον συμπλεκτη οταν ειμαστε εν κινηση ... Φθειρουμε λιγοτερο τους δισκους......

( Στο ρουλεμαν του συμπλεκτη πινεις το αιμα..... )

Περισσοτερα στα τεχνικα....!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Jimmu Προβολή μηνύματος
    Για ψαξτο λίγο το θέμα γιατί μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά. Ότι σου είπe o STOYBI...
    ειχα την εντυπωση μιλαμε μονο ΓΙΑ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΣΚΩΝ σε ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ και εκει αναφερομαι.. εννοειται οτι με το πατημα καταπονουνται τα υπολοιπα μηχανικα μερη του συμπλεκτη αφου τους ασκειται πιεση, (καλα στα αυτοκινητα παιρνεις στα χερια απο ρουλεμαν μεχρι και το πλατω ολοκληρο) και εκει θα εστιαζα στη συνεχεια αλλα τελικα ερχεστε στα λογια μου.. γενικα ηθελα να καταληξω στο οτι αμα πατας συνεχως συμπλεκτη μπορει να χαλασουν ενα σωρο αλλα μερη του, οχι ομως οι δισκοι.. προφανως δε το εξεφρασα σωστα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    αριστερο κατω...το δεξι δεν με βολευει...
    μονο αμα δω κανεναν γρηγορο και θελει ανοιγμα, κατεβαζω δεξι και ανεβαζω αριστερο για να βαλω γρηγορα την ταχυτητα ουτως ωστε να μην εχω πατημενο τον συμπλεκτη κατα την διαρκεια του φαναριου...

Για να μη φθείρετε συμπλέκτη, όσο περιμένετε στο φανάρι, μπορείτε να κάνετε burnout.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Για να μη φθείρετε συμπλέκτη, όσο περιμένετε στο φανάρι, μπορείτε να κάνετε burnout.

ωραίος ο νέος
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Καλημέρα...
    Άλλοι κατεβάζουν το δεξί πόδι γιατί θέλουν να φύγουν γρήγορα.
    Άλλοι κατεβάζουν το αριστερό γιατί βαριουνται .
    Άλλοι και τα δύο γιατί έτσι τους είπε ο δάσκαλος οδήγησης
    Άλλοι κανένα γιατί οδηγούν mp3 ή το yamaha tricity ή κάποιο άλλο με τρίκυκλο ή atv
    Το θέμα είναι ότι κατά κύριο λόγο πιστεύω ότι κατεβάζουμε το πόδι που μας βολεύει η που θα πατήσουμε κάτω χωρίς να γλυστρισουμε από λάδια, νερά και χώματα.
    Μέχρι να βγει πάντως και να τελειοποιθει το σύστημα που μένει όρθια η μηχανή με τον αναβάτη πάνω εγώ θα κατεβάζω και τα δύο γιατί πατάω κατω
    ζησε το ονειρο

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. M@λ@κ@ς στο φαναρι.....
    από mars696 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2009, 14:10
  2. Τί κάνουμε ρε στο φανάρι;
    από Road67 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 63
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2008, 11:54
  3. Απαντήσεις: 6