Σελίδα 6 από 11 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 162

Θέμα: Άτμισμα vs κάπνισμα

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Κανένα εισπνεόμενο δε βλέπω

Πέρα απο την πλάκα, ελπίζω να έχεις αλλάξει τρόπο ζωής και να τα μειώνεις.
    Και εισπνεομενα έχουμε.
    Και ενέσιμα.
    Και ο, τι γουστάρεις.
    Με ευλόγησε ο δημιουργός και δεν χρειάστηκα από τα μπλε χαπάκια. Ακόμα.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20191005_230320.jpg 
Προβολές:	206 
Μέγεθος:	70,0 KB 
ID:	410849

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Για όσους επιθυμούν πραγματικά να κόψουν το τσιγάρο αλλά τους είναι δύσκολο, λογω εθισμού κλπ,υπάρχει λύση:τα φιλτράκια Venturi http://www.metrosport.gr/article/ven...vi-to-kapnisma
    Ετσι το έκοψα εγώ πριν πολλά χρόνια ανώδυνα και χωρίς να νιώσω καν την ανάγκη να το ξανα ανάψω!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Για όσους επιθυμούν πραγματικά να κόψουν το τσιγάρο αλλά τους είναι δύσκολο, λογω εθισμού κλπ,υπάρχει λύση:τα φιλτράκια Venturi http://www.metrosport.gr/article/ven...vi-to-kapnisma
    Ετσι το έκοψα εγώ πριν πολλά χρόνια ανώδυνα και χωρίς να νιώσω καν την ανάγκη να το ξανα ανάψω!
    "Μία πίπα την εβδομάδα αρκεί για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη συνήθεια του καπνίσματος και να νιώσετε πλέον υγιής!"

Πολύ καλά τα λέει!

Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    "Μία πίπα την εβδομάδα αρκεί για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη συνήθεια του καπνίσματος και να νιώσετε πλέον υγιής!"

Πολύ καλά τα λέει!

κατι πιο δραστικο οπως μια την ημερα εχουν? θελω πολυ να το κοψω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    [I]

Πολύ καλά τα λέει!

Που το ξέρεις
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος
    μουφα οτι η εξαρτηση του καπνισματος προερχεται απο την νικοτινη και οτι κοβοντας την νικοτινη ή βρισκοντας καποιο υποκαταστατο νικοτινης σε βοηθαει να κοψεις το καπνισμα
    η εξαρτηση του καπνισματος ειναι κυριως εγκεφαλικη και διακοπτεις το καπνισμα οταν απλα ο εγκεφαλος σου αρχιζει να σκεφτεται λογικα (π.χ. μετα απο ενα ισχυρο σοκ σοβαρης ασθενειας οι περισσοτεροι καπνιστες το κοβουν μονομερας...πανε περιπατο οι νικοτινες κτλ )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Eiver Προβολή μηνύματος
    μουφα οτι η εξαρτηση του καπνισματος προερχεται απο την νικοτινη και οτι κοβοντας την νικοτινη ή βρισκοντας καποιο υποκαταστατο νικοτινης σε βοηθαει να κοψεις το καπνισμα
    η εξαρτηση του καπνισματος ειναι κυριως εγκεφαλικη και διακοπτεις το καπνισμα οταν απλα ο εγκεφαλος σου αρχιζει να σκεφτεται λογικα (π.χ. μετα απο ενα ισχυρο σοκ σοβαρης ασθενειας οι περισσοτεροι καπνιστες το κοβουν μονομερας...πανε περιπατο οι νικοτινες κτλ )
    Καλά...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Άτμισμα vs κάπνισμα, ωραίο δίλημμα, αν και το κορυφαίο είναι "καυσαέρια βενζινοκινητήρα vs μικροσωματίδια πετρελαιοκινητήρα, ποια είναι πιο υγιεινά;"...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    Στο νοσοκομειο ,απαγορευεται αυστηρα το καπνισμα.Αυτοι που καπνιζουν περισσοτερο ειναι οι ιδιοι οι γιατροι.Αυτο θα πει οτι δεν γνωριζουν;Πριν λιγα χρονια δεν ηταν που κυκλοφορουσαν τα BF, τσιγαρα με το ''βιολογικο φιλτρο'' που το προωθουσαν διαφημιζοντας το σαν λιγοτερο βλαβερο απο το κοινο φιλτρο; Στο ιδιο πλαισιο μηπως δεν κυκλοφορουν τα λαιτ τσιγαρα με μικροτερη περιεκτικοτητα σε πισσα και νικοτινη;
    Εδω βλεπουμε την συνεργασια της καπνοβιομηχανιας με το συστημα οχι για απενοχοποιηση του καπνισματος ,αλλα για βελτιωση της εικονας της βλαπτικοτητας του τσιγαρου ,στον χρηστη καταναλωτη.
    Το αποτελεσμα ηταν μια παταγωδης αποτυχια αυτης της προσπαθειας , που συνοδευοταν απο αυξηση της καρκινογεννεσης στον πνευμονα,αυξηση των καρδιαγγειακων συμβαματων και αυξηση της βρογχιτιδας στους χρηστες αυτων των ''αβλαβων'' τσιγαρων.Κατοπιν αυτου απαγορευτηκε η διαφημιση προιοντων καπνου ως λαιτ και υποχρεωθηκαν οι καπνοβιομηχανιες να απεικονιζουν την βλαπτικοτητα του ,με τις γνωστες εικονογραφημενες προειδοποιησεις.Το ατμισμα εν προκειμενω αποτελει μια σχετικα παρομοια αποπειρα απενοχοποιησης και αυτο γινεται ολοφανερο ακομη και με την αναφορα σου οτι ειναι 95% ασφαλεστερο απο το τσιγαρο Μα εδω δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης μεταξυ τους καθως τα δεδομενα για το ατμισμα ειναι στατιστικα πολυ ανεπαρκη και αυτο ακριβως ειναι το κεντρικο νοημα της συζητησης.Η ελλειψη ατμικων δεδομενων για εξαγωγη συμπερασματων για εκδοση ιατρικης οδηγιας απεναντι στον κλασσικο καπνο για τον οποιο γνωριζουμε πολλα περισσοτερα.Τελος κατι ''Royal College of Physicians ''εαν εχουν εκδοσει αθωωτικες οδηγιες για το ατμισμα ,αυτο δεν εχει γινει σιγουρα επισημως μεσω των επισημων ιατρικων περιοδικων η συνεδριακων ανακοινωσεων,αλλα μαλλον ειναι fake news η στην καλυτερη περιπτωση παραφρασεις λεγομενων.Πληροφοριακα ,επισημη ιατρικη οδηγια για τα παντα ο μονος που εντελλεται να εκδοσει ειναι ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας https://www.who.int/
    Δες αυτό: https://www.nhs.uk/smokefree/help-an...e/e-cigarettes αν δεν το έχεις ήδη δει.

Από την άλλη ξαναλέω, ότι κανένας δεν είπε ότι το άτμισμα είναι αβλαβές. Κανένας όμως.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    "καυσαέρια βενζινοκινητήρα vs μικροσωματίδια πετρελαιοκινητήρα, ποια είναι πιο υγιεινά;"...
    Άσχετο,
    μου ήρθε αυτό στο μυαλό (40 χρόνια πριν..)
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ανάμεσα σε 2 κακά (τσιγάρο-άτμισμα) ισχύει το "μη χείρον βέλτιστον" για όποιον δεν έχει καταλάβει...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Δες αυτό: https://www.nhs.uk/smokefree/help-an...e/e-cigarettes αν δεν το έχεις ήδη δει.

Από την άλλη ξαναλέω, ότι κανένας δεν είπε ότι το άτμισμα είναι αβλαβές. Κανένας όμως.
    Δεν ειμαι ειδικος στις τεχνικες απεξαρτησης απο ουσιες και ο λογος μου περιοριζεται αποκλειστικα στις συνεπειες απο την χρηση τους.
    Αυτο που ομως εχω καταλαβει 30 χρονια που '' φοβεριζω/προειδοποιω/συμβουλευω '' ειναι οτι πολυ μεγαλο ποσοστο απο καπνιστες που λενε οτι θελουν να το κοψουν το ρημαδι ,προσπαθουν με ματζουνια νικοτινης ,ατμο ,πιπες,κομποσχοινια κομπολογια και οτιδηποτε αλλο τους χρησιμευει σαν ''αφεση αμαρτιων'' με πιθανοτερο να συνεχισουν να καπνιζουν.Λενε αλλωστε οτι δεν υπαρχει ευκολοτερο πραγμα απο το να κοψεις το τσιγαρο με τα ματζουνια .Ολοι αυτοι που τα χρησιμοποιουν ,το κοβουν 5-6 φορες το χρονο.
    Η ειρωνια εδω ειναι οτι με το μεγαλο θορυβο ,απο τις αβεβαιες τεχνικες σωτηριας ,κουφαινονται οι καπνιστες που πραγματικα θελουν να το κοψουν με το μαχαιρι και δεν φτανει στα αυτια τους η πληροφορια για τα χαπια που δημιουργουν απεχθεια στο τσιγαρο και αποτελουν οπλο πρωτης γραμμης στα ιατρεια κατα του καπνισματος.
    κουκουρουκουκου

Παλαιό μέλος
    Δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει κακό γιατί ο οργανισμός του ανθρώπου αντιδρά ευεργετικά (αν είσαι καπνιστής σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο)όταν κάνεις χρήση του.
    Επειδή έκανα ένα χρόνο ηλεκτρονικό τσιγάρο.
    Όπως είπε και ένα παλικάρι πιο πάνω μόνο καλά μπορώ να πω γι'αυτό. Έκτως από το γεγονός ότι ανοίγει η όρεξη και καταλαβαίνεις τις γεύσεις καλύτερα (είχα βάλει 14κιλα).
    Τώρα ,γιατί ξαναξεκινησα το τσιγάρο, φταίνε οι καταραμένοι τσίπουρο μεζέδες και τα αρνίσια πα'ι'δακια στα κάρβουνα.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    Δεν ειμαι ειδικος στις τεχνικες απεξαρτησης απο ουσιες και ο λογος μου περιοριζεται αποκλειστικα στις συνεπειες απο την χρηση τους.
    Αυτο που ομως εχω καταλαβει 30 χρονια που '' φοβεριζω/προειδοποιω/συμβουλευω '' ειναι οτι πολυ μεγαλο ποσοστο απο καπνιστες που λενε οτι θελουν να το κοψουν το ρημαδι ,προσπαθουν με ματζουνια νικοτινης ,ατμο ,πιπες,κομποσχοινια κομπολογια και οτιδηποτε αλλο τους χρησιμευει σαν ''αφεση αμαρτιων'' με πιθανοτερο να συνεχισουν να καπνιζουν.Λενε αλλωστε οτι δεν υπαρχει ευκολοτερο πραγμα απο το να κοψεις το τσιγαρο με τα ματζουνια .Ολοι αυτοι που τα χρησιμοποιουν ,το κοβουν 5-6 φορες το χρονο.
    Η ειρωνια εδω ειναι οτι με το μεγαλο θορυβο ,απο τις αβεβαιες τεχνικες σωτηριας ,κουφαινονται οι καπνιστες που πραγματικα θελουν να το κοψουν με το μαχαιρι και δεν φτανει στα αυτια τους η πληροφορια για τα χαπια που δημιουργουν απεχθεια στο τσιγαρο και αποτελουν οπλο πρωτης γραμμης στα ιατρεια κατα του καπνισματος.
    Κοίτα να δεις, όποιος θέλι να το κόψει το κόβει, είναι καθαρά εγκεφαλικό το πράγμα (και σωματικό αλλά δεν είναι και πρέζα).

Αυτό με τα χάπια πάντως, είναι ότι χειρότερο έχω δει/ακούσει. Χάπια που οι παρενέργειές τους είναι εξωπραγματικές...

Τέσπα, το θέμα αρχικά ήταν γιατί ξαφνικά μετά απο τόσα χρόνια ατμίσματος, αρχίσε να πεθαίνει κόσμος και όλοι στις ΗΠΑ, και πουθενά αλλού στον κόσμο.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. 300v vs 5100
    από alex14 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2