Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 105

Θέμα: Η τέχνη που χάνεται;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mia_zoi_kawa Προβολή μηνύματος
    Όλοι οι μεγάλοι supermarketαδες σέβονται πάνω κάτω το εργατικό δίκαιο. Ο Σκλαβενίτης δεν έχει κάποιο ηθικό πλεονέκτημα σε αυτό. Το μόνο θετικό που έχει είναι ότι φορολογειτε στην Ελλάδα όπως φυσικά και το my market, o Μασουτης, το ΟΚ κτλ δηλαδή όλα τα μαγαζιά πλην του lidl και του ΑΒ.

Μίλησα για αεροκαπιταλισμο γιατί είναι μια εταιρεία που φουσκώνει συνεχώς με διαφορά τραπεζικά τρικ και με τον νόμο " του σοσιαλισμός για τον πλούσιο και ακραίος καπιταλισμός για τον φτωχο". Δηλαδή του χαρίσαμε 750 εκατομμύρια για να σωσει (για να κάνει δικό του) τον Μαρινόπουλο την ίδια ώρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες εταιρείες που τους σφραγιζοταν μια επιταγή των 5000 ευρώ μέναν εκτος τραπεζικόυ δανεισμου.

Φύγαμε εκτός θέματος. Να με συγχωρεί το φόρουμ.
    Βγήκαμε όντως εντελώς εκτός θέματος αλλά και πάλι δε μπορώ να μη σημειώσω πως μαζί με το "σώσιμο" του Μαρινόπουλου σώθηκαν και πολλοί εργαζόμενοι.

Αυτό με τον σεβασμό στο εργατικό δίκαιο από ΟΛΟΥΣ τους μεγάλους supermaket-άδες ξαναδέστο... Ένα απλό γκουκλάρισμά αρκεί για να δεις πολλές επίσημες αναφορές.

Δεν ξέρω γιατί αναφέρθηκες σε "εργατικό δίκαιο", με αφορμή τις απόψεις που ανταλλάζουμε, μου έκανε λίγο σαν εμμέσως να λέμε πως το νόμιμο είναι και ηθικό. Πρέπει να πω πως εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτό. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένους μισθούς πείνας -έστω και αν αυτοί είναι νόμιμοι- για κάποιες από τις μεγαλοαλυσίδες (ως αρνητικό στοιχείο) και σε ανθρωποκεντρικό προφίλ ως θετικό στοιχείο (ΚΑΙ για τον Σκλαβενίτη, αλλά όχι μόνο για αυτόν).
    Το σύγχρονο εργατικό δίκαιο -μιας που βλέπω πως έχεις μια ευαισθησία στις αναφορές περί καπιταλισμού- δεν είναι ούτε δίκαιο και σίγουρα δε σημαίνει ότι αν κάποιος το τηρεί έχει και ανθρωποφιλικό προφίλ ως εργοδότης.

Αυτά και μαζί και με τη δική μου συγνώμη στο forum, σε ευχαριστώ για την όμορφη ανταλλαγή απόψεων.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 08/01/2020 στις 22:48.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Μίλησα για αεροκαπιταλισμο γιατί είναι μια εταιρεία που φουσκώνει συνεχώς με διαφορά τραπεζικά τρικ και με τον νόμο " του σοσιαλισμός για τον πλούσιο και ακραίος καπιταλισμός για τον φτωχο". Δηλαδή του χαρίσαμε 750 εκατομμύρια για να σωσει (για να κάνει δικό του) τον Μαρινόπουλο την ίδια ώρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες εταιρείες που τους σφραγιζοταν μια επιταγή των 5000 ευρώ μέναν εκτος τραπεζικόυ δανεισμου.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Βγήκαμε όντως εντελώς εκτός θέματος αλλά και πάλι δε μπορώ να μη σημειώσω πως μαζί με το "σώσιμο" του Μαρινόπουλου σώθηκαν και πολλοί εργαζόμενοι.

Σημειωσε οσες φορες θες. Ο kawa σου εξηγησε με λαμπρο τροπο τι συνεβη, αλλα εσυ κοιτας το δεντρο και χανεις το δασος.
    Δεν πειραζει, ΕΣΩΣΕ τους εργαζομενους.

Δυστυχως, αυτο που εσυ επισημαινεις, ειναι η επιφανεια που απο κατω της δεν κοιταει ΚΑΝΕΝΑΣ μεσος Ελληνας πολιτης.
    Δωωωωωωωωωσε μετα τα ΜΜΕ προπαγανδα, δωωωωωωωωωωσε μετα fake news, δωωωωωωωωσε μετα χειραγωγηση της μαζας και φταινε οι Γερμανοι!
    pew pew pew pew pew pew !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pew Προβολή μηνύματος
    Σημειωσε οσες φορες θες. Ο kawa σου εξηγησε με λαμπρο τροπο τι συνεβη, αλλα εσυ κοιτας το δεντρο και χανεις το δασος.
    Δεν πειραζει, ΕΣΩΣΕ τους εργαζομενους.

Δυστυχως, αυτο που εσυ επισημαινεις, ειναι η επιφανεια που απο κατω της δεν κοιταει ΚΑΝΕΝΑΣ μεσος Ελληνας πολιτης.
    Δωωωωωωωωωσε μετα τα ΜΜΕ προπαγανδα, δωωωωωωωωωωσε μετα fake news, δωωωωωωωωσε μετα χειραγωγηση της μαζας και φταινε οι Γερμανοι!
    Σε ενοχλεί το γεγονός ότι:
    1. Με πολιτική απόφαση διακανονίστηκαν τα φέσια του carrefour που βάρεσε κανόνι προκειμένου να τα πάρει ο Σκλαβενίτης ?
    2. Επιτρεπόταν τόσα χρόνια να λειτουργεί το carrefour με δανεικά παραμορφώνοντας τον ανταγωνισμό,
    κλείνοντας δεκάδες μικρές αλυσίδες και στο τέλος φεσόνοντας όλη την αγορά?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Σε ενοχλεί το γεγονός ότι:
    1. Με πολιτική απόφαση διακανονίστηκαν τα φέσια του carrefour που βάρεσε κανόνι προκειμένου να τα πάρει ο Σκλαβενίτης ?
    2. Επιτρεπόταν τόσα χρόνια να λειτουργεί το carrefour με δανεικά παραμορφώνοντας τον ανταγωνισμό,
    κλείνοντας δεκάδες μικρές αλυσίδες και στο τέλος φεσόνοντας όλη την αγορά?
    Εαν απλα θελεις να φερεις αντιλογο δεκτο. Αλλα τουλαχιστον μην ξεφευγεις απο αυτο που σχολιαζω.
    Εαν σωνει και καλα θες να σχολιασεις, να τονισω το γεγονος πως τα μαγαζακια που εκλεισε με αθεμιτο ανταγωνισμο το Carrefour ξαφνικα "αναστηθηκαν" τωρα που ο Σκλαβενιτης ανοιξε με τις ιδιες, ανταγωνιστικες τιμες.
    Αλλα νταξει, ηθελες να γραψεις κατι και το 'γραψες. Σ'ωραιος!
    pew pew pew pew pew pew !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pew Προβολή μηνύματος
    Εαν απλα θελεις να φερεις αντιλογο δεκτο. Αλλα τουλαχιστον μην ξεφευγεις απο αυτο που σχολιαζω.
    Εαν σωνει και καλα θες να σχολιασεις, να τονισω το γεγονος πως τα μαγαζακια που εκλεισε με αθεμιτο ανταγωνισμο το Carrefour ξαφνικα "αναστηθηκαν" τωρα που ο Σκλαβενιτης ανοιξε με τις ιδιες, ανταγωνιστικες τιμες.
    Αλλα νταξει, ηθελες να γραψεις κατι και το 'γραψες. Σ'ωραιος!
    Επειδή ασκείς μια κριτική περί ενός σώνει και καλά σχολιασμού... σε μια συζήτηση που γίνεται. Την ίδια στιγμή που... κάνεις ακριβώς το ίδιο.
    Πέρα από το τι λέμε ως αντίλογο εκατέρωθεν οι πλευρές, έχει σημασία και το ύφος.
    Εγώ λοιπόν λέω... μπορεί να έχω λάθος! Εσύ υπάρχει πιθανότητα να έχεις λάθος; Από το ύφος των γραπτών σου μάλλον όχι.

Αν μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω λοιπόν... Αν ο Μαρινόπουλος έκλεινε, οι εργαζόμενοι έμεναν στο δρόμο, οι προμηθευτές έμεναν απλήρωτοι για πάντα με την ένταξη του Μαρινόπουλου στον πτωχευτικό κώδικά και ΔΕΝ έπαιρνε ο Σκλαβενίτης μισοτιμής την επιχείρηση ώστε να πληρώσει και ότι πλήρωσε σε φόρους στο κράτος... τότε τι θα γινόταν, θα αναστένονταν ξανά όλα αυτά τα μαγαζάκια εν μέσω κρίσης; Τότε δε θα πληρώναμε το κανόνι των όσων εκατομμυρίων του Μαρινόπουλου; Τότε θα λειτουργούσε η κανονικότητα;

Edit:
    Επίσης η όλη συζήτηση αναπτύχθηκε όχι για να υπερασπιστώ τον Σκλαβενίτη αλλά κάθε Ελληνική επιχείρηση η οποία φαίνεται -έστω- ότι έδειξε "πρόσωπο" στη κρίση σε σχέση με τους εργαζόμενους της. Τώρα πως κατέληξε σε πόλεμο μεγάλων/μικρών δεν το κατάλαβα. Ας είναι.
    Ενήλικες είμαστε, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 08/01/2020 στις 22:54.

Απομονω-μέλος
    Δηλαδή πάντα σε αυτή την κωλοχώρα πρέπει ο κανόνας να είναι το " μη χείρον βέλτιστο" ?
    Δεν γίνεται μια φορά να κάνουμε το απόλυτα σωστό ?

Έπρεπε να αφήσουν τα carefour( την όποια επιχείρηση) να πιστολιάσει τους πάντες χωρίς κυρώσεις ή να την "χαρίσουν" σε μια άλλη επιχείρηση γιατί" έλα μωρέ, από το τίποτα....)

Όχι ! Να κλείσει οποίος χρωστάει και να τιμωρηθεί πολύ αυστηρά, αποζημιώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους ( εργαζόμενοι , προμηθευτές κτλ ).

Και μετά να φύγω καβάλα σε έναν μονόκερο.....
    (Ξέχασα, στην Ελλάδα ζω... )
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της patsavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από wthanasis Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή πάντα σε αυτή την κωλοχώρα πρέπει ο κανόνας να είναι το " μη χείρον βέλτιστο" ?
    Δεν γίνεται μια φορά να κάνουμε το απόλυτα σωστό ?

Έπρεπε να αφήσουν τα carefour( την όποια επιχείρηση) να πιστολιάσει τους πάντες χωρίς κυρώσεις ή να την "χαρίσουν" σε μια άλλη επιχείρηση γιατί" έλα μωρέ, από το τίποτα....)

Όχι ! Να κλείσει οποίος χρωστάει και να τιμωρηθεί πολύ αυστηρά, αποζημιώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους ( εργαζόμενοι , προμηθευτές κτλ ).

Και μετά να φύγω καβάλα σε έναν μονόκερο.....
    (Ξέχασα, στην Ελλάδα ζω... )
    θα το ελεγες αυτο για ολους ή μονο για μεγαλοχρεωστες προς το δημοσιο?π.χ θα το ελεγες για αυτους που χρωστανε στην ΔΕΗ στον ΟΤΕ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ κλπ.???
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος
    Σωνεις μια επιχείρηση με τα λεφτά των φορολογουμενων μόνο αν η κατάρρευση της αποτελεί συστημικο κίνδυνο για την οικονομία.και η περίπτωση του Μαρινόπουλου δεν ήταν τέτοια. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό τον δόλο την διαπλοκή τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ποιος μου λέει εμένα ότι με τις πλάτες των πολιτικών και των τραπεζών δεν φτιάχτηκε μια εμπορική επιχείρηση μαμούθ που με στην πρώτη χρονιά που θα γράψει ένα - 1% στα κέρδη της δεν θα πουληθεί στην πχ wall mart δίνοντας τεραστιες υπεραξίες στις τράπεζες που αναμιχθηκαν και καμιά επιστροφή χρημάτων στους φορολογούμενους;;;;

Τέλος για τους 7.500 εργαζόμενους αυτοί απολαμβάνουν ακόμα άριστες συνθήκες εργασίας με καυσιμο τα λεφτά μας και όχι τα λεφτά του πατερουλη Σκλαβενίτη. Όταν τελειώσουν αυτά τα λέμε...

Πέρα από τους 7500 χιλιάδες εργαζόμενους να θυμησω ότι ο Μαρινόπουλος έχωσε κανόνι 1,5 δις κανόνι στην αγορά. Ας αναλογιστουμε λοιπον πόσοι εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι από αυτό το κανόνι, πόσες οικογένειες διαλύθηκαν και πόσοι επιχειρηματίες αυτοκτόνησαν ή μπαινοβγαινουν στην φυλακή από αυτό. Αυτούς γιατί δεν τους σκέφτηκε κάνεις; Απλούστατα γιατί το θέμα δεν είχε κονόμα...
    Τελευταία τροποποίηση από mia_zoi_kawa; 09/01/2020 στις 22:42.

Απομονω-μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    θα το ελεγες αυτο για ολους ή μονο για μεγαλοχρεωστες προς το δημοσιο?π.χ θα το ελεγες για αυτους που χρωστανε στην ΔΕΗ στον ΟΤΕ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ κλπ.???
    Είμαι 100% βέβαιος ότι οι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματική οικονομική κατάσταση ιδιωτών, ΟΕ, σε κτλ. Όπου υπάρχει σκοπιμότητα φυσικά και πρέπει να είμαστε αυστηροί. Ναι, και στον μικρό ιδιώτη που χρωστάει ΔΕΗ 5000€, το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει πληρώσει ούτε 1€ εδώ και χρόνια. Εγώ είμαι μλκς που στερούμαι πολλά για να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου ?
    Ή θα προσπαθήσει το κράτος να σώσει την δική μου μικρή επιχείρηση για να μην μείνει στο δρόμο ο ένας μοναδικός μου υπάλληλος?
    Τα τεχνάσματα των μεγάλων επιχειρήσεων για να μην πληρώνουν είναι γνωστά χρόνια τώρα.
    Τα συμφέροντα επίσης.
    Αλλά είπαμε, Ελλαδάρα όλε.....
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Η τέχνη(Που χάθηκε) του να μην ξεφεύγουμε από το νήμα παίζει?
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παλαιό μέλος
    Εγώ ειμαι ο κύριος φταιχτης. Απλα η αντιπαράθεση μου μου εχει κύριο σκοπό να αναδείξει ότι οι κάθε λογής τεχνίτες πρέπει να έχουν και αυτοί μια πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους. Δεν εννοείται τέχνη χωρίς συνεχή εξειδίκευση και πιστοποίηση και αναβάθμιση του εξοπλισμού της ανά διαστήματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Parking
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Βγήκαμε όντως εντελώς εκτός θέματος αλλά και πάλι δε μπορώ να μη σημειώσω πως μαζί με το "σώσιμο" του Μαρινόπουλου σώθηκαν και πολλοί εργαζόμενοι..
    Αυτό με τους εργαζόμενους να το κοιτάξεις γιατί είναι η μεγαλύτερη παπάτζα όλων των εποχών
    Ο Μρνπλς τίναξε την αγορά στον αέρα και την έκανε με ελαφρά.
    Την απάτη του την πλήρωσε το κράτος, δηλαδή εμείς, και άλλες εταιρείες που είχαν κι αυτές εργαζόμενους

Παλαιό μέλος
    Η τέχνη που σίγουρα δεν έχει χαθεί και δεν προβλέπεται να χαθεί είναι αυτή που εφαρμόζει στο επιχειρην τον κανόνα - τα κέρδη μου- κέρδη μου αλλα οι ζημιές δικές σας μόνο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από viper1 Προβολή μηνύματος
    Η τέχνη(Που χάθηκε) του να μην ξεφεύγουμε από το νήμα παίζει?
    Η τέχνη του απατεώνα είναι μόνη τέχνη που δεν θα χαθεί ΠΟΤΕ απ αυτή τη χώρα
    Ως εκ τούτου δεν έχουμε ξεφύγει καθόλου.

Η τέχνη που σίγουρα δεν έχει χαθεί και δεν προβλέπεται να χαθεί είναι αυτή που εφαρμόζει στο επιχειρην τον κανόνα - τα κέρδη μου- κέρδη μου αλλα οι ζημιές δικές σας μόνο.
    Κοίτα αυτό δεν ονομάζεται... επιχείρηση αλλά απάτη
    κι όταν είσαι νομικά εξασφαλισμένος ότι δεν θα πάθεις τίποτα
    δεν υπάρχει και λόγος να δουλέψεις στα σοβαρά.

Το πρόβλημα δηλαδή εδώ είναι ότι από πατέρα σε γιο η τέχνη αυτή δεν χάθηκε
    κι αν διαβάσεις το Σουρή δεν θα μπορείς να καταλάβεις ότι αυτά γράφτηκαν
    200 χρόνια πριν !!!!!!

(Τώρα που το βλέπω γραμμένο δεν το πιστεύω ούτε εδώ ρε φίλε)

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΚΟΝΤΕΣ εξατμήσεις: που αποδίδουν καλύτερα?
    από SeNNinhA στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2010, 11:51
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2003, 14:55
  3. Πραγματικοι Νομοι Που ΙσΧυουν Σημερα
    από greekshadow στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2003, 10:06
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 00:00
  5. Πολλα μπραβο στα παιδια που