Πέρα από το θερμό αέρα, για ξεκόλλημα βοηθάει το νήμα αποκόλλησης (ή απορροφητικό σύρμα) που ανέφερα πιο πριν. Αφήνει καθαρή την πλακέτα, απλώς θέλει μερικά πατήματα με το κολλητήρι για να βγάλει μεγάλες ποσότητες.
Πέρα από το θερμό αέρα, για ξεκόλλημα βοηθάει το νήμα αποκόλλησης (ή απορροφητικό σύρμα) που ανέφερα πιο πριν. Αφήνει καθαρή την πλακέτα, απλώς θέλει μερικά πατήματα με το κολλητήρι για να βγάλει μεγάλες ποσότητες.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 30/11/2021 στις 22:44.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Εν τω μεταξύ, αυτή η σουπιά όλο μισές δουλειές αφήνει...
Η κάλτσα πρέπει να προέρχεται από αθλητικό παπούτσι μετά από μαραθώνιο αλλιώς δεν κάνει δουλίτσα....![]()
Τελευταία τροποποίηση από Bowleno; 01/12/2021 στις 07:57.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Εγώ χρησιμοποιώ ένα που πουλάει το Leroy Merlin της Dexter. Είναι κίτρινο και αρκετά μεγάλο ,οπότε το κόβω και το τοποθετώ στο λεκανάκι που έχει η βάση μου. Εννοείται πάντα βρεγμένο το σφουγγαράκι για να καθαρίσει η μύτη χωρίς να καεί το σφουγγαράκι και κρατάω μύτες πάνω από 3-4 χρόνια σαν καινούργιες.
Βουτηξτε ενα συρματακι κουζινας απο την καλη σας (ή τον καλο σας) και σκουπιζετε εκει την μυτη του κολλητηριου..
Υ.Γ.
Χαλκινο και ουχι ατσαλοσυρμα ή ανοξειδωτο..!!
Αααα... και πουστε..?? ΣΤΕΓΝΟ..!!
(τα βρεγμενα βολπαντοκαλτσοσφουγγαρακια πασης φυσεως ξηγιουνται στο καδμιο της μυτης σκουληκιαρικα..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Εγώ ξηγιομουνα ψιλό ατσαλοσυρμα η πράσινο σκοτςμπραιτ...
ΩΧ, ωχ!
Ναι βαρέως τύπου για χοντροδουλειές όπως καθαρισμό πλακιδίων μετά την τοποθέτηση.
Πρακτικά τι διαφορά έχει ένα κολλητήρι χειρός 25W με κάποιο άλλο 40W, 60W κλπ.; Εγώ που θέλω να κολάω περιστασιακά κλασικά καλώδια πλακέ ή 1,5mm με ένα των 25W θα κάνω δουλειά;
Live to ride, ride to live
Όσο περισσότερα Watt, τόσο περισσότερη θερμότητα μεταφέρει το κολλητήρι στο καλώδιο, για σταθερό χρόνο.
Πρακτικά, ένα μικρό κολλητήρι σε χοντρό καλώδιο, δεν προλαβαίνει να ανεβάσει επαρκώς τη θερμοκρασία του χαλκού, οπότε δεν κολλάει το καλάι.
Ένα μεγάλο κολλητήρι, θα ζεστάνει το καλώδιο και κατα μήκος, οπότε θα σου λιώσει το πλαστικό του καλωδίου και πιθανό να σου κάψει και το χέρι με το οποίο κρατάς το καλώδιο :P .
Και δεν μιλάω για πλακέτα και το τι μπορεί να πάθει...
Για καλώδια 1,5mm, θεωρώ πως το 25W είναι κομπλέ. Όμως να ξέρεις οτι τα φτηνά κολλητήρια λένε ξέρω γώ 30W και αποδίδουν σαν ένα ακριβό των 20W...
Θα βοηθήσει αρκετά, να έχεις και μία μύτη κατάλληλη για το πάχος των καλωδίων. Μην πάς με μία κουμούτσα να κολλήσεις ένα καλωδιάκι τόσο δά, ούτε και το αντίθετο.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Κατάλαβα που χρειάζονται τα Watt. Κοιτάω να αγοράσω καλή μάρκα, weller, Ersa, μάλλον το Antex XS25 θα αγοράσω, θα προμηθευτώ και ένα επώνυμο καλάι. Το χρειάζομαι λίγες φορές αλλά θέλω να κάνει δουλειά και όχι να λέω ότι απλά έχω κολλητήρι.
Live to ride, ride to live
Το Antex που αναφέρεις το έχω από το 1989 και είναι άψογο. Αγόρασέ το άφοβα και θα το έχεις και για τα παιδιά σου που λέει ο λόγος. Για καλώδια 1,5άρια δε θα έχεις πρόβλημα με τα βατ του.
Πάρε και μία σολντερίνη, αν δεν έχεις, για να βάζεις στα καλώδια πριν την κόλληση και θα είσαι κούκλος.
https://www.skroutz.gr/s/26100844/To...0001-50gr.html