Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 126

Θέμα: Ωρα για μεταβαση? Βενζινη ανευ προηγουμενου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Spar1991 Προβολή μηνύματος
    Αυτος επελεξε να αγορασει υλικα αγαθα που στις μερες μας φανταζουν πολυτελεια. Αλλα επειδη δεν εισαι μεσα στην οικογενεια ξεχνας οτι δεν γνωριζεις τα παντα.
    Πχ αυτος ισως να περιμενει μια κληρονομια η να χει κανα χωραφακι που παει για πουλημα. Ισως δηλαδη να μην στηριζεται στο εισοδημα του.
    Οσο για το φεσωμα που σου κανε να ξερεις οι μεγαλυτεροι που ριχνουν φεσι ειναι οι ευκαταστατοι..Δηλαδη δεν ειναι απαραιτητα λογω φτωχειας προφανως και το καταδικαζω και δεν συμφωνω σε τετοιες τακτικες.
    Ισως λοιπον να ναι βλακας δεν αντιλεγω ειδικα αν εχει οικογενεια και χρωσταει και παιρνει ακριβα αμαξια μηχανες για το γουστο του..
    Εμενα με πειραξε περισσοτερο που αναφερες τα κομματα που στην τελικη η μιση ελλαδα ψηφιζει συριζα η αλλη μιση ΝΔ γιατι δεν παιζουν τοσο σημαντικο ρολο ιδεαλιστικα και πρακτικα μιας και οι περισοστεροι ψηφιζουν πλεον οτι να ναι ετσι για αλλαγη..Επισης με πειραξε το οτι η γυναικα του γουσταρε να τρωει τα ετοιμα και δεν πηγε για δουλεια. Οταν λοιπον επαιρνα και εγω 400 ευρω τον μηνα απο οαεδ 1 χρονο φυσικα και δεν πηγα να δουλεψω και να χασω τα 400 για να παιρνω 520...Για 120 ευρω εσυ θα το κανες?? Καλυτερα να δουλεψεις μαυρα και να χεις και τα δυο παρα να αφησεις το επιδομα για 120 ευρω.. Οσο εισαι οαεδ εχεις τζαμπα ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη χωρις ποσοστα συμμετοχης εχεις ενσημα (ναι σου βαζει ο οαεδ) εχεις δωρεαν ΜΜΜ εχεις δωρα πασχα και χριστουγεννων πολλες εκπτωσεις ακομα και σε εισητηρια πλοιων και ενα σορο αλλα ..ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.. Στην Ελλαδα ζουμε που αν ανηκεις στην μικρομεσαια ταξη ξερουμε ολοι ποσο δυσκολη ειναι η ζωη σου ενιοτε..
    Νταξει, καμία ελπίδα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από viper1 Προβολή μηνύματος
    Έχει και ένα άλλο που είναι παρατηρητήριο πουλιών
    Δε ξέρω τι έγινε! Μάλλον εκανα κάποιο λάθος

Ξαναπροσπαθω
    http://www.fuelprices.gr/GetGeography

Ουτε αυτο ειναι!
    Δοκιμάστε να γράψετε "παρατηρητήριο τιμων υγρων καυσίμων "

Αξίζει!
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του ξαναλεω και για τις αποφασεις που παιρνει στο μονοπατι της ζωης του.
    Το θεμα ειναι η κακια που καλο θα ηταν να εξαλειφτει διοτι διακρινω ζηλια μισσαλοδοξια εμμονη καποιων με καποιους και γενικα πολλοι ειναι χαιρεκακοι.
    Ειμαι 30 χρονων και προσφατα τα τελευταια 3 χρονια αρχισα να παιρνω δανεια για μηχανες και καλοπεραση.. Αλλαξα 5 6 μηχανες τα τελευταια 3 χρονια ο μισθος μου ειναι πανω απο τον βασικο αλλα οχι πολυ πανω και κανω τα γουστα μου.. Διακοπες παω καθε χρονο 15 μερες σε νησι(ολη μου την ζωη για αυτο συνεχιζω) ακομα κι αν στερηθω αργοτερα και δεν εχω να πιω καφε που λεει ο λογος ..Εχω κακη νοοτροπια σε καποια πραγματα το ξερω αλλα στην τελικη εγω δεν τα πληρωνω??? Ναι.. σε μερικους μηνες ξεχρεωνω τα παντα κι ολα καλα.Επιβαρυνω κανεναν?? οχι..εχω οικογενεια να θρεψω? Οχι..Μετα μπορει να ξαναπαρω δανειο για την διασκεδαση μου ποιος ξερει? Δεν θα δωσω λογαριασμο τι κανω γιατι εγω τα σπαω εγω πληρωνω να το πω και ετσι.
    Το οτι καποιοι ακολουθειτε αμυντικη και πολυ λογικη τακτικη στα οικονομικα σας για να ειστε ανετοι και να χετε ενα μπατζετ στην ακρη ανα πασα ωρα και στιγμη εε δεν το κανουμε ολοι αυτο! Αμα παθω μια στραβη και θελω λεφτα εχω 2 3 κοντινα μου ατομα να δανειστω οποτε χαλαρα....Ειμαι στον αερα σε πολλα αλλα ειναι επιλογη μου και χαιρομαι που χω ανεξαρτητοποιηθει και δεν κρεμομαι απο τους γονεις μου και μενω με την σχεση μου! Να πω κιολας οτι πλεον τα δανεια βγαινουν για πλακα πανε οι εποχες προ 5 ετιας που ζηταγαν ενα σορο πραματα..με οχι μεγαλο μισθο μου κανει δοσεις ο κωτσοβολος ο εμπορας στις μηχανες και δανειο οι τραπεζες.. Ειναι πολυ ευκολο πλεον αν δεν εισαι σε τειρεσια και εισαι καλοπληρωτης..
    οπως ειπες εισαι 30 χρονων....αυτα τα λεει ολα....εισαι ελευθερος, κανεις οτι θες, χωρις να εχεις ευθυνες και σκοτουρες πανω στο κεφαλι σου.
    Στα 48 μου, εγω, με δυο παιδια, υποχρεωσεις κτλ δεν μπορω να πω οτι συμφωνω μαζι σου... το οτι εχεις ανεξαρτητοποιηθει απο τους γονεις σου (εγω προσωπικα το ειχα κανει απο τα 22 μου), δεν σημαινει οτι θα συνεχισεις να εισαι ετσι και να πιστευεις τα ιδια......

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Μέλος
    Spar να ξέρεις αυτή την εποχή να ζεις έτσι είναι αξιοζήλευτο κ μπράβο σου.Βεβαια μεγαλώνοντας αλλάζουν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες οπότε αναγκαστικά και μη θα αλλάξεις συνήθειες.Θα σου έλεγα εφόσον δεν επιβαρύνεις ή φεσωνεις άλλον να συνεχίσεις γιατί τα χρόνια περνάνε κι αν δεν γίνουν κάποια πράγματα στην ώρα τους τα κουβαλάς στην πλάτη σου σαν απωθημένα.Γενικα παιδιά η κοινωνία κινείται με διαφορετικές ταχύτητες.Ενας που στα μάτια μας φαίνεται φορτωγκας στον κύκλο του μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής.Αποδειξη είναι τα σουκού που που λόγω περιοχής βλέπω ιχ 5ετιας το πολύ,αξίας ενός διαμερίσματος σε 4 τροχούς όπως κ πανάκριβες μηχανές και παιδιά είναι πολλά αναλογικα....Το πως,ποιοι και γιατί μας έφεραν (το 90% του πληθυσμου)να ψάχνουμε στα τέλη του μήνα να βρούμε τίποτε ψιλά στις τσέπες μας,είναι άλλο κεφαλαιο.Δεν χρειάζονται τοξικότητες,να σκεφτόμαστε κι εμείς τι θα κάναμε στην θεση του άλλου αν είχαμε την άνεση.Φιλε μου να τα χαίρεσαι κ να περνάς καλά με υγεια!

πρώην crywolf74 Το avatar του/της Garfield
    Για να επανέρθουμε στο θέμα

Έστω ότι κάποιος ψάχνεται για ένα δίκυκλο για μετακινήσεις κυρίως εντός πόλης και σκέφτεται μήπως είναι τώρα ευκαιρία να αγοράσει ηλεκτρικό σκούτερ από ένα βενζινοκίνητο. Και ας πούμε ότι έχει τις εξής επιλογές:

Seat Mo 125 : 6.890€ - 800€ (επιδότηση) = 6.090€
    Piaggio Medley 125 : 3.390€

Η διαφορά τους είναι 6.090€ - 3.390€ = 2.700€

Ας δούμε και το κόστος χρήσης τους

Το Seat Mo έχει μπαταρία 5,6kw και αυτονομία περίπου 100χλμ (στο μεσαίο mode). Αν υποθέσουμε ότι το κόστος της kwh (μέχρι στιγμής) είναι 0,25€ (εμένα τόσο μου βγαίνει).
    Άρα για να διανύσουμε 100χλμ θα έχουμε 5,6kwh x 0,25€ = 1,40€/100χλμ

Το Piaggio Medley ας υποθέσουμε ότι έχει μια κατανάλωση 2,5lt/100χλμ και ότι το κόστος της βενζίνης είναι 2,00€/lt (χαχαχα!!!)
    Άρα για να διανύσουμε 100χλμ θα έχουμε 2,5lt x 2,00€ = 5,00€/100χλμ

Άρα ανά 100χλμ έχουμε μια εξοικονόμηση 5,00€ - 1,40€ = 3,60€

Το θέμα όμως είναι πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνουμε για να γίνει απόσβεση της διαφοράς στην τιμή (2.700€). Οπότε:

Στα 100χλμ γλιτώνουμε 3,60€
    Στα πόσα χλμ γλιτώνουμε 2.700€;

Με απλή μέθοδο των τριών έχουμε.... 75.000χλμ!!!

Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω ή δεν κάνω σωστά εγώ;

Μέλος
    Στο βενζινοκίνητο πρέπει να υπολογίσεις κ τα σέρβις του κινητήρα (λάδια, ιμάντες, μπουζί κτλ...) Γενικά όμως πιστεύω δεν αξίζει ακόμα ηλεκτρικό... Καθώς έχει μεγάλο κόστος αγοράς..

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Garfield Προβολή μηνύματος

Συνέχισέ το σωστά:
    Χ ισούται με τον υπεράνω αυτού αριθμόν επί το κλάσμα ανεστραμμένο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos

Έστω ότι κάποιος ψάχνεται για ένα δίκυκλο για μετακινήσεις κυρίως εντός πόλης και σκέφτεται μήπως είναι τώρα ευκαιρία να αγοράσει ηλεκτρικό σκούτερ από ένα βενζινοκίνητο. Και ας πούμε ότι έχει τις εξής επιλογές:

Το Seat Mo έχει μπαταρία 5,6kw και αυτονομία περίπου 100χλμ (στο μεσαίο mode). Αν υποθέσουμε ότι το κόστος της kwh (μέχρι στιγμής) είναι 0,25€ (εμένα τόσο μου βγαίνει).

Το Piaggio Medley ας υποθέσουμε ότι έχει μια κατανάλωση 2,5lt/100χλμ και ότι το κόστος της βενζίνης είναι 2,00€/lt (χαχαχα!!!)

Το θέμα όμως είναι πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνουμε για να γίνει απόσβεση της διαφοράς στην τιμή (2.700€). Οπότε:

Βάλε και κόστος αλλαγής μπαταρίας στα χιλιόμετρα αυτά
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος
    πρωτον πρεπει να εχεις νυχτερινο και να το βαζεις μονο νυχτα. δευτερον μετα τις 75κ χλμ ειναι για πεταμα αν δεν αλλαξεις μπαταρια που κοστιζει αρκετά. επισης δεν πουλιουνται αυτα. μτεαπωληση κυριολεκτικα μηδεν.
    τριτον η βενζινη θα πεσει πολύ πιο συντομα απο το ρευμα, αν αυτο πεσει ποτε. τεταρτον ακομη και αν ειχες σκοπο να κανεις 75κ χλμ σε ενα ευλογο διαστημα 5 ετων θα πηγαινες σε πιο δυνατο μοτερ, οχι σε 125/6kw

Παλαιό μέλος

Το medley 125 το καινουργιο το εχω στην κατοχη μου λογο δουλειας (εταιρικο)ολη μερα και για προσωπικη χρηση δεν μου λενε κατι αν το κινησω.
    Εχουμε και λεμε... Καιει 3.7 με 4 λιτρα ανα 100χλμ με νορμαλ οδηγηση και καποιες φορες γκαζωμα σε λεωφορους η κανα κηφισο υπολογισε και 15 κιλα σε φορτιο 2 κουτες και κατι σακουλες . Αποδεδειγμεμα γιατι κατσαμε σαν εταιρεια κατω και τα αναλυσαμε γιατι η βενζινη δεν εβγαινε.. χτες το φουλαρα με 15.68 πρωτη φορα σε βενζιναδικο με 2.18 το λιτρο και θα μου κρατησει μια μιση μερα γυρω στα 180 χλμ δηλαδη.. (βαζουμε πλεον μονο σελ προπληρωμενη)

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    πρωτον πρεπει να εχεις νυχτερινο και να το βαζεις μονο νυχτα. δευτερον μετα τις 75κ χλμ ειναι για πεταμα αν δεν αλλαξεις μπαταρια που κοστιζει αρκετά. επισης δεν πουλιουνται αυτα. μτεαπωληση κυριολεκτικα μηδεν.
    τριτον η βενζινη θα πεσει πολύ πιο συντομα απο το ρευμα, αν αυτο πεσει ποτε. τεταρτον ακομη και αν ειχες σκοπο να κανεις 75κ χλμ σε ενα ευλογο διαστημα 5 ετων θα πηγαινες σε πιο δυνατο μοτερ, οχι σε 125/6kw
    Η βενζινη στην καλυτερη να σταθεροποιηθει στο 1.80 για τα επομενα χρονια βαση υπολογισμων δυστυχως..
    Εγω δεν θα παιρνα για κανονικη χρηση μοτο με ρευμα γιατι δεν ξερω που να το φορτιζω ανα πασα στιγμη και δευτερον δεν τα θεωρω αξιοπιστα.. Καμια σοβαρη εταιρεια δεν ειδα να βγαζει κατι... Παρα μονο κατι κινεζικες και ενα σεατ

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yannis24 Προβολή μηνύματος
    οπως ειπες εισαι 30 χρονων....αυτα τα λεει ολα....εισαι ελευθερος, κανεις οτι θες, χωρις να εχεις ευθυνες και σκοτουρες πανω στο κεφαλι σου.
    Στα 48 μου, εγω, με δυο παιδια, υποχρεωσεις κτλ δεν μπορω να πω οτι συμφωνω μαζι σου... το οτι εχεις ανεξαρτητοποιηθει απο τους γονεις σου (εγω προσωπικα το ειχα κανει απο τα 22 μου), δεν σημαινει οτι θα συνεχισεις να εισαι ετσι και να πιστευεις τα ιδια......
    Μα ουτε ο πατερας μου συμφωνει μαζι μου που ειναι 53.. Ουτε εγω θεωρω καλο που αγορασα 5 μηχανες παρολο που μου φυγαν αποθημενα που τοσα χρονια δεν αγοραζα τιποτα.. θα μπορουσα να χα κανει μια καλη αποταμιευση . Ειδη φευγω απο αυτην την νοοτροπια και μπαινω σε εναν δρομο πιο ισσοροπημενο..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Ευγε νεε μου
    Να βρεις και μια κοπελα να παντρευτεις να νοικοκυρευτεις
    (η οποια τα λεφτα θα τα φυτιλιαζει σε μαλλια και νυχια μεχρι τα βαθια γεραματα)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μα ουτε ο πατερας μου συμφωνει μαζι μου που ειναι 53.. Ουτε εγω θεωρω καλο που αγορασα 5 μηχανες παρολο που μου φυγαν αποθημενα που τοσα χρονια δεν αγοραζα τιποτα.. θα μπορουσα να χα κανει μια καλη αποταμιευση . Ειδη φευγω απο αυτην την νοοτροπια και μπαινω σε εναν δρομο πιο ισσοροπημενο..
    Η γενιά του πατέρα σου είχε καλύτερη ζωή στην ηλικία σου.
    Και τις εξόδους μας και τους καφέδες μας και τα ποτάκια μας και τις διακοπούλες μας και όλα.
    Βέβαια κοιτώντας πίσω διαπιστώνουμε ότι εάν έτσι γιουβέτσι κλπ τώρα θα είχαμε πέντε φράγκα παραπάνω.
    Οκ σωστό και καλά σου λέει.
    Αλλά το νόημα είναι να ζήσεις και κάτι στη ζωή σου.

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Είμαι 56 και διαφωνώ με τον πατέρα σου.
    Ζήσε όσο μπορείς, ακόμη κι εγώ που νοικοκυρεύτηκα στα σαράντα μου, τις περισσότερες φορές πνίγομαι από την οικογενειακή θαλπωρή...
    Ευτυχώς που σε τρια χρόνια ο γιος μου γίνεται δεκαοκτώ και θα αρχίσω να αλητεύω ξανά.
    Το ''αλητεύω'' όχι φυσικά με την κακή έννοια, αλλά ρε φίλε το νοικοκύρεμα και το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι μεγάλη ευθύνη και όπως και να το κάνουμε, μια φορά πατέρας για πάντα πατέρας.
    Αλλά, ευτυχώς που μπόρεσα και κράτησα όλα τα μηχανάκια στο γκαράζ και τέρμα τα ωράρια τότε (στα 18 του...). Θα μπορώ να καβαλάω και να χάνομαι ξανά.
    Ζήσε όσο μπορείς, ζήσε με την τρέλα σου, την λογική την μάθαμε και την ζήσαμε, δεν λέει και πολλά, trust me.

Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 105
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2022, 19:29
  2. ώρα για ταξιδάκι
    από wild_cat/anima στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2006, 20:23
  3. ωρα για γνωμες κ παλι
    από harpoon στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2006, 18:28