τι να σου πώ... έτσι θυμάμαι απο τα Flocafe 3 χρόνια και για λίγο στα Starbucks.
https://www.forummagazines.gr/snack-...-ston-espresso
Τελευταία τροποποίηση από Manalishi; 22/11/2022 στις 16:23.
I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!
Ok, καταλαβαίνω τι εννοούν αυτά.
Στη πρώτη εικόνα μιλάει για ένα καφέ που έχει κάνει channeling. Δηλαδή έχει βρεί το νερό κάποια "τρύπα" και έχει περάσει με αποτέλεσμα να έχει βγεί η σωστή ποσότητα καφέ, σε μικρότερο χρόνο.
Μπορεί λοιπόν η εκχύλιση να ήταν "υπό" μίας και ο χρόνος ήταν λίγος, όμως ο καφές απο τον οποίο πέρασε το νερό, έχει υπερ εκχυλιστεί. Δηλαδή, έχει δώσει στο νερό ότι είχε να δώσει και το νερό συνέχισε να περνάει απο αυτόν και να του δίνει και πράγματα που δεν έπρεπε να δώσει.
Στη δεύτερη εικόνα, μιλάει για τον καφέ και όχι για το καιμάκι.
Το καιμάκι στην σωστή εκχείλιση ξεκινάει σχετικά σκούρο και τελειώνει ξανθό προς λευκό.
Άν είναι τελείως λευκό σημαίνει πως έχει υπερεκχυλιστεί ο καφές και όσο συνεχίζεις να βγάζεις, χαλάει η γεύση (πικρίζει)
Η Classic θα είναι σε κάποια φάση η αντικαταστάτρια της Pure που έχω.
Ωραία πράγματα διαβάζω εδω!
Θα κοιτάξω να ανεβάσω κι εγώ το σεταπ (βασικό μεν, αλλά τη δουλίτσα του την κάνει).
Την καλησπέρα μου
Τελευταία παρατήρησα πως η κατανομή της ροής με το διπλό spout είναι εμφανώς άνιση, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα.
Μία πρώτη μέτρηση έδειξε κάποια κλίση ελάχιστη μεν, προς τη μεριά της αυξημένης ροής δε:
Το tamping είναι επίσης σταθερό με πρότερη προσεκτική ισοκατανομή του καφέ στο καλαθάκι και η κεφαλή είναι καθαρή και "ντουζάρει" ομοιόμορφα.
Μήπως μου διαφεύγει κάτι ;![]()
Για τι διαφορά στη ποσότητα μιλάμε? 1ml ξέρω γω ή 5?
Το portafilter το βάζεις πάντα με τον ίδιο τρόπο στο μύλο?
Κάτι μου λέει ότι το θέμα σου είναι στο κόψιμο και όχι στην εκχύλιση.
Γύρνα το portafilter κατά 90 μοίρες στο μυλο να δεις αν θα εξαλειφθεί το πρόβλημα.
Αν ναι, το πρόβλημα είναι στο κόψιμο. Αν όχι είναι στη μηχανή.
Στο έκανε πάντα; Μπορεί να είναι και θέμα του portafilter.