Σελίδα 6 από 21 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 303

Θέμα: Το νήμα των σύντομων απαντήσεων.

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mp-giorgos Προβολή μηνύματος
    Το ''ματζαφλαρι'' λογικα ειναι διοδος που μπορουμε να βαλουμε σε οποιο καλωδιο θελουμε και ειναι για προστασια σε περιπτωση που βαλουμε αναποδα τα καλωδια, δλδ το (+) και (-).
    Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, διότι θα είναι μόνιμα επάνω, και ελπίζω μόνιμα σωστά....Άρα, εαν φτιάξω άλλα καλώδια χωρίς την δίοδο, δεν θα έχω θέμα, σωστά?
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Νέο μέλος
    Σωστα.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από husky21 Προβολή μηνύματος
    Ενα πισω γραναζι μπορει να βαφτει και
    αν ναι τι χρωμα/διαδικασια πρεπει να προτιμησω?
    Σχεδόν με όλες τις βαφές που ξέρεις, ακόμα και ηλεκτροστατική που έχει όγκο.
    Το μόνο που προσέχεις είναι να είναι καθαρό απο λάδια.

Η κεραμική είναι ιδανική γιατί θα κρατήσει περισσότερο στα δόντια, οι υπόλοιπες θα ξεφτίσουν γρήγορα
    οπότε αν επιλέξεις ηλεκτροστατική καλύτερα να τα μασκάρεις για να αποφύγεις μούργα στην αλυσίδα.

Κεραμική και ανοδιώσεις έχουν ελάχιστο πάχος και είναι καλύτερες για αυτή την χρήση.
    Όλες οι υπόλοιπες έχουν πάχος υπολογίσιμο οπότε θα καθαρίσεις με βουρτσάκι την αλυσίδα μόλις δεις ότι καθάρισαν τα δόντια.

Δεν ξέρω πόσο κρατάει το γρανάζι στα duke, αν είναι για μερικούς μήνες θα το έβαφα ζεστό με σπρέυ
    για "ειδικά εφε" μιας επώνυμης εταιρείας.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Manalishi Προβολή μηνύματος
    Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, διότι θα είναι μόνιμα επάνω, και ελπίζω μόνιμα σωστά....Άρα, εαν φτιάξω άλλα καλώδια χωρίς την δίοδο, δεν θα έχω θέμα, σωστά?
    με το μπαρδο για το θάρρος αλλά γιατί τόση πρεμουρα μην τυχόν γίνει λάθος στα καλώδια; μαύρο αρνητικό κόκκινο θετικό, φορ νταμιζ που λένε.
    τα γραπτά σου δεν μαρτυρανε νταμι, εξ ου και η απορία μου
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Γενικά η δίοδος δεν μπαίνει μόνο για να μας προστατέψει από την λάθος πολικότητα.
    Η δίοδος για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ασφάλεια έτσι ώστε το ρεύμα του δυναμό να μην φτάνει στον φορτιστή/συντηρητή αν βάλεις μπροστά την μοτοσικλέτα ενώ είναι συνδεμένος.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς υπάρχει στη συγκεκριμένη συσκευή, αλλά για να υπάρχει, δεν θα την αφαιρούσα. (Η αν έφτιαχνα άλλα καλώδια, θα έβαζα μία, και μάλιστα με μεγαλύτερες ανοχές (ένταση ρεύματος που μπορεί να διέρχεται σε Ampere))

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Manalishi Προβολή μηνύματος
    Είναι για εκκινητή και όχι για συντηρητή.
    Καλο θα ειναι να φανεις γενναιος ως προς την διαμετρο και το παχος των ροδελων οπως και στο γκριπαρισμα..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της husky21
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Σχεδόν με όλες τις βαφές που ξέρεις, ακόμα και ηλεκτροστατική που έχει όγκο.
    Το μόνο που προσέχεις είναι να είναι καθαρό απο λάδια.

Η κεραμική είναι ιδανική γιατί θα κρατήσει περισσότερο στα δόντια, οι υπόλοιπες θα ξεφτίσουν γρήγορα
    οπότε αν επιλέξεις ηλεκτροστατική καλύτερα να τα μασκάρεις για να αποφύγεις μούργα στην αλυσίδα.

Κεραμική και ανοδιώσεις έχουν ελάχιστο πάχος και είναι καλύτερες για αυτή την χρήση.
    Όλες οι υπόλοιπες έχουν πάχος υπολογίσιμο οπότε θα καθαρίσεις με βουρτσάκι την αλυσίδα μόλις δεις ότι καθάρισαν τα δόντια.

Δεν ξέρω πόσο κρατάει το γρανάζι στα duke, αν είναι για μερικούς μήνες θα το έβαφα ζεστό με σπρέυ
    για "ειδικά εφε" μιας επώνυμης εταιρείας.
    Ευχαριστω για την απαντηση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    θα το έβαφα ζεστό με σπρέυ ...
    Explain yourself mister.

Έχω δει να ζεσταίνουν το μέταλλο πριν το βάψουν, αλλά τι κερδίζεις με αυτό;

Υποθέτω καλύτερη εξάτμιση των διαλυτών και πιο ομοιόμορφη στρώση.

Shed some light please.
    Oldfarts never die

Δεν νομίζω να πετυχαίνουμε κάτι ώς προς την ποιότητα, μάλλον το αντίθετο.
    Ίσως λίγο καλύτερη πρόσφυση.

Απλά σε κομμάτια όπως ένα μεταχειρισμένο γρανάζι, χρειάζεσαι στάδια απολάδωσης κ.λπ.
    Όταν είναι ζεστό πιάνει καλύτερα σε σημεία που θα ξέφτιζε σύντομα και δεν πιάνει καθόλου από ένα ποσοστό
    λαδιών και πάνω.
    Έτσι βλέπεις το πρόβλημα και καθαρίζεις τοπικά.

Ζεστό για εμένα σημαίνει πως ζεσταίνω αρκετά (πχ 250 C) το κομμάτι που έχω καθαρίσει καλά.
    Αν δεν κάνει νέα σημάδια το αφήνω να κρυώσει και το βάφω στους 40-50 βαθμούς μαξ.

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    με το μπαρδο για το θάρρος αλλά γιατί τόση πρεμουρα μην τυχόν γίνει λάθος στα καλώδια; μαύρο αρνητικό κόκκινο θετικό, φορ νταμιζ που λένε.
    τα γραπτά σου δεν μαρτυρανε νταμι, εξ ου και η απορία μου
    Δεν είναι για το λάθος στην τοποθέτηση. Αυτό το παπαράκι υποτίθεται προστατεύει σε περίπτωση που το ρευμα απο την μπαταρία αποφασίσει να επισκεφτεί τον εκκινητή χωρίς να εχει ειδοποιήσει..Αυτό που γράφει και ο Phantom λίγο πιό πάνω. Κάποια δεν έχουν όμως, αυτό σημαίνει οτι το έχουν εσωτερικά οι εκκινητές, ή απλά δεν έχουνε και όποιος γίνει Μονή Αρκαδίου, έγινε και shit happens, next??
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Νέο μέλος
    Η διοδος μπαινει για προστασια απο αναποδη πολικοτητα. Δεν μπαινει για προστασια του φορτιστη, που ουτως ή αλλως, τον αποσυνδεουμε οταν βαζουμε μπροστα και καλο ειναι να μην μιζαρουμε με το φορτιστη συνδεδεμενο γιατι αν η μπαταρια δεν εχει αρκετο ρευμα, την ωρα που μιζαρουμε επειδη εχουμε μεγαλη καταναλωση ρευματος, εχουμε πτωση τασης και ειναι σαν να τον βραχυκυκλωνουμε, του ζηταμε ρευμα που δεν μπορει να δωσει και αν δεν εχει καποια προστασια, μπορει να καει.
    Η διοδος προκαλει πτωση τασης 1,2volt που σημαινει οτι καταργωντας τη, εχουμε μεγαλυτερη ταση εξοδου στο φορτιστη.
    Τελευταία τροποποίηση από mp-giorgos; 30/08/2024 στις 19:00.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της husky21
    Δεν νομίζω να πετυχαίνουμε κάτι ώς προς την ποιότητα, μάλλον το αντίθετο.
    Ίσως λίγο καλύτερη πρόσφυση.

Απλά σε κομμάτια όπως ένα μεταχειρισμένο γρανάζι, χρειάζεσαι στάδια απολάδωσης κ.λπ.
    Όταν είναι ζεστό πιάνει καλύτερα σε σημεία που θα ξέφτιζε σύντομα και δεν πιάνει καθόλου από ένα ποσοστό
    λαδιών και πάνω.
    Έτσι βλέπεις το πρόβλημα και καθαρίζεις τοπικά.

Ζεστό για εμένα σημαίνει πως ζεσταίνω αρκετά (πχ 250 C) το κομμάτι που έχω καθαρίσει καλά.
    Αν δεν κάνει νέα σημάδια το αφήνω να κρυώσει και το βάφω στους 40-50 βαθμούς μαξ.
    Να βοηθησω λιγο
    μιλαω για καινουργιο γραναζι που δεν εχει μπει ακομα πανω στην μηχανη

Όπως παραπάνω, ανάλογα με το τι θες να πετύχεις.
    Των ergal που βλέπω γίνεται και με κεραμική και με ανοδίωση, υποδεέστερο σαν αντοχή αλλά κοντά στο χρώμα και με σπρεϋ.

Αν έχει κάποιο είδος βαφής θα πρέπει να αποβαφεί ή να δεις τι σπρεϋ πιάνει αν θες να το κάνεις χωρίς να ασχοληθείς ιδιαίτερα.

Νομίζω στο γρανάζι είναι δύσκολο να χαλάσει οποιαδήποτε βαφή γίνει με προσοχή.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Έχω μια κεραμοσκεπή στο χωριό που τα κεραμίδια με τον καιρό έχουν χασει τη συναρμογή τους, και με το πρώτο ανεμοβρόχι στάζει νερό μέσα.
    Δεν είμαι σε φάση να την χαλάσω και να φτιάξω άλλη γιατί υποψιάζομαι ότι έχουν ψιλό χαλάσει και τα καδρόνια από μέσα που στηρίζουν τα κεραμίδια.

Τι εύκαιρη λύση υπάρχει γι αυτό;

Σκεφτόμουν να της απλώσω από πάνω ένα σετ τσιγκόφυλλα, αλλά πως θα τα στερεώσω να μη φύγουν, μπαίνει ούπα στο κεραμίδι;

Κάτι άλλο;

Παλαιό μέλος
    Υποθέτω μιλάς για ορθογώνια μονόριχτη για να σκέφτεσαι την λύση του τσιγκλοφυλλου.
    Το οποίο,ο μόνος τρόπος να στερεωθεί είναι με μακρυά λαμαρινόβιδα που θα πιάσει στα υπάρχοντα καδρόνια.
    Αλλιώς ρίχνεις εναν ενισχυμένο μουσαμά που τον ασφαλίζεις περιμετρικά και καθαρίζεις για λίγα χρόνια!

Σελίδα 6 από 21 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΟ Service ΤΩΝ 12000ΧΛΜ...
    από BAD BOY στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 13/07/2005, 14:34
  2. Πως πάει το τραγούδι των Κατρσιμίχα;
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2005, 09:12
  3. Το μελλον των ΜΕΚ στην μοτοσυκλετα
    από Todi στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks