Δημοσιεύθηκε αρχικά από
Volpad
Δεν με ψήνουν τα MT και R3. Κυρίως δεν μου αρέσουν εμφανισιακά.
Παιδιά, για εμένα το θέμα του συνεργείου είναι πολύ σημαντικό.
Να εξηγήσω λίγο τι εννοώ.
Το μαστόρι που "πάω" το ducati, είναι εξουσιοδοτημένο KTM - Ducati.
Το μαστόρι αυτό λοιπόν, το εμπιστεύομαι τέρμα.
Αυτό, γιατι εκτός του οτι όταν κάνει μία δουλειά, την κάνει όπως θα την έκανα εγώ, τον έχω πάρει ούκ ολίγες φορές για βλάβες μηχανών φίλων μου (ή δικών μου) και με έχει βοηθήσει να λύσω προβλήματα, γνωρίζοντας οτι δεν θα βγάλει μία, οχι απλά λόγω της βοήθειας που μου προσέφερε, αλλα ούτε για τα λάδια και τα ξίδια, γιατι ξέρει οτι θα τα κάνω μόνος μου και τα ανταλλακτικά θα τα πάρω απο αλλού...
Δεν μου έχει πεί ποτέ "φέρτο απο δώ να το δούμε". Πάντα μου λέει "για κοίτα μήπως είναι αυτό" και τελικά, είναι πάντα "αυτό".
Είναι "φίλος" με το αφεντικό μου (με το οποίο αφεντικό μου έχω πολύ φιλική σχέση), απο πρίν ανοίξει συνεργείο. Έχουν μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά. Όταν πήρα το ducati λοιπόν, πήγα εκεί συστημένος, ανεξάρτητα που θεωρείται στους κύκλους των ντουκατέων ένας απο τους καλύτερους μαστόρους...
(btw και το αφεντικό ducati έχει...)
Για να το πάρουμε λίγο απο την αρχή, εγώ είχα ψηθεί αρχικά να πάρω το triumph, που το παρακολουθούσα απο πριν βγεί.
Όσο πλησιάζει λοιπόν η ώρα που θα προχωρήσω σε αγορά, αρχίζω να σκέφτομαι και άλλα πράγματα εκτός του "γαμώ, θα πάρω καινούριο μηχανάκι"...
Το ένα χιλιάρικο παραπάνω του κτμ, μπορεί να είναι λίγο, μπροστά στο χρόνο που θα γλιτώσω ψάχνοντας ανταλλακτικά και μηχανικό... Γιατι δυστυχώς, παρόλο που τα περισσότερα πράγματα τα φτιάχνω μόνος μου, δεν έχω πάντα το χρόνο να ασχοληθώ (2 μικρά παιδιά γάρ) και πολλές φορές, πάω και το παρατάω και του λέω φιάχτο.
Οπότε άρχισα να σκέφτομαι η ducati και η KTM σε αυτή τη κατηγορία που κοιτάω, έχουν τίποτα?
Η ducati έχει το 620 το μικρό, που απλά φοβάμαι οτι δεν θα βρώ καλοσυντηριμένο μηχανάκι που να αξίζει τα λεφτά του και δεν έχω καμία διάθεση να πάρω κάποιο και να το μαζεύω.
Τα νεότερα "μικρά" monster δεν έχουν τις καταναλώσεις που έχουν τα σύγχρονα μοτοσακά, + οτι θα θέλουν μαζέματα (σέρβις σε αναρτήσεις κλπ) με τα οποία δεν θέλω να ασχοληθώ.
Η ΚΤΜ λοιπόν, έχει 2. το δούκα και το rc.
Δεδομένου λοιπόν, οτι κανένα επιχείρημα υπέρ του triumph ή κατά του duke δεν ήταν τόσο ισχυρό ωστε να κάνει την απόφαση εξόφθαλμη (βασικά δεν υπήρχε), τείνω σε ένα απο τα 2 ΚΤΜ.
Εμφανισιακά μου αρέσουν και τα 2.
Όλα κρίνονται λοιπόν απο τους γύρω γύρω παράγοντες. Θέλω να τα δώ και τα 2 απο κοντά και μετά θα αποφασίσω.
Για εμένα, το υπέρ του rc είναι η θέση οδήγησης και το στενότερο τιμόνι, και το υπέρ του duke είναι οτι είναι γυμνό άρα απλούστερο να βάλεις τα χέρια σου... Το λύσε / δέσε των πλαστικών στο ducati, είναι αυτό που με κουράζει περισσότερο πάντα....
Όχι. Δεν μου αρέσει εμφανισιακά.