Μια χαρά απαντάω. Είναι όμως η κλασική περίπτωση του παρακάτω:
Για να τελειώνουμε, η όλη συζήτηση ξεκίνησε από αυτό το μήνυμα:
Δεν είπε κανείς μας (κανείς όμως) να μην κάνουν στην άκρη οι πιο αργοί. Αλλά σε περιπτώσεις όπως οι παραπάνω, πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Όταν το σύμπαν όλο είναι μποτιλιαρισμένο μαγικά θα γίνουν; Τις προάλλες που ανέφερα την Κηφισίας πήγε ο άλλος ο κάφρος (και ναι χαρακτηρίζω Χάρη, γιατί ακριβώς τέτοιος ήταν) που θεώρησε ότι επειδή έχει τη BMW την 7αρα πρέπει να παρακάμψει όλη την ουρά που είχε δημιουργηθεί στο φανάρι και με τη μαούνα του να με κόψει κι εμένα κι όσους έρχονταν με τα δίκυκλα από πίσω. Ήταν ο άλλος από πίσω με το σκούτερ και τον πιτσιρικά γιο του και τον άρχισε στα μπινελίκια. Καλός κάφρος κι ο ένας, καλός κάφρος κι ο άλλος
Αντίστοιχα σε δρόμους όπως η Αττική Οδός με το αυτοκίνητο, πας στην αριστερή λωρίδα με 100-120km/h γιατί τόσο επιτρέπουν οι συνθήκες κι έρχεται ο άλλος ο Βατάνεν με 160-200 ξέρω γω από 10χλμ πίσω να παίζει φώτα για να κάνεις στην άκρη. Πού ρε μάνα μου;; Όταν οι μπροστά κινούνται με συγκεκριμένο ρυθμό και στη μεσαία λωρίδα κινούνται με ακόμα αργότερο και έχει πυκνή ροή;; Δηλαδή για να περάσεις εσύ θα πρέπει να μπω σφήνα στους δεξιά μου και να διακινδυνέψουμε όλοι;
Όπως έχει ειπωθεί και από άλλους είναι θέμα συνεργασίας που πολλοί λίγοι δείχνουν ανεξαρτήτως οχήματος. Όσο κάφρος είναι αυτός που ενώ μπορεί δεν κάνει άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι, τόσο κάφρος είναι και ο ανυπόμονος που πάει επιθετικά, μανουριάζει, κορνάρει, κάνει χειρονομίες και γενικά δεν έχει υπομονή, αλλά ούτε διάθεση για συνεργασία στο δρόμο.
Τέλος συμφωνώ ότι τα ξερά νούμερα από μόνα τους δε λένε κάτι. Ξαναλέω πάμε όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Αν μπορείς να κάνεις διήθηση με 20, θα πας με τόσο, αν μπορείς με 50, θα πας με τόσο. Από ένα σημείο κι έπειτα εκμηδενίζεται οποιαδήποτε έννοια ασφάλειας. Ένας με αυτοκίνητο να κάνει μια απότομη κίνηση και το χάσαμε το κορμί πατριώτη. Κι αντίστοιχα σε γειτονιες με μικρούς δρόμους που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει η σαχλαμάρα είτε από πεζό, είτε από οδηγό άλλου οχήματος.
Επειδή τα έχω και πρόσφατα τα μαθήματα οδήγησης της μοτοσυκλέτας, μου αρέσει αυτό που μου έλεγε ο δάσκαλος: «Επιβιώνει όποιος οδηγά σα να πρόκειται να γίνει ατύχημα στο επόμενο μέτρο το επόμενο δευτερόλεπτο». Υπομονή παιδιά, υπομονή και συνεργασία για να φτάνουμε πάντα όλοι σπίτια μας σώοι και αβλαβείς.
ΥΓ Προβοκατόρικος ο τίτλος του νήματος παιδιά και δε χρειάζεται