Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 88 από 88

Θέμα: Η μαχη του καλου με το κακο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Το πρόστιμο του κράνους αν δεν κάνω λάθος είναι 33€. Για 33€ θα έπαιρνα οποιοδήποτε ρίσκο. Αν ήξερα ότι πέφτοντας με τη μηχανή θα μου στοίχιζε μόνο 33€ θα έκανα ό,τι παλαβομάρα μου κατέβαινε στο κεφάλι.

Αν το πρόστιμο ήτανε 600€ για το κράνος, τότε δεν θα είχα καμμία επιλογή. Είναι αστείο το θέμα και έτσι φαίνεται και όλη η φιλολογία γύρω απ'αυτό.

Τα χαλαρά σε βαθμό γελοιότητας πρόστιμα είναι που δίνουν σε όλους την επιλογή να μην εφαρμόζουν τους νόμους. Γι'αυτό επικρατεί και τέτοιο μπάχαλο σε όλους τους τομείς. Αν θέλετε να πιάσετε τους νόμους και τη δομή του κράτους, κάντε το σε άλλο ποστ και σε πιο σοβαρά θέματα, όχι για επαναστάσεις στο πρόστιμο του κράνους... ακούγεται πολύ γλαφυρό.

Παρόλ'αυτά συμφωνώ απόλυτα στη δια νόμου υποχρεωτική χρήση του κράνους για τις ευαίσθητες ηλικίες και τα ευαίσθητα μυαλά που δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Εδώ τώρα και μιλώντας για επιλογές... Πώς γίνεται να ασκεί κανείς το επάγγελμα του φωτογράφου πληρώνοντας μόνο ιδιωτική ασφάλεια; Είναι στα πλαίσια της ίδιας επανάστασης ή μπορώ να το κάνω κι εγώ; Θα ήθελα πολύ να ξέρω αν έχω την επιλογή να είμαι μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς να πληρώνω ένα σκασμό λεφτά για ασφάλεια του δημοσίου και να έχω μόνο την ιδιωτική μου...

Κάπου αναφέρθηκε η μεσογειακή αναιμία. Μιλώντας με στοιχεία από πολύ πολύ πρόσφατη εμπειρία μου θα έλεγα ότι ο γιατρός μέσα σε όλες τις εξετάσεις, γράφει και αυτή του στίγματος στους γονείς που περιμένουν παιδί. Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν είναι υποχρεωτικό δια νόμου. Όμως αν το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αυτό δεν ζητάμε;

Συμφωνώ με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις της μη χρήσης κράνους στην οικονομία του κράτους, στην οικονομία της οικογένειας του παθόντος, στη ζωή τους και στην ψυχική τους ισορροπία. Οι τραγικές συνέπειες από τη μη χρήση του στερούν τόσες επιλογές από τόσους ανθρώπους, φταίχτες ή όχι, που είναι εγωιστικό και παράλογο να ισχυρίζεται κανείς ότι η χρήση του θα πρέπει να είναι επιλογή του.

Όσο σεβαστές και αν είναι οι αντίθετες απόψεις, δεν έχει ακουστεί ΠΟΤΕ έστω και ένα αρκετά ισχυρό αντίθετο επιχείρημα.

Ούτε η έλλειψη ορατότητας, ούτε η ηχομόνωση... όλα αυτά έχουν συζητηθεί ξανά και ξανά. Το κράνος παρέχει προστασία από τον δυνατό ήλιο το καλοκαίρι και είναι ασφαλέστερο να το φοράς παρά να τον τρως κατακούτελα. Αν πηγαίνοντας με 30 χλμ/ώρα (αν είναι δυνατόν) δεν μπορείς να ελέγξεις γύρω σου με το κράνος, σκέψου οι οδηγοί των gp που πηγαίνουν με 200+++ και όμως προσέχουν ο ένας τον άλλο. Δικαιολογίες δικαιολογίες και ξανά μανά τα ίδια...
    Θάνος..

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    + 10000
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Παλαιό μέλος
    Αγαπητε Θανο 2 τροποι απλοι υπαρχουν και μονο αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας 1) να εργαζεσε στα μαυρα 2) να εχεις εδρα σε χωριο κατω των 1000 κατοικων,πιο πολυπλοκο ειναι να εισαι ενσωματωμενος σε αλλη επιχειρηση. Τωρα επειδη τα παραειπαμε εγω φευγω το πρωι,σταματαω σε 10 μερη σε μια αποσταση 5-6χιλ παιρνω-δινω φωτογραφιες τραβαω μερικες,με την μηχανη κανω 2 ωρες με τα ποδια θα εκανα 4. Γιαυτο μιλαω για μες την πολη με μικρες ταχυτητες. Η επανασταση μου γινεται σε τετοια μικρα πραγματα κανω και αλλα πολλα που δεν ειναι του παροντος για συζητηση,ειναι μια σχεση παρτουζας με κλειστα φωτα,αν το βρω το μαμαω αν οχι τοτε ποναω. Το κρανος ειναι 33ευρω και ποντοι μπολικοι,χανεις το διπλωμα γρηγορα και μετα ξανα παραβολα για να το παρεις,οχι επιδειξη ικανοτητων.Την κανω απο την κουβεντα γιατι μαλλον θα φαω κληση,αντιο.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
    2) να εχεις εδρα σε χωριο κατω των 1000 κατοικων
    και από πού θα πάρεις σύνταξη, από τον ΟΓΑ; από την τσέπη μου; ας μην το ψάξω παραπέρα και φυσικά να μην πιάσουμε και την περίπτωση 1)...

άσε... κατάλαβα καλά κι εσένα και την επανάσταση σου... είσαι μάλλον από ΕΚΕΙΝΟΥΣ που νομίζουν ότι όλοι τους χρωστάνε χωρίς οι ίδιοι να χρωστάνε σε κανένα.

Έφυγα.. :a41:
    Θάνος..

Παλαιό μέλος
    Ο μεσος ορος ζωης του Ελληνα ειναι τα 74,5 αν δεν καπνιζεις δεν πινεις,δεν κινδυνευεις και αλλα πολλα. Αν δουλευεις απο τα 18 οπως εγω μεχρι τα 65 που ειναι η συνταξη,ειναι 564μηνες επι 350ευρω το μηνα οι εισφορες μας κανουν 197500, αν παρης 1200ευρω συνταξη θελεις 14 χρονια για να πατσισεις. Αν νομιζεις οτι θα φτασεις τα 79 προγραματιζεις καλα. Βεβαια με 350 τον μηνα δεν παιρνεις 1200 και το 65 θα γινει και 67 και 70 συντομα,απλα μαθηματικα. Μεχρι να γινω απο ΕΚΕΙΝΟΥΣ πληρωσα και 16 χρονια ΤΕΒΕ και να μην αναφερω τι εγινε οταν τους χρειαστηκα. Αν φιλε περιμενεις την συνταξη για να ζησεις στα γεραματα σου αποτυχες, παντως αν κανω λαθος θα γουσταρης τα καλυτερα γιαουρτια. Παντως βλεπω οτι εκτος απο νομοταγεις ειστε ορισμενοι και επιπεδα μπροστα, συγνωμη που σας ενοχλησα με τις αποψεις μου.
    Βεβαια ο διαλογος ειναι για την ανταλαγη αποψεων,αν λοιπανε και οι χαρακτηρισμοι,οι ταμπελες και τα ειρωνικα θα ηταν καλυτερα,ακους ,επεξεργαζεσε και κρατας αυτα που θες. Την συζητηση την ανοιξα για το προβλημα των κλησεων και των σχεσεων μας με την αστυνομια αλλα ξεφυγε εντελως.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Την συζητηση την ανοιξα για το προβλημα των κλησεων και των σχεσεων μας με την αστυνομια αλλα ξεφυγε εντελως.
    Συνηθες φαινομενο πια.
    Αλλα ενα θεμα δεν ξεφευγει απλα απο μονο του.
    Απλως καποιοι αγνοουν τις προεκτασεις που εχουν τα "κατηγορω", και τα "καταγγελλω" τους.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Ωραία μας τα 'πες για τους μπάτσους.

Να σου πώ τώρα για τους μηχανόβιους;

Υπάρχουν 3 ειδών:

- αληταράδες που οδηγούν τραμπουκικά, καβαλάνε πεζοδρόμια για να τρομοκρατήσουν πεζούς και ξυπνάνε ολόκληρες γειτονιές με ξερογκαζιές και σπασμένες εξατμίσεις, και κάνουν κόντρες στην Αθηνών τη νύχτα

- τσαντάκηδες

- ληστές τραπεζών ("οι δράστες μετά τη ληστεία επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλετα μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν με ιλλιγιώδη ταχύτητα")

Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλα είναι τόσο σπάνιοι όσο το Τζόκερ.

Έτσι δεν είναι φίλε;;;;

Για τα υπόλοιπα περίεργα που μας είπες, με κάλυψαν οι άλλες απαντήσεις.
    OPA RE MEGALE SE LIGW UA MAS PEIS OTI GIA OLA FTENE TA MOTO!
    A KAI MIA KAI OPOS TA LES OSH EXOYN MOTO EINAI APO TO KAKO STO XIROTERO ESY SE PIA APO THS 3 KATIGORIES SOY ANIKHS ????
    GIATI EGW DEN ANIKO SE KAMIA APO TIN 3 !!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
    Πολύ σωστά το σκέφτεσαι και πιστεύω κι εγώ πως είναι εύκολο στρατηγικά να σχεδιαστεί, αλλά στους παραβάτες θα ελέγξουν το δίπλωμα και την άδεια ίσως και πλημμελώς. Το σήμα τελών κυκλοφορίας και την ασφάλεια θα την ελέγξουν όμως? Θα αρκεστούν στα τυπικά για να κόψουν την κλήση στον εν δυνάμη δολοφόνο και σωστά. Αλλά και το σήμα είναι παράβαση αν δεν το έχεις και η ασφάλεια ακόμη πιο σοβαρή και αφελής κατά την γνώμη μου παράβαση.

Διότι πιστεύω γι'αυτό και παρατάνε τον κόσμο αβοήθητο και διαπράτουν πιο σοβαρό αδικημα με το να μην πληρώνουν 200-400ευρώ τον χρόνο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Άσε που στατιστικά οι ασφαλιστικές έχουν διαπιστώσει πως πρέπει να βάλουν και την κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα διότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί ανασφάλιστοι. Αυτό είναι ένα από τα σημεία που δεν κάνει σωστά την δουλειά της η τροχαία το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της big time. Και συμπερασματικά δεν προστατεύει και τους υπόλοιπους νόμιμους. 600euro είναι το πρόστιμο για τον ανασφάλιστο οδηγό. Και διαφυγόντα έσοδα.
    ASE RE FILE MAS DOYLEBIS OI ASFALIES EINAI H MEGALITERI APATI KAI TO MONO POY KANOYN EINAI NA TA PERNOYN XORIS NA TA DINOYN KAI GIA PES MOY POSI EXOYN APOZIMIOUI META APO KATI SOBARO XORIS DIKI? TOTE POY EINAI TO KRATOS GIA NA GA... TIN EKASTOTE ASFALIA?
    DEN LEW KALI EINAI H ASFALIA KAI NA EXOYME ALA NA KANOYN KAI TI DOYLIATOS SOSTA KAI OXI MONO NA MAS TA PERNOYN !!!!

Ο μεσος ορος ζωης του Ελληνα ειναι τα 74,5 αν δεν καπνιζεις δεν πινεις,δεν κινδυνευεις και αλλα πολλα. Αν δουλευεις απο τα 18 οπως εγω μεχρι τα 65 που ειναι η συνταξη,ειναι 564μηνες επι 350ευρω το μηνα οι εισφορες μας κανουν 197500, αν παρης 1200ευρω συνταξη θελεις 14 χρονια για να πατσισεις. Αν νομιζεις οτι θα φτασεις τα 79 προγραματιζεις καλα. Βεβαια με 350 τον μηνα δεν παιρνεις 1200 και το 65 θα γινει και 67 και 70 συντομα,απλα μαθηματικα. Μεχρι να γινω απο ΕΚΕΙΝΟΥΣ πληρωσα και 16 χρονια ΤΕΒΕ και να μην αναφερω τι εγινε οταν τους χρειαστηκα. Αν φιλε περιμενεις την συνταξη για να ζησεις στα γεραματα σου αποτυχες, παντως αν κανω λαθος θα γουσταρης τα καλυτερα γιαουρτια. Παντως βλεπω οτι εκτος απο νομοταγεις ειστε ορισμενοι και επιπεδα μπροστα, συγνωμη που σας ενοχλησα με τις αποψεις μου.
    Βεβαια ο διαλογος ειναι για την ανταλαγη αποψεων,αν λοιπανε και οι χαρακτηρισμοι,οι ταμπελες και τα ειρωνικα θα ηταν καλυτερα,ακους ,επεξεργαζεσε και κρατας αυτα που θες. Την συζητηση την ανοιξα για το προβλημα των κλησεων και των σχεσεων μας με την αστυνομια αλλα ξεφυγε εντελως.
    Δεν ξέρω για ποιες ταμπέλες και ειρωνίες μιλάς. Τουλάχιστον εγώ ήμουνα πολύ ευθύς και ξεκάθαρος απέναντι σου. Περισσότερο ειρωνικό βρίσκω το σχόλιο σου για το επίπεδο μας εκτός και αν το εννοείς, που σημαίνει ότι μπαίνοντας αρχικά εδώ μάλλον περίμενες να βρεις τίποτα χαιβάνια...

Σε ό,τι αφορά στο θέμα μας... τα μαθηματικά ποσώς με απασχολούν. Ό,τι ισχύει για σένα, ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους. Εδώ δεν εξετάζουμε αν είναι δίκαιο το σύστημα, ούτε λες κάτι καινούργιο.

Πρώτα θα πρέπει να μάθεις να μην επιβαρύνεις τους συνανθρώπους σου με την παρουσία σου, που δεν σου χρωστάνε και δραχμή και στη συνέχεια να βρεις τρόπο να παλέψεις το σύστημα. Έτσι έχω μάθει εγώ στο χωριό μου.

Εσύ μπορεί να λες ότι μιλάς για την αστυνομία, εγώ όμως βλέπω μία άλλη στάση πολύ πιο ουσιώδη. Το ίδιο πακέτο είναι...
    Θάνος..

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    [B]Το πρόστιμο του κράνους αν δεν κάνω λάθος είναι 33€. Για 33€ θα έπαιρνα οποιοδήποτε ρίσκο. Αν ήξερα ότι πέφτοντας με τη μηχανή θα μου στοίχιζε μόνο 33€ θα έκανα ό,τι παλαβομάρα μου κατέβαινε στο κεφάλι.

FILE MALON KANIS MEGALO LAUOS 33 E HTAN MOLON PRIN POLA POLA XRONIA MALON TWRA EINAI 80 KAI AMA DEN PANE KALA H DOYLIES TOY KRATOYS UA FTASI KAI TA 600 KAI POY NA DIS POY UA FTASI TO PROSTIMO AMA UELOYN KAI MERIKOI YPOYRGI NA FTIAXOYN TIPOTA BILITSES!!!!

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Βεβαια δεν φταις εσυ που παραβιαζεις το νομο αλλα ο υπουργος που περιμενει εσενα στη γωνια για να φτιαξει τη βιλα του...Ελεος...Για ονομα....
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Παλαιό μέλος
    και από πού θα πάρεις σύνταξη, από τον ΟΓΑ; από την τσέπη μου; ας μην το ψάξω παραπέρα και φυσικά να μην πιάσουμε και την περίπτωση 1)...άσε... κατάλαβα καλά κι εσένα και την επανάσταση σου... είσαι μάλλον από ΕΚΕΙΝΟΥΣ που νομίζουν ότι όλοι τους χρωστάνε χωρίς οι ίδιοι να χρωστάνε σε κανένα.

Σ'αυτο το σχολιο στοχευω, με αντιμετωπιζεις σαν παρασιτο αναφερμενος απο που θα παρω συνταξη. Απο πουθενα μονο απο τους καρπους της δουλειας μου.
    Θα κανω δωρο ομως σε σενα τα 16 χρονια που πληρωνα και στο κρατος γενικοτερα.Απο τα 18 μου δουλευω επισημα εως τα 38. Στα 20 χρονια αυτα
    δουλεψα πολυ και εξυπνα και επενδυσα τα κερδη μου σε ακινητα τα οποια θα με ζουνε για το υπολοιπο της ζωης μου.Τωρα δουλευω για την πλακα μου
    οποτε και οσο θελω.Η εφορια μου παιρνει 40% επειδη γουσταρει και μπορει,εγω παιρνω κατι λιγοτερο απο εσενα πισω γιατι δεν παω στο Ε.Σ.Υ.
    Πληρωνω οπως εσυ για ολα ειτε με εμεσους 'η με αμεσους φορους και πιθανοτατα περισοτερα απο αλλους.Απο τα 18 μου αρχισα να σκεπτομε τους
    αλλους και αυτο που βρηκα να κανω ηταν να δινω αιμα 23χρονια τωρα χωρις κερδος επιβαρηνοντας την υγεια μου και να εκτειθωμε σε επιπλεον
    κινδυνους.Εχω μαθει πρωτες βοηθειες χωρις να ειναι η δουλεια μου,εχω βοηθησει να σωθουν και δυο ζωες απο τροχαιο και ανακοπη. Τωρα τι νομιζεις
    αν αυριο ψοφησω θα λειψω απο το κοινωνικο συνολο η οχι. Μαλλον οχι γιατι ειμαι και δωρητης οργανων.Αρα απαντησε αν χρωσταω η μου χρωστανε.
    ΑΝΤΙΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ πεσαν οι αποψεις στο τραπεζι και ολα καλα παλι φιλοι.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

και από πού θα πάρεις σύνταξη, από τον ΟΓΑ; από την τσέπη μου; ας μην το ψάξω παραπέρα και φυσικά να μην πιάσουμε και την περίπτωση 1)...άσε... κατάλαβα καλά κι εσένα και την επανάσταση σου... είσαι μάλλον από ΕΚΕΙΝΟΥΣ που νομίζουν ότι όλοι τους χρωστάνε χωρίς οι ίδιοι να χρωστάνε σε κανένα.

Σ'αυτο το σχολιο στοχευω, με αντιμετωπιζεις σαν παρασιτο αναφερμενος απο που θα παρω συνταξη. Απο πουθενα μονο απο τους καρπους της δουλειας μου.
    Θα κανω δωρο ομως σε σενα τα 16 χρονια που πληρωνα και στο κρατος γενικοτερα.Απο τα 18 μου δουλευω επισημα εως τα 38. Στα 20 χρονια αυτα
    δουλεψα πολυ και εξυπνα και επενδυσα τα κερδη μου σε ακινητα τα οποια θα με ζουνε για το υπολοιπο της ζωης μου.Τωρα δουλευω για την πλακα μου
    οποτε και οσο θελω.Η εφορια μου παιρνει 40% επειδη γουσταρει και μπορει,εγω παιρνω κατι λιγοτερο απο εσενα πισω γιατι δεν παω στο Ε.Σ.Υ.
    Πληρωνω οπως εσυ για ολα ειτε με εμεσους 'η με αμεσους φορους και πιθανοτατα περισοτερα απο αλλους.Απο τα 18 μου αρχισα να σκεπτομε τους
    αλλους και αυτο που βρηκα να κανω ηταν να δινω αιμα 23χρονια τωρα χωρις κερδος επιβαρηνοντας την υγεια μου και να εκτειθωμε σε επιπλεον
    κινδυνους.Εχω μαθει πρωτες βοηθειες χωρις να ειναι η δουλεια μου,εχω βοηθησει να σωθουν και δυο ζωες απο τροχαιο και ανακοπη. Τωρα τι νομιζεις
    αν αυριο ψοφησω θα λειψω απο το κοινωνικο συνολο η οχι. Μαλλον οχι γιατι ειμαι και δωρητης οργανων.Αρα απαντησε αν χρωσταω η μου χρωστανε.
    ΑΝΤΙΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ πεσαν οι αποψεις στο τραπεζι και ολα καλα παλι φιλοι.
    Όσο κι αν διαφωνώ με τη διαχείριση των πόρων από το κράτος, είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι και πολλοί μηχανισμοί βασίζονται σ'αυτούς. Αφού δεν μπορώ να κάνω κάτι να τους αλλάξω, δεν θα γίνω τουλάχιστον το χαλασμένο γρανάζι γιατί έτσι με βολεύει...

Προφανώς εσύ έχεις θεμελιώσει τη δική σου κοσμοθεωρία πάνω στις προσωπικές σου εκτιμήσεις για το σύστημα που όπως πιστεύεις, γνωρίζεις καλά.

Προφανώς δεν σε βρίσκω απλά λάθος, αλλά έχω σχηματίσει και πολύ αρνητική εικόνα για την "επανάσταση" σου!

Θα μπορούσα να σου αραδιάσω και μία ντουζίνα επιχειρήματα, αλλά προφανώς δεν υπάρχει και καμία δίοδος επικοινωνίας.

Το αφήνουμε λοιπόν εδώ να μη χαλιόμαστε κιόλας...
    Θάνος..

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2006, 01:24
  2. Κρυφες δοκιμες του Rossi με το νεο Yamaha του 2006.....
    από gmakris στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/08/2005, 10:40
  3. ΣΧετικα Με Το ΑτυΧημα Και Την Υγεια Του Διονυση
    από fire στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2005, 16:38
  4. Το Εdo Του Γεροντα Με Xonda 50cc
    από karelis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 22/03/2005, 13:43

Κανόνες δημοσιεύσεων