Το πρόστιμο του κράνους αν δεν κάνω λάθος είναι 33€. Για 33€ θα έπαιρνα οποιοδήποτε ρίσκο. Αν ήξερα ότι πέφτοντας με τη μηχανή θα μου στοίχιζε μόνο 33€ θα έκανα ό,τι παλαβομάρα μου κατέβαινε στο κεφάλι.
Αν το πρόστιμο ήτανε 600€ για το κράνος, τότε δεν θα είχα καμμία επιλογή. Είναι αστείο το θέμα και έτσι φαίνεται και όλη η φιλολογία γύρω απ'αυτό.
Τα χαλαρά σε βαθμό γελοιότητας πρόστιμα είναι που δίνουν σε όλους την επιλογή να μην εφαρμόζουν τους νόμους. Γι'αυτό επικρατεί και τέτοιο μπάχαλο σε όλους τους τομείς. Αν θέλετε να πιάσετε τους νόμους και τη δομή του κράτους, κάντε το σε άλλο ποστ και σε πιο σοβαρά θέματα, όχι για επαναστάσεις στο πρόστιμο του κράνους... ακούγεται πολύ γλαφυρό.
Παρόλ'αυτά συμφωνώ απόλυτα στη δια νόμου υποχρεωτική χρήση του κράνους για τις ευαίσθητες ηλικίες και τα ευαίσθητα μυαλά που δεν μπορούν να το καταλάβουν.
Εδώ τώρα και μιλώντας για επιλογές... Πώς γίνεται να ασκεί κανείς το επάγγελμα του φωτογράφου πληρώνοντας μόνο ιδιωτική ασφάλεια; Είναι στα πλαίσια της ίδιας επανάστασης ή μπορώ να το κάνω κι εγώ; Θα ήθελα πολύ να ξέρω αν έχω την επιλογή να είμαι μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς να πληρώνω ένα σκασμό λεφτά για ασφάλεια του δημοσίου και να έχω μόνο την ιδιωτική μου...
Κάπου αναφέρθηκε η μεσογειακή αναιμία. Μιλώντας με στοιχεία από πολύ πολύ πρόσφατη εμπειρία μου θα έλεγα ότι ο γιατρός μέσα σε όλες τις εξετάσεις, γράφει και αυτή του στίγματος στους γονείς που περιμένουν παιδί. Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν είναι υποχρεωτικό δια νόμου. Όμως αν το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αυτό δεν ζητάμε;
Συμφωνώ με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις της μη χρήσης κράνους στην οικονομία του κράτους, στην οικονομία της οικογένειας του παθόντος, στη ζωή τους και στην ψυχική τους ισορροπία. Οι τραγικές συνέπειες από τη μη χρήση του στερούν τόσες επιλογές από τόσους ανθρώπους, φταίχτες ή όχι, που είναι εγωιστικό και παράλογο να ισχυρίζεται κανείς ότι η χρήση του θα πρέπει να είναι επιλογή του.
Όσο σεβαστές και αν είναι οι αντίθετες απόψεις, δεν έχει ακουστεί ΠΟΤΕ έστω και ένα αρκετά ισχυρό αντίθετο επιχείρημα.
Ούτε η έλλειψη ορατότητας, ούτε η ηχομόνωση... όλα αυτά έχουν συζητηθεί ξανά και ξανά. Το κράνος παρέχει προστασία από τον δυνατό ήλιο το καλοκαίρι και είναι ασφαλέστερο να το φοράς παρά να τον τρως κατακούτελα. Αν πηγαίνοντας με 30 χλμ/ώρα (αν είναι δυνατόν) δεν μπορείς να ελέγξεις γύρω σου με το κράνος, σκέψου οι οδηγοί των gp που πηγαίνουν με 200+++ και όμως προσέχουν ο ένας τον άλλο. Δικαιολογίες δικαιολογίες και ξανά μανά τα ίδια...