Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 92

Θέμα: Ιστορία Επιστημονικών Ανακαλύψεων (1450 μ.χ.-Σήμερα)

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
    το θεωρώ πιθανότερο να λένε ανακρίβειες ή υπερβολές αυτοί που κάνουν τους αρχικούς ισχυρισμούς (όχι ο χωμάτινος, αλλά από κει που τα διαβάζει ο χωμάτινος ή και πιό πριν στην "αλυσίδα"), παρά οι αρχαίοι έλληνες να καταλάβαν την ύπαρξη απομειναριών πλανήτη στου διαόλου τον κώλο... και δε ξέρω γω τι άλλο.

Δηλαδή τα έχεις διαβάσει από το πρωτότυπο; Από μετάφραση; Ποιός την έκανε τη μετάφραση;

Πρωτότυπα. Βασισμένα σε πολλαπλούς χειρόγραφους κώδικες που εκτίθενται σε διάφορα μουσεία παγκοσμίως και όλοι οι κώδικες συμφωνούν μεταξύ τους όσον αφορά το περιεχόμενο.

Και ποιός έκανε τη μετάφραση;

Την ερμηνεία;

Πως μπορώ να δω και γω τα πρωτότυπα και τους "κώδικες" για τους οποίους μιλάς;

Δε σε αμφισβητώ. Αναζητώ την αλήθεια και πάω ψάχνοντας. Να το κάνεις και εσύ αυτό. Προσεκτικά.

γιατί γράφεις με μικρά γράμματα;

Στις περισσότερες εκδόσεις βάζουν το αρχαίο κείμενο στην αριστερή σελίδα και νεοελληνική απόδοση στην δεξιά. Το αρχαίο κείμενο είναι πιστή μεταφορά από κάποιον χειρόγραφο κώδικα (με τα όποια κενά μπορεί να έχει) και σε κάποιο σημείο, συνήθως στην εισαγωγή, αναφέρουν σε ποιόν κώδικα βασίστηκαν και που βρίσκεται π.χ. Κώδικας AB 1234 C, βιβλιοθήκη Χαιδελβέργης.

το ξέρω πως το κάνουν.

Και από κει έβγαλες εσύ το συμπέρασμα ότι είχαν βρει οι αρχαίοι έλληνες το e=mc^2 ?

Δεν ερμηνέυω, δεν παρερμηνέυω, δεν νουθετώ και σίγουρα δεν προσηλυτίζω. Απλά αναφέρομαι σε ΥΠΑΡΚΤΑ αρχαια κείμενα.

Εγώ φταίω δηλαδή που ο Πλούταρχος (1ος αι. μ.χ.) λέει ότι δυτικά της Ευρώπης υπάρχει ήπειρος στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ένας τεράστιος κυκλικός κόλπος γεμάτος νησιά (Κόλπος Μεξικό); Τι θέλεις να κάνω δηλαδή, να το ξεχάσω.

Δεν ξεκίνησα να διαβάζω τους αρχαίους γιά να κάνω τον έξυπνο σε κάποιο forum. Αλλά όταν διαβάζεις το ένα κουλό μετά το άλλο λες "ρε μπας και μου τα 'μαθαν λάθος;".

Αν όλα αυτά τα έλεγε κάποιος στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο), τον είχαν "καθαρίσει". Ευτυχώς στην εποχή μας είμαστε, αν μη τι άλλο, ελεύθεροι να συζητάμε.

Υ.Γ. Την περίοδο 1994-1999, ήμουν έμπορος παλαιών βιβλίων και χαρτών και εμπορευόμουν πρωτότυπους χάρτες και κείμενα αρχαίων Ελλήνων τυπωμένα από τον 15ο - 19ο αι. Λόγω του αντικειμένου ταξίδευα σε όλη την Ευρώπη και πήγαινα από δημοπρασία σε δημοπρασία (γιά αγορές) και από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη (γιά έρευνα). Ουδέποτε αρνήθηκαν να μου δείξουν κάτι που ζήτησα. Είναι όλα εκεί.

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Εγώ φταίω δηλαδή που ο Πλούταρχος (1ος αι. μ.χ.) λέει ότι δυτικά της Ευρώπης υπάρχει ήπειρος στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ένας τεράστιος κυκλικός κόλπος γεμάτος νησιά (Κόλπος Μεξικό);
    Πρόσεχεεεε... (γενικά μιλάω, γιατί απ'ότι βλέπω you're jumping to conclusions)

Περαστικός ήμουνα και διάβασα για τον Sagan και θυμήθηκα ότι παλιά είχα δει ένα επεισόδιο της αρχαίας (79) σειράς του Cosmos, όπου αναφερόταν στον Αρίσταρχο -σε άλλα επεισόδια λέει και για άλλους αρχαίους.

Η σειρά απευθυνόταν σε παιδιά, κρίμα που δε παίχτηκε κι εδώ...

Κατα διαβολική (μόνο στο κεφάλι σου παίζει ο διάολος μπάρμπα) σύμπτωση όλη η σειρά με μερικές διορθώσεις (που γίνανε από τον C.Sagan το 89) έιναι στα τορεντάδικα μαζί με το βιβλίο από όπου προέρχεται το απόσπασμα του tsirou -γιατί άραγε το 3ο επεισόδιο που ο Sagan τα χώνει στην εκκλησία είναι δύσκολο να κατέβει;

Θα μου επιτραπεί να απέχω από το λάθος συμπέρασμα ότι όλα οι αρχαίοι έλληνες τα σκεφτήκαν, παρόλο που μου αρέσει ο Ηράκλειτος (ξεπεσμένος μπλουζάς κι αυτός).

Έχει (γενικά) δίκιο ο tsiros πιο πάνω για τις μεταφράσεις, πχ αν δεις τη γνωστή τσόντα (βίβλος) στην έκδοση του Μήτσου (King James Version), και τη συγκρίνεις με τη πρώτη στη καθαρεύουσα στα ελληνικά, θα φρίξεις... άλλο βίπερ πλήρωσα, άλλο διάβασα -άσε τι κάνανε στις συνόδους για αυτά που ταΐζουνε τους σύγχρονους λέω.

Παίζει πάντα η παράμετρος κω#οφαρδία όπως λέει και ο Sagan στις εφευρέσεις (ή καινοτομίες), και συχνά οι μεταγενέστεροι αξιοποιούν καλύτερα τέτοιες περιπτώσεις. Εγώ πάντως θέλω το 600άρι μου να καίει CO και να βγάζει κατάλοιπα πίτσα με άις τι (χώρια) σε περίπτωση που παίζει παρανοϊκός επιστήμων κοντά...

Καλή συνέχεια, και tsire σταμάτα να μας σπας τα... νεύρα -κόλλα σε μένα δε μασάω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    γιατί άραγε το 3ο επεισόδιο που ο Sagan τα χώνει στην εκκλησία είναι δύσκολο να κατέβει;
    Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για μαλακίες, απλούστατα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    R U sure christos ????
    Μαλακία που δεν κράτησα την διεύθυνση.
    Είναι(?) ΟΗΕ.org(?) και κατι νούμερα .sory

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Ο Χαρτης (συμφωνα με μαρτυριες-ομολογια) φτιαχτηκε με πληροφοριες ...

Η "λεπτομερης ακτογραμμη" των ακτων της Ανταρκτικης, που ειναι και το "κλου" του χαρτη, ειναι η ακτογραμμη ΚΑΤΩ απο τους παγους ...

Και ρωταω εγω τωρα ο ασχετος ...

Απο που ειχε αυτες τις "πληροφοριες"?

Απο τους Φοινικες?

Τους Αιγυπτιους?

Τους Ελληνες?

Αλλους?

Που τις βρηκε και γιατι δεν τις παραθετει?

Και ΠΩΣ στο διαλο ολοι (ή καποιοι) αυτοι καταφεραν να δουν την ακτογραμμη κατω απο παγους που ΠΡΟΫΠΗΡΧΑΝ της εμφανισης τους?
    Πιθανολογείται........ ότι καταγράφηκαν προ των πάγων, στηριζόμενοι στο ‘χρυσό γένος’ που αναφέρει ο Πλάτων στο συμπόσιο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    .....................................................
    Θα μου επιτραπεί να απέχω από το λάθος συμπέρασμα ότι όλα οι αρχαίοι έλληνες τα σκεφτήκαν, παρόλο που μου αρέσει ο Ηράκλειτος (ξεπεσμένος μπλουζάς κι αυτός).

Έχει (γενικά) δίκιο ο tsiros πιο πάνω για τις μεταφράσεις, πχ αν δεις τη γνωστή τσόντα (βίβλος) στην έκδοση του Μήτσου (King James Version), και τη συγκρίνεις με τη πρώτη στη καθαρεύουσα (Aυτή είναι από τα εβραϊκά 300 χρόνια πρό Χριστού. Και δεν είναι καθαρεύουσα καρδιά μου είναι η κοινή αλεξανδρινή ) στα ελληνικά, θα φρίξεις... άλλο βίπερ πλήρωσα, άλλο διάβασα -άσε τι κάνανε στις συνόδους για αυτά που ταΐζουνε τους σύγχρονους λέω.(Αυτό δεν μπορέσανε να το αλλάξουνε ςτης συνόδους γιατι ήταν εβραϊκό και τους περιμένανε στην γωνία με το ντουφέκι όλοι οι αιρετικοί για να τους βγάλουνε άχρηστους. Βλέπεις έχει μπόλικη μάσα η θέση.)

Εγώ πάντως θέλω το 600άρι μου να καίει CO και να βγάζει κατάλοιπα πίτσα με άις τι (χώρια) σε περίπτωση που παίζει παρανοϊκός επιστήμων κοντά...Τι να τα κάνεις ? αφου μέχρι να στρίψεις για να τα πάρεις θα έχουνε χαλάσει. :rotflmao: :rotflmao:

Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για μαλακίες, απλούστατα.
    την μαλακια πολλλλοι την αγαπησαν τον μαλακα ομως ουδεις

Φυσικότατα.

Όλοι μαλακίζονται είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά μα κανείς δεν το παραδέχεται και ούτε δέχεται αν το κάνει κάποιος άλλος.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

οχι ρε συ δεν ειναι υποκριτες, δεν θελουν να κανουν διαφήμηση στης επιδόσεις τους καποιοι

Εννοούσα τη πρώτη μετάφραση στα ελληνικά που διάβασα το 70κάτι (όχι όλη), μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μετάφραση (στη δημοτική) ξεφύλλισα χρόνια αργότερα σε μια θεούσα συγγενή όπου οι "λόγιοι" ρίχνανε τα σόλα της αρκούδας -εκεί το βίπερ κόντεψε να γίνει κόμικ και μετά καπάκι ταινία με τον ροζ ριβς.

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Επαναστάσεις... Ιστορία .. και σήμερα.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2008, 09:27
  2. Μια Ιστορια Αλλιωτικη...
    από sofoklis στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 16:00
  3. Απο Σημερα.................
    από sozos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 08:16
  4. Σημερα ΕΧει Γενεθλια........