Αφηστε ρε παλουκαρια αυτο το τοπικ καθαρο να'ουμ...υπαρχουν και p.m's .....![]()
Αφηστε ρε παλουκαρια αυτο το τοπικ καθαρο να'ουμ...υπαρχουν και p.m's .....![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Φαντάζομαι πως ναι... Αλλά δεν μου είπαν καθόλου να το κρατήσουν αυτοί. Σίγουρα κρατάνε μπουφάν, κράνη και τέτοια είδη που αποζημιώνουνΑρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Τι, δηλαδη αν θελαν το περνανε, και σου δινανε 1000? ακομα?
Μην φοράτε κράνος αν δεν έχετε να προστατέψετε κάτι! (16η Π.Σ.Μ.)
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αυτά ρε κρούκη είναι απο στούκες...
Κράμα αλουμινίου είναι.... όχι χάλυβας... Θα σπάσει...
εδώ μιλάμε για το ΑΝ τα κόβουν μόνα τους....
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΓΙAΤΙ ΠΑΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ !!!!
όλα τα μοτό κόβουν πλαίσια αναλόγως τις συνθήκες πτώσης. Βέβαια από το 2004 και μετά έχει γίνει θέμα τρελό. 1ο κομμένο CBR 1000 RR από σούζα, φίλος μηχανικός σε εξουσιοδοτημένο HONDA μαγαζί πελάτη του (τον κάλυψε η εγγύηση), 2ο YAMAHA R1 2005 ραγισμένο πλαίσιο από ψιλή πτώση low siding , 3o Kawasaki 10 από πτώση από tank slapping, 4ο gsxr 1000 k5 ραγισμένο πλαίσιο από πτώση και αντικατάσταση με νέο τύπου πλαίσιο με άλλες κολλήσεις και ενισχύσεις από το εργοστάσιο φυσικά (πριν από 7 μήνες από όχι επίσημο dealer αλλά από ανεξάρτητο εισαγωγέα που φέρνει μηχανές από Ολλανδία).
Δυστυχώς έχουν κάνει πολλές μαλακίες με τα πλαίσια και είναι αδικαιολόγητο για μένα άπό κάποιο ζόρισμα στη μηχανή είτε και σούζα να ραγίζει ή να κόβονται κολλήσεις από πλαίσια.
Έχω μαζέψει εδώ και 2 χρόνια τα λεφτά για το Κ5 και επειδή πάντα περιμένω να δω πρώτα τι παίζεται με το μοντέλο (αφήνοντας ένα διάστημα 8 μηνών για να δω τυχόν προβλήματα) αρχίζουν οι ιστορίες των πλαισίων και λέω : ωραία δεν πάω για το Κ5 να δώ για το R1 διαβάζω βλέπω=φούτσα και από εκεί οπ λέω δεν πάμε καλά και αρχίζω και μουρλαίνομαι, οκ να δώ και για το RR ρωτάω το φίλο το μηχανικό και μου λέει : οκ μοτό αλλά για τη χρήση που κάνεις εσύ (πίστες κλπ λαλακίες) και αφού τον πιέζω και τον ρωτάω για το πλαίσιο μου λέει έχει παίξει ένα κομμένο στο μαγαζί μας.
Και βλέπω μοτό προηγούμενης γενιάς 2001 GSXR 1000 να φέρνει 2 κολοτούμπες πάνω κάτω και 3 γύρω από τον εαυτό του και λέω πάει τα έσπασε όλα τα πάντα και τι είχε πάθει ? από σοβαρές ζημιές ένα κομμένο σε κόλληση υποπλαίσιο (επειδή χτυπούσε σε κάθε περιστροφή και από το στράβωμα του υποπλαισίου καποια στιγμή κόπηκε η κόλληση, τότε κατάλαβα γιατί στα αγωνιστικά κόβανε τα υποπλαίσια μετά από τη σέλα του οδηγού) και μια ζάντα πίσω φανοστάτη κλπ. (ακολουθεί φωτό)
Οπότε κατέληξα να παραμείνω στο μοτό μου (GSXR 750 '03) χωρίς ποτέ να με απασχολούσε η αλλαγή του γιατί δεν είχα το παραμικρό παράπονο από αυτό και ίσα - ίσα μπορώ να πώ ότι με καλύπτει παντού ακόμα και σε σχέση με τα χιλιάρια. Κάθε φορά που γυρίζω από βόλτα πραγματικά το ευχαριστώ για αυτά που μου δίνει !!!!
και καταλήγω σε σχέση με την προηγούμενη ΤΣΑΝΤΙΛΑ μου για να το κλείσουμε το θέμα:
Ε, άντε gamo τις εταιρίες σας (μετά από το 2004) τα μηχανάκια σας και την ΠΑΘΗΤΙΚΗ malakia που περνάτε ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ?
Ξενερώνετε τον αναβάτη και μπαίνουν "σκιές", "ίσως" και μήπως στην εμπιστοσύνη του αναβάτη ως προς τα μοτό .....θα πάρω μοτό που θα γουστάρω να το πηγαίνω γρήγορα/αργά, στριφτερά/ίσια, σούζες/endo όπως να είναι τεσπα ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ? Ε, τότε δώστο μου στη τιμή του Κινέζικου για να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω από πρίν.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΞΕΝΕΡΟΠΟΥΛΟΙ?
*θα το μεταφράσω και θα τους το στείλω (όχι θα κάτσω να σκάσω μόνος μου)
το μπαλάκι σε αυτούς που πρέπει
στη δουλειά μου έχω μάθει να λειτουργώ υπεύθυνα και χωρίς να έχω σχέση με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ . ΑΥΤΟΙ ?
Δύο χρόνια πάνε να με σκάσουν . ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ
άντε με τους καστανάδες
![]()
Και βλέπω μοτό προηγούμενης γενιάς 2001 GSXR 1000 να φέρνει 2 κολοτούμπες πάνω κάτω και 3 γύρω από τον εαυτό του και λέω πάει τα έσπασε όλα τα πάντα και τι είχε πάθει ? από σοβαρές ζημιές ένα κομμένο σε κόλληση υποπλαίσιο (επειδή χτυπούσε σε κάθε περιστροφή και από το στράβωμα του υποπλαισίου καποια στιγμή κόπηκε η κόλληση, τότε κατάλαβα γιατί στα αγωνιστικά κόβανε τα υποπλαίσια μετά από τη σέλα του οδηγού) και μια ζάντα πίσω φανοστάτη κλπ. (ακολουθεί φωτό)
ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ? ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΡΕΓΚΕ ΜΙΟΥΣΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ?........ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ![]()
Απο οτι εχω διαβασει εδω ,ειναι θεμα οικονομιας μεν αλλα και κιλων.θα περνε κανεις το ενα RRRRR με τα 180 κιλα αμα ηξερε οτι το αλλο RRRR ειχε 15κιλα λιγοτερα;
Αυτα τα πλαισια ειναι ολα εξελασμενα αλουμινια,οσο λεπταινει το αλουμινιο για λογους βαρους (φανταζομαι) τοσο αποκτα νευρα ,τσακισεις για να διατηρησει την αντοχη του.Αλλα οσο γινεται πολιπλοκοτερο το σχημα,τοσο δυσκολοτερος ειναι ο υπολογισμος της αστοχιας του.Η προσομειωση αντοχης πρεπει να γινεται στον υπολογιστη,με μονο το πλαισιο και το μοτερ. Δεν εχω ακουσει για κρας τεστ σε μηχανακια,αλλα ετσι οπως παμε θα το δουμε κι αυτο.Μαλλον στο μελλον θα δουμε τα RRRR να παχαινουν λιγακι.
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
να προσθεσω κατι?
το παιδι που ειχε το ατυχημα τυχαινει να το ξερω και
ειναι καλα γιατι δεν επεσε απο τη μηχανη αλλα ουτε και η μηχανη κατω!!!!
δεν χτυπησε το παπι απο πισω αλλα το παπι περασε καθετα την πειραιως πανω απο το διαζωμα με αποτελεσμα να βρεθει μπροστα του αυτος με το παπι επεσε αλλα δεν χτυπησε
η μηχανη ηταν δεν ηταν 2 μηνων!
και ετυχως βρισκεται σε καλο δρομο με τις ασφαλιστικεςκλπ.κλπ
Να του πεις να πάει να την πάρει όμως απο εκεί γιατί.... είναι επικίνδυνα... με τόση δημοσιότητα...![]()
το γνωριζει αλλα απο οσο ξερω υπαρχει λογος που ειναι εκει ακομα!
μπορεις να μας περιγραψεις λιγο πιο αναλυτικα πως εγινε το συμβαν??Αρχικά δημιουργήθηκε από vagelis900
το γνωριζει αλλα απο οσο ξερω υπαρχει λογος που ειναι εκει ακομα!
και ειδικοτερα η συγκρουση!
ποιο αναλυτικα!
το gsxr κατεβαινε την πειραιως και μπροστα απο τη σχολη δημ.διοικησης, αμεσως μετα το φαναρι, ενα παπι πηγε να περασει καθετα την πειραιως πανω απο το διαζωμα με αποτελεσμα να βρεθει μερικα μετρα μπροστα απο το φιλο ο οποιος ναι μεν προλαβε να φρεναρει αλλα επειδη η αποσταση ηταν μικρη ακουμπισανε μεταξυ τους με, αποτελεσμα το παπι να πεσει κατω (απο οτι μου ειπανε δεν χτυπησε) και ο αλλος να του βγει κατι σαν (endo) με το αποτελεσμα στις φωτο!
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagelis900
ποιο αναλυτικα!
το gsxr κατεβαινε την πειραιως και μπροστα απο τη σχολη δημ.διοικησης, αμεσως μετα το φαναρι, ενα παπι πηγε να περασει καθετα την πειραιως πανω απο το διαζωμα με αποτελεσμα να βρεθει μερικα μετρα μπροστα απο το φιλο ο οποιος ναι μεν προλαβε να φρεναρει αλλα επειδη η αποσταση ηταν μικρη ακουμπισανε μεταξυ τους με, αποτελεσμα το παπι να πεσει κατω (απο οτι μου ειπανε δεν χτυπησε) και ο αλλος να του βγει κατι σαν (endo) με το αποτελεσμα στις φωτο!
με αυτη τη μικρη συγκρουση εσπασε ο σκελετος??
ξερεις τι ειπε η εταιρια για αυτο το θεμα??
καταρχην το μηχανακι ειναι αντιπροσωπειας ή παραεισαγωγης??(αυτο το ρωταω οχι γιατι τα παραεισαγωγης ειναι υποδεεστερα σαν μηχανακια αλλα για να μαθουμε τι θεση πηρε η ελληνικη αντιπροσωπεια!)
και αν ξερεις να μας πεις τι θα γινει με αυτο το μηχανακι!!!
και αυτα τα ρωταω γιατι εχω αυτο το μηχανακι και δεν ειναι οτι καλυτερο να βλεπεις τετοια πραγματα!!!
απλα θελω να μαθω ακριβως τι εγινε και τι θα γινει απο εδω και περα!
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagelis900
ποιο αναλυτικα!
το gsxr κατεβαινε την πειραιως και μπροστα απο τη σχολη δημ.διοικησης, αμεσως μετα το φαναρι, ενα παπι πηγε να περασει καθετα την πειραιως πανω απο το διαζωμα με αποτελεσμα να βρεθει μερικα μετρα μπροστα απο το φιλο ο οποιος ναι μεν προλαβε να φρεναρει αλλα επειδη η αποσταση ηταν μικρη ακουμπισανε μεταξυ τους με, αποτελεσμα το παπι να πεσει κατω (απο οτι μου ειπανε δεν χτυπησε) και ο αλλος να του βγει κατι σαν (endo) με το αποτελεσμα στις φωτο!![]()
Μολις μου περιεγραψες ακριβως ιδια φαση προ διετιας με Hornet 600, και παπι που τον βρηκε καθετα στην ροδα.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση το Hornet ηταν με 5χλμ (μολις ειχε ξεκινησει απο φαναρι) , και το παπι με καμια 60αρα (περναγε με κοκκινο) .
Συμφωνα με τα λεγομενα του δικου μου μαστορα το παπι συνεχισε ευθεια και φρεναρε μετα απο καμια 50αρια μετρα και το παιδι με το Hornet εχασε την ισορροπια του και επεσε.
Νομιζε και αυτος οτι δεν ειχε γινει τιποτα...μεχρι που ειδα και εγω με τα ματια μου στο συνεργειο μια τρομερη τσακιση στο πλαισιο στο πιο ακαμπτο σημειο,εκει που καταληγει στον λαιμο.
Μιλαμε για ενα σιδερενιο τετραγωνο ματσουκι για πλαισιο.
Κανεις δεν το περιμενε οτι το βιαιο κλειδωμα του τιμονιου θα τσακιζε ετσι το πλαισιο, το οποιο ακομα ΔΕΝ ξερω πως το εφτιαξε.
Σημ. η ζαντα και τα καλαμια παιδια δεν θυμαμαι να ειχαν παρει, αλλα μπορει και να κανω λαθος.
Θα παρω τηλ τον μαστορα να τον ξαναρωτησω λεπτομερειες την Δευτερα μπας και θυμαται κατι καλυτερα.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
καλησπέρα. Όλα οκ τα κατάλαβα αλλά το χοντρό κτύπημα στη ζάντα πως προέκυψε ?Αρχικά δημιουργήθηκε από vagelis900
ποιο αναλυτικα!
το gsxr κατεβαινε την πειραιως και μπροστα απο τη σχολη δημ.διοικησης, αμεσως μετα το φαναρι, ενα παπι πηγε να περασει καθετα την πειραιως πανω απο το διαζωμα με αποτελεσμα να βρεθει μερικα μετρα μπροστα απο το φιλο ο οποιος ναι μεν προλαβε να φρεναρει αλλα επειδη η αποσταση ηταν μικρη ακουμπισανε μεταξυ τους με, αποτελεσμα το παπι να πεσει κατω (απο οτι μου ειπανε δεν χτυπησε) και ο αλλος να του βγει κατι σαν (endo) με το αποτελεσμα στις φωτο!![]()