Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 134

Θέμα: 0-300 και ψεματα

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER

Επειδη ομωε εχω φιλους που εχουν οδηγησει και τα 2(f800 & Z750), η αποψη τους ειναι οτι απλα στα γκαζια ουτε καν συγκρινονται!

Οποιος θελει, ΑΥΡΙΟ κιολας, να φερει ενα F800S/ST να δουμε τι θα κανει, ετσι για το γαμωτο της ιστοριας, επειδη βαρεθηκα!
    Το f800 δεν εχει προλαβει να βγει αποτην βιτρινα ακομη !!! Μην γραφουμε βιαστικα οτι θελουμε !!

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Το f800 δεν εχει προλαβει να βγει αποτην βιτρινα ακομη !!! Μην γραφουμε βιαστικα οτι θελουμε !!

Tα test ride εχουν ξεκινησει εδω και παρα πολυ καιρο, και φυσικα πανε πανω απο 2 μηνες που ειδα εναν κατοχο στον δρομο(και του μιλησα να ρωτησω εντυπωσεις)

Κάτσε να το διαβάσω αύριο γιατί σήμερα πήρα το PB και το 0300 το άφησα.

Αν και έχω να πώ κάποια πράγματα για τα Ζ που μάλλον δεν θα σας αρέσουν αλλά είναι αλήθειες πικρές.

Αλλά ότι είναι καλυτερο από χονδα, το λέω και με κλειστά τα μάτια.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
    Κάτσε να το διαβάσω αύριο γιατί σήμερα πήρα το PB και το 0300 το άφησα.

Αν και έχω να πώ κάποια πράγματα για τα Ζ που μάλλον δεν θα σας αρέσουν αλλά είναι αλήθειες πικρές.

Αλλά ότι είναι καλυτερο από χονδα, το λέω και με κλειστά τα μάτια.
    Μην φοβασαι και τα μειονεκτηματα των Ζ τα γνωριζουμε ολοι οι κατοχοι.
    Κανεις δεν ειπε οτι τα Ζ ειναι τα τελεια μηχανακια!
    Ξερουμε ομως και τι μπορει να κανει ο κινητηρας τους, και ειδικα σε κατι δικυλινδρα μηχανακια 80 ιππων και 220 γεματων κιλων!

show must go on..... Το avatar του/της Frezas
    Λοιπον να πω και εγω τη ταπεινη μου γνωμη ?

Εχω οδηγησει και τα δυο μηχανακια και οχι στην Πανεπιστημιου μεσημερη αλλα στην εθνικη.

Το Φ F800s το πηρε πριν δυο μηνες ενας φιλος μου και αφου το εστρωσε το ανοιξα για να δω τι λεει απο δυναμη.

Δεν εχω οδηγησει απειρες μηχανες αλλα συγνωμη το BMW δειχνει πολυ αδυναμο.Δεν ενοιωσα πουθενα το ¨σπρωξιμο" ενος δικυλινδρου χαμηλα ουτε ψιλα.

Δε θα ειμαι απολυτος οπως πολλοι εδω, αλλα το Ζ750 ενος φιλου που εχω οδηγησει ειναι πιο δυνατο απο το ΒΜW.
    Ξαναλεω οτι μπορει το BMW να βαζει τοσο γραμικα τη δυναμη του κατω που σε απολυτα νουμερα να ειναι πολυ κοντα αλλα να κερδιζει
    μμμμ.....

Ξαναλεω οτι εχω εμπειρια και απο τις δυο μηχανες.Επισης επειδη ειχα FAZER 600 '04 δυο χρονια , ουτε απο το FAZER εδειχνε πιο δυνατο το F800.Το αναφερω αυτο γιατι το Ζ και FAZER ειναι παραπλησια μηχανακια σε δυναμη.

Υ.Γ.1 Ειναι γεγονος οτι ολα τα περιοδικα του χωρου γραφουν διθυραμβους απο τη στιγμη που η BMW μπηκε πιο δυναμικα στο χωρο της μοτοσυκλετας με μηχανακια πιο οικονομικα και πρακτικα για το ευρυ κοινο.Αυτο το μηνα ολα τα περιοδικα εχουν αφιερωμα μικρο ή μεγαλο στη BMW.

Δυστυχως ετσι ειναι η αγορα , αν δε πουλησεις δε θα επιβιωσεις και πρεπει να μαθουμε να τα διαβαζουμε με κριση χωρις να ειμαστε και τελειως ισοπεδωτικοι!!!

Υ.Γ. 2 ¨Βεβαια στεναχωριεμαι λιγο και απο το Χουντρα που τον εχω συναντησει σε σεμιναρια και τον εκτιμαω, να ειναι τοσο βιαστικος με τις απαντησεις που δινει και να θελει να αποδειξει με αυτο το τροπο οτι δεν ειναι "Ελεφαντας".

ΤHANX

Λοιπόν παίδες.

Το καλοκαίρι στις διακοπές στην παραλία, γιού νόου, θάλασσα, μπικίνι, ήλιος, αραλίκι.....αααααααααχ, διάβαζα τα ελληνικά περιοδικά που είχαν δοκιμή το BMW, το CBF1000 και το TDM. Ας δούμε τι λένε αυτοί.

Οι 2 Τροχοί, που μάλλον είναι υποπεριοδικό του 0300, λένε,

BMW
    0-400μ 11,7sec και 0-150χ.α.ω. 7,5sec
    CBF100
    0-400μ 11.4sec & 0-150χ.α.ω. 6,5sec
    TDM
    0-400μ 14,2sec & 0-150χ.α.ω. 6,6sec

Στο PowerBikes

BMW
    0-402m 12sec & 0-150χ.α.ω. 7,44sec
    CBF1000
    0-402m 11.62sec & 0-150χ.α.ω. 6.84sec
    TDM
    0-402m 12,35sec & 0-150χ.α.ω. 8,16sec

Αν οι τιμές αυτές είναι ταυτόσημες με το 0300 από τους 2 τροχούς τότε δεν μετρήσαν τίποτα. Αλλά πάλι βλέπουμε πως ανταγωνιστικά περιοδικά σε κάποια σημεία τους επιβεβαιώνουν και σε άλλα τους εκθέτουν.

Στις τελικές δε, οι 2 Τροχοί δίνουν, 217χ.α.ω. πραγματικά ενώ το PB το δίνει 240χ.α.ω. ........?

Δηλαδή οι γερμανοί έφτιαξαν 2κύλινδρο εν σειρά με 100c.c. λιγότερα από το TDM που το κάνει γιογιό? Και τα κιλά τους είναι πολύ κοντά.

Ας τα βλέπουμε συγκριτικά τα περιοδικά το ένα με το άλλο για να βλέπουμε ποιός μας παραμυθιάζει και ποιός όχι.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Στο τελευταίο Power Bikes, έχει τεστ του F800 ST. Πέραν της επανάληψης των κολακευτικών σχολίων για την μοτοσυκλέττα (είχαν οδηγήσει και τις δυο εκδόσεις στην Ν. Αφρική), οι μετρήσεις για το ST είναι.

0-402 - 12,20΄(186,17km/h) (11,7 το 0-300)
    0-100 - 4.00΄(το 0-300 δίνει 4,60΄ )
    0-150 - 7,65΄(7,5 το 0-300)
    Τελική 233,80 km/h

Δεν θα έλεγα ότι διαφέρουν και τρελλά τα νούμερα, πάντως....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
    Μην φοβασαι και τα μειονεκτηματα των Ζ τα γνωριζουμε ολοι οι κατοχοι.
    Κανεις δεν ειπε οτι τα Ζ ειναι τα τελεια μηχανακια!
    Ξερουμε ομως και τι μπορει να κανει ο κινητηρας τους, και ειδικα σε κατι δικυλινδρα μηχανακια 80 ιππων και 220 γεματων κιλων!
    με 100cc λιγότερα V2 ,(650) και με 73 άλογα τροχό... νομίζω ότι τα 750 εκκίνηση μέχρι να δω 140-150χλμ στο κοντέρ τα έχω... (δεν πάω σε διαμάχες...)
    Δεν έχω "ζήσει" προσωπικά την εμπειρία του "δικύλινδρου σε σειρά" για αυτό θα ήθελα να καβαλήσω το ER-6 και to Κ800...
    "Λένε" πάντως ότι είναι σβέλτο χαμηλά και ότι σκυλιάζει ψηλά... με περισσότερη ροπή εκεί απο ότι έχουν τα 4κύλινδρα αντίστοιχα εν σειρά... θα δούμε....

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Α και να συμπληρώσω χωρίς να διθυραμβώ κανένα απο τα δύο...
    μην μετράτε τα μηχανάκια μόνο σαν νούμερα...
    ένα μηχανάκι εκτιμάται και απο αυτά που μπορεί να κάνει ο οδηγός μαζί του, και πόσο εύκολα δύσκολα ή και αποτελεσματικά...
    οπότε θεωρώ ότι θα πρέπει να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη γνώμη για να τα κρίνουμε συνολικά...
    Για αυτό ευελπιστώ να καβαλήσω και τα 2 και βλέπουμε...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Δηλαδη ,κατι που ειναι ανεπαρκες το 2006, ηταν ανεπαρκες και το 2000, πχ φρενα ,πλαισιο, αναρτησεις.

Δουλεια του δημοσιογραφου ειναι να το αναφερει.

Θανάααασηηηη!!!!
    Δεν έχεις δίκιο. Ο κάθε δημοσιογραφος όταν γράφει κάτι, το συγκρίνει με τις διαθέσιμες μοτο της εποχής. Αν οι μοτοσυκλέττες του 2000 είχαν ως κανόνα τις ελαστικότητες, και τα μπροστινά των 40 mm θα τις συγκρίνει με αυτές και θα βγάλει καλύτερη όποια έχει τα λιγότερα προβλήματα.

Όταν η συμπεριφορά των μοτοσυκλεττών αλλάζει τόσο πολύ σε 6-10 χρόνια, λογικό είναι να αλλάζουν τα μέτρα και σταθμά των δημοσιογράφων.

Εχω ακόμα ΜΟΤΟ, ΜΟΤΟRRAD & Performance Bikes της 10ετίας 80-90. Αν διαβάσεις τα σχόλια τους κυρίως σε SS, θα γελάς μια βδομάδα (συγκρίνοντας με το τι κυκλοφορεί σήμερα).
    Λογικό δεν είναι? Όταν τα εξωτικά SS του τότε στυλ RC-30, OW-1 και NR750, δείχνουν τόσο ξεπερασμένα και φτωχά?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Έλα εντάξει.....τα ίδια νούμερα βάλανε. Ούτε μπήκαν στον κόπο να το ξαναμετρήσουν το BMW.

Αλλά, η BMW δεν είναι τυχαία εταιρεία. Καθόλου μα καθόλου τυχαία. Το επίπεδο δουλειάς τους είναι απίστευτο και το ίδιο έχουν περάσει και στις μηχανές. Οπότε πιστεύω πιο πολύ το press kit της BMW παρά ίσως τα περιοδικά σε αυτό το κομμάτι.

Anyway, η αλήθεια είναι πως το Ζ το ρίχνουν αρκετά. Και μιλάμε για ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα στην αγορά. Και μάλιστα με διαφορά τιμής 1500+ευρά δεν θα καθόμουνα ποτέ να το σκεφτώ. Από τα 2 (το χόνδα είναι ερείπιο) το Ζ θα αγόραζα και πιστεύω θα κερνούσα τσάι το BMW σε κάθε περίπτωση. Δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά 20 ίπποι διαφορά δεν θέλει και πολύ σκέψη.

Τώρα για το άλλο που σας είπα.

Γνωστός με Ζ1000 έκανε τράμπα με έναν φίλο του για βόλτα ένα FZ6 '05 (ναί το εξακοσαράκι) και είπε πως σου δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις στροφές και πάς πιο γρήγορα. Το FZ6 το αισθάνεσαι πιο στιβαρό και σίγουρο.

Και πρίν πείτε οτιδήποτε, να σας πω πως το έχει πάνω από 2 χρόνια το Ζ1000.

Μετά, σε ταξίδι στις Άλπεις με V-strom 1000άρια και φορτωμένοι τίγκα, το Ζ1000 κοιτούσε με τα κυάλια το V-strom στις εξόδους των στροφών με 3ες και επακολουθούσε ο εξής διάλογος μεταξύ των οδηγών, Ζεταράς:"....καλά τι το έκανες και με φεύγεις έτσι μετά την στροφή?" V-Stromάς: "...τίποτα, απλώς δουλεύω με 3η στις 3500-4500rpm." Ο εν λόγω ιδιοκτήτης του Ζ1000 το πούλησε και αγόρασε το Tuono1000R 2006.

Μπορεί η BMW να έκανε την έκπληξη. Αλλά ότι και να έγινε η επιλογή της κάθε μότο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση διότι οι υποχωρήσεις που κάνει ο καθένας μας είναι διαφορετικές. Τέσπα.

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Μετά, σε ταξίδι στις Άλπεις με V-strom 1000άρια και φορτωμένοι τίγκα, το Ζ1000 κοιτούσε με τα κυάλια το V-strom στις εξόδους των στροφών με 4ες και επακολουθούσε ο εξής διάλογος μεταξύ των οδηγών, Ζεταράς:"....καλά τι το έκανες και με φεύγεις έτσι μετά την στροφή?" V-Stromάς: "...τίποτα, απλώς δουλεύω με 4η στις 3500-4500rpm." Ο εν λόγω ιδιοκτήτης του Ζ1000 το πούλησε και αγόρασε το Tuono1000R 2006.
    Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν σημαίνει κάτι.

Προχτές ήμουν με ένα φίλο σε καλή στριφτερή διαδρομή. Εγώ με το GSXR600 κι εκείνος με GSXR750. Ως γνωστό το 750 έχει πολύ πιο ροπάτο και δυνατό κινητήρα. Εγώ όμως είχα διάθεση για να στρίψω και το κυνηγούσα το 600 μου σε rpm. Έπαιζα στις 10000 και πάνω, γενικά ήμουν με δευτέρα ενώ εκείνος ήταν με τρίτη οπότε και κάμποσες στροφές χαμηλότερα. Ε όταν σταματήσαμε μου έλεγε πως έφευγα έτσι στις εξόδους και δε μπορούσε να με φτάσει, μετά το apex ήταν σαν να πατούσα κανά τούρμπο είπε. Ε μόλις καταλάβαμε ότι είχαμε μια ταχύτητα διαφορά βγήκε νόημα...........

Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τον μύθο ότι το V2 είναι πιο γρήγορο σε στροφές εγώ ευχαριστώ αλλά δεν θα τον πάρω........... Το V2 δουλεύει στις 4-7000, εδεν μπορείς για να συγκρίνεις να πηγαίνεις το Ι4 στις 7000 και να έχεις και απαιτήσεις! Εγώ στις 7000 έχω 40 άλογα, είναι δυνατόν να κάνεις σοβαρή σύγκριση μετά?

πρωην μελος Το avatar του/της idi

Γνωστός με Ζ1000 έκανε τράμπα με έναν φίλο του για βόλτα ένα FZ6 '05 (ναί το εξακοσαράκι) και είπε πως σου δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις στροφές και πάς πιο γρήγορα. Το FZ6 το αισθάνεσαι πιο στιβαρό και σίγουρο.

Και πρίν πείτε οτιδήποτε, να σας πω πως το έχει πάνω από 2 χρόνια το Ζ1000.

Μετά, σε ταξίδι στις Άλπεις με V-strom 1000άρια και φορτωμένοι τίγκα, το Ζ1000 κοιτούσε με τα κυάλια το V-strom στις εξόδους των στροφών με 3ες και επακολουθούσε ο εξής διάλογος μεταξύ των οδηγών, Ζεταράς:"....καλά τι το έκανες και με φεύγεις έτσι μετά την στροφή?" V-Stromάς: "...τίποτα, απλώς δουλεύω με 3η στις 3500-4500rpm." Ο εν λόγω ιδιοκτήτης του Ζ1000 το πούλησε και αγόρασε το Tuono1000R 2006.

οκ καποιος να του πει του φιλου σου οτι ειναι ΚΟΥΛΟΣ . + _

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ

(ΕΙΧΑ fz6 fazer ΠΡΙΝ παρω το Ζ1000 ... μαντεψε γιατι το αλλαξα....)

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    μιας και καποιος τ0 ανεφερε.... γιατι δε βαλαν στο συγκριτικο cbf1000 αντι για 600????? απο πλευρας τιμης ειναι το ανταγωνιστικο του BMW... και οχι το 600

και το 600 απεχει απο το 800 οσο και το 1000

για πες μας Κ.Χουντρα....

λες να φταιει που βλεπω το BMW σε 5-6 ολοσελιδες διαφημιστικες καταχωρισεις στο περιοδικο σου?

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    μιας και καποιος τ0 ανεφερε.... γιατι δε βαλαν στο συγκριτικο cbf1000 αντι για 600????? απο πλευρας τιμης ειναι το ανταγωνιστικο του BMW... και οχι το 600

και το 600 απεχει απο το 800 οσο και το 1000

για πες μας Κ.Χουντρα....
    +1
    Πράγματι.....

You BETA believe...

Σελίδα 6 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ανάμεσα σε sh 300 και beverly 300
    από th81 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2011, 15:32
  2. ανάμεσα σε sh 300 και beverly 300
    από th81 στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/04/2011, 18:31
  3. αλήθειες και ψέματα για xt 600
    από faraway στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2009, 20:46
  4. τι γνωμη εχετε για τα μαθηματα του 0-300? και η μαλ@κία παει σύννεφο
    από dammed_kittin στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί