Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 110

Θέμα: Ιδιωτικά πλήρως αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια: Ναι ή όχι ?

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
    Για το θέμα των αιώνιων φοιτητών δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα αξιολόγησης που να απορρίπτει όσους δεν "τράβανε", ξεχνάμε όμως πολύ σημαντικά προβλήματα!
    1. Υπάρχουν και νέα παιδιά που είναι αναγκασμένα να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους οπότε δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να περνάνε όσα μαθήματα χρωστάνε. Και μη βιαστείτε να πείτε όποιος θέλει μπορεί γιατί όλοι ξέρουμε πως είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας πλέον και τι εκμετάλευση υπάρχει. Ο εργοδότης χέστηκε αν έχεις εξεταστική ή όχι.
    ΔΕΝ πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει διαμαχη στο αν θα πρεπει να υπαρχουν ιδιωτικα πανεπιστημια ή οχι.Το ΦΛΕΓΟΝ ζητημα ειναι να ΥΠΑΡΧΟΥΝ δουλειες για οσους εχουν παρει ενα πτυχιο(οπως εγω) και δεν μπορουν να βρουν δουλεια στο αντικειμενο τους!
    Εαν δεν υπαρχουν δουλειες τι να τα κανουμε κι αλλα πανεπιστημια,να αποκτησουμε κι αλλους πολλους νεους,ανεργους ή ημιαπασχολουμενους?
    Κι ως προς την καραμελα με τους "αιωνιους" φοιτητες προς τι τοσος ντορος?Ποιο ειναι το κοστος ενος αιωνιου φοιτητη για το πανεπιστημιο?Μια εγγραφη?Αφου πασο και παροχες δεν δικαιουνται,τι το πειραζει το σεπτο ακαδημαϊκο ιδρυμα να εχει εναν ακομα φοιτητη εγγεγραμμενο?
    Εγω δηλαδη που δουλευα απο το τριτο ετος(γιατι η οικογενεια μου δεν μπορουσε να μου στελνει λεφτα) και αργησα να τελειωσω την σχολη εκανα κανα εγκλημα?Τι το κακο εκανα ως "αιωνιος" φοιτητης
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Πεστα ρε Vstrommer!!!
    Που μας εχει η φαει η μοστρα, η εικονα και η μοστρα ενω το σπιτι εχει σκουπιδια και βρομαει παναθεμα το...Ολο επιφανειες κοιταμε...
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR
    off-topic φιλε μου οι τάξεις υπήρχαν,υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν...το θέμα είναι από ποια οπτική γωνια το βλέπεις...όλοι θα θέλαμε να είμαστε πλούσιοι αλλα δυστυχώς......δεν...και καθόμαστε και λέμε περί λεφτάδων και ταξικών αγώνων

Υπάρχει κάτι σήμερα που να είναι δωρεάν??????

όσο για τους αιωνιους...πόσοι από αυτούς "καταλανβανουν" θέσεις εις βάρος άλλων παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν?

Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR

όσο για τους αιωνιους...πόσοι από αυτούς "καταλανβανουν" θέσεις εις βάρος άλλων παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν?

Δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου,πραγματικα.Πως ενας "αιωνιος" φοιτητης στερει απο καποιον αλλον την δυνατοτητα να σπουδασει οπως λες?Εχει καμμια εξαρτηση ο αριθμος των εισακτεων με τον αριθμο(μικρο) των φοιτητων που-για διαφορους λογους-παραμενουν εγγεγραμμενοι σε μια σχολη?Γιατι θα πρεπει απο εναν νεο ανθρωπο ο οποιος για τον Χ ή Ψ λογο δεν εχει τελειωσει εγκαιρα τα μαθηματα να του στερεις την δυνατοτητα να παρει το πτυχιο του εστω και αργοτερα?Μηπως νομιζεις οτι ολοι οι φοιτητες διαθετουν τα προς το ζειν?Αμα πρεπει και να εργαζεσαι ταυτοχρονα πρεπει να εκτελεστεις αν αφησεις μαθηματα πισω?Απορια το εχω...
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
    Κι ως προς την καραμελα με τους "αιωνιους" φοιτητες προς τι τοσος ντορος?Ποιο ειναι το κοστος ενος αιωνιου φοιτητη για το πανεπιστημιο?Μια εγγραφη?Αφου πασο και παροχες δεν δικαιουνται,τι το πειραζει το σεπτο ακαδημαϊκο ιδρυμα να εχει εναν ακομα φοιτητη εγγεγραμμενο?
    έλα μου ντε...

απο όσους έγραψαν για την αξιολόγηση
    και τα top50/100/500 ιδρύματα παγκοσμίως,
    γνωρίζουν τα κριτήρια βαθμολόγησης/αξιολόγησης?
    σαφώς και είναι υποτιμητικό να μην έχουμε ως χώρα ούτε ένα,
    αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και το γιατί.

Δημοκριτος,ΙΤΕ (γράφω τα χτυπητά) κ.α. δεν είναι "παιδιά" των ελληνικών πανεπιστημίων?
    αυτά δεν μετράνε?
    τα κάναμε όλα ίσιωμα?

Υ.Γ. αμιγώς ιδιωτικά (όπως προτάθηκαν και εδώ) έχει μόνο η Πορτογαλλία.

Υ.Γ.2
    τώρα που θα τελειώσουν τα πακετάκια της ΕΕ,θα μας κλάψουν οι ρέγγες...
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

George διαφωνω. Το ζητημα δεν ειναι η οπτικη γωνια αλλα το τι βιωνεις.

Οσο για το οτι δεν ειναι δωρεαν εσυ τι νομιζεις οτι φταιει; Για πες μου μια πιθανη κατ εσενα αιτια.

Οσο για αιωνιους δεν ηταν ποτε ουτε θ αποτελουν προβλημα. Αυτα ειναι προφασεις . Και με καλυψαν οι vstrommer και akaposto.

Κι αυτα τα περι αξιολογησης ειναι αλλα λογια ν'αγαπιομαστε δυστυχως.Εγω φιλοι μου εχω τελειωσει Χημικος Μηχανικος και εργαζομαι σε Πιτσαρια.Οποτε καντε και καμμια δεκαρια Πανεπιστημια ακομα(σαν τον Σαραφη,τωρα και στα Τρικαλα!) και αναγκαστε ακομα χιλιαδες νεους σαν κι εμενα να παρουν ενα "πτυχιο" και να περιφερονται ζητιανευοντας για μια τιμια δουλεια και ολοι και καλα να ζητανε προϋπηρεσια την οποια ποτε θα βρεις??Και καλα εγω που απο το ντελιβερυ βγαζω ενα καλο μεροκαματο.Βλεπω ομως κι αλλα παιδια που τους εχουν πατησει κατι καλοι "εργοδοτες" και δουλευουν σαν τα σκυλια για 500? και μετα λες "αξιζει ρε γαμωτο τοσα χρονια στα θρανια?".ΟΚ,καντε και κανα πανεπιστημιο του Κοκκαλη και του Λαμπρακη και τοτε θα φαμε με...χρυσα κουταλια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR
    Vstrommer71 το σχόλιο μου δεν αναφέρεται σε σένα αλλα ούτε και σε φοιτητές σε παρόμοια κατάσταση,σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις,οι οποιες είναι απόλυτα κατανοητές..αλλα "το θέμα των αιώνιων φοιτητών (παγκοσμία πρωτοτυπία) δεν είναι καθόλου αθώο και ανώδυνο όπως ισχυρίζονται ακόμα και πρυτάνεις. Ο αριθμός τους υπερβαίνει το 40% των φερομένων ως φοιτητών, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται όχι μόνο 80χρονοι αλλά και νεκροί (αφού κανείς συγγενής των θνησκόντων δεν φροντίζει να το δηλώσει στο AEI όπου «φοιτούν» ώστε να τους διαγράψουν). Τι πειράζει, λένε πολλοί. Εκτός από το γελοίο του πράγματος κρύβεται και πονηριά. Οι επίσημες ελληνικές και διεθνείς στατιστικές παρουσιάζουν με καμάρι πολύ μεγάλο αριθμό σπουδαζόντων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας δίνοντας έτσι ψευδή εικόνα μιας άλλης πραγματικότητας. Το κυριότερο όμως είναι ότι οι επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού προς τα AEI υπολογίζονται με βάση και τον αριθμό των φοιτητών τους. Αρα τα AEI εισπράττουν πολύ περισσότερα από όσα δικαιούνται, ιδιαίτερα τα αρχαιότερα. Δηλαδή, η κατά κεφαλήν φοιτητική κρατική χρηματοδότηση είναι μεγαλύτερη από όσο παρουσιάζεται από τους απαιτούντες περισσότερα από τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό. Εξάλλου, μερικοί από τους αιωνίους φοιτητές, και συνεπώς ανεπαρκείς ως ανίκανους για πανεπιστημιακή μόρφωση, που δεν πατούν σχεδόν ποτέ στο μάθημα, συνήθως ηγούνται των εξεγέρσεων (παρασύροντας και τους άλλους) είναι όργανα κομμάτων και εξωπανεπιστημιακών συμφερόντων. Αυτοί είναι και οι κυρίως υπεύθυνοι της μετατροπής του πανεπιστημιακού ασύλου σε άσυλο ανιάτων που μισούν τη γνώση, τον διάλογο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους, παρέχοντας ταυτόχρονα φιλοξενία και σε εξωπανεπιστημιακά αποβράσματα, πρεζάκηδες, εμπόρους ναρκωτικών, λωποδύτες, αναρχικούς και κάθε αντικοινωνικό στοιχείο. Ταυτόχρονα φιμώνουν και τρομοκρατούν το διδακτικό προσωπικό χωρίς η συντεταγμένη πολιτεία να τολμά να εφαρμόσει τους νόμους.

http://tovima.dolnet.gr/print_articl...814&m=B51&aa=1

το 1984-85 στα Πανεπιστήμια της χώρας είχαν καταγραφεί 111.446 φοιτητές σε κανονικά εξάμηνα σπουδών και μόλις 44.524 πέραν των κανονικών, δηλαδή η αναλογία ήταν σχεδόν ένας που καθυστερεί προς τρεις κανονικούς, δέκα χρόνια αργότερα καταγράφηκαν 90.476 «αιώνιοι» και πέρυσι έφτασαν τους 141.581 επί συνόλου 339.429 φοιτητών...

Το ζητημα δεν ειναι η οπτικη γωνια αλλα το τι βιωνεις.

τα ίδια λέμε με διαφορετικές λέξεις

δεν είναι δωρεάν γιατί υπάρχει το κόστος..
    είτε το κοινωνικό μοντέλο είναι κουμμουνιστικό η καπιταλιστικό το κόστος υπάρχει,και θα συνεχίσει να υπάρχει

Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

Αχ ρε Γιωργο....

Ευτυχως να λες που υπαρχουν και αυτοι οι εξεγερμενοι και ξυπναμε που και που...Αυτο σημαινει και ελευθερη διακινηση ιδεων και αμφισβητηση αλλωστε...

Οσο για οσους αναφερεις για αντικοινωνικα στοιχεια, νομιζω πως κανεις λαθος φιλε μου. Πλην των πρεζεμπορων και των λωποδυτων( για τους οποιους συμφωνουμε απολυτα), οι υπολοιποι δεν ειναι αντικοινωνικα στοιχεια, καθε αλλο θα λεγα.

Διδακτικο προσωπικο, συντεταγμενη πολιτεια: αυτοι για μενα εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης και αντικοινωνικοτητας με την συμπεριφορα τους, τις τακτικες,τους σκοπους τους και τα μεσα που χρησιμοποιουν..

(και υπαρχουν και αλλα μοντελα περαν αυτων που γραφεις )

Και για να επανελθουμε, γραφουν πολλοι υπερ των ιδιωτικων τονιζοντας την αναγκη ελεγχου.

Παιδες: Χ νεκροι εργατες επι ολυμπιαδας, Χ τραυματισμενοι, απληρωτες υπερωριες, 4καμμενοι εργατες σε κτιρια υπο κατασκευη τους 2 περασμενους μηνες, ΜΕΒΓΑΛ, Χρηματιστηριο, Αγροτικη τραπεζα, Λαναρας στη Ναουσα, μετεγκατασταση επιχειρησεων σε γειτονικες χωρες απο επιχειρηματιες που ειχαν παρει ηδη επιχορηγησεις και τωρα δινουν μισθους 90ευρω, αναιτιολογητες απολυσεις, ελλειψη συνθηκων υγιεινης, εργοστασιο Αμιαντου στην Ελευσινα.......

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ι Δ Ι Ω Τ Ε Σ.

ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;;;

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Τρομερη επιχειρηματολογια!

Οποιος ΕΧΕΙ λεφτα να σπουδασει κι ας ειναι μαθητης του 11 !

Αυτος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ να παει να γαμηθει κι ας ειναι του 20 !

Ο Λαος καποτε ελεγε οτι "δεν ξερει καποιος τι θα πει ζορι, αν δεν εχει χτισει ή δεν εχει παντρεψει παιδι" ...

Τωρα ας προσθεσουμε και το "κι αν δεν εχει σπουδασει παιδι" ...

Μπραβο ρε μαγκες!

Αντι να μιλαμε ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για την αναβαθμιση των Πανεπιστημιων, μιλαμε για το πως θα κανουμε ευκολοτερη την ζωη των "πλουσιοτερων" !

Και επιχειρηματολογουν (το χειροτερο) αυτοι που ΔΕΝ καταφεραν να αποδειξουν οτι ειναι ικανοι να μπουν σε καποιο Πανεπιστημιο, και για τον λογο αυτο (χρεωνοντας ή οχι τους γονεις τους) εφυγαν "εξω" !!!

Αιδώς Αργείοι !!!
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Δεν καταλαβαίνω σε τι σας πειράζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια...

Ο μαθητής του 20 μπορεί εύκολα να μπει πρώτος σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Φτιάχνοντας τα ιδιωτικά δηλαδή τα δημόσια θα καταργηθούν; Ίσα ίσα που θ'αδειάσουν και θέσεις και θα γίνεται και καλύτερη δουλειά.

Γενικά βλέπω πολλή καταστροφολογία και πολύ επιδερμικές απόψεις κυρίως όμως πάντα προς το χειρότερο.

Στη δική μου τη σχολή γινόταν πολύ καλή δουλειά. Και ομοίως πιστεύω στις περισσότερες. Δεν θα σας κάνει το πανεπιστήμιο φτασμένους επαγγελματίες. Κατευθύνσεις θα σας δώσει, βάσεις, μεθοδολογία και κυρίως ορθή σκέψη.

Σίγουρα χρειάζεται αναβάθμιση κυρίως σε ό,τι αφορά στην ύλη που είναι στραμμένη 100% προς την έρευνα και όχι προς την παραγωγή και ειδικά της σύγχρονης Ελλάδας.

Επομένως κάποιες σχολές που δεν απορροφούνται οι ειδικότητες τους δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Αντίστοιχα και ο ιδιώτης δεν έχει λόγο να ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο με άχρηστες ειδικότητες.

Τα υπόλοιπα περί πλουσίων που θα πληρώνουν για να πάρουν πτυχίο ή να περνάνε μαθήματα είναι ανέκδοτα...

Και τώρα στη δουλειά μου εμφανίζονται μηχανικοί του εξωτερικού με σφραγίδα και ίσα δικαιώματα και καθόλου δεν με χαλάει. Εγώ σπούδασα στην Ελλάδα και έκτοτε είμαι εγώ αποκλειστικά υπεύθυνος για τη δουλειά μου. Δεν με νοιάζει πού έχουν σπουδάσει οι συνάδελφοι μου.

Είμαι υπέρ.
    Θάνος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    ...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ι Δ Ι Ω Τ Ε Σ.

ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;;;
    Πέστα Χαράλαμπε! (ε.. Δημήτρη )

Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 τα 2 μεγάλα (μη χέσω) κόμματα ξόδεψαν 40 δις δρχ γιά προεκλογική εκστρατεία ενώ οι κρατικές προεκλογικές επιδοτήσεις που εισέπραξαν ήταν πολύ λιγότερες. Δεδομένου ότι τα κόμματα δεν έχουν ούτε δικό τους κεφάλαιο αλλά ούτε και έσοδα, που στο καλό βρήκαν τα χρήματα Προφανώς από ιδιώτες..

.. άααααρα..

...ποιός νομοθετεί;

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    παγκόσμια πρωτοτυπία είναι που τα κόμματα εκλέγουν πρυτάνεις.
    excuse me,που λέμε και στο χωριό μου,
    αλλά υπάρχουν τρόποι για να μην γίνεται αυτό...χωρίς να φταίνε οι "αιώνιοι",
    τι να λέμε τώρα,τι κάνει νιαου-νιάου?

Οσο για το link τώρα.
    Ενα σκέτο νουμερο δεν δείχνει απολύτως τίποτα (απο που αντλεί το νούμερο δεν αναφέρει-περίεργο-)
    Ποιούς μετρήσανε για αιώνιους επίσης δεν λέει...
    Πόσοι απο αυτούς είναι αυτοσυντήρητοι...
    Πόσοι έχουν (ή είχαν) πρόβλημα υγείας...
    έχω και άλλα,
    όμως νομίζω έγινα κατανοητός.

και ένα ψεματάκι,
    οι φοιτητές υπολογίζονται απο τους εισακτέους...
    όχι ότι έχει διαφορά στο ταμείο

Το ξαναλέμε τελευταία φορά:
    όποιος περνάει το ν+2 των σπουδών του,
    επιβαρύνει κατά 0ευρω το κράτος,
    αφου πλέον δεν έχει φοιτητικές "ευκολίες".
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

Παλαιό μέλος
    Μια απορία... ποιοί από εσάς έχουν ζήσει το μεγαλείο των ελληνικών πανεπιστημίων τα τελευταία 10 χρόνια;

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

Αιδώς Αργίοι !!!
    [SPAM]Αν οι καημενοι οι Αργειοι εβλεπαν να ειναι γραμμενοι σαν...Αργιοι θα ειχαν αυτοκτονησει ομαδικα!!!!Ωχ το ματι μου:hypnotize [/SPAM]

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2007, 15:50
  2. Eξουσιοδοτημένα συνεργεία Ναί ή Όχι;
    από Geo 25 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2007, 13:38
  3. Μαθητικές παρελάσεις... ναι ή όχι
    από Cpt. Haddock στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 141
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2006, 18:38
  4. ΛΆΣΤΙΧΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ( ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΗ)
    από sakisdani750 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2006, 20:57
  5. fz1 ναι...αλλά όχι και ξεκράνωτη!!!
    από Jo.Da. στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2006, 13:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας