Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 107

Θέμα: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ποιο Έθνος;

Όπως είπε και ο μεγάλος ΚΑΛΑΧΑΝ .
    Opinion is like ashhole everybody has one !
    Πρέπει να είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας?
    ΝΑΙ !
    Γιατί είμαι απόγονος του Περικλή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου,του Κολοκοτρώνη!
    Μήπως ξέχναω κάτι ?
    Δεν είμαι απόγονος και των Ελλήνων που έβαλαν τον Κολοκοτρώνη σε εκείνο το ευάερο και ευήλιο <<δώμα>>?
    Των Ελλήνων που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια?
    Έκαναν απόπειρα κατά του Βενιζέλου?
    Υποδέχθηκαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας όπως εμείς τους οικονομικούς μετανάστες?
    Ψιλοχάρισαν την μισή Κύπρο?
    Που ασχολούνται περισότερο με την Eurovision, αντί να κάτσουν να σκεφτούν τι θα κάνουν με την παιδεία?
    Που δηλώνουν πατέρες του πολιτισμού και σήμερα πηγαίνουν σε <<πολιτιστικά κέντρα>> να επιδείξουν τον νεοπλουτισμό τους?
    Αν είναι Έλληνας, ο Παπαθεμελής, ο Καρατζαφέρης, ο Λιακόπουλος,
    ο Γιακουμάτος, ο Καραμανλής, ο Παπάνδρέου, ο Τράγκας, ο Κακαουνάκης, ο Χατζηνικολάου και πολλοί ακόμα που τώρα τους ξεχνάω (έχει και τα καλά του το αλτσχαιμερ).
    Πας μη Έλλην βάρβαρος?
    Εεεε ναι λοιπόν με χαρά σας δηλώνω οτι είμαι βάρβαρος !!!

Παλαιό μέλος
    Δεν καταλαβαίνω την αγωνία ορισμένων να πείσουν και τους υπόλοιπους ότι δεν είναι Έλληνες αλλά ένα μπουλούκι μπαστάρδια που έτυχε να γεννηθούν στην γεωγραφική περιοχή που παλιότερα λέγονταν Ελλάδα. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ent αλλά επίσης δεν καταλαβαίνω πως όταν τονίζονται τα αρνητικά χαρακτηριστικά της φυλής μας, συμφωνείτε ότι αυτή υφίσταται!
    Εγώ μόνο αρνητικά μπορώ να βρω στη σύγχρονη Ελλάδα.
    Και για να συμπληρώσω τον Ent, όταν κάποιος ξένος κάνει το λάθος και ανοίξει ανάλογη συζήτηση, ακούει 10 εξάψαλμους σχετικά με τον απίστευτο πολιτισμό μας (πριν 10000 χρόνια)! Αν ρωτήσει τι έχει η Ελλάδα ΤΩΡΑ στη σύγχρονη εποχή.. Η απάντηση είναι μια καραμέλα σαν τη Halls, μόνο που αυτή την έχουν όλοι στο στόμα.. Η διασκέδαση!!! Ε..αυτό κι αν αποδεικνύει την ανωτερότητα της βρωμοφυλής μας, ε; Η διασκέδαση! Τι πολιτισμός! Τι ήθη! Τι έθιμα! Που τα ξαναείδαν αυτοί τα μπουζούκια! Εκεί βλέπεις λουλούδια να πετιούνται, βλέπεις κώλους να λικνίζονται!! Αααα! Αυτό είναι πολιτισμός! Και η επόμενη είναι ότι όταν εσείς τρώγατε βατόμουρα εμείς είχαμε χοληστερίνη! Αυτό το είπε ο Χάρρυ Κλυν για να τονίσει με χιούμορ τον ξεπεσμό μας και αυτού του είδους τα σκυλιά, τους άρεσε και το έκαναν σημαία!
    Πολιτισμένος Έλληνας!! Το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Και για να εξηγούμαστε (επειδή σίγουρα θα βρεθεί κάποιος που θα πει: "Μισό λεπτό ρε μεγάλε, κι εσύ Έλληνας δε διατείνεσαι ότι είσαι;") για καμμία ομάδα ανθρώπων δε δέχομαι γενικότητες του είδους "όλοι οι Αμερικάνοι είναι κακοί άνθρωποι, όλοι οι παπάδες μας κοροιδεύουν και έχουν σκοπό το χρήμα, όλοι οι μαθητές είναι εγκληματίες κλπ". Πάντα και σε κάθε ομάδα ανθρώπων υπάρχουν εξαιρέσεις.. Απλώς όταν, σε μια ομάδα, επικρατεί ένα συγκεκριμένο πρότυπο συμπεριφοράς, είναι φυσικό και αναμενόμενο να το υιοθετήουν πολλοί από αυτούς που την απαρτίζουν, αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Το πρόβλημα της Ελλάδος σαν χώρα και σαν σύνολο πλυθησμού δεν είναι η παραγωγή πολιτισμού και ιδεωδών... αυτό καλώς ή κακώς το έχει... με την μόνη διαφορά οτι δεν έχει οργάνωση να το κρατήσει και να το προβάλει.

έτσι βλέπεις "παιδιά" που γεννήθηκαν εδώ, να θριαμβεύουν σε χώρες με σωστές δομές και οργανώσεις. Απο διευθυντές της Nasa, σε γιατρούς που νικούν αρρώστειες, σε άτομα που προσφέρουν υπολογιστές των 100$ σε Τρίτες χώρες κτλ.

Το πρόβλημα της Ελλάδος ήταν , είναι και θα είναι η ζηλοφθονεία και η "πολύ" Δημοκρατία. Απο τον κλασσικό αίωνα με τον εξοστρακισμό του Περικλή , Αριστείδη , το κώνειο του Σωκράτη, κτλ... μέχρι την δολοφονία του Καποδίστρια και τον εκδιωγμό της σημερινής γεννιάς, ώς άτομα που δεν κινούνται στο σημερινό μήκος κύματος (βραχυπρόθεσμο κέρδος και μίζα) για αυτό και έξω σε 4-5 χρόνια, γίνονται οι "εκπρόσωποι" μας , με τα κατορθώματα τους.

Δείξτε μου εναν Έλληνα που διέπρεψε , όσο ήταν στην χώρα μας και εγώ θα τα πάρω όλα πίσω... και μιλάμε για την σημερινή εποχή έτσι;...

Και μη μου πείτε κανά Ρουβά, Βανδή, Παπαρίζου... γιατί θα πιώ την αντιβιώση του Tai και εγώ.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Δυστυχώς για μένα, στα φιλοσοφικά ζητήματα είμαι πιο κοντά σε συγκεκριμένες θεωρήσεις της ανατολής με πιο εσωτερικό περιεχόμενο.
    Και ναί στην ερώτηση του thread που κατά βάθος δεν είναι μόνο πολιτική, ούτε κοινωνιολογική, ούτε εθνικιστική, μόνο με φιλοσοφικές (έστω και σχετικές με αμπελώνες) προσωπικές θεωρήσεις με γενικό περιεχόμενο μπορώ να απαντήσω...

Δεν είναι κακό να αγαπάς τη χώρα σου, κακό είναι να μισείς τη χώρα του άλλου. -Δαλάι Λάμα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Το πρόβλημα της Ελλάδος σαν χώρα και σαν σύνολο πλυθησμού δεν είναι η παραγωγή πολιτισμού και ιδεωδών... αυτό καλώς ή κακώς το έχει... με την μόνη διαφορά οτι δεν έχει οργάνωση να το κρατήσει και να το προβάλει.

έτσι βλέπεις "παιδιά" που γεννήθηκαν εδώ, να θριαμβεύουν σε χώρες με σωστές δομές και οργανώσεις. Απο διευθυντές της Nasa, σε γιατρούς που νικούν αρρώστειες, σε άτομα που προσφέρουν υπολογιστές των 100$ σε Τρίτες χώρες κτλ.

Το πρόβλημα της Ελλάδος ήταν , είναι και θα είναι η ζηλοφθονεία και η "πολύ" Δημοκρατία. Απο τον κλασσικό αίωνα με τον εξοστρακισμό του Περικλή , Αριστείδη , το κώνειο του Σωκράτη, κτλ... μέχρι την δολοφονία του Καποδίστρια και τον εκδιωγμό της σημερινής γεννιάς, ώς άτομα που δεν κινούνται στο σημερινό μήκος κύματος (βραχυπρόθεσμο κέρδος και μίζα) για αυτό και έξω σε 4-5 χρόνια, γίνονται οι "εκπρόσωποι" μας , με τα κατορθώματα τους.

Διαφωνω .Η ζηλοφθονια δεν ειναι αιτια αλλα αποτελεσμα.(δε θα επεκταθω).Η "πολυ" δημοκρατια δεν υπηρξε στην ελλαδα σε ολη την νεοτερη ιστορια της.Οσο για τους αρχαιους δεν ηταν η δημοκρατια η αιτια της παρακμης τους,Αλλα η θεληση για υπερμετρη δυναμη και επιβολη πανω στους αλλους ελληνες,συμπεριφορα που δεν ειναι φυσικη,δηλαδη ενστικτωδης και οδηγησε σε φθορα,υποχωρηση του παλιου σθενους και τελος παρακμη.

Δείξτε μου εναν Έλληνα που διέπρεψε , όσο ήταν στην χώρα μας και εγώ θα τα πάρω όλα πίσω... και μιλάμε για την σημερινή εποχή έτσι;...

Και μη μου πείτε κανά Ρουβά, Βανδή, Παπαρίζου... γιατί θα πιώ την αντιβιώση του Tai και εγώ.

Gandalf

Οι Ελληνες διαπρεπουν στο εξωτερικο ακριβως επειδη δεν διαπρεπουν εδω.Σε αυτον τον καλοτοπο με τις αντιξοοτητες για να επιβιωσεις πρεπει να επιδεικνιεις εξαιρετικη προσαρμοστικοτητα.Πχ οι ελληνες θα πρεπει να ειναι
    οι καλητεροι παρκαδωροι της ευρωπης λογω κυκλοφοριακου χαους.
    οι ικανοτεροι στη διαικπεραιωση χαρτουρας ,νομικων λογω τρελλης γραφιοκρατιας
    οι καλητεροι φοροφυγαδες λογω μαυρης αγορας
    και πολλα αλλα.
    κι ολες αυτες οι ικανοτητες δεν ειναι απλα επικτητες αλλα θα λεγες (με μια μικρη δοση υπερβολης)οτι ειναι πλεον περασμενες στο DNA.
    Οταν λοιπον πανε στις πραγματικα δυτικες κοινωνιες ,διαπρεπουν γιατι προερχονται απο μια κοινωνια η οποια χωρις να το θελει παραγει ικανοτερους ανθρωπους.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Ο Gandalf είπε:

Το πρόβλημα της Ελλάδος ήταν , είναι και θα είναι η ζηλοφθονεία και η "πολύ" Δημοκρατία.
    Αυτό περί πολλής δημοκρατίας, σε παρακαλώ ξεκαθαρισέ το, για να αποφύγουμε παρανοήσεις.
    Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ^Deadly_Sin^
    Να εκφρασω μια απορια που εχω. Εφοσον το Συνταγμα μας θα τροποποιηθει για να ταιριαζει με το ευρωπαικο κοινοτικο δικαιο (ή πως σκατα λεγετε) και απο την στιγμη που ηδη αυτο ειναι πιο πανω απο το συνταγμα μας (γι'αυτο και θα γινει η τροποποιηση), δεν ειναι σαν αμφισβητηση? Δεν ειδα κανεναν να λεει "παρτε τον μπουλο" οπως ευγλωττα ειπες σχετικα με αυτο το θεμα.

Επισης δεν ειναι καπως ειρωνικο να χρηζεται καποιος προεδρος της Δημοκρατιας ενω στην ουσια δεν τον εκλεγει ο λαος? Γιατι αν δεν κανω λαθος,εγω εσυ και ολοι μας ειμαστε ο ακρογωνιαιος λιθος της δημοκρατιας σε μια χωρα... (οποτε μπορεις να πεις οτι αμφισβητω αυτο το "διακοσμητικο" αξιωμα....να παρω κι εγω τον μπουλο?)
    το κατα ποσο θα αλλαξει το συνταγμα ειναι κατι που δε μπορεις να το προβλέψεις εσυ. κατσε να το δουμε

τον προεδρο της δημοκρατίας τον επελεξαν οι εκπρόσωποι ΣΟΥ στο ελληνικό κοινοβούλιο και μαλιστα με απολυτη πλειοψηφία

αμα δε μπορειτε να χωνέψετε οτι οι βουλευτές (ή βολετές) ειναι εκπρόσωποι ΣΑΣ δε θα κατσω εγω να το χιλιοαναλύσω ξανα και ξανα ... τα ειπαμε!

αντε γεια μας

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm

Αυτό περί πολλής δημοκρατίας, σε παρακαλώ ξεκαθαρισέ το, για να αποφύγουμε παρανοήσεις.
    Εννοεί προφανώς ΑΝΑΡΧΙΑ και συμφωνω απόλυτα μαζί του!

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Tο ψαρι βρωμαει απ'το κεφαλι.
    Η ασυδωτη εξουσια των γαιοκτημονων και των κεφαλαιουχων αργοτερα με τους πολιτικαντηδες τους ,δημιουργησαν εναν λαο ανάλογο,άναρχο,ασήδωτο.Το μονο που εκανε ο λαος μας ειναι να προσαρμοστει προκειμενου να επιβιωσει.
    Φυσικα αυτη η κατασταση εχει κουρασει κι εχει αρχισει να δειχνει τα εντονα μειονεκτηματα της.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

O VanDiemen λεει:

Δεν είχαμε ποτέ αναρχία στην Ελλάδα. Το δίκιο του ισχυρότερου είχαμε.

Παλαιό μέλος
    .................

Δεν είχαμε ποτέ αναρχία στην Ελλάδα. Το δίκιο του ισχυρότερου είχαμε.

Το δίκιο του ισχυρότερου ισοδυναμεί με απόλυτη αναρχία! Όταν
    εσύ;;; κατεβαίνεις (από τα Β.Π.) και σπάζεις το μαγαζί μου, τη μηχανή μου, το αυτοκίνητό μου, βάζεις φωτιά σε δημόσια περιουσία για την οποία θα κληθώ εγώ, μαζί με τον πατέρα σου, να καταβάλουμε φόρους για να αποκατασταθεί η ζημιά, τότε το μπινελίκι που σου ρίχνω εγώ από την τηλεόραση, δε νομίζω να μου δίνει την υπόσταση του ανώτερου και ισχυρότερου έναντί σου!

Ο Vandemien λέει:
    Το δίκιο του ισχυρότερου ισοδυναμεί με απόλυτη αναρχία

Το δίκιο του ισχυρότερου ισοδυναμεί με την απόλυτη αηδία. και αυτό ζούμε.
    Τώρα αν είναι πιο ισχυρός ο ψευτοαναρχικός που τα σπάει, ρίχνοντας νερό στον μύλο τους, τι να σου πω, δεν το πιστεύω.
    Εξάλλου προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς, είναι κατευθυνόμενοι από αυτούς που "μισούν".
    Δεν είναι τυχαίο ότι η δράση τους πολλές φορές, εξυπηρέτησε νομοσχέδια που έπρεπε να περάσουν πριν τα πάρει χαμπάρι ο κόσμος.

Μια διευκρινηση: αναρχια σημαινει την απουσια αρχης δηλαδη εξουσιας. Τιποτα αλλο.

Μερικοι επισης κατευθυνονται και απ την οργη για τη σαπιλα, την ανωμαλια και την αδικια που μας περικλειει...
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Οπωσδήποτε, δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς κάτι τέτοιο.
    Άσχετα αν διαφωνεί με την πρακτική τους.

Οπωσδήποτε, δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς κάτι τέτοιο.
    Άσχετα αν διαφωνεί με την πρακτική τους.

Ορθον
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μύθος το "Εβραϊκό Σιωνιστικό έθνος":
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2008, 12:34
  2. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
    από hidefnick στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2006, 14:25