Σελίδα 6 από 19 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 281

Θέμα: Κυκλοφοριακή Αγωγή - Οδική Παιδεία : Ανοιχτή Συζήτηση - Ιδέες - Πληροφορίες

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    λαμπρο ρωτα!!!!!!!!

θα με βοηθησεις πολυ!!!!!!!!!

θα τα πουμε τη δευτερα!!!
    Βοήθησέ με λίγο το τι θέλουμε...
    για να ξέρω τι να ρωτήσω...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Βοήθησέ με λίγο το τι θέλουμε...
    για να ξέρω τι να ρωτήσω...
    θελουμε να φτιαξουμε πανο 2 επι 8 που να γραφει το σαιτ της κοπα καμπανα.

μιλα και με κρουκη που η ιδεα ειναι δικη του!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    προτιμοτερο κ σαφως χρησημοτερο θα ειναι ενα φυλλαδιο που θα εχει 2-3 συμβουλες ασφαλης οδηγησεις κ 2-3 βασικα πραματα που πρεπει να γνωριζει καθε αναβατης, που απο τη μια θα το διαβασει ευχαριστα κ απο την αλλη θα βελτιωση (εστω κ λιγο) την οδηγικη του συμπεριφορα!!

δεν ειναι κακο !
    αυτα τα 2-3 πραγματα/συβουλες περιμενουμε!!!
    για πες λοιπον , τι προτεινεις ?
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    almalibera έγραψε στις 12-02-2007 13:17 :

Πρακτικά Συναντήσεως CC
    09/02/2007

Παρόντες στην συνάντηση
    Από μεριά Copa Campagnia: Γιάννης (Λυγκέας), Άρτεμις, Μιχάλης (BikersOnly), Θάνος (Thanos 13), Θωμάς (TomCBR).

Από μεριά Moto.gr: Γιώργος (Trooper), Άκης (Catmaster), Παναγιώτης (zephyr1)

Λοιπά μέλη: Χρήστος (CHRISTDM900), ...(Portishead), …, Θεόφιλος (Theo), Μαρία (Biker).

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν οι εξής ενέργειες.

1. Αναδιαμόρφωση Φυλλαδίου.
    Ο Γιάννης θα δώσει το φυλλάδιο «Μιλώντας Περί Κράνους» στον Θωμά για «ανακατασκευή» ανάλυσης χρωμάτων (ώστε να έρχεται οικονομικότερο στην εκτύπωση). Έπειτα, θα το ανεβάσει εκ νέου στην ιστοσελίδα της CC.
    Επιπλέον, αποφασίστηκε η φωτογραφία της τελευταίας σελίδας να αντικατασταθεί με *καινούργια με τα ενεργά μέλη της CC.
    (* θα ορισθεί σχετική συνάντηση).
    Επίσης, συμφωνήθηκε στο οπισθόφυλλο, στο πλαίσιο του «Copa Campagnia Group», να προστεθεί η διεύθυνση του Safety Forum στο www.pitstop.gr.

2.Φιλανθρωπική Κίνηση.
    Συμφωνήθηκε να γίνει αγορά τροφίμων υπέρ των απόρων, τα οποία θα δοθούν στην ενορία των Κ.Πατησίων (Ι.Ν. Αγ.Ανδρέα).
    Πιο συγκεκριμένα:
    Στις 24/02 (Σάββατο)θα πραγματοποιηθεί η αγορά από το πολυκατάστημα «Makro». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βοηθήσουν είτε συμβάλλοντας οικονομικά, είτε ψωνίζοντας από το τοπικό τους μάρκετ (περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη τακτική συνάντηση).
    Επιπρόσθετα, έγινε πρόταση-για μελλοντική φιλανθρωπική κίνηση-προσεγγίσεως Νταού Πεντέλης για συγκέντρωση και παράδοση ρούχων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα κανονιστούν ύστερα από σχετική επαφή με τον Θεόφιλο.

3.Επαφή με ΛΕΜΟΤ.
    Μέλη του Moto.gr επισκέφτηκαν την εν λόγω Λέσχη κάνοντας μια διερευνητική επαφή.

3. Δράση.
    Προτάθηκαν και συμφωνήθηκαν 2 ειδών ενέργειες με κοινό παρονομαστή:
    α) Μοίρασμα φυλλαδίων «Μιλώντας Περί Κράνους» σε καφετέριες πολυσύχναστων μοτοσικλετιστών με συνδυασμό αντίστοιχης σχετικής κουβέντας.
    β) Δημιουργία πανό με την ηλεκτρονική δ/νση της CC και μοίρασμα του φυλλαδίου.
    Σχετικές προ-ενέργειες: Ο Γιώργος θα ψάξει το θέμα του πανό.

Μη έχοντας να προστεθεί κάτι άλλο, η σύσκεψη έληξε στις 23.00.

Μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης, η επόμενη τακτική συνάντηση ορίσθηκε την ερχόμενη Πέμπτη 15.02.07, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα.

ΜΦΧ

Άρτεμις

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    ρε μονο αυτο εχουμε να πουμε δλδ στους συναδελφους μοτοσυκλετιστες??

φορα κρανος?

ε γμσετα!

προτιμοτερο κ σαφως χρησημοτερο θα ειναι ενα φυλλαδιο που θα εχει 2-3 συμβουλες ασφαλης οδηγησεις κ 2-3 βασικα πραματα που πρεπει να γνωριζει καθε αναβατης, που απο τη μια θα το διαβασει ευχαριστα κ απο την αλλη θα βελτιωση (εστω κ λιγο) την οδηγικη του συμπεριφορα!!

στη τελικη σε ενα τετοιο φυλλαδιο θα μπορουσαμε να φιερωσουμε μια πραγραφο,μια σελιδα που να επισημενει την χρησιμοτητα του κρανους.

σορρυ κιόλας αλλα εγω δε προκειτε να μοιρασω πουθενα φυλλαδια που λεει "φορα κρανος γιατι ειναι της μοδας"!!!!!!!!!
    Ωραια και καλα τα λες αλλα ολα αυτα οδηγουν στο δεν κανω τιποτα.
    Ουσιαστικα αυτο που χρειαζομαστε ειναι μια κινηση μια οποιαδηπωτε γ@μημενη κινηση,την τελεια ιδεα θα την βρουμε με τον καιρο.
    Ημουν και εγω στο ραντεβου με τα παιδια και ειδα θεληση,ορεξη και κινηση.
    Δεν τρελαινομαι και γω με την ιδεα του κρανους αλλα ειναι μια πραξη πολυ σωστη και ενας να την ακουσει ειναι αρκετο.
    Ειδα τουλαχιστον 10 ατομα να θελουν να κανουν κατι,σιγα-σιγα με της ιδεες του καθενος και συσπειρωση ατομων μπορουμε να πετυχουμε περισσοτερα, ηδη αυτην την φορα ακουστηκαν και καποιες ιδεες της οποιες τα παιδια ηταν προθυμα να της πραγματοποιησουνε.

Δεν γινεται να τα αλλαξουμε ολα με μια ιδεα,θελει δουλεια ,κοπο και επιμονη.

Φιλικα.

Έχω ξαναπει τί πρέπει να δει ο Έλληνας στο χαζοκούτι για να αποφασίσει να βάλει κράνος...

Άν δεν έχετε ιδέες για το τί άλλο θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα, πάρτε από τη fema:

ACHIEVEMENTS FEMA:

FEMA established a full-time riders'rights office at the centre of the EC legislating process in Brussels;

FEMA is well-known by Members of the European Parliament who praise the motorcycle lobby for its effectiveness and professionalism;

FEMA helped secure modification to a complicated and expensive 3-stage motorcycle driving licence proposal in 1990;

In 1992 FEMA secured exemptions from EC type approval for one-off producers and for new parts for existing machines,and preserved the freedom to modify one's own machine after point of sale;

FEMA lead the opposition that defeated the plans to impose a blanket ban on new motorcycles over 100bhp limit in 1994;

FEMA has compiled a list of lawyers from different European countries who give free first advice to travelling motorcyclists who need legal help;

FEMA has united 22 national motorcyclists' organisations from 18 European countries, giving to the opportunity to motorcycling citizens to promote and defend their interests, by supporting the work FEMA carries out "in the corridors";

In 1995 FEMA secured support from the European Commission to research motorcycle training and produce a European Code of Best Practise;

FEMA has won its case on various chapters of the "multi-directive": the right to be able to carry out servicing without unnecessary costs, exemption from marking of parts of larger machines, for the application of reasonable noise limits thereby protecting production of air-cooled machines, for the right of riders to choose the brand of replacement tyres;

FEMA has protected and promoted a free consumer-orientated market in many other areas.
    sorry, δεν παίζει χρόνος για μετάφραση.

Δείτε στο στίκι και τα άλλα, λένε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
    δεν ειναι κακο !
    αυτα τα 2-3 πραγματα/συβουλες περιμενουμε!!!
    για πες λοιπον , τι προτεινεις ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Ωραια και καλα τα λες αλλα ολα αυτα οδηγουν στο δεν κανω τιποτα.
    Ουσιαστικα αυτο που χρειαζομαστε ειναι μια κινηση μια οποιαδηπωτε γ@μημενη κινηση,την τελεια ιδεα θα την βρουμε με τον καιρο.
    Ημουν και εγω στο ραντεβου με τα παιδια και ειδα θεληση,ορεξη και κινηση.
    Δεν τρελαινομαι και γω με την ιδεα του κρανους αλλα ειναι μια πραξη πολυ σωστη και ενας να την ακουσει ειναι αρκετο.
    Ειδα τουλαχιστον 10 ατομα να θελουν να κανουν κατι,σιγα-σιγα με της ιδεες του καθενος και συσπειρωση ατομων μπορουμε να πετυχουμε περισσοτερα, ηδη αυτην την φορα ακουστηκαν και καποιες ιδεες της οποιες τα παιδια ηταν προθυμα να της πραγματοποιησουνε.

Δεν γινεται να τα αλλαξουμε ολα με μια ιδεα,θελει δουλεια ,κοπο και επιμονη.

Φιλικα.

Μαλλον δεν δαβασατε το θρεντ απο την αρχη, απο την 2η σελιδα εχω κανει ηδη αρκετα συγκεκριμενη προταση, κανα 2 συμφωνησαν οι υπολοιποι 1002 απλα το προσπερασαν!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra

almalibera έγραψε στις 12-02-2007 13:17 :

Πρακτικά Συναντήσεως CC
    09/02/2007

Παρόντες στην συνάντηση
    Από μεριά Copa Campagnia: Γιάννης (Λυγκέας), Άρτεμις, Μιχάλης (BikersOnly), Θάνος (Thanos 13), Θωμάς (TomCBR).

Από μεριά Moto.gr: Γιώργος (Trooper), Άκης (Catmaster), Παναγιώτης (zephyr1)

Λοιπά μέλη: Χρήστος (CHRISTDM900), ...(Portishead), …, Θεόφιλος (Theo), Μαρία (Biker).

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν οι εξής ενέργειες.

1. Αναδιαμόρφωση Φυλλαδίου.
    Ο Γιάννης θα δώσει το φυλλάδιο «Μιλώντας Περί Κράνους» στον Θωμά για «ανακατασκευή» ανάλυσης χρωμάτων (ώστε να έρχεται οικονομικότερο στην εκτύπωση). Έπειτα, θα το ανεβάσει εκ νέου στην ιστοσελίδα της CC.
    Επιπλέον, αποφασίστηκε η φωτογραφία της τελευταίας σελίδας να αντικατασταθεί με *καινούργια με τα ενεργά μέλη της CC.
    (* θα ορισθεί σχετική συνάντηση).
    Επίσης, συμφωνήθηκε στο οπισθόφυλλο, στο πλαίσιο του «Copa Campagnia Group», να προστεθεί η διεύθυνση του Safety Forum στο www.pitstop.gr.

2.Φιλανθρωπική Κίνηση.
    Συμφωνήθηκε να γίνει αγορά τροφίμων υπέρ των απόρων, τα οποία θα δοθούν στην ενορία των Κ.Πατησίων (Ι.Ν. Αγ.Ανδρέα).
    Πιο συγκεκριμένα:
    Στις 24/02 (Σάββατο)θα πραγματοποιηθεί η αγορά από το πολυκατάστημα «Makro». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βοηθήσουν είτε συμβάλλοντας οικονομικά, είτε ψωνίζοντας από το τοπικό τους μάρκετ (περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη τακτική συνάντηση).
    Επιπρόσθετα, έγινε πρόταση-για μελλοντική φιλανθρωπική κίνηση-προσεγγίσεως Νταού Πεντέλης για συγκέντρωση και παράδοση ρούχων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα κανονιστούν ύστερα από σχετική επαφή με τον Θεόφιλο.

3.Επαφή με ΛΕΜΟΤ.
    Μέλη του Moto.gr επισκέφτηκαν την εν λόγω Λέσχη κάνοντας μια διερευνητική επαφή.

3. Δράση.
    Προτάθηκαν και συμφωνήθηκαν 2 ειδών ενέργειες με κοινό παρονομαστή:
    α) Μοίρασμα φυλλαδίων «Μιλώντας Περί Κράνους» σε καφετέριες πολυσύχναστων μοτοσικλετιστών με συνδυασμό αντίστοιχης σχετικής κουβέντας.
    β) Δημιουργία πανό με την ηλεκτρονική δ/νση της CC και μοίρασμα του φυλλαδίου.
    Σχετικές προ-ενέργειες: Ο Γιώργος θα ψάξει το θέμα του πανό.

Μη έχοντας να προστεθεί κάτι άλλο, η σύσκεψη έληξε στις 23.00.

Μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης, η επόμενη τακτική συνάντηση ορίσθηκε την ερχόμενη Πέμπτη 15.02.07, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα.

ΜΦΧ

Άρτεμις

[1.] να ρηξουμε το κοστος κ να ανανεωσουμε τη φωτο με νεα μελη!!!
    βασικα θεματα κ 2!!!

[2.] πολυ καλη κινηση αλλα δε νομιζω να εχει θεση σε θεμα "Κυκλοφοριακή Αγωγή - Οδική Παιδεία"

[3.] δεν καθολου κακο

[4.] πρωσοπικα δε με ενθουσιαζει η σκεψη αλλα σιγουρα δεν μετραει αρνητικα!

παιδια σορυ για την αρνητικοτητα μου
    αλλα δε το κανω με κακη διαθεση ωστε να σας απογοητευσω αλλα θα ηθελα να κανουμε κατι ουσιατικο κ δυνατο!

σας ευχομαι μονο τα καλητερα κ ελπιζω οτι κ αν αποφασισετε να λειτουργησει θετικα για ολους τους φιλους μοτοσυκλετιστες
    κ αν καταφερετε να αποτρεψετε εστω κ μισο ατυχημα ειναι η μεγαλυτερη ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ!!!

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Παλαιό μέλος
    ρε μονο αυτο εχουμε να πουμε δλδ στους συναδελφους μοτοσυκλετιστες??

φορα κρανος?

ε γμσετα!

στη τελικη σε ενα τετοιο φυλλαδιο θα μπορουσαμε να φιερωσουμε μια πραγραφο,μια σελιδα που να επισημενει την χρησιμοτητα του κρανους.

σορρυ κιόλας αλλα εγω δε προκειτε να μοιρασω πουθενα φυλλαδια που λεει "φορα κρανος γιατι ειναι της μοδας"!!!!!!!!!
    Φίλε και συνάδελφε μοτοσικλετιστή fantacid,

Επέτρεψέ μου σε παρακαλώ να κάνω μερικές επισημάνσεις στο μήνυμά σου, το οποίο καθ’οτι αποτελεί προσωπική σου άποψη είναι καθόλα σεβαστη.

Κατανοώντας ότι δεν παρευρέθηκες στην εν λόγω συνάντηση για να ακούσεις την όλη συζήτηση επί των θεμάτων, κι απλά διαβάζεις τα τεκταινόμενα, πιθανότατα να σου δημιουργούνται κάποιες απορίες, ίσως και διαφωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, το φυλλάδιο το οποίο «θίγεται», αποσκοπεί και μιλάει ΜΟΝΟ για το κράνος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τ’αλλα θέματα θεωρουνται «καλυμμένα» και δεν τους αξίζει αναφορά. Το αντίθετο μάλιστα, στην ιστοσελίδα μας,καθώς και στις μελλοντικές κινήσεις μας, περιέχονται κι άλλα αρθρα με κοινό παρονομαστή την α σ φ ά λ ε ι α του μοτοσικλετιστή.
    Μόνο που επειδή η ιντερνετική βιβλιοθήκη μας –γιατί αποσκοπούμε και σε αυτό- βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο, ζητούμε την κατανόησή σας για το μικρό πλήθος των θεμάτων της και γιατί όχι την βοήθειά σας. (Αλλώστε τα «μας» και «σας» εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσαν. Ολοι «μας» είμαστε.).

Επιπρόσθετα, το φυλλάδιο αυτό, είχε δημιουργηθεί από τα μέλη της copacampagnia (εφεξής cc), όταν είχε γίνει κουβέντα για να λάβουμε δράση στον προβληματισμό «Γιατί δεν φοράνε όλοι κρανη?» ή «Τί πρέπει να προσέχει κανείς όταν άγοράζει ένα κράνος?».
    Τα δεδομένα που αναφέρονται, κρίναμε τότε παμψηφεί οτί δύνανται να καλύψουν ένα βασικό μέρος ως προς την επιλογή και την σοβαρότητα της χρήσης του κράνους.

Τέλος, η παράγραφος που αναφέρεται η πρόταση «Κράνος φορώ διότι είναι μόδα» προέρχεται από αυθόρμητες σκέψεις συνάδελφων μοτοσικλετιστών αποτελώντας η κάθε μία ξεχωριστή σκέψη. Αν θα ήθελες να προσθέσεις κι εσύ την δική σου κουκίδα, παρακαλώ...

Παρα ταύτα, εάν τυχόν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις ιδέες σκοπούς μας και –πιθανόν- έχεις κάτι να αντιπροτείνεις, θα χαρούμε σε μία προσωπική συνάντηση στις τακτικές συζητήσεις μας.

ΜΦΧ

Άρτεμις

Y.Γ.: Ως προς την κριτική στις αριθμίσεις "1 & 2" στα Πρακτικά της CC, γνώριζε απλά οτι είναι σχόλια/αποφάσεις εσωτερικής κατανάλωσης κ οτι στάλθηκαν προς τα εδω ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ α , [μεσω πμ βέβαια].

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Λυπάμαι για την συνέχεια του σπαμαρίσματος, παρακαλώ τους moderators-admin, αν το επιθυμούν, να μετακινήσουν το μνμ μου.
    www.copacampagnia.gr

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από almalibera
    Ως προς την κριτική στις αριθμίσεις "1 & 2" στα Πρακτικά της CC, γνώριζε απλά οτι είναι σχόλια/αποφάσεις εσωτερικής κατανάλωσης κ οτι στάλθηκαν προς τα εδω ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ α , [μεσω πμ βέβαια].

και τα οποία σημεία μπήκαν σε δημόσια ανάγνωση για να συμμετέχει και όποιος άλλος θέλει σε αυτές τις ενέργειες αλλά και για να ενεργοποιηθούν και άλλοι να πουν την πρότασή τους ....

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    το οτι εχω σημειωσει απουσιες απο την κουβεντα δεν σημαινει οτι δεν παρακολουθω αυτα που κουβεντιαζονται κ γινονται..

προσωπικη μου αποψη, να προχωρησουμε σε φυλλαδια η κατι αντιστοιχο. θα μας δωσει την δυνατοτητα να τρεξουμε κατι μικρο, σχετικα ευκολο πανω στο οποιο μπορουμε απο την μια να μαθουμε απο τα οποια λαθη μας, αλλα κ να ξεκινησουμε να δηλωνουμε τις προθεσεις μας. Ισως μεσα απο αυτο να υπαρξουν κ καποιοι αλλοι που θα ηθελαν ισως να συνδραμουν.

Απ εκει κ περα, το θεμα ειναι για μενα σε ποιους θα απευθυνουμε τα φυλλαδια. Στους πιτσιρικαδες που παιρνουν ενα παπι κ οποιον παρει ο χαρος; σε ολους τους μοτοσυκλετιστες; στους οδηγους αυτοκινητων;

Οπως καταλαβαινουμε, αναλογα σε ποιους απευθυνομαστε, θα πρεπει να ειναι κ διαφορετικο το φυλλαδιο. Εκτος κ αν φτιαχτει ενα για ολους [αυξανουμε ομως ετσι τους χρονους μας]

Με το πανο δεν ειμαι συμφωνος. Δεν μου κολλαει το πανο ουτε αισθητικα, ουτε σαν οπτικη που θελουμε να δωσουμε.

Απο εκει κ περα, υπαρχουν κ μερικα πρακτικα θεματα, κοστος φυλλαδιων, μοιρασμα [ποιος, ποτε, που, πως κτλ]

Προσωπικα θα θεωρουσα τελειο το timing να μοιραστουν φυλλαδια στην εξοδο του Πασχα.

Θα ηθελα επισης να υπαρξουν κ βηματα προς τα μεσα. Φανταζομαι οτι καποιοι εδω μεσα, εχουν καποια προσβαση σε μεσα μαζικης εξημερωσης, να μην πω για περιοδικα ειδικου τυπου.

Θα μπορουσε το φυλλαδιο να εχει χορηγο καποιο περιοδικο; καποια εταιρεια; Αυτο θα μπορουσε να καλυψει τα κοστη ενω θα ελυνε κ το προβλημα διαθεσης αφου θα μπορουσε να μπει ενθετο σε περιοδικα. [για οσους προχωρησουν αυτη την ιδεα πιο κατω, τα ειδικα ενθετα εχουν ειδικες τιμες κ δεν επιβαρυνονται απο αγγελιοσημα. Ασε που εχω την εντυπωση οτι λογω εθελοντικης εργασιας με σκοπο την ενημερωση, ισως το κοστος να ειναι μηδαμινο]

Οσον αφορα το περιεχομενο των φυλλαδιων, πιστευω οτι τοσο σε αυτο το φορουμ, οσο κ σε αυτο της CC υπαρχουν απειρα θεματα που ενδιαφερουν κ μπορουν να ξυπνησουν τους παντες.

Ακολουθωντας το παραδειγμα της Αρτεμις, τα "μας" "σας" κτλ τα παραλειπω κ θεωρω αυτονοητη την υπαρξη κοινης προσπαθειας

Μαγαζατουρας Το avatar του/της warlord
    Τα παρακολουθω ολα αυτα μμε θαυμασμο απο την μια γιατι επιτελους κατι κινητε,δεν ειμαι σιγουρος με ποσο συμφωνω με ολα αλλα δεν εχει σημασια,απλα δεν μπορω να καταλαβω πολλα πραγματα,το κυριοτερο εξ'αυτων η εμονη σας στο κρανος,μην βαρατε δεν ενοω οτι δεν ειναι σοβαρο,απλα εγω ειμαι της αποψης (που απο οτι καταλαβα καπου εκει το παει και ο fantacid) οτι το θεμα ειναι να πουμε στους μοτοσυκλετιστες κυριως πραγματα που δεν ξερουν για να περνουν τα μετρα τους και να γλυτωσουν κανα ατυχημα και πραγματα που δεν πρεπει να κανουν και τα κανουν ολοι γιατι τα θεωρουν αυτονοητα οπως λογου χαρη το να μην σταματανε πανω στις διαβασεις γιατι πραγματικα εμποδιζουν τους πεζους.
    Παραπανω εχουν ειπωθει αρκετα αλλα ολα εχουν περασει στο ντουκου.
    Αμα βγαλετε φυλαδια τελικα φυλαδια (δεν θα σταθω στον τροπο που θα το κανετε γιατι αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη συζητιση)θα μας στειλετε και εμας ωστε να μοιρασουμε σε μαγαζια με ειδη μοτοσυκλετα κτλ?
    Μην με βαλετε χερι για τα 'μας' και τα 'σας' γιατι απο οτι φαινετε εσεις στην Αθηνα ειστε ειδη μια ομαδα που δραστηριοποιειται ενω εμεις οι γυρω δεν ειμαστε μερος της γιατι ακομη εμεις μονο στα λογια ειμαστε.
    Η παραπανω προταση δεν ειναι σαρκασμος αλλα κυριολεκτει και ειναι μια μορφη αυτοκριτικης
    Ο πυργος της Βαβελ

Κατ' αρχήν μια φιλική παρατήρηση για τους φίλους στη cc. Στο φυλλάδιο "FLYER (GEN-01-A).pdf" πάνω δεξιά αναφέρεται πολύ σωστά σαν συμβουλή στους αυτοκινητιστές να κοιτάνε σε τρία στάδια στις διασταυρώσεις, αλλά μάλλον έχει μεταφραστεί από το αγγλικό πρότυπο (δεξιά, αριστερά, δεξιά). Επειδή στην Ελλάδα καλώς ή κακώς οδηγάμε ανάποδα καλό θα ήταν να διορθωθεί σε αριστερά, δεξιά, αριστερά -ώστε το τελευταίο πράγμα που κοιτάμε πριν βγούμε από διασταύρωση να είναι η λωρίδα ακριβώς μπροστά μας (που είναι και συνήθης λόγος ατυχήματος στη πόλη, που μου έχει κάτσει και μένα)...

Για το πανό, έχω αντιρρήσεις γιατί πολύ απλά δείχνει προς ένα σημείο που δεν έχει πολύ "ψωμί", θα προτιμούσα να έχει μια ηλεκτρονική διεύθυνση που να περιέχει αναφορές καί στο συγκεκριμένο σάιτ, καί σε άλλα, καθώς και σε όλα τα σχετικά φόρα, για να υπάρξει συμμετοχή αλλά και ενημέρωση από όσους περισσότερους γίνεται. Για τις φωτογραφίες των "ενεργών" μελών θα μου επιτρέψετε να μην δίνω δεκάρα, απλά γιατί για χάρη μόνο προσωπικής προβολής κάποιων δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση για την οδική ασφάλεια. Ρωτείστε και στις καλές σχολές αναβατών τί σκέφτονται για το θέμα.

Mία μικρή παρατήρηση-πρόταση για τα κράνη (θυμίζω ότι ο υπουργός μεταφορών έκανε πρόσφατα δηλώσεις για τη μή φορολογία στα κράνη).

Μήπως θα ήταν καλό να αρχίσουμε να στέλνουμε email, ή FAX ή να επικοινωνήσουμε τέλος πάντων με αντιπροσωπείες-εισαγωγείς αλλά και απλά έμπορους κρανών (αλλά καί του υπόλοιπου αναγκαίου εξοπλισμού για μοτοσυκλετιστές) στην Ελλάδα, μήπως αυτοί με τη σειρά τους εκτιμήσουν και το όφελος για τους νεότερους μοτοσυκλετιστές, αλλά και τις αυξημένες πωλήσεις σε ένα χώρο που θα μπορούσε να πηγαίνει και καλύτερα (και το λέω εγώ, που έχω ξαναπεί ότι δεν αγοράζω τίποτα από Ελλάδα γιατί απλά οι τιμές είναι ελεεινά προσβλητικές για τη φτωχή μου νοημοσύνη, και τα λεφτά μου μόνο εύκολα δεν τα βγάζω). Θυμίζω για αυτούς που δεν το γνωρίζουν ότι στην Αγγλία δέν πληρώνεις φπα (VAT) για αγορά κράνους πια.

Άν πιέσουν και οι έμποροι-εισαγωγείς κλπ με τη σειρά τους τα ταμεία καί τους συλλόγους τους να κάνουν σχετικές προτάσεις στο υπουργείο, μπορεί να συμβεί και μια καλή πρωτιά στην Ελλάδα επιτέλους (είναι ουτοπικό να αγοράζουμε εδώ γάντια, μπότες, δερμάτινα, και κράνη φτηνότερα από πχ τη Γαλλία, αλλά δεν είναι ανέφικτο).

Και κάτι ακόμα, το συνεταιρικό πόστ Διηθήσεις σε άλλο τμήμα του φόρουμ ίσως θα ήταν καλή πρόταση για φυλλάδια (και επειδή ειπώθηκαν μόνο αυτά, προσθέτω, δελτία τύπου σε ΜΜΕ, ποστ σε άλλα φόρα του χώρου αλλά και σε φόρα σχετικά με αυτοκίνητα, σχολές οδήγησης κλπ). Για να μήν πεταχτεί κανείς και πει για προσωπική προβολή επειδή είναι και το nick μου μέσα στο συγκεκριμένο, δεν έχω πρόβλημα να μην αναφέρεται (καλό όμως είναι να αναφέρονται τα υπόλοιπα).

Μπορεί να βοηθάει λίγο, όλα τα λινκς που αναφέρονται στο άλλο σχετικό thread, και λινκς από κάμποσα fora μπήκαν και στο σάιτ μου.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
    Προς τους γονείς των μελλοντικών μοτοσικλετιστών.

Γονείς και μοτοσικλέτα

Τα παιδιά βρήκαν την μηχανή και οι γονείς έχασαν τον ύπνο τους.
    Πόσοι από εμάς τους γονείς δεν ακούσαμε από τα παιδιά μας ότι θέλουν να πάρουν μηχανή η μηχανάκι και αισθάνθηκαν το αίμα τους να παγώνει και την γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Και όρχησαν οι τσακωμοί και οι βαριές κουβέντες <<μηχανάκι θα πάρεις πάνω από το πτώμα μου>>.
    Είναι όμως τόσο φοβερά τα πράγματα?
    Θα έλεγα και ναι και όχι.
    Και ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
    Σας λέει το παιδί σας ότι θα πάρει μηχανάκι και αρχίζετε να τσακώνεστε και να φωνάζετε. Πιστεύεται ότι αυτός ο τρόπος είναι ο σωστός?

Τι θα εμποδίσει να πάρει το μηχανάκι του φίλου του και χωρείς δίπλωμα, γνώσεις, και σωστό εξοπλισμό, να κινηθεί παράνομα με ένα μηχανάκι που στο κάτω κάτω δεν ξέρει το αν είναι σωστό η είναι ρημάδι. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάποια στιγμή θα τον πιάσουν και θα τον τρέχουν στα δικαστήρια η θα τσακιστή και θα είναι τα πράγματα χειρότερα.
    Και όσο και να φωνάζετε εσείς , από αντίδραση προς τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, η γιατί οι φίλοι του είπαν <<που θα σε δουν οι γέροι σου εδώ πέρα>> η γιατί είναι <<μαγκιά>>.
    Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο το παιδί σας θα είναι παράνομο και επικίνδυνο για την σωματική του ασφάλεια, αλλά και για τους άλλους.
    Τι έκανα εγώ……
    Κάποια στιγμή σαν γονιός και εγώ (έχω 3 γιους 25, 23, 19, χρόνων) ήξερα μια που είμαι μοτοσικλετιστής από το 1975 ότι <<το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά>>.
    Και ήρθε η ημέρα το 1998 που ο μεγάλος μου γιος έκλεισε τα 16 του μου είπε ότι <<μπαμπά θέλω να πάρω μηχανάκι , έχουν άλλοι οι φίλοι μου και θέλω να πάρω και εγώ να πηγαίνω καμιά βόλτα και να πηγαίνω και στην σχολή γρήγορα>>.
    Δεν αισθάνθηκα ούτε το αίμα μου να παγώνει αλλά ούτε την γη να χάνετε από τα πόδια μου. ήταν φυσικό επακόλουθο ακόμα και αν εγώ δεν είχα μηχανή, η μοτοσικλέτα είναι δίπλα μας, την βλέπουμε κάθε στιγμή και μην μου πείτε ότι όσο και να την φοβάστε και σε οποία ηλικία και να είστε ότι δεν θαυμάσατε μια μοτοσικλέτα που σταμάτησε κάποια στιγμή δίπλα σας στο φανάρι…
    Πήρα λοιπών τον γιο μου από το χέρι και τον πήγα σε κάποια μαγαζιά να διαλέξει αυτήν που του άρεσε και την κλείσαμε.
    Την ημέρα που την έφερα στο σπίτι την πάρκαρα κάτω από την πολυκατοικία και ζήτησα από την γυναίκα μου και τους γιους μου να κατέβουν,
    Μαζεύτηκαν γύρω από το μηχανάκι και το θαύμαζαν. Τότε τους είπα αυτό που πιστεύω ότι θα τους έμενε να το θυμούνται για πάντα.
    Το βλέπετε το μηχανάκι? Σας αρέσει? Λοιπών θα σας μάθω να οδηγείτε το μηχανάκι, και θα πάτε ένας ένας μόλις γίνετε στην επιτρεπόμενη ηλικία να βγάλετε δίπλωμα.
    ΑΛΛΑ….
    Προσέξτε καλά αν πέσει στην αντίληψη μου ότι δεν φοράτε το κράνος σας, η κάνετε κόντρες, η τρέχετε και κάνετε καγκουριες, τότε ΔΕΝ θα το πουλήσω το μηχανάκι. Αλλά θα σας κατεβάσω εδώ όπως είμαστε τώρα και θα του βάλω φωτιά να το κάψω μπροστά σας, με αυτόν τον τρόπο θα βλέπετε τα όνειρα σας για μηχανάκι να καίγονται και θα ξέρετε ότι ΕΣΕΙΣ τα κάψατε με την ανευθυνότητα σας.
    Όλο αυτό το έκανα με το σκεπτικό ότι θα οδηγήσει που θα οδηγήσει μηχανάκι, ας οδηγήσει το δικό του που θα ξέρει ότι είναι σωστά συντηρημένο, να είναι νόμιμος για να μην έχει τον φόβο να τον κυνηγήσει η τροχαία , αλλά και τον φόβο (που φυλαει τα έρημα που λέει η παροιμία) ότι αν κάνει κάποια λαδιά θα με βρει απέναντι του και όχι υποστηριχτή του. Και μάλιστα όταν για αυτές της ιδέες μου έδωσα μάχη μαζί με την υποστήριξη της Κατερίνας προς όλους τους συγγενείς και φίλους που εναντιώνονταν μαζί μας.
    Με αυτό το σκεπτικό προχωρήσαμε σαν οικογένεια και με τον δεύτερο γιο και με τον τρίτο.
    Το 2002 αποφάσισα να δηλώσω συμμέτοχη σε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας για να βελτιώσω της ικανότητες μου αλλά και να αποκτήσω γνώσεις που θα μετέδιδα στα παιδιά μου.
    Ήταν απίστευτη εμπειρία που με έκαναν να νιώσω ότι είμαι άσχετος τέλειος, και ας οδηγούσα 27 χρόνια μοτοσικλέτα.
    Γυρίζοντας μάζεψα τα παιδιά μου και αρκετούς φίλους και τους έδειχνα το τι έμαθα. Ήταν σαν να άνοιξε ένα παράθυρο και κοίταξα σε έναν νέο κόσμο πολύ πιο όμορφο και ασφαλή.
    Μια μέρα ο μεγάλος μου γιος εκεί που έβλεπα τηλεόραση μου έρχεται με ένα περιοδικό και μου δείχνει μια μότο απίστευτης ομορφιάς και υψηλών επιδόσεων.
    Μπαμπά αυτό θέλω να πάρω βρήκα και να πουλήσω το σκούτερ.
    Μπράβο σου αγόρι μου πολύ ωραίο μηχανάκι του είπα. Αν σου αρέσει να το πάρεις. Δουλεύεις και τα χρήματα σου είσαι ελεύθερος να τα επενδύσεις σε ότι σε ευχαριστεί.
    Το δείξαμε και στην Κατερίνα και της άρεσε. Και εμείς θα σου κάνουμε ένα δωράκι του είπε.
    Αλώστε αν του άρεσε του ιδίου εμάς δεν μας έπεφτε και λόγος. Και να του λέγαμε ότι δεν θέλαμε ήταν 23 χρονών παιδί. Την άλλη μέρα μάλιστα το πρωί έδωσε προκαταβολή και έκλεισε το μηχανάκι, και εγώ έριξα το τηλεφώνημα για το δωράκι του Γιάννη.
    Του κλείσαμε μαθήματα σουπερ μπαικ ασφαλούς οδήγησης στο ίδιο σχολείο που έκανα και εγώ. Το ίδιο έκανα τώρα και με τον δεύτερο που αγόρασε και αυτός μεγάλη μηχανή.
    Προεκλογικά στον δήμο που κατοικώ άκουγα που ζητούσαν χώρους για παραδοσιακούς χορούς σε κάθε γειτονιά για πιάνο για ότι μπορείτε να φανταστείτε.
    Δεν είμαι κατά σε όλα αυτά. Αλλά πιστεύω ότι και το παιδί που παίζει τένις η ποδόσφαιρο η μαθαίνει πιάνο μπορεί είναι και οδηγός μοτοσικλέτας. Στον δήμο μας όπως είπα σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους, υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που οδηγούν δίκυκλο. Γιατί να μην γίνει ένας χώρος που να συγκεντρώνονται μια δημοτική λέσχη μοτοσικλέτας που θα μαζεύονται τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι μεγαλύτεροι να βρισκόμαστε. Υπάρχουν πολλές λέσχες αλλά οι περισσότερες είναι μόνο για να πηγαίνουν εκδρομές 1-2 μόνο κάνουν κάποιες εκδηλώσεις.
    Θα μπορούσαμε μέσα από αυτήν την δημοτική λέσχη να τραβήξουμε τα παιδιά μας από κάποιες άλλες κακές παρέες να τους μάθουμε ότι μηχανάκι δεν είναι κόντρες και σούζες στα φανάρια. Ότι το μηχανάκι δεν είναι σκοτωστρα, αλλά ο κακός οδηγός ευθύνεται για ότι συμβαίνει. ότι σαν λέσχη μπορούμε να μαζευτούμε να νοικιάσουμε μια πίστα να μπουν όσοι θελήσουν να τρέξουν μέσα με ασφάλεια και οι πιο έμπειροι αλλά και αγωνιζόμενοι να τους δείξουν με ασφάλεια πάνω από όλα την σωστή και ασφαλή οδήγηση. Να γίνονται σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης στην πόλη, σεμινάρια για λάστιχα , για τα λάδια, για οδήγηση στην βροχή και τόσα άλλα πράγματα που όσες φόρες έχει ζητηθεί από αρμόδια άτομα έχουν προθυμοποιηθεί και έχουν έρθει να μας κάνουν. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια να ωφεληθούν και οι γονείς που δεν οδηγούν μοτοσικλέτα και να δουν πιο φιλικά την μοτοσικλέτα.
    Να απαιτήσουμε από τον δήμο για θέματα όπως χώρους παρκιν για μοτοσικλέτες, από τους δημότες μας να μας σέβονται, αλλά και να μάθουμε να ανταποδίδουμε τον σεβασμό μην παρκάροντας πχ στα πεζοδρόμια αλλά στους χώρους που θα μας φτιάξει ο δήμος κλπ.
    Και οι γονείς θα ξέρουν ότι τα παιδιά τους πάνε σε κάποιους χώρους που θα ακούσουν 5-10 σωστές κουβέντες, και θα μπορέσουν και αυτοί να βρεθούν μαζί τους σε κάποιο σεμινάριο η ότι άλλο υπάρξει κοινού ενδιαφέροντος.
    Σε αυτό το θέμα εγώ πιέζω και περιμένω…
    Περιμένω και πιέζω…..
    Απλά για την ώρα είμαι μόνος, τώρα αρχίζουν και άλλοι δημότες γονείς που τους αρέσει η ιδέα και βρισκόμαστε για να πιέσουμε περισσότεροι…
    Άλλωστε αν το καταφέρουμε θα είναι καλό για τα παιδιά μας.
    Και μην μου πείτε ότι δεν θα έρχονται τα παιδιά μας μαζί μας.
    Εγώ με τα παιδιά μου έχουμε πάει με της μοτοσικλέτες μας πάρα πολλά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γονείς και παιδιά η μοτοσικλέτα μπορεί να τους δέσει με ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς.

Σελίδα 6 από 19 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κυκλοφοριακή Αγωγή - Οδική Παιδεία : Αρχίσαμε να ασχολούμαστε...
    από TROOPER στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2007, 11:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF