Σελίδα 6 από 16 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 226

Θέμα: Πιστεύετε;

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Αν πεταξω κανα καντηλι πρωινιατικα θα το παμε στις Διαμαχες το πρωι;
    Εκει ως γνωστο τα φιλοσοφουμε τα πραγματα καλυτερα.
    Θα διευκολύνεις πολύ την κατάσταση
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Τ

Εγω ξερω οτι μονο οι αρρωστιες "εξαπλωνονται" ...
    Στη φύση μόνο τα υγειά μέλη αυξάνονται., τα ελαττωματικά υπάρχουν σε σταθερούς αριθμούς, έως οτου προσαρμοστούν ή έως της εξαλείψεως τους :a36:

:rotflmao:

Τελικά οι φανατικοί που ενοχλούνται, εκνευρίζονται, με την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων και χρησιμοποιούν ( ) χαρακτηρισμούς, ανήκουν σε άλλη πλευρά από ότι περίμενα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
    -Αγαπητέ συνάδελφε,... Αλλά από την αρχαία ελληνική γραμματεία, όλος ο κόσμος εκστασιάζεται.
    ...Γραφει πουθενα η αρχαια ελληνικη γραμματια "ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ";
    Πουθενα.
    Την ευθηνη για την οποια καταντια,δεν την εχουν οι "ΑΛΛΟΙ" αλλα παντα εμεις.

...Ωστόσο παραθέτεις κομμάτι απ'το κείμενό μου που θέτει ερώτημα, και δεν το απαντάς. Επειδή δηλώνεις άθεος, θα σου είναι κομματάκι δύσκολο με φαίνεται. Κι εσύ, γιατί κόπτεσαι τόσο για τους εβραίους; Μήπως μας κρύβεις τίποτα;
    [/QUOTE]

Τι να απαντησω; Αφου αυτα που αναφερεις ανοικουν στις δεκα εντολες των ΕΒΡΑΙΩΝ που κατηγορας .
    Ου φονευσεις-Πολεμος πατηρ παντων εστι(Ηρακλειτος)συμβιβασε τα
    Ου μοιχευσεις-Διας δεν ειχε αφησει θνητο που να μην ειναι κερατας

Ναι θα ηταν καλητερος ο κοσμος,αλλα καμια σχεση με τους λογους που πιστευεις εσυ.
    Η φυση του ανθρωπου ειναι μια κι απαραλλαχτη κι αυτη ευθηνεται παντα.
    Πολεμοι ,αδικιες ατιμιες ουτε αυξηθηκαν ουτε μειωθηκαν.Αλλα τοτε υπηρχε συμπνοια.Ολοι υπομέναν ολα ΜΑΖΙ.Τωρα οχι.
    Για σενα ειμαι Ραββινος:rotflmao:

-Το θέμα του ποστακίου είναι "αν πιστεύετε". Είπα "πιστεύω". Μη κρίνεις λοιπόν, "ίνα μη κριθείς". [/QUOTE]

Δεν πιστευεις.Νομιζεις οτι πιστευεις.Αποδειξη;Ποτε δε θα λαβεις τους καρπους της πιστης σου οσο τουλαχιστον εχεις αυτα τα μυαλα.Στο υπογραφω.

Το δικαίωμά σου σταματάει στην απάντησή σου" δεν πιστεύω". Πιο κει είναι το δικό μου δικαίωμα. Μη το καταπατάς σε περικαλώ. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη πίστη όσο και στη μή πίστη. "Οστις βούλεται οπίσω μου ελθείν". Κανένα δεν υποχρέωσε ο Χριστός. Το αν εσύ δεν γουστάρεις να εφαρμόσεις ή να λάβεις το μήνυμα, αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνος δεν τό'στειλε. Και τί σου είπε; "Μη σκοτώσεις", "μη κλέψεις", "μη ψεύδεσαι", "μην απατήσεις", και να έχεις σεβασμό στον συνάνθρωπό σου. Εφόσον εσύ δεν πιστεύεις, άρα και σκοτώνεις, και κλέβεις, και ψεύδεσαι, και απατάς, και εξαπατάς τους συνανθρώπους σου. Εκ λογικής συνεπαγωγής. Διότι αν όλα αυτά που εκείνος είπε τα εφαρμόζεις, είσαι μαζί του, και δεν το ομολογείς για διαφόρους λόγους. Διότι -τουλάχιστον για μένα- χριστιανός είναι εκείνος που προσπαθεί να εφαρμόσει τη συμπεριφορά του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Και αυτό δεν καλείται "δογματισμός". [/QUOTE]

Μεχρι τωρα εχω μιλησει πολυ περισσοτερο χριστιανικα απο εσενα.Απλα φοβαμαι καποιον που βγαζει μισος.Δηλ εσενα.

-Ο,τι με τη λογική σου είναι ακατανόητο, το ειρωνεύεσαι. Και δεν σε κρίνω. Διαπιστώνω. Αυτό προτείνεις γενικά; Το αν είσαι δογματικός αναρχοκομουνιστής, αυτό δεν σημαίνει και καλά, ότι βρήκες και την άκρη.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Αν εφαρμόζαμε αυτά που μας δίδαξε ο Χριστός, θα είμασταν καλύτεροι άνθρωποι και θα είχαμε μιά καλύτερη κοινωνία, ή όχι; Και γιατί; Μήπως είναι φως-φανάρι; Μήπως είναι η απλή λογική; Ας το απαντήσει όποιος συνάδελφος έχει την ικανότητα της κόσμιας δεοντολογίας.

Αλλά έλεος: Να προπηλακίζεται και να χλευάζεται κάποιος επειδή προσπαθεί να σέβεται τους συνανθρώπους του, είναι τουλάχιστον η λογική του παραλόγου -αν όχι του lucifer, που τρίβει τα χέρια του από ηδονή!...Ή η λογική της Νέας Τάξης πραγμάτων, που οι σιωνιστές ύπουλα έχουν δρομολογήσει. Ή και το "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρε-μαστάρια ή κρεμα-στάρια!
    Mε αγάπη και κατανόηση...

ΥΓ. Οταν κινδυνεύεις με τη μηχανή σε κάποια φάση, δεν λες "Χριστέ μου" ή "Παναγία μου"; Ή μήπως λες "Βούδα μου"; Ή μήπως λες "Σωκράτη μου"; Ή "Κρίσνα μου"; Ή μήπως δεν κινδυνεύεις καθόλου;
    [/QUOTE]

Αντε να απαντησω.Βασικα με ενοχλησε πολυ το ρατσιστικο υφος του 1ου ποστ.
    Ειμαι απολυτα βεβαιος οτι για την κατασταση του κοσμου δεν μπορει να εφθηνεται μια φυλη.Ουτε (...σιωνιστές, τους τέκτονες, τους μασόνους)

Αυτα ειναι καραμελες και πικρες καραμελες.Επισης θεωρω ανθρωπους που εχουν τετοιες αποψεις επικηνδινους.Με τρομαζουν.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark

Κύριε συνάδελφε, απαντώ (με κόκκινο)

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    ...Γραφει πουθενα η αρχαια ελληνικη γραμματια "ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ";
    Πουθενα.
    Ηθελες να μας πουν οι αρχαίοι δηλ, ότι φταίνε οι μασόνοι;Μα τα πρωτόκολλα γράφτηκαν το 1895 μΧ!

Την ευθηνη για την οποια καταντια,δεν την εχουν οι "ΑΛΛΟΙ" αλλα παντα εμεις.
    .Θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω, αγαπητέ: Την κυρίως ευθύνη την έχουν πάντα οι ιθύνοντες και οι κρατούντες. Και ποιοί είναι αυτοί; Δεν το ήξερες ότι η μασονία κινεί τα νήματα; Ή έχεις λόγους να το αποκρύβεις; Στα πρωτόκολλα των σιωνιστών αναφέρουν οι ίδιοι ότι οι λαοί είναι πρόβατα, και ως τέτοιοι είναι εύκολο να ποδηγετούνται, my friend.

...Ωστόσο παραθέτεις κομμάτι απ'το κείμενό μου που θέτει ερώτημα, και δεν το απαντάς. Επειδή δηλώνεις άθεος, θα σου είναι κομματάκι δύσκολο με φαίνεται. Κι εσύ, γιατί κόπτεσαι τόσο για τους εβραίους; Μήπως μας κρύβεις τίποτα;
    [/QUOTE]

Τι να απαντησω; Αφου αυτα που αναφερεις ανοικουν στις δεκα εντολες των ΕΒΡΑΙΩΝ που κατηγορας .
    Υπεκφεύγεις. Ο Χριστός αυτά δίδαξε: Δεν είπε "βάλε τη μάχαιρα στη θήκη, γιατί μάχαιρα έδωσες μάχαιρα θα λάβεις; " Το ξανάγραψα ότι η Βίβλος έχει παραχαραχθεί. Για άνοιξε το Ταλμούδ, να δεις αν οι ραβίνοι συνιστούν κάτι τέτοιο. Αντίθετα βρίζουν Χριστό και χριστιανούς με τα χειρότερα λόγια, όπως ακάθαρτους σαν τα γουρούνια κλπ.Κι επίσης εγκλημάτισαν στην ιστορία κατά χριστιανόπουλων-και όχι μόνο- για το λόγο ακριβώς ότι ήταν χριστιανόπαιδα,γεγονός τεκμηριωμένο από εγκληματολογικά ιστορικά της αστυνομίας. Διαθέτω γεγονότα και ημερομηνίες.

Ου φονεύσεις-Πόλεμος πατήρ πάντων εστί(Ηράκλειτος)συμβίβασέ τα
    Ου μοιχεύσεις-Διας δεν ειχε αφήσει θνητό που να μην ηταν κερατάς
    Ετερον εκάτερον. Μη συγχέεις δύο θέματα που αναφέρονται σε διαφορετικές περιπτώσεις. Υπήρξαν και οι Σωκρατικές, Αριστοτελικές, οι Πλατωνικές κλπ φιλοσοφικές ηθικές, που έχουν στοιχεία χριστιανισμού. Εξάλλου το ότι ο πόλεμος είναι πατέρας όλων, δεν απορρίπτει και το κακό, και μάλιστα σε εποχές που υπήρχαν βάρβαροι λαοί που διαρκώς επωφθαλμιούσαν τις διπλανές χώρες να κατακτήσουν. Μίλησα για το μεγαλείο της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Δεν είπα ότι ήταν θεοί! Αλλά ούτε και χριστιανοί ασφαλώς , πριν τον Χριστό. Είχαν όμως τον βωμό προς τιμήν του αγνώστου θεού. Ο Καντ δεν είπε "ανάθεμα στους έλληνες που δεν άφησαν τίποτα να βρούμε κι εμείς οι νεώτεροι"! Η αληθινή ιστορία και μυθολογία αποκρύπτονται απ'τους ίδιους κυρίους , που αρέσκονται στην απόκρυψη και χάλκευση ιστορικών και χριστιανικών γεγονότων. Τα όσα επιτρέπουν να βγουν στο φως, περισσότερο συσκοτίζουν παρά διαφωτίζουν, για τη κοινωνική σύγχιση.

Ναι θα ηταν καλητερος ο κοσμος,αλλα καμια σχεση με τους λογους που πιστευεις εσυ. Τότε για ποιούς λόγους; Το ερώτημα είναι σαφές. Η απάντηση;
    Η φυση του ανθρωπου ειναι μια κι απαραλλαχτη κι αυτη ευθηνεται παντα. Σφάλλεις. Η φύση του ανθρώπου είναι εκ φύσεως καλή."Κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση". Η κοινωνία και η παιδεία τη διαμορφώνουν. Υπάρχουν βέβαια και τα γονίδια, αλλά κι αυτά υπόκεινται σε καλλιέργεια. Σε παραπέμπω στη ψυχολογία.
    Πολεμοι ,αδικιες ατιμιες ουτε αυξηθηκαν ουτε μειωθηκαν.Αλλα τοτε υπηρχε συμπνοια.Ολοι υπομέναν ολα ΜΑΖΙ.Τωρα οχι.
    Για σενα ειμαι Ραββινος:rotflmao: Συ είπας. Αυτό εσύ το ξες.

-Το θέμα του ποστακίου είναι "αν πιστεύετε". Είπα "πιστεύω". Μη κρίνεις λοιπόν, "ίνα μη κριθείς". [/QUOTE]

Δεν πιστευεις.Νομιζεις οτι πιστευεις.Αποδειξη;Ποτε δε θα λαβεις τους καρπους της πιστης σου οσο τουλαχιστον εχεις αυτα τα μυαλα.Στο υπογραφω. Είδες που δεν έχεις καταλάβει τί είναι χριστιανισμός αληθινός; Χριστιανισμός δεν είναι ωφελιμισμός. Δεν προσδοκώ απολαβές από πουθενά. Απλά θέλω να είμαι αξιοπρεπής και να έχω κοινωνικές ευαισθησίες. Πιστεύω στο δικαίωμα του σκέπτεσθαι και του φέρεσθαι του καθενός συνανθρώπου μου, αρκεί να μην βάλλεται κατά του ανθρώπου.

Το δικαίωμά σου σταματάει στην απάντησή σου" δεν πιστεύω". Πιο κει είναι το δικό μου δικαίωμα. Μη το καταπατάς σε περικαλώ. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη πίστη όσο και στη μή πίστη. "Οστις βούλεται οπίσω μου ελθείν". Κανένα δεν υποχρέωσε ο Χριστός. Το αν εσύ δεν γουστάρεις να εφαρμόσεις ή να λάβεις το μήνυμα, αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνος δεν τό'στειλε. Και τί σου είπε; "Μη σκοτώσεις", "μη κλέψεις", "μη ψεύδεσαι", "μην απατήσεις", και να έχεις σεβασμό στον συνάνθρωπό σου. Εφόσον εσύ δεν πιστεύεις, άρα και σκοτώνεις, και κλέβεις, και ψεύδεσαι, και απατάς, και εξαπατάς τους συνανθρώπους σου. Εκ λογικής συνεπαγωγής. Διότι αν όλα αυτά που εκείνος είπε τα εφαρμόζεις, είσαι μαζί του, και δεν το ομολογείς για διαφόρους λόγους. Διότι -τουλάχιστον για μένα- χριστιανός είναι εκείνος που προσπαθεί να εφαρμόσει τη συμπεριφορά του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Και αυτό δεν καλείται "δογματισμός". [/QUOTE]

Μεχρι τωρα εχω μιλησει πολυ περισσοτερο χριστιανικα απο εσενα.Απλα φοβαμαι καποιον που βγαζει μισος.Δηλ εσενα. Ε, οχι και μίσος, φιλαράκο! Από πού το έβγαλες πάλι αυτό; Απάντησα ήδη πιο πριν ότι δεν συμμερίζομαι απόψεις που αντίκεινται στον άνθρωπο. Μεμπτό είναι αυτό;

-Ο,τι με τη λογική σου είναι ακατανόητο, το ειρωνεύεσαι. Και δεν σε κρίνω. Διαπιστώνω. Αυτό προτείνεις γενικά; Το αν είσαι δογματικός αναρχοκομουνιστής, αυτό δεν σημαίνει και καλά, ότι βρήκες και την άκρη.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Αν εφαρμόζαμε αυτά που μας δίδαξε ο Χριστός, θα είμασταν καλύτεροι άνθρωποι και θα είχαμε μιά καλύτερη κοινωνία, ή όχι; Και γιατί; Μήπως είναι φως-φανάρι; Μήπως είναι η απλή λογική; Ας το απαντήσει όποιος συνάδελφος έχει την ικανότητα της κόσμιας δεοντολογίας.

Αλλά έλεος: Να προπηλακίζεται και να χλευάζεται κάποιος επειδή προσπαθεί να σέβεται τους συνανθρώπους του, είναι τουλάχιστον η λογική του παραλόγου -αν όχι του lucifer, που τρίβει τα χέρια του από ηδονή!...Ή η λογική της Νέας Τάξης πραγμάτων, που οι σιωνιστές ύπουλα έχουν δρομολογήσει. Ή και το "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρε-μαστάρια ή κρεμα-στάρια!
    Mε αγάπη και κατανόηση...

ΥΓ. Οταν κινδυνεύεις με τη μηχανή σε κάποια φάση, δεν λες "Χριστέ μου" ή "Παναγία μου"; Ή μήπως λες "Βούδα μου"; Ή μήπως λες "Σωκράτη μου"; Ή "Κρίσνα μου"; Ή μήπως δεν κινδυνεύεις καθόλου;
    [/QUOTE]

Αντε να απαντησω.Βασικα με ενοχλησε πολυ το ρατσιστικο υφος του 1ου ποστ.
    Ειμαι απολυτα βεβαιος οτι για την κατασταση του κοσμου δεν μπορει να εφθηνεται μια φυλη.Ουτε (...σιωνιστές, τους τέκτονες, τους μασόνους)
    Βρε stavrogin, γιατί με παρεξηγείς; Λες ότι είσαι απόλυτα βέβαιος για κάτι που δεν γνωρίζεις, ενω όλος ο κόσμος τό'χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι, όπως λέει κι ο λαός. Εσύ πχ αγαπάς εγκληματίες; Και κάποιος που φυλάσσεται από εγκληματίες θεωρείται-κατ'εσέ- ρατσιστής εγκληματιών; Το "ρατσιστής" δεν μπαίνει σε ό,τι δεν είναι καλό. Απλά δεν έχεις εντρυφήσει στο θέμα. Ενημερώσου σχετικά και ψάξ'το και θα το καταλάβεις ποιός κυβερνάει τον κόσμο, ποιά είναι τα σχέδιά του και τί είναι παγκοσμιοποίηση ή ενωμένη Ευρώπη.

Αυτα ειναι καραμελες και πικρες καραμελες.Επισης θεωρω ανθρωπους που εχουν τετοιες αποψεις επικηνδινους.Με τρομαζουν] Μην εναντιώνεσαι σε μένα. Εγώ εξάλλου δεν έχω εξουσία. Ενας απλός ανθρωπάκος είμαι με ελαττώματα και προτερήματα όπως όλοι. Άλλους να φοβάσαι. Αν καταφέρεις να βγάλεις τον δογματικό μανδύα του αναρχοκομουνισμού, είμαι σίγουρος ότι διαθέτεις τη δυναμική να δεις την αλήθεια. Επειδή σε έχουν μάθει ότι εχθρός σου είναι οι μεγαλοκεφαλαιοκράτες, και σου κρύβουν τί είναι αυτοί. Κι εγώ γιαυτούς σου μιλάω, μόνο που προχωράω και στην άλλη τους ιδιότητα. Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι εχθροί της ανθρωπότητας και όχι ο πλούτος. Ο πλούτος δεν έχει ψυχή. Οι κατέχοντες είναι οι εχθροί σου. Εμένα να με θεωρείς φίλο σου, γιατί έτσι νοιώθω.
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

ήρθαν μέρες καλές... Το avatar του/της nimbus
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    εμένα πάντως μου άρεσε η περιγραφή του λιβύκου...

σα να βλέπεις ταινία, εκέι που ο πρωταγωνιστής συναντά τον άγγελο του και δεν το ξέρει!

έχετε δεί την τελευταία ταινία (δεν θυμαμαι τιτλο) στον κινηματογραφο, ελληνική, που αφορά εναν ζηλιάρη αγωνιζόμενο μοτοκροσά που τρακάρει;

αφού δεν θυμάσαι την ταινία που είδες, πώς περιμένεις να την έχουμε δει εμείς?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

γειά σου βρε κατανα αρχηγέ
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...
    ...life is life out there...

nimbus

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    "5 λεπτά ακόμα" λέγεται και είναι πραγματικά καλή.

Δείτε τη!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Χρήστο, όταν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί σου , δεν σημαίνει οτι σε απορρίπτει ή σε αγνοεί σε επίπεδο του "τι λέει αυτός τώρα"... απλά επειχηρήματα αντιπαραθέτουμε , χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνήσει ο ένας με τον άλλον.

σε αυτό το επίπεδο λοιπόν..

Σε αντιθεση με αυτό που σκέφτεσαι τώρα, ο απλός λαός , παίρνει έτοιμα , αυτά που του προσφέρουν. Σε αυτή την περίπτωση ο Βραχμάνος, Βουδιστής, Ινδουιστής , Καθολικός, Ορθόδοξος σε πολύ μεγάλο ποσοστό , υποβάλλεται σε μια "πλύση" εγκεφάλου βάση επίσημου δόγματος που υπάρχει στην οικογένεια του. Αυτό μαθαίνει πρώτα σε μια ηλικία που δεν γνωρίζει και πολλά.

Έτσι είναι αρκετά δύσκολο, να "ξεθάψεις" αυτά τα θεμέλια και να πείς οτι ξεκινώ κάτι απο την αρχή , υπερνικώντας τους δικούς σου φόβους αλλά και τις αντιδράσεις απο το οικείο περιβάλλον.

Άρα η Θεία απο το χωριό , με αυτό έμαθε, με αυτό πάει και ειδικά χωρίς εφόδια γνώσης για να κρίνει και να μεταλλάξει αυτό που τις δινουν , σαν "αληθινό δόγμα".
    Αυτό ισχύει για το κοράνι, για την Βίβλο , για το Ταλμούδ, για το Τάο κτλ...

Η θρησκεία σαν διαδικασία είναι δόγμα και καταπατά προσωπικές έλευθερίες. Αυτό σε διαφορά με τον Χριστιανισμό (σαν ιδέα) για εμένα το κάνουν και οι υπόλοιπες ιδέες που αφορούν άλλες θρησκείες.

Μην ξεχνάς οτι οι διδαχές του Μωάμεθ έγιναν με γνώμονα την συγκέντρωση των νομάδων σε ενα αυστηρό κοινωνικό πλαίσιο.

Οι Βουδιστές απο την άλλη, ναι μεν σέβονται τα έμβια όντα , αλλά σε βαθμό καταναγκασμού της προσωπικότητας τους.

κτλ..κτλ..κτλ..

Στην ιδέα του Χριστιανισμού τώρα , παρόλο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να το εφαρμόσεις σήμερα, ο άνθρωπος και η γαλήνη/ηρεμία/καλό του, είναι η κεντρική ιδέα , σε βαθμό που να σε κάνει να υποφέρεις αν τα προσαρμόσεις στο σήμερα.

Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση όντως αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι όπου μπορείς να είσαι σίγουρος οτι κάτι είναι λάθος ή σωστό.

Ακόμα και όταν μιλάμε για αθεϊσμό, κυρίως επειδή οι επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουμε κάνει , σε πολύ μεγάλο ποσοστό αεροβατούν και θεωρούν παρά παραθέτουν απτά στοιχεία, που είναι και η κεντρική ιδέα του αθεϊσμού.

Gandalf

αλλο πραμα να προσπαθησεις να κατανοησεις το "θειο" αλλο η πιστη κι αλλο το καλουπωμα που μεθοδευουν οι παπαδες της καθε θρησκειας.....ΑΥΤΟ δε γουσταρω...απλα οι εννοιες αθεισμος και απιστος δεν ειναι ιδιο πραμα ο καθενας το λαμβανει κατα το ποσο τον εκφραζει η καθε θεωρια...τελικα, πιστευουμε η δικαιολογουμαστε γι'αυτα που κανουμε;αλλο να κανεις λαθη και αλλο να τρεχεις πανικοβλητος και να αλαλαζεις"Παναγια μου αμαρτησα σωσε με..."
    προσωπικα θα προτιμουσα τα λαθη μου να μη στεναχωρουσαν κανεναν....αυτο σημαινει οτι σε μερικους χρωσταω
    μακια!
    και τι σ@ατα να πιστεψεις; στην απονια την εχθρα; την αδιαφορια μηπως;
    καμια πιστη δε στεκει αν δεν υπαρχουν ανθρωποι...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Εγώ καταρχήν έχω κάτι ψιλοαντιρρήσεις με όλες τις οργανωμένες θρησκείες (και οι χαζοβιόληδες οι dianetics μέσα), πχ και με την αρχαία ελληνική θρησκεία (το Δωδεκάθεο λέμε), καί τον Ινδουισμό, καί ακόμα με ολόκληρα τμήματα του Θιβετανικού Βουδισμού, αλλά και με πιο αφηρημένες θρησκείες που δε ξέρουνε τι λένε στους πιστούς τους όπως η ορθόδοξη ελληνικιά...

Κάπου στο βάθος κήπος ίσως να χρειάζονται οι θρησκείες για να υπάρχει η απειλή εκ των άνω για να κουλάρουν λίγο οι άνθρωποι ανά τους αιώνες -αλλά αυτή είναι η αισιόδοξη οπτική, στη πραγματικότητα είναι ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια κάφρων που θέλουν χρήμα και δύναμη.

Η μόνη ουσία που μου χρησίμεψε εμένα σχετική ελαφρά με κάποιες θρησκευτικές παραδόσεις ήρθε κάποιες στιγμές που χαλαρώνεις, κλείνεις τα ρολά στο σύμπαν γύρω σου και αρχίζεις να σκέφτεσαι λιγουλάκι πιο καθαρά -πές το διαλόγισμό, πές το ενδοσκόπηση, πές το όπως θες, μή το πεις κολονοσκόπηση είναι άλλο. :rotflmao:

Η ουσία αυτή, που λέει ότι πρέπει να νοιώθεις καλά στο πετσί σου, και να βλέπεις θετικά τα πράγματα είναι το νόημα της ζωής -οι επιστήμονες ανακαλύπτουν σιγά σιγά ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ικανότητες αυτοίασης και άλλα κουφά κόλπα, και συνδέουν ακόμα και την επιθυμία του ανθρώπου πχ να φτάσει σε μια κατάσταση με τον μηχανισμό που στην ουσία τον πάει σε αυτή τη κατάσταση. Οι ίδιοι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο "παράδεισος" μπορεί να είναι απλά μια έκκριση υγρών κατ' εντολή του εγκεφάλου για να σβήσει τρομερούς πόνους ή την αγωνία του θανάτου...

Τί σημαίνει αυτό σε σχέση με το thread; Πιστεύω ή όχι;

Δεν ξέρω. Είναι όπως το δει κανείς. Εγώ πιστεύω ότι το να βρέξει δεν είναι απαραίτητα κακό, άμα το πας σιγά σιγά και ντριφτάρεις ελαφρά σε καμιά ερημιά, δέ θα φας τα πλαστικά σου, άλλος μπορεί να πηγαίνει το πίσω τροχό πιο μπροστά από τον άλλο, και άλλος να χέζεται πάνω του και να περιμένει το τέλος του κόσμου άμα του γλιστρήσει ο τροχός -δες το κόμικ.

Είναι όπως το δει κανείς.

Αρτιμελής... ακόμη. Το avatar του/της eXJey
    13 Ιουλίου 2006, περίπου 1 η ώρα το μεσημέρι ξεκινώ το ταξίδι της επιστροφής στην Αλεξανδρούπολη με το νεοαποκτηθέν zx11 έπειτα από δημοπρασία στο emarket.gr

Κάπου στην Ξάνθη σε ένα βενζινάδικο (και αφού είχε πιαστεί ο κ@λος μου και η μέση) σταματώ να φουλάρω (για 5η-6η φορά...).

ΠΡΩΤΗ φορά ΤΕΤΟΙΟ ταξίδι, και μάλιστα σε άγνωστους δρόμους για μένα τουλάχιστον Αθήνα-Θεσσαλονίκη (άσε χάλια...., τουλάχιστον εδώ από Καβάλα και μέχρι Ορεστιάδα έχουμε μια Εγνατία 2 λωρίδων ανά κατεύθυνση σκέτη γλύκα μιλάμε ~για τελικές~).

Δίπλα μου σταματά ένα τζιπ, βγαίνουν δυο ρασσοφόροι και ζητούν να βάλουν βενζίνη.

Δεν είμαι άνθρωπος που πηγαίνω τις Κυριακές στην εκκλησία. Αντιθέτως και κατ'επέκταση κάνω downloads δεκάδες καντήλια μηνιαίως. Λάθος μου, το κάνω όμως. Θέλω κάποιον να με χαστουκίσει για να το καταλάβω σε στιγμή που νιώθω ότι πρέπει να το κάνω.

Ο ένας μεγαλύτερος σε ηλικία και γνωστός στο πρόσωπο. Ηταν ο πρώην Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος (μητροπολίτης) και νυν Θεσσαλονίκης.

Με χαμόγελο τον πλησιάζω και τον χαιρετώ. Είμαι τόσο χάλιας που ούτε το χέρι του φίλησα (ως πρέπον?). Αλλά με συγχωρώ προσωπικά, διότι ένιωσα κάτι δίπλα του και μόνο που με κοίταξε.

"Που σε ξέρω, ποιος είσαι;"

(ξεροβήχω) "πάτερ, συγνώμη δεν μπορώ να θυμηθώ πως πρέπει να σας αποκαλέσω..."

(ο ακόλουθός του με πλησιάζει και μου λέει "σεβασμιότατος...")

"Σεβασμιώτατε, είμαι από Αλεξανδρούπολη. Δεν ήταν να δυνατόν να μην σας χαιρετίσω από κοντά. Η πόλη γνωρίζεται ότι είναι μια γειτονιά εκεί στον Εβρο".

"Μάλιστα...... πω, πω, τι μεγάλη μηχανή! Που πηγαίνεις, που ήσουνα;" :wacko:

"Μπορεί να φαίνεται βρώμικη σεβασμιότατε, αλλά μόλις το πρωί την αγόρασα και επιστρέφω από την Αθήνα"

"Να προσέχεις, μου άρεσαν και μένα οι μηχανές όταν ήμουν στην ηλικία σου, να προσέχεις"

Και πριν προλάβει να τελειώσει την φράση, σηκώνει το χέρι του όπως το σηκώνουν οι παπάδες και μου την ευλογεί.

Αν με ρωτήσετε, ΝΑΙ, δεν το θεωρώ τυχαίο γεγονός. Και ΟΧΙ βέβαια πως θα νομίζω ότι κυκλοφορώντας με <ευλογημένη> μοτο δεν θα πάθω ποτέ τίποτα.

Πιστεύω ή δεν πιστεύω, αυτό με άγγιξε. Δεν ξέρω καν αν έκανα καλά που το ανέφερα. Ισως θα έπρεπε να το κρατήσω μέσα μου σαν ένα ευχάριστο γεγονός.

Σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, αυτό ΔΕΝ έπρεπε να συμβεί.

Τώρα, αν λάβουμε υπόψην τους νόμους του ...Μέρφυ.......
    Αποστόλης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS
    Μπορούν φίλε μου να γίνουν πολλά λογικά και μη σχόλια και εξηγήσεις, αλλά να σταθείς στο ότι συνέβη κάτι που σε άγγιξε. Τώρα, το πως και το γιατί.............

Το νου σου πρώτα απ΄όλα

LIBYKOS

Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
    Μπορούν φίλε μου να γίνουν πολλά λογικά και μη σχόλια και εξηγήσεις, αλλά να σταθείς στο ότι συνέβη κάτι που σε άγγιξε. Τώρα, το πως και το γιατί.............

Το νου σου πρώτα απ΄όλα

+1

Αρχικά δημιουργήθηκε από eXJey
    ...
    Το νού σου, όπως στρώνεις κοιμάσαι, οι πιο πολλοί που συναντάς στο δρόμο είμαστε άθεοι, βουδιστές, μοϊκανοί, σαλαμέμποροι κλπ κακοποιά στοιχεία, άρα τα κάθε λογής ξόρκια δε πιάνουνε σε όλους...
    :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
    καμια πιστη δε στεκει αν δεν υπαρχουν ανθρωποι...

Ολοι καπου πιστευουμε και ψαχνουμε τον δημιουργο μας...
    Να φανταστητε οτι στην επανασταση για να πιστεψουνε οι ανθρωποι τον Κολωκοτρωνη,του ειπε οτι ειδε στον υπνο του την Παναγια.
    Μην υπογραφετε εκει μπορει να χαθει....εδω υπογραψτε στο μπλουζακι μου...θα κανετε φρρρρρρρ να σας ακουσω..φανταστικε τροχονομε.....

Σελίδα 6 από 16 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;
    από conkark στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 186
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2007, 00:35
  2. Πιστεύετε στο ''Μάτι''...;;;
    από dimmeneidis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2006, 10:57
  3. Πιστεύετε στο "μάτιασμα" ??????
    από nikou στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί