Σελίδα 6 από 50 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Ποιός κοίταξε (και εννοώ κόιταξε) τον ουρανό με ξαστεριά και ακόμα διαφημίζει την "απιστία" του.. Ξανακοιτάξτε.. κάτι δεν είδατε καλά.. Τώρα αναλογιστείτε πως οι αισθήσεις είναι ένα τίποτα μπροστά στην πραγματικότητα.. Δεν μπορεί να περιμένετε να εξηγηγηθούν τα πάντα μέσα από επιχειρήματα.. Είναι σαν να υπάρχει κάτι μέσα σας που να λέει "ποιον θα αμφισβητήσουμε σήμερα"? Η αμφισβήτηση είναι μόνο η αρχή.. Θέλει καλή διάθεση και Αγάπη.. Και μιας που το ανέφερα στην Αγάπη πιστεύω..

Σκεφτείτε τη σχέση ελληνικού κράτους και ελληνισμού και ίσως πάρετε μια ιδέα της σχέσης της εκκλησίας και του χριστιανισμού.. Τώρα ξανασκεφτείτε αν " κάνει το ένα χωρίς το άλλο?"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    .......Σκεφτείτε τη σχέση ελληνικού κράτους και ελληνισμού και ίσως πάρετε μια ιδέα της σχέσης της εκκλησίας και του χριστιανισμού.. Τώρα ξανασκεφτείτε αν " κάνει το ένα χωρίς το άλλο?"

Με αφορμή αυτό, παραθέτω τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, όπως αναφέρονται στη Ναυτεμπορική :

Διάλεξη και άρθρο του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου για τον Χριστιανισμό

ΑΠΕ
    Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 08:18

"Ο Χριστιανισμός δεν έχει τίποτε να φοβηθεί ή να χάσει από την επιστήμη, εφ' όσον η επιστήμη είναι όντως βασισμένη σε αποδείξιμες αλήθειες", τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μιλώντας στην αίθουσα τελετών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με θέμα: "Επιστήμη, Θρησκεία και Τεχνολογία".

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι "το ερώτημα που αφορά το Θεό και την ύπαρξη του Θεού δεν είναι επιστημονικό ερώτημα, διότι ο Θεός βρίσκεται εκτός της επιστημονικής σφαίρας και η ύπαρξή του δεν εξαρτάται από επιστημονικά δεδομένα".

Στη διάλεξη, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, παρακολούθησαν πολλοί επιστήμονες, καθηγητές και φοιτητές.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς" φιλοξένησε άρθρο του αρχιεπισκόπου Δημητρίου, με τίτλο: "Περισσότερο από ένα κοινό Πάσχα", στο οποίο με αφορμή το φετινό κοινό εορτασμό του Πάσχα απ' όλους τους Χριστιανούς αναφέρθηκε στην επαναπροσέγγιση μεταξύ της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας με αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου XVI στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και στη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
    LIBYKOS

Κάποιος το έχει ξαναπει εδω μέσα και θα συμφωνήσω απόλυτα.

Πιστεύετε ότι θέλετε ή και τίποτα αρκεί αυτό να σας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι όπως αρκετοί θρησκευόμενοι απλά το παίζουν θρήσκοι έτσι και πολλοί άθεοι απλά το παίζουν άθεοι...
    ---Dum spiro, spero---

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
    Κάποιος το έχει ξαναπει εδω μέσα και θα συμφωνήσω απόλυτα.

Πιστεύετε ότι θέλετε ή και τίποτα αρκεί αυτό να σας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

........................

:a13:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    :a13:
    Εσύ???

Χάθηκε να το πει κανένας χριστιανός...

---Dum spiro, spero---

Ποιός κοίταξε (και εννοώ κόιταξε) τον ουρανό με ξαστεριά και ακόμα διαφημίζει την "απιστία" του.. Ξανακοιτάξτε.. κάτι δεν είδατε καλά..
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ μου εβαλε τους πρωτους προβληματισμους και με οδηγησε σ' αυτον τον δρομο που τελικα διαλεξα, στην τρυφερη ηλικια των 12 ετων περιπου και οντας μεγαλωμενος μεσα στην Ορθοδοξη "παιδεια" (κατηχητικο, παπαδακι κλπ).

Μηπως να τα ξανακοιταγες κι εσυ καλυτερα...

Τώρα αναλογιστείτε πως οι αισθήσεις είναι ένα τίποτα μπροστά στην πραγματικότητα.. Δεν μπορεί να περιμένετε να εξηγηγηθούν τα πάντα μέσα από επιχειρήματα..
    Το εχω ξαναπει εδω μεσα, οτι ειναι παραλογο να προσπαθουμε να εξηγησουμε τα συναισθηματα με την λογικη.
    Η "πιστη" ειναι θεμα συναισθηματος.
    Η απορριψη της ειναι ΛΟΓΙΚΗ επιλογη.

Ο προσυλιτισμος ειναι φασιστικη συμεριφορα!

Σκεφτείτε τη σχέση ελληνικού κράτους και ελληνισμού και ίσως πάρετε μια ιδέα της σχέσης της εκκλησίας και του χριστιανισμού.. Τώρα ξανασκεφτείτε αν " κάνει το ένα χωρίς το άλλο?"
    Για πες μου για ποιο "κρατος" ειναι περηφανος (και γνωστος παγκοσμια) ο Ελληνας?

Για αυτο το 10.000 χρονων ΧΩΡΙΣ Χριστιανισμο και με απειρα επιτευγματα ή για αυτο των μολις 185 χρονων ΜΕ Χριστιανισμο?

Για ξανασκεψου αν κανει το ενα χωρις το αλλο...

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ μου εβαλε τους πρωτους προβληματισμους και με οδηγησε σ' αυτον τον δρομο που τελικα διαλεξα, στην τρυφερη ηλικια των 12 ετων περιπου και οντας μεγαλωμενος μεσα στην Ορθοδοξη "παιδεια" (κατηχητικο, παπαδακι κλπ).

Μηπως να τα ξανακοιταγες κι εσυ καλυτερα...

Το εχω ξαναπει εδω μεσα, οτι ειναι παραλογο να προσπαθουμε να εξηγησουμε τα συναισθηματα με την λογικη.
    Η "πιστη" ειναι θεμα συναισθηματος.
    Η απορριψη της ειναι ΛΟΓΙΚΗ επιλογη.

Ο προσυλιτισμος ειναι φασιστικη συμεριφορα!

Για πες μου για ποιο "κρατος" ειναι περηφανος (και γνωστος παγκοσμια) ο Ελληνας?

Για αυτο το 10.000 χρονων ΧΩΡΙΣ Χριστιανισμο και με απειρα επιτευγματα ή για αυτο των μολις 185 χρονων ΜΕ Χριστιανισμο?

Για ξανασκεψου αν κανει το ενα χωρις το αλλο...

Περίεργο ακριβώς τα ίδια θα σου έλεγα κι εγω.. Το ελληνικο κράτος δεν κάνει χωρίς ελληνισμό αλλά ο ελληνισμός κάνει χωρις ελληνικό κράτος.. Το ίδιο θα έλεγα και για το χριστιανισμό-εκκλησια..

Το ότι είναι λογική η απόρριψη είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ.. Ως προς το ποιον της απόρριψης εννοώ.. Ακριβώς επειδή είναι λογική..

Δε ξέρω γιατί ανέφερερ τον προσυλιτισμό..

Κι εγώ στα 12-13 στα ίδια με σένα ήμουνα.. Τώρα όμως όχι.. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι ήμουνα τυφλός και είδα.. Το ποιος (και το αν) έχει δίκιο δε θα αργήσουμε να το μάθουμε..Μέχρι τότε αγάπα..

Περίεργο ακριβώς τα ίδια θα σου έλεγα κι εγω.. Το ελληνικο κράτος δεν κάνει χωρίς ελληνισμό αλλά ο ελληνισμός κάνει χωρις ελληνικό κράτος.. Το ίδιο θα έλεγα και για το χριστιανισμό-εκκλησια..
    ......................

Το αρχικο ερωτημα σου ομως ΔΕΝ ηταν Κρατος-Ελληνισμος, αλλα Ελληνισμος-Χριστιανισμος!

Σ' αυτο διαφωνω ΡΙΖΙΚΑ! :smilea:

Υ.Γ.: Ειναι ΒΑΡΒΑΡΟΣ προσυλιτισμος οταν σε βαφτιζουν και σε αναγκαζουν να ακολουθησεις καποια θρησκεια, χωρις να μπορεις (λογω ηλικιας) να εκφρασεις τις τυχουσες αντιρρησεις σου.
    Για μενα η βαπτισεις θα επρεπε να γινονται με την ενηλικιωση (στα 18)! :wacko:

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Λύκαρε...

Και πιο αργά.... ο Ιησούς στα 30 του νομίζω βαφτίστηκε. Εμείς είμαστε καλύτεροι; ή μήπως έχουμε κάποιες ικανότητες που δεν είχε Εκείνος;

Αλλά μετά κάποιοι θα βλέπουν το "παγκάρι" να αδειάζει και κάποιοι άλλοι θα χάσουν καντάρια εξουσίας.

ΤΟ ίδιο ισχύει και για το "σουνέτι" των Ισλαμιστών.
    Για την περιτομή των εβραίων
    κοκ...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Λύκαρε...

Και πιο αργά.... ο Ιησούς στα 30 του νομίζω βαφτίστηκε. Εμείς είμαστε καλύτεροι; ή μήπως έχουμε κάποιες ικανότητες που δεν είχε Εκείνος;

Αλλά μετά κάποιοι θα βλέπουν το "παγκάρι" να αδειάζει και κάποιοι άλλοι θα χάσουν καντάρια εξουσίας.

ΤΟ ίδιο ισχύει και για το "σουνέτι" των Ισλαμιστών.
    Για την περιτομή των εβραίων
    κοκ...

Gandalf

Κι εγω αναφερομαι σε ΟΛΕΣ τις θρησκειες φυσικα.

Συμφωνουμε απολυτα!

Ετσι θα εχαναν "πελατες"...

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    στο Μπουτσο μας γενικα οτι λες και οτι κανεις....

“αλλος” … ειπαμε πορνοσταρ.....

βασικα σας προλαβαίνω και γραφω

ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ(ΕΙΜΑΣΤΕ) ΑΘΕΟΙ! Τι σχεση εει αυτο με μηχανάκι ή μοτοσυκλετισμο ή παρεα ή βολτα ή μπυρες?

ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    ...............................
    ΣΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ(ΕΙΜΑΣΤΕ) ΑΘΕΟΙ! Τι σχεση εει αυτο με μηχανάκι ή μοτοσυκλετισμο ή παρεα ή βολτα ή μπυρες?
    ..............................

Ενω αν ειμαστε ΑΕΚ και λεγαμε για τον Ντεμη θα ειχε (σχεση) ε?

Ενω αν ειμαστε ΑΕΚ και λεγαμε για τον Ντεμη θα ειχε (σχεση) ε?

ο προσηλυτισμός ειναι ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το Σύνταγμα....

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    ο προσηλυτισμός ειναι ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το Σύνταγμα....

ΔΕΝ υπαρχει προσυλιτισμος σε κατι που ΔΕΝ εχει αντικειμενο!

Το αντιθετο ομως ισχυει...

ΔΕΝ υπαρχει προσυλιτισμος σε κατι που ΔΕΝ εχει αντικειμενο!

Το αντιθετο ομως ισχυει...
    ΟΚ μιας και η θεωρεία σου δεν εχει αντικείμενο και για να αποκτήσει επιτέλους κατι ... εγω σε προσηλυτίζω τοτε στην επίσημη θρησκεία του κράτους που λεγετε Ελλάς...

Σελίδα 6 από 50 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF