Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 95

Θέμα: ΑΛΥΣΙΔΑ - ΓΡΑΝΑΖΙΑ

Αγαπητέ Random, το θέμα είναι ότι όπως έγραψα η αλυσίδα μου έχει ξεχειλώσει και ο άξονας του ψαλιδιού βρίσκεται στην προτελευταία γραμμή...
    Και επειδή δεν με παίρνει αυτόν τον καιρό να αλλάξω αλυσιδογράναζα θα την κρατήσω και όσο πάει...
    Δεν την καθαρίζω αλλά την λαδώνω τακτικά, κάθε 500 χλμ.
    Περιμένω απόψεις για τις "επισημάνσεις"-"προτάσεις" του μηχανικού που έχω γράψει πιο πάνω.
    the motorcycleboy reigns

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Αταίριαστος
    Αγαπητέ Random, το θέμα είναι ότι όπως έγραψα η αλυσίδα μου έχει ξεχειλώσει και ο άξονας του ψαλιδιού βρίσκεται στην προτελευταία γραμμή...
    Και επειδή δεν με παίρνει αυτόν τον καιρό να αλλάξω αλυσιδογράναζα θα την κρατήσω και όσο πάει...
    Δεν την καθαρίζω αλλά την λαδώνω τακτικά, κάθε 500 χλμ.
    Περιμένω απόψεις για τις "επισημάνσεις"-"προτάσεις" του μηχανικού που έχω γράψει πιο πάνω.

Φιλε μου φανταζομαι να γνωριζεις τη ζημια μπορει να προκλειθει αν η αλυσιδα σου σπασει.....

mporei kapoios na mou pei ti lipantiko na valw stin alysida mou?evaza 1.5 xrono pou exw to stroma tis valvoline alla mou tin eixe kanei katamauri, ase pou petage ladia kai pou eixe kanei ti zanta k to pisw ftero skata. xthes ekatsa kana 2wro me pinelaki k petreleo k tin ekana kainoyria.gia na min antimetwpisw ksana ta ida provlimata, exei kaneis kamia protasi. kati akousa gia ena lupantiko to opoio exei k graso mesa k tin afinei aspri tin alysida.kserei kaneis tipota?

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Πληροφοριακά, απο ebay αλυσίδα DID XVM530 114 links και γρανάζια JT για το Hornet 900, 110 Ευρω με μεταφορικά.

Και μια και διάβασα μερικά κουφα παραπάνω...

- Για τον Otinane η οποιονδήποτε που του άλλαξαν την αλυσίδα και εχει μάγκωμα απο την αρχή στον συνδετικό κρίκο σε πριστινωτή αλυσίδα. Εκανε Μ@λ@κία ο μάστορας και πρέπει να διορθωθεί. Ο σωστ΄ςο τρόπος είναι με καινούριο συνδετικό κρίκο, πουλάει ο Αλεξόπουλος.

- Για όσους δίνουν συμβουλές του τύπου. 'Μη μασάς δεν σπάει η αλυσίδα, εγω έκανα 100.000 χιλιόμετρα χωρίς καν να την τεντώσω' . Μην ακούτε τι σας λένε διάφοροι, αλλά τι λέει ο μηχανικός σας και η λογική σας. Η φθορά εξαρταται απο πολολούς παράγοντες και δεν ε΄ναι προβλέψιμη. Αν πράγματι κοπεί η αλυσίδα τα αποτελέσματα θα είναι απο άσχημα εως καταστροφικά.

- Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες σήμερα εχουν αλυσίδα χρίς καν συνδετικό κρίκο απο την κατασλευή τους. Αυτος είναι και καλύτερος τύπος αλλά θέλει βγάλσιμο ψαλιδιού για να την αλλάξεις με ίδια. Κανείς δεν το κάνει αυτό, δεν χρειάζεται κιόλας. Την αλλάζουμε με μια καλής ποιότητας αλυσίδα με πριτσινωτό συνδετικό κρίκο που χρειάζεται ενα ειδικό εργαλείο η εμπειρία για να γίνει σωστά με εναλλακτικά εργαλεία.
    Μην βάζετε αλυσίδες με απλή ασφάλεια γιατί φεύγουν εύκολα και δεν το παιρνουμε χαμπάρι!

Καθάρισμα με παρφινέλαιο κάθε τόσο και λιπανση με σπρευ η λάδι χοντρό η βαλβολίνη, ανάλογα τη χρήση τα γούστα, την συχνότητα λίπανσης και το πόσο σας νοιάζει να είναι καθαρές οι ζάντες.

Αυτα προς το παρόν
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Τελικά άλλαξα αλυσίδα και γρανάζια την περασμένη Τετάρτη όταν είχα 31.900 χλμ.
    Πρίν τα αλλάξω η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο, η αλυσίδα είχε ξεχειλώσει τελείως και πολύ απότομα.
    Σε κάθε γερό άνοιγμα του γκαζιού άκουγα κάτι "γκρακ-γκρούγκ" που με ανάγκασαν να κινούμαι σαν κοτούλα...
    Έίχα αποφασίσει να βάλω μαμά γρανάζια (SUN-STAR από Σφακιανάκη) και αλυσίδα DID ενισχυμένη από τον Αλεξόπουλο.
    Τα σχέδια άλλαξαν όταν έμαθα την τιμή των γνήσιων γραναζιών που πουλάει η SUZUKI.
    Ήθελαν 85 ΕΥΡΩ (για όνομα του Θεού) και τα οποία δικαιολογούσαν επειδή το μπροστινό έχει ενσωματωμένη μια λαστιχένια ροδέλα για να μειώνεται ο θόρυβος κύλισης.
    Όταν τα υπολόγισα κατάλαβα ότι θα χρειαζόμουν ένα 200αρι για να ξεμπερδέψω μαζί με τα εργατικά(περαστικά..).
    Επειδή τα οικονομικά μου αυτόν τον μήνα ήταν στενάχωρα και έπρεπε επειγόντως να κάνω την αντικατάσταση ακολούθησα την πιό οικονομική λύση.
    Πήρα τηλέφωνο τον Γιάννη στη ΜΟΤΟΡΟΔΑ και του εξήγησα ότι με ενδιαφέρει η πιό φθηνή αλλά αξιόπιστη λύση.
    Έτσι αγόρασα το έτοιμο κίτ του Αλεξόπουλου, το οποίο περιλαμβάνει:
    Αλυσίδα DID 525, 116 links, made in Japan, μαύρη, για v-strom 650 χωρίς ABS.
    Γρανάζια 15 δόντια μπροστά, 47 δόντια πίσω, JT made in Thailand.
    Κόστος 100 ΕΥΡΩ, τοποθέτηση δωρεάν.
    Αποτέλεσμα : Το μηχανάκι μεταμορφώθηκε.
    Δεν σκορτσάρει με λίγες στροφές.
    Δεν έχει απώλειες ισχύος λόγω τελικής μετάδοσης (δηλ. περνάει τα άλογα του στην άσφαλτο).
    Όταν "χουφτώνω" το γκάζι παντιλικιάζει...
    Όταν κατεβάζω ταχύτητες για να στρίψω π.χ. από 6η-5η-4η-3η δεν έχω ταλαντώσεις από την αλυσίδα, ούτε "χορεύει" ο πίσω τροχός.
    Ο θόρυβος του μπροστινού γραναζιού που πλέον δεν έχει λαστιχένια ροδέλα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, απεναντίας αυτό το ζζζζζζζ που ακούγεται ελάχιστα, με φτιάχνει κιόλας.
    Η γενική αισθηση είναι σαν να καβαλάω καινούργιο μηχανάκι.
    the motorcycleboy reigns

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kalamaria
    για v-strom 650 χωρίς ABS.

τι σημενη αυτο ?αυτα που εχουν abs φορανε αλλη αλυσιδα?
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!

Προφανώς, φίλε μου, πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορά, αν όχι στην αλυσίδα τότε σίγουρα στα γρανάζια.
    Αλλοιώς δεν εξηγείται....
    Πάντως δεν είχα την περιέργεια εκείνη τη στιγμή για να ρωτήσω λεπτομέρειες.
    Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όταν πήρα το χαρτονένιο κουτί με το κιτ στα χέρια μου διάβασα στην ετικέττα DL 650 V. Αυτό το V μου εξήγησαν ότι αναφέρεται στο δικό μου μοντέλο, το οποίο είναι το παλιό (με ένα μπουζί ανά κύλινδρο, ανοιχτή εξάτμιση, μικρότερο φιλτροκούτι, πιό δυνατό, ελαφρύτερο και φυσικά χωρίς ABS).
    the motorcycleboy reigns

Παλαιό μέλος Το avatar του/της pepes1gr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από choropan
    ΠΡΟΣΟΧΗ: kerosene που αναφέρει το manual δεν είναι η κηροζίνη.

Κηροζίνη δεν βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο και χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα.Είναι παράγωγο της βενζίνης πολύ ισχυρό και δεν κάνει για καθαρισμό.Το kerosene είναι το παραφινέλαιο - φωτιστικό πετρέλαιο που βάζανε οι γιαγιάδες στις γκαζόλαμπες.Πουλάει χύμα το βενζινάδικο με το κιλό, super markets και φαρμακεία στις ανάλογες τιμές.Το παραφινέλαιο απ όπου και να το πάρεις είναι το ίδιο ενώ οι τιμές από βενζινάδικο και φαρμακείο είναι τεράστιες.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ene_bottle.jpg = http://77.70.59.156/jsites/toyin/osc.../images/66.jpg
    Σήμερα για πρώτη μου φορά καθάρισα την αλυσίδα με παραφινέλαιο (το μπουκάλι γράφει laboil και είναι παρόμοιο με την προηγούμενη φωτογραφία) και έπαθα πλάκα.Καθάρισε τέλεια και για να πω την μαύρη αλήθεια μου φαίνεται ότι κάνει λιγότερο θόρυβο στον δρόμο και ότι αλλάζει καλύτερα τις ταχύτητες.Ελάχιστη διαφορά αλλά υπάρχει διαφορά!!!
    Μέχρι στιγμής καθάριζα μόνο με σπρεύ WIRTH.
    Τιμή παραφινέλαιου 1.75 ευρώ/λίτρο.

και εγω συμφωνω απολυτα μαζι του
    το συνιστω

.

Πριν από μία ώρα έγινε αλλαγή αλυσίδας.
    Η μανίσια αφού έκανε 36000χιλ είχε αρχίσει να δείχνει έντονα σημάδια φθοράς.
    Εβαλα την DID 525VM2 professional x-ring gold στά 140 ευρώ μαζί με τα εργατικά.
    Πολύ καλύτερο (λογικό αυτό) δούλεμα από την παλιά χωρίς σκορτσαρίσματα και πιό άμεση ανταπόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού.Πολύ πιό αθόρυβη στον δρόμο έστω και στα λίγα χιλιόμετρα που πρόλαβα να κάνω.

Re: .

Αρχικά δημιουργήθηκε από pepes1gr
    Πριν από μία ώρα έγινε αλλαγή αλυσίδας.
    Η μανίσια αφού έκανε 36000χιλ είχε αρχίσει να δείχνει έντονα σημάδια φθοράς.
    Εβαλα την DID 525VM2 professional x-ring gold στά 140 ευρώ μαζί με τα εργατικά.
    Πολύ καλύτερο (λογικό αυτό) δούλεμα από την παλιά χωρίς σκορτσαρίσματα και πιό άμεση ανταπόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού.Πολύ πιό αθόρυβη στον δρόμο έστω και στα λίγα χιλιόμετρα που πρόλαβα να κάνω.

Geia xara! na rwthsw poia einai h diafora tis x-ring me tin o-ring ???

Re: Re: .

Αρχικά δημιουργήθηκε από don_nikos
    Geia xara! na rwthsw poia einai h diafora tis x-ring me tin o-ring ???
    kai poia h gnwmh sas na allaza twn arithmw sta dontia twn granaziwn ????

Κοιτώντας κάτω στις σχετικές φωτογραφίες βλέπεις την διαφορά στα τσιμουχάκια της αλυσίδας.

http://www.didchain.com/xring1.htm

Παλαιό μέλος
    φιλε πεπες οντως η χ ρινγκ φαινεται πολυ καλυτερη απο την απλη..και εμενα η πρωτη αλυσιδα αλλαχθηκε στα 35-36 000 χλμ..στα 80 000χλμ περιπου οταν θα αλλαξω για 2η φορα αλυσιδογραναζα θα φορεσω την χ ρινγκ..
    Leave it to Random to needlesly complicated things

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tazakos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kalamaria
    για v-strom 650 χωρίς ABS.

τι σημενη αυτο ?αυτα που εχουν abs φορανε αλλη αλυσιδα?
    Μπάμπη τα ABS έχουν 118λινκς και τα μη ABS έχουν 116.
    ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΥΓΩ...ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΑΛΥΣΙΔΑ-ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΓΙΑ Varadero
    από alex-varadero στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2015, 07:53
  2. σε αλυσίδα γρανάζια για zzr400?
    από zzr2005 στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2010, 10:34
  3. Αλυσίδα - γρανάζια