Σελίδα 6 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 141

Θέμα: Γιατι ΔΕΝ πρεπει να φοραμε κρανος...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    xrider... απλή λογική... ανεξαρτήτως εγγύησης... έχεις ενα SHOEI και του κολλάς ενα αυτοκόλητο... Πιστεύεις οτι θα είναι άχρηστο μετά; Οτι δεν θα καλύψει σε περίπτωση πρόσκρουσης;

Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;

Οι εταιρίες τηρούν το γράμμα του νόμου και μερικές φορές ακόμα περισσότερο. Σε μερικές μηχανές αναγράφουν στο manual πως δεν πρέπει να ακουμπάμε τις εξατμίσεις ενώ δουλεύει το μοτέρ, γιατί θα καούμε. Πρέπει να στο πούν αυτό; Δεν ισχύει η κοινή λογική;

Σαφώς τώρα και ενα κράνος έχει κάποια όρια ανοχής. Αλλά σίγουρα δεν χαλάνε με ενα sticker ή με ενα μπουπ που θα κάνει πάνω σε ενα μικρό εμπόδιο ενώ το κρατάς στο χέρι. Αλλοίμονο... κράνος είναι οχι αυγό. Αν σου πέσει βέβαια απο ύψος ή το κοπανήσεις με φόρα εκεί τα πράγματα αλλάζουν.

Παρόλα αυτά , εγώ σε ξαναρωτώ... πέφτεις και το κράνος σε σώζει... ακόμα και αν έχει sticker ή αυτιά επάνω του. Σε νοιάζει για την εγγύηση οτι δεν ισχύει; Ποιό είναι το ζητούμενο;

Στα άλλα που είπα πιο πάνω, αλήθεια δεν βλέπω επιχειρήματα.. μόνο κάτι για εγγύηση ψέλισες και αυτό μάλιστα επάνω σε ενα θέμα που πραγματικά καθόλου δεν αγγίζει την καθημερινότητα παρά μόνο το γράμμα του τύπου.

zman...

Ενώ η ουσία των όσων λές έχει κάποιο σημαντικότατο νόημα, ο τρόπος που το αποδίδεις ,για μένα, είναι λάθος. Δηλαδή είναι λάθος η επιβολή κράνους επειδή δεν τηρούνται τα υπόλοιπα;

Με αυτό το σκεπτικό να μην εφαρμόζουμε γενικά τον ΚΟΚ (ανεξαιρέτως προστίμων) επειδή δεν ισχύουν τα όσα έπρεπε να ισχύουν. Είναι ενας ισοπεδωτικός ορθολογισμός που εμένα τουλάχιστον με βρίσκει αντίθετο.

Σαφώς και χρειαζόμαστε παιδεία (οχι μόνο οδηγική) και δρόμους. Σαφώς και αυστηρότερη αστυνόμευση απο εκεί και πέρα. Αλλά απο την στιγμή που δεν υπάρχει... τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουν όλα μπουρδέλο;

Γιατί αν εσύ το λές για το κράνος... ο άλλος θα το πεί για την ζώνη... ο επόμενος για το κινητό... ο παρακάτω για το STOP ... και ο επόμενος για το κόκκινο φανάρι.

Η λογική του πονάει κεφάλι , κόψει κεφάλι , νομίζω οτι είναι τουλάχιστον λάθος σε αυτό το σημείο.

Ευχαριστώ την Γιαγια-Αρκούδα για το ωραίοτατο κείμενο του. Διάβαστε το οι διαφωνούντες με την χρήση κράνους και κατανοήστε επιτέλους την απλή λογική.
    Για χρήση κράνους και ζώνης

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΑΝΕ!!!!!!! !!!! Το avatar του/της reptile4
    ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΚΩΤΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ!

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    xrider... απλή λογική... ανεξαρτήτως εγγύησης... έχεις ενα SHOEI και του κολλάς ενα αυτοκόλητο... Πιστεύεις οτι θα είναι άχρηστο μετά; Οτι δεν θα καλύψει σε περίπτωση πρόσκρουσης;

Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;

Οι εταιρίες τηρούν το γράμμα του νόμου και μερικές φορές ακόμα περισσότερο. Σε μερικές μηχανές αναγράφουν στο manual πως δεν πρέπει να ακουμπάμε τις εξατμίσεις ενώ δουλεύει το μοτέρ, γιατί θα καούμε. Πρέπει να στο πούν αυτό; Δεν ισχύει η κοινή λογική;

Σαφώς τώρα και ενα κράνος έχει κάποια όρια ανοχής. Αλλά σίγουρα δεν χαλάνε με ενα sticker ή με ενα μπουπ που θα κάνει πάνω σε ενα μικρό εμπόδιο ενώ το κρατάς στο χέρι. Αλλοίμονο... κράνος είναι οχι αυγό. Αν σου πέσει βέβαια απο ύψος ή το κοπανήσεις με φόρα εκεί τα πράγματα αλλάζουν.

Παρόλα αυτά , εγώ σε ξαναρωτώ... πέφτεις και το κράνος σε σώζει... ακόμα και αν έχει sticker ή αυτιά επάνω του. Σε νοιάζει για την εγγύηση οτι δεν ισχύει; Ποιό είναι το ζητούμενο;

Στα άλλα που είπα πιο πάνω, αλήθεια δεν βλέπω επιχειρήματα.. μόνο κάτι για εγγύηση ψέλισες και αυτό μάλιστα επάνω σε ενα θέμα που πραγματικά καθόλου δεν αγγίζει την καθημερινότητα παρά μόνο το γράμμα του τύπου.

zman...

Ενώ η ουσία των όσων λές έχει κάποιο σημαντικότατο νόημα, ο τρόπος που το αποδίδεις ,για μένα, είναι λάθος. Δηλαδή είναι λάθος η επιβολή κράνους επειδή δεν τηρούνται τα υπόλοιπα;

Με αυτό το σκεπτικό να μην εφαρμόζουμε γενικά τον ΚΟΚ (ανεξαιρέτως προστίμων) επειδή δεν ισχύουν τα όσα έπρεπε να ισχύουν. Είναι ενας ισοπεδωτικός ορθολογισμός που εμένα τουλάχιστον με βρίσκει αντίθετο.

Σαφώς και χρειαζόμαστε παιδεία (οχι μόνο οδηγική) και δρόμους. Σαφώς και αυστηρότερη αστυνόμευση απο εκεί και πέρα. Αλλά απο την στιγμή που δεν υπάρχει... τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουν όλα μπουρδέλο;

Γιατί αν εσύ το λές για το κράνος... ο άλλος θα το πεί για την ζώνη... ο επόμενος για το κινητό... ο παρακάτω για το STOP ... και ο επόμενος για το κόκκινο φανάρι.

Η λογική του πονάει κεφάλι , κόψει κεφάλι , νομίζω οτι είναι τουλάχιστον λάθος σε αυτό το σημείο.

Ευχαριστώ την Γιαγια-Αρκούδα για το ωραίοτατο κείμενο του. Διάβαστε το οι διαφωνούντες με την χρήση κράνους και κατανοήστε επιτέλους την απλή λογική.
    Για χρήση κράνους και ζώνης

Gandalf
    Ρε Gandalf

εσυ νομιζεις οτι εγω οτι τα βγαζω απο το κεφαλι μου αυτα που λεω???!!!
    το αυτοκολητο στο εφερα σαν παραδειγμα για να καταλαβεις ποσο γρηγορα και με το τιποτα βγαινει εκτος εγγυησης το κρανος!!
    Δεν ειναι παπαρια αυτα που σου λεω!!
    Το κρανος ειναι γεματο χημικες συνθεσεις οι οποιες με την παραμικρη αλλαγη το βγαζουν αχρηστο.Το αυτοκολητο με την κολλα που εχει χαλαει την χημικη συνθεση του περιβληματος και μπορει ακομα και να διαβρωσει το ιδιο το υλικο.
    Χημεια του δημοτικου να ξερεις καταλαβαινεις οτι ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ φτανει για να γινει το κρανος ενα απλο καπελακι.
    Σκεψου μονο οτι απαγορευεται δια ροπαλου να καθαρησεις το κρανος σου εξωτερικα με οινοπνευμα,γιατι αλλιωνεις την συνθεση του..τα γραφει και το βιβλιαρακι που σου δινουνν μαζι,ασχετα αν δεν σου εξηγει το γιατι.
    Εγω σου ειπα στηλε μαιλ στην εταιρια που εφτιαξε το κρανος σου και πες οτι εβαλες ενα αυτοκολλητο επανο και αν ισχυει ακομα η εγγυηση....ειμαι 100% σιγουρος οτι θα σου απαντησουν αυτα που σου ειπα και δεν θελεις να πιστεψεις.
    Ολα τα υπολοιπα ειναι αμπελοφιλοσοφιες και πως ΘΑ θελαμε να ειναι τα πραγματα.
    Στελνωντας ενα μαιλ θα σου λυθουν ολες οι αποριες,το βαζεις στο φορουμ και μετα θα καταλαβεις-τε οτι δεν λεω θεωριες δικες μου.
    Το κρανος που εχεις εσυ με αυτο που φοραει ο Μελαντρι η ο Στονερ η ο Ροσσι δεν εχει καμμια σχεση..αυτοι μετα το τελος καθε αγωνα το πετανε.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Re: Προσωπικη γνωμη

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Το κρανος ΔΕΝ σωζει ζωες,προφυλασσει εως καποιον βαθμο σε κατω απο ορησμενες συνθηκες,ειναι καλητερο απο το τιποτα σε περιπτωση που σκασεις ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ!
    Ρε συ Xrider, τωρα μου τα χαλασες! Αν και γενικα διαβαζω τις αποψεις σου με ενδιαφερον, εδω θα διαφωνησω καθετα, οριζοντια και διαγωνια!

Λες οτι το κρανος δεν σωζει; Για ρωτα και τον Νικο να σου πει φιλε! Επειδη ημουν ΕΚΕΙ και το ειδα, ξερεις τι θα ειχε παθει αν δεν το φοραγε; ΧΑΡΗΝ ΤΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ ο φιλαρακος μου δεν επαθε γρατζουνια και ειχα την χαρα να τον εχω κοντα μου μετα απο λιγο και να πινουμε μπυριτσες στην παραλια! Για ΑΥΤΟ και ΜΟΝΟ, το κρανος του ειναι ΠΟΛΥΤΙΜΟ -και για εκεινον, αλλα και για εμενα και οσους τον αγαπαμε!

Και οσο για το αν προστατευει μονο αν ολα αυτα τα 1-2-3- που εγραψες ισχυουν, σε πληροφορω οτι το κρανος του Νικου, αν και Arai, ειναι της εποχης της λασπης, ταλαιπωρημενο, με χτυπηματακια κλπ και ειχε μαλιστα σαν προτεραιοτητα να το αλλαξει αμεσα.

Νικολα, δειξτους ρε συ το κρανος να μας πουνε μετα αν σωζει οχι...
    Νίκος
    Open Horizons

Xrider...

επιμένεις και μου μιλάς για εγγυήσεις... και εγώ σου αντιπροτείνω κλασσική λογική , όπως σου βάζει και ο Ταξιδευτής. Το οτι μια εταιρία δίνει εχέγγυο για εγγύηση μόνο όταν το κράνος είναι σε "μαμά" κατάσταση είναι προβλεπόμενο , κυρίως γιατί οι νομικοί της σύμβουλοι δεν μπορούν να βάλουν διαβάθμιση στα πόσα stickers ή bumbs το κράνος θα είναι άχρηστο. Και είναι λογικό και φυσικό επακόλουθο αυτό.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αν βάλω εγώ sticker που να αναφέρει επι παραδείγματι την ομάδα αίματος μου, θα κάνω το κράνος άχρηστο και δεν θα μπορεί να ανταπεξέρθει σε σύγκρουση. Είναι αστείο και μόνο σαν σκέψη.

Οπότε σου λέω και πάλι οτι σου δίνω δίκιο σε αυτό που λες, όσον αφορά την εγγύηση στο γράμμα του τύπου, αλλά στην πραγματικότητα το κράνος προστατεύει ακόμα και αν έχει 2-3 αυτοκόλλητα πάνω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Xrider...

επιμένεις και μου μιλάς για εγγυήσεις... και εγώ σου αντιπροτείνω κλασσική λογική , όπως σου βάζει και ο Ταξιδευτής. Το οτι μια εταιρία δίνει εχέγγυο για εγγύηση μόνο όταν το κράνος είναι σε "μαμά" κατάσταση είναι προβλεπόμενο , κυρίως γιατί οι νομικοί της σύμβουλοι δεν μπορούν να βάλουν διαβάθμιση στα πόσα stickers ή bumbs το κράνος θα είναι άχρηστο. Και είναι λογικό και φυσικό επακόλουθο αυτό.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αν βάλω εγώ sticker που να αναφέρει επι παραδείγματι την ομάδα αίματος μου, θα κάνω το κράνος άχρηστο και δεν θα μπορεί να ανταπεξέρθει σε σύγκρουση. Είναι αστείο και μόνο σαν σκέψη.

Οπότε σου λέω και πάλι οτι σου δίνω δίκιο σε αυτό που λες, όσον αφορά την εγγύηση στο γράμμα του τύπου, αλλά στην πραγματικότητα το κράνος προστατεύει ακόμα και αν έχει 2-3 αυτοκόλλητα πάνω.

Gandalf
    Αν κατασκευαστης κρανους δεν σου δινει εγγυηση οτι το κρανος μετα απο ενα αυτοκολλητο η απο ενα ελαφρυ χτυπημα στο τραπεζι,σημαινει οτι το κρανος ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΑΚΙ...ουτε το ενα ουτε το αλλο σε προστατευει!
    Το θεμα δεν ειναι καν για τα πολλα χιλιομετρα που ειπαν πολλοι εδω.
    Το μεγιστο οριο ταχυτητας ειναι τα 140χλμ στον δρομο.Υποτιθεται οτι σε προστατευει και αυτοι εγγυουνται σε αυτα τα χιλιομετρα και λιγοτερα...αν καποιος πεσει με 30χλμ και χτυπησει σε κρασπεδο και το κρανος σπασει αυτοι δεν φερουν καμμια ευθυνη για τον απλο λογω οτι εσυ μπορει να του εκανες ενα πολυ μικρο χτυπημα στην καρεκλα και το αχρηστευσες εν αγνοια σου.
    Την εγγυηση στην αναφερω συνεχεια γιατι ειναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΤΙ που σου δινουν και αυτο το μοναδικο χαρτι στην ουσια δεν εγγυειται τιποτα (διαβασε ξανα τους ορους εγγυησης που εβαλα πιο πριν και πες μου τι νομιζεις οτι ειναι το ecc)..
    Αν το κρανος εσωζε 100% θα επρεπε να γραφει στην εγγυηση οτι για οσοσ δινω εγγυηση δεν υπαρχει περιπτωση να φορας το κρανος,να πεσεις και να χτυπησεις στο κεφαλι και να σου προκληθει καποια βλαβη-στα επιτρεπομενα ορια,δηλ μαχ 140χλμ-
    Στο τελος αν εγω σου πουλησω ενα καπελακι και σου πω οτι αν το φορας και πεσεις δεν θα παθεις τιποτα αλλα δεν σου δινω καμμια εγγυηση...εσυ θα με πιστεψεις?
    Το κρανος προστατευει σε συνδιασμο με αλλους παραγοντες..π.χ τυχη!
    Εγω ειμαι της αποψης οτι το Αμερικανικο συστημα ειναι το καλητερο και συμφωνω με αυτα που ειπε ο zman.
    Κρανος προαιρετικο..ενηλικες ειμαστε.

Οκ, Xrider, εσυ αφου δεν θες μην φορας κρανος. Κανενα προβλημα. Η ζωη ειναι πολυ μικρη για να καθομαστε να σκαμε και να προσπαθουμε να πεισουμε οσους δεν θελουν οτι πρεπει να φορανε κρανος, η οτι πρεπει να φορανε καταλληλα ρουχα, η οτι πρεπει να κρατανε ενα Χ επιπεδο ασφαλειας σε δημοσιους δρομους.

Αλλα, αν νομιζεις οτι ενα -ακομα και χιλιοταλαιπωρημενο- κρανος ειναι το ιδιο με ενα καπελακι, τοτε παμε εκει που επεσε το Σαββατο ο φιλος μου ο Νικολας και ΠΕΣΕ φορωντας το καπελακι σου. Εγω θα αναλαβω να καλεσω το ασθενοφορο στην ωρα του.
    Τα εξοδα νοσηλιας και πλαστικων εγχειρησεων στο προσωπο (αν επιζησεις) τα αναλαμβανεις εξολοκληρου εσυ!
    Νίκος
    Open Horizons

ώπα αδερφέ... πήγες αλλού τώρα...

Ποτέ δεν είπα οτι το κράνος θα σε σώσει 100%...

Καταρχάς κάποια πράγματα που καλό είναι να τα ξέρουμε.

Όποιο ατύχημα γίνει με πάνω απο 50χλμ την ώρα , θεωρείται θανατηφόρο. Στην στιγμή του ατυχήματος , σε όποιο όχημα και να είσαι , υπάρχει έντονο φρενάρισμα που απο τα 140 που αναφέρεις πέφτεις στα 40-50χλμ την ώρα.
    Εξού και τα περισσότερα crash tests υπό γωνία , ή σε σταθερό γίνονται με αυτή την ταχύτητα πρόσκρουσης και χαρακτηρίζονται με ανάλογα αστέρια.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το κράνος.

Αν κάποιος λοιπόν δεν έχει μυαλό και έχει φαγούρα στον δεξί καρπό, τότε κανένα κράνος δεν τον σώζει. Πτώση με 140 χλμ.ώρα ούτε σε πίστα δεν βγαίνεις αλώβητος. (Πρόσεξε... μιλάμε για ταχύτητα πρόσκρουσης και οχι λίγο πριν το ατύχημα).

Οι προτεινόμενες συνθήκες συντήρησης κράνους και λοιπών εξαρτημάτων είναι καλό να τηρούνται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν δεν έχεις εγγύηση , το κράνος βγαίνει άχρηστο. Αυτό λεω εγώ.
    Εσύ λες πως η εταιρία δεν αναλαμβάνει ευθύνη αν το κράνος δεν αντέξει , σε πτώση επειδή είχε λακούβες ή stickers. Παίρνοντας υπόψη το extreme παράδειγμα που θέτεις με πτώση στα 140χλμ (ταχύτητα πρόσκρουσης) πες μου ποίο υλικό στον κόσμο θα αντέξει και δεν θα τσαλακωθεί - καταστραφεί είτε έχει αυτοκόλλητο είτε οχι.

Είναι όπως σου είπα και θέμα κοινής λογικής. Το κράνος και ο εξοπλισμός θα σε σώσουν σε λογικά πλαίσια ... οχι αν θελήσει κάποιος να γίνει άνθρωπος-βολίδα.

Για το θέμα της προαιρετικής χρήσης εξοπλισμού... θα έλεγα ναι... αν ο κάθε ένας που το έκανε , είχε δική του ιδιωτική ασφάλεια και δεν χρέωνε την δική μας τσέπη να κάνει οτι κάνει.
    Τότε ας κυκλοφορήσει και γυμνός πάνω στην μηχανή και ας κάνει οτι θέλει απο πλευράς εξοπλισμού. Μόνος του θα τα σπάει... μόνος του θα πληρώνει.

Αλλά απο την στιγμή που στον μισθό μας φίλε, μας κρατούν 250? στο 1000αρικο ,κάθε μήνα, για ΙΚΑ και κοινωνική περίθαλψη, τότε νομίζω οτι όλοι έχουμε λόγο στο θέμα κράνους. Μόνο δικό του δικαίωμα δεν είναι αυτό.

Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Οκ, Xrider, εσυ αφου δεν θες μην φορας κρανος. Κανενα προβλημα. Η ζωη ειναι πολυ μικρη για να καθομαστε να σκαμε και να προσπαθουμε να πεισουμε οσους δεν θελουν οτι πρεπει να φορανε κρανος, η οτι πρεπει να φορανε καταλληλα ρουχα, η οτι πρεπει να κρατανε ενα Χ επιπεδο ασφαλειας σε δημοσιους δρομους.

Αλλα, αν νομιζεις οτι ενα -ακομα και χιλιοταλαιπωρημενο- κρανος ειναι το ιδιο με ενα καπελακι, τοτε παμε εκει που επεσε το Σαββατο ο φιλος μου ο Νικολας και ΠΕΣΕ φορωντας το καπελακι σου. Εγω θα αναλαβω να καλεσω το ασθενοφορο στην ωρα του.
    Τα εξοδα νοσηλιας και πλαστικων εγχειρησεων στο προσωπο (αν επιζησεις) τα αναλαμβανεις εξολοκληρου εσυ!
    Ρε εγω δεν σου λεω οτι εχει μονο αρνητικα...ξερεις ποσοι εχουν σπασει σβερκο απο κρανος?ποσοι εχουν σπασει και την μουρη τους φωροντας και το κρανος,ποσα κρανοι εχουν ανοιξει σαν τριανατφυλλα σε ενα απλο πεσιμο...ειναι σαν να μου λες οτι επειδη φοραω φορμα δεν θα σπασω το χερι μου,το ποδι η το πλευρο μου.
    Δεν προσπαθω να πεισω κανενα να μην φοραει κρανος...ειμαι υπερ της ελευθερης επιλογης του καθενος.
    Δεν ξερω αν εχεις παρακολουθησει ποτε αγωνες ποδηλασιας τυπου γυρος Ιταλιας,Γαλλιας,Ισπανια κλπ.....οι τυποι στα ποδηλατα πανε και με 110-120 χλμ στις καταβασεις και φορανε το κρανακι που ειπε ο zman και τιποτα αλλο,ειναι με κοντα παντελονακια και ουτε προστατευτηκα....ε,αυτοι πεφτουν και ξανασηκωνονται με αυτες τις ταχυτητες.Οι τυποι πληρωνονται πιο πολλα απο τον Ριβαλντο σε ενα χρονο...λες να ειναι χαζοι που δεν φορανε κρανος μηχανης?

Τελος σου λεω τι λεει αυτος που εφτιαξε το κρανος που φορας και συνεχιζετε να λετε τα δικα σας...αν και το βλεπω χλομω να ξερετε περισσοτερα απο τον κατασκευαστη.

Απο την στιγμη που δεν δεχεστε τις συνθηκες κατω απο τις οποιες και μονο, προστατευει το κρανος οι οποιες ειναι αυτες που λεει ο κατασκευαστης...ειναι στου κουφου την πορτα οσο θελλεις βρωντα.

Φιλικα παντα.

ώπα αδερφέ... πήγες αλλού τώρα...

Για το θέμα της προαιρετικής χρήσης εξοπλισμού... θα έλεγα ναι... αν ο κάθε ένας που το έκανε , είχε δική του ιδιωτική ασφάλεια και δεν χρέωνε την δική μας τσέπη να κάνει οτι κάνει.
    Τότε ας κυκλοφορήσει και γυμνός πάνω στην μηχανή και ας κάνει οτι θέλει απο πλευράς εξοπλισμού. Μόνος του θα τα σπάει... μόνος του θα πληρώνει.

Αλλά απο την στιγμή που στον μισθό μας φίλε, μας κρατούν 250? στο 1000αρικο ,κάθε μήνα, για ΙΚΑ και κοινωνική περίθαλψη, τότε νομίζω οτι όλοι έχουμε λόγο στο θέμα κράνους. Μόνο δικό του δικαίωμα δεν είναι αυτό.

Gandalf
    Ελπιζω να μην καπνιζεις,να μην πινεις,να μην τρως λιπαρα φαγητα,τηγανητα,πατατακια,να βουρτσιζεις τα δοντια σου τουλαχιστον 2 φορες την ημερα και να μην εχεις ουτε ενα σφραγησμα,να ασκησε καθημερηνα για τουλαχιστον 30 λεπτα και πολλα αλλα...
    Αν κανεις καποιο απο αυτα γινεσαι βαρος στις τσεπες αλλων...ξερεις ποσα φαρμακα,γιατρους,εξετασεις θα θελλεις που δεν νομιζω τα οσα χρονια δουλευεις να βγαζουν το ποσο για περιθαλψη....
    Μην το παμε στα απιστευτα ακρα...

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    φαύλος κύκλος...

από τη στιγμή που η κοινωνική μας ευθύνη, υπευθυνότητα, παιδεία, συμμετοχή ερωτοτροπούν με τη μέση θερμοκρασία στο νότιο πόλο όλα τα άλλα είναι εκθέσεις ιδεών ...

Ρε εγω δεν σου λεω οτι εχει μονο αρνητικα...

Μεχρι εδω καλα τα πας...

ξερεις ποσοι εχουν σπασει σβερκο απο κρανος?

Εδω ομως μου το χαλασες! Παντως, οχι, δεν ξερω. Ποσοι;

ποσοι εχουν σπασει και την μουρη τους φωροντας και το κρανος,ποσα κρανοι εχουν ανοιξει σαν τριανατφυλλα σε ενα απλο πεσιμο...

Ποσοι/ποσα; (Επειδη ειμαι ομως και λιγο γκασμας, θελω και παραπομπες για να στηριξεις τα λεγομενα σου, οκ; )

ειναι σαν να μου λες οτι επειδη φοραω φορμα δεν θα σπασω το χερι μου,το ποδι η το πλευρο μου.
    Δεν προσπαθω να πεισω κανενα να μην φοραει κρανος...ειμαι υπερ της ελευθερης επιλογης του καθενος.
    Δεν ξερω αν εχεις παρακολουθησει ποτε αγωνες ποδηλασιας τυπου γυρος Ιταλιας,Γαλλιας,Ισπανια κλπ.....οι τυποι στα ποδηλατα πανε και με 110-120 χλμ στις καταβασεις και φορανε το κρανακι που ειπε ο zman και τιποτα αλλο,ειναι με κοντα παντελονακια και ουτε προστατευτηκα....ε,αυτοι πεφτουν και ξανασηκωνονται με αυτες τις ταχυτητες.Οι τυποι πληρωνονται πιο πολλα απο τον Ριβαλντο σε ενα χρονο...λες να ειναι χαζοι που δεν φορανε κρανος μηχανης?

Μιλαμε για μηχανες, και οχι ποδηλατες. Αν και δεν σκαμπαζω απο το αθλημα, αν δεν κανω λαθος αυτοι τρεχουν σε ελεγχομενες συνθηκες κυκλοφοριας (εχουν οχηματα γυρω τους), και σε ενδεχομενη πτωση δεν θα συναντησουν τον μπαρμπα-Σταθη με το τρακτερ του.

Τελος σου λεω τι λεει αυτος που εφτιαξε το κρανος που φορας και συνεχιζετε να λετε τα δικα σας...αν και το βλεπω χλομω να ξερετε περισσοτερα απο τον κατασκευαστη.

Και εγω σου λεω οτι καλη η θεωρια, αλλα ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! (δες παρακατω)

Απο την στιγμη που δεν δεχεστε τις συνθηκες κατω απο τις οποιες και μονο, προστατευει το κρανος οι οποιες ειναι αυτες που λεει ο κατασκευαστης...ειναι στου κουφου την πορτα οσο θελλεις βρωντα.

Δεν μου ειπες: αν ειναι ετσι, τοτε ΓΙΑΤΙ το παρταλι-κρανος του φιλου μας τον προστατεψε ΥΠΟΔΕΙΜΑΤΙΚΑ το Σαββατο;

Φιλικα παντα.

Παρομοιως! [/COLOR]

Νίκος
    Open Horizons

μιλώντας για μένα και λόγω της έλλειψης που υπάρχει στο Ε.Σ.Υ. έχω κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό ιδιωτική ασφάλιση, επειδή ακριβώς δεν θέλω να γίνω "θύμα" της κοινωνικής ασφάλισης... άσχετο με το θέμα βέβαια, αλλά έπρεπε να το αναφέρω.

Για το θέμα κράνους, σου είπα και πριν... οι συνθήκες προστασίας , ενώ φοράς εξοπλισμό είναι λογικό να έχουν όρια. Βλέπεις μας δεσμεύει και η ικανότητα υλικών αλλά και η αντοχή που μπορούμε να δεχτούμε σαν καταπόνηση στο σώμα μας. Για αυτό και είπα οτι γνωρίζω σχετικά με ταχύτητες κτλ. στα πιο πάνω μηνύματα

Για τους ποδηλάτες που είπες.. πάλι είναι άσχετο... ακόμα και σε αυτούς σε κάποια φοβερά ατυχήματα που έτυχε να δώ στην δορυφορική, δεν έπεφταν με 100χλμ ανά ώρα... αλλά με πολύ λιγότερα όπου άμεσα είχαν και ΕΚΑΒ (αντίστοιχο με το δικό μας) δίπλα τους και τους έτρεχαν άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο (ειδικά αυτό το SPORT CANAL +, μας έχει ζαλίσει στα ποδηλατικά).

Εν τέλει θα σου πώ κάτι, το οποίο το είπα και παραπάνω. Το κράνος είναι καλύτερο υλικό προστασίας απο το τριχωτό της κεφαλής , και τις ειδικές ικανότητες bunjee jumping, free skydiving που μπορεί να έχει ο αναβάτης. Σε όποιες συνθήκες , σε όποια χρονική στιγμή είναι το μοναδικό που αντικειμενικά ισχύει και δεν αμφισβητείται.

Τα υπόλοιπα που λέμε τώρα εδώ, είναι απλά αμπελοφιλοσοφίες να περνάει η ώρα.

Όταν παίρνει έγκριση τύπου CE απο Ε.Ε., όταν το προτείνει η FIMA, όταν σε κάθε εκδήλωση που περιλαμβάνει υψηλές ταχύτητες ή αθλήματα με πιθανά κτυπήματα στο κρανίο , φοράς κράνος, ΄όταν δεκάδες πειράματα δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα μετά απο πρόσκρουση με κράνος.... η συζήτηση νομίζω δεν θέλει άλλα επιχειρήματα.

Τα υπόλοιπα είναι απλά για να λένε κάποιοι οτι διαφωνούν , επειδή απλά αντιδρούν για να αντιδρούν.

Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    ..
    Μιλαμε για μηχανες, και οχι ποδηλατες. Αν και δεν σκαμπαζω απο το αθλημα, αν δεν κανω λαθος αυτοι τρεχουν σε ελεγχομενες συνθηκες κυκλοφοριας (εχουν οχηματα γυρω τους), και σε ενδεχομενη πτωση δεν θα συναντησουν τον μπαρμπα-Σταθη με το τρακτερ του.
    Σχετικα με ποδηλατες..
    Ελενχομενες συνθηκες εννοεις οτι δεν υπαρχουν αυτοκινητα γυρω...ειναι στενοι οι δρομοι στα Πυρηναια Ορη για εκατονταδες ποδηλατες και τα αυτοκινητα των ομαδων που ακολουθουν...υπαρχουν ομως βραχοι γκρεμοι,στροφες,τοιχοι,πεζοδρομια κλπ.
    Η πτωση ειναι το ιδιο για εναν με μηχανη και ποδηλατο απο την στιγμη που η ταχυτητα ειναι ιδια....εκτος και αν πεσει η μηχανη επανω σου..που ειναι αλλη ιστορια.

Εδω ομως μου το χαλασες! Παντως, οχι, δεν ξερω. Ποσοι;
    Σχετικα με σπασμενους σβερκους..
    Ο Ιαπωνας στα Μοτο γκραν Πρι που πεθανε πριν 3 χρονια -την χρονια πριν παει ο Giberabαu στην Ducati ητανε στην ιδια ομαδα,επεσε στην ευθεια πριν μπει στην στροφη και εσπασε τον σβερκο του,δεν σου φερνω παραδειγμα αλλους που μπορει να αμφιβαλλεις-

Δεν μου ειπες: αν ειναι ετσι, τοτε ΓΙΑΤΙ το παρταλι-κρανος του φιλου μας τον προστατεψε ΥΠΟΔΕΙΜΑΤΙΚΑ το Σαββατο;
    Τους ΟΡΟΥΣ τους εβαλα στο δευτερο ποστ

Και εγω σου λεω εγω και αλλοι πολλοι που εχουμε πεσει χωρις κρανος δεν παθαμε τιποτα..αλλοι μπορει να εσπασαν κανενα ποδι,κανενα χερι αλλα και χωρις κρανος ειμαστε ζωντανοι.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    ................................
    Και εγω σου λεω εγω και αλλοι πολλοι που εχουμε πεσει χωρις κρανος δεν παθαμε τιποτα..αλλοι μπορει να εσπασαν κανενα ποδι,κανενα χερι αλλα και χωρις κρανος ειμαστε ζωντανοι.

Οπως λεμε δηλαδη οτι το παραπανω ποστ σου ειναι σε ΜΑΥΡΟ φοντο με ΑΣΠΡΑ γραμματα... :hypnotize

... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Σελίδα 6 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Να γιατί δεν πρέπει να ενοχλούμε έναν μηχανόβιο!!!
    από Billymuse στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2012, 19:26
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2008, 18:31
  3. Να γιατί πρέπει να φοράμε σωστό εξοπλισμό
    από anf125 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2007, 20:02
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2004, 14:01

Κανόνες δημοσιεύσεων