xrider... απλή λογική... ανεξαρτήτως εγγύησης... έχεις ενα SHOEI και του κολλάς ενα αυτοκόλητο... Πιστεύεις οτι θα είναι άχρηστο μετά; Οτι δεν θα καλύψει σε περίπτωση πρόσκρουσης;
Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;
Οι εταιρίες τηρούν το γράμμα του νόμου και μερικές φορές ακόμα περισσότερο. Σε μερικές μηχανές αναγράφουν στο manual πως δεν πρέπει να ακουμπάμε τις εξατμίσεις ενώ δουλεύει το μοτέρ, γιατί θα καούμε. Πρέπει να στο πούν αυτό; Δεν ισχύει η κοινή λογική;
Σαφώς τώρα και ενα κράνος έχει κάποια όρια ανοχής. Αλλά σίγουρα δεν χαλάνε με ενα sticker ή με ενα μπουπ που θα κάνει πάνω σε ενα μικρό εμπόδιο ενώ το κρατάς στο χέρι. Αλλοίμονο... κράνος είναι οχι αυγό. Αν σου πέσει βέβαια απο ύψος ή το κοπανήσεις με φόρα εκεί τα πράγματα αλλάζουν.
Παρόλα αυτά , εγώ σε ξαναρωτώ... πέφτεις και το κράνος σε σώζει... ακόμα και αν έχει sticker ή αυτιά επάνω του. Σε νοιάζει για την εγγύηση οτι δεν ισχύει; Ποιό είναι το ζητούμενο;
Στα άλλα που είπα πιο πάνω, αλήθεια δεν βλέπω επιχειρήματα.. μόνο κάτι για εγγύηση ψέλισες και αυτό μάλιστα επάνω σε ενα θέμα που πραγματικά καθόλου δεν αγγίζει την καθημερινότητα παρά μόνο το γράμμα του τύπου.
zman...
Ενώ η ουσία των όσων λές έχει κάποιο σημαντικότατο νόημα, ο τρόπος που το αποδίδεις ,για μένα, είναι λάθος. Δηλαδή είναι λάθος η επιβολή κράνους επειδή δεν τηρούνται τα υπόλοιπα;
Με αυτό το σκεπτικό να μην εφαρμόζουμε γενικά τον ΚΟΚ (ανεξαιρέτως προστίμων) επειδή δεν ισχύουν τα όσα έπρεπε να ισχύουν. Είναι ενας ισοπεδωτικός ορθολογισμός που εμένα τουλάχιστον με βρίσκει αντίθετο.
Σαφώς και χρειαζόμαστε παιδεία (οχι μόνο οδηγική) και δρόμους. Σαφώς και αυστηρότερη αστυνόμευση απο εκεί και πέρα. Αλλά απο την στιγμή που δεν υπάρχει... τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουν όλα μπουρδέλο;
Γιατί αν εσύ το λές για το κράνος... ο άλλος θα το πεί για την ζώνη... ο επόμενος για το κινητό... ο παρακάτω για το STOP ... και ο επόμενος για το κόκκινο φανάρι.
Η λογική του πονάει κεφάλι , κόψει κεφάλι , νομίζω οτι είναι τουλάχιστον λάθος σε αυτό το σημείο.
Ευχαριστώ την Γιαγια-Αρκούδα για το ωραίοτατο κείμενο του. Διάβαστε το οι διαφωνούντες με την χρήση κράνους και κατανοήστε επιτέλους την απλή λογική.
Για χρήση κράνους και ζώνης
Gandalf