Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 107

Θέμα: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 0-300 Trackday's

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jarv
    Και τώρα μας λέτε γιατί προσέχουμε τους μαθητές μας περισσότερο, λογικό δεν είναι να το κάνουμε. Οι παλιοί ας μην ξεχνάνε και οι καινούριοι ας ρωτάνε.
    Ιωάννα
    Περιοδικό 0-300
    Ιωάννα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ είναι λογικό, απλά προσπαθώ να πάρω μια απάντηση άμεση σε αυτό και χρειάστηκαν 8 σελίδες για να την πάρω......

Και δεν αποζητούσα την απάντηση για να αποδείξω ΤΙΠΟΤΑ, την ζητούσα γιατί ήθελα να ξέρω από έγκυρη πηγή αν μπορώ ή δεν μπορώ να λαμβάνω μέρος στα td του 0-300. Και όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί φίλοι.

Προφανώς και δεν φταις εσύ αλλά όλοι όσοι βιάστηκαν να απαντήσουν (για να αποδείξουν τι? δεν ξέρω) και εκτροχίασαν το θέμα στον Άρη και παραπέρα...!

PS. Μετά από 8 σελίδες βλέπω μερικοί επιμένουν να αμφισβητούν το γεγονός ότι με 30sec διαφορά χάνεις ουσιαστικά όλο το td. Ρε παιδιά, ΕΛΕΟΣ, μιλάμε ΓΙΑ ΟΛΟ το γκρουπ να είναι σε απελπιστικά διαφορετικό ρυθμό, ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ?!? Περνάς κάποιον και μετά από 2 στροφές είναι ο επόμενος, περνάς κι αυτόν και μετά ξανά τα ίδια... Και ξεκολλήστε, δεν με νοιάζει ποιος είναι αργός και γρήγορος ούτε ποιος τον έχει μεγαλύτερο, ΟΛΟΙ ΑΡΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ στην αρχή και εγώ κουλός παραμένω με κριτήρια των πιο γρήγορων! Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην πάει χαμένη η άδεια μου και τα λεφτά μου!

Και στην τελική κάποιοι με ξέρετε και με έχετε πετύχει και μέσα στην πίστα, λυπάμαι πολύ αν έχετε σχηματίσει "περίεργη" γνώμη για μένα. Αλλά επίσης δεν με νοιάζει κι όλας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
    Μα Ιωάννα δεν λέμε για 1:02... Λέμε για 1:10 με 1:15 που είναι ένας νορμάλ χρόνος για τα περισσότερα παιδιά που έχουν μπει ας πούμε 8-10 φορές σε td.

Το να γυρνάνε στο "αργό" γκρουπ άτομα στο 1:10-15 μαζί με άτομα στο 1:40 κατά τη γνώμη μου είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος.

Αλλά πάλι τι ξέρω εγώ.....
    Σταύρο το θέμα των χρόνων ξεκίνησε από το μακρή και συνέχισες εσύ. Το παραπάνω είναι quote από την αρχή της 2ης σελίδας όπου ξεκίνησε όλη η κουβέντα.

Όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και μετά να το ξεχνάμε κιόλας...

Όσο γι'αυτό που λες στο τελευταίο σου ποστ σχετικά με ολόκληρο γκρουπ οδηγών στο 1.40, εγώ δεν το έχω δει να συμβαίνει ποτέ.
    Θάνος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alexo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jarv
    καλησπέρα σε όλους, νομίζω πως έχει ξεφύγει εντελώς το θέμα και μάλλον πρέπει να πάρουμε τα πράγματα ΚΑΙ ΠΑΛΙ από την αρχή.
    Ερωτώ, πόσοι από εσάς ξέρετε τους κανόνες που διέπουν κάθε πίστα, πόσοι από εσάς ενώ δεν ξέρετε διαβάζετε το χαρτί που υπογράφετε σε κάθε TD.
    Ελάχιστοι έως καθόλου γι' αυτό σας το στέλνω να το διαβάσετε είναι ευκαιρία:

•Η πίστα έχει μία είσοδο και μία έξοδο ΜΟΝΟ.
    •Δεν σταματάμε μέσα στην πίστα για κανένα απολύτως λόγο, αν υπάρχει πρόβλημα βγαίνουμε στον διάδρομο των pits ή στα paddocks.

Βλέπετε ατύχημα και όλοι σταματάτε

•Όταν βγαίνουμε από την πίστα, σηκώνουμε το αριστερό μας χέρι ψηλά, όσο νωρίτερα μπορούμε. Με αυτόν τον τρόπο ειδοποιούμε τον οδηγό που ακολουθεί για τις προθέσεις μας.

Πόσοι το κάνουν;

•Πριν από το πρώτο session, κάνουμε ΕΝΑN αναγνωριστικό γύρο στην πίστα.

Όλοι μπαίνετε σαν να είχατε βγάλει μόλις τις κουβέρτες από τα λάστιχα

•Στην πίστα κινούμεθα με τη φορά του ρολογιού, ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο δεν πηγαίνουμε ανάποδα μέσα στην πίστα.

το έχουμε δει και αυτό

•Απαγορεύονται οι προσπεράσεις πάνω σε στροφή, ή στην είσοδο της στροφής. Μπορούμε να προσπεράσουμε ΜΟΝΟ στην έξοδο της στροφής και στις ευθείες της πίστας.

Και εδώ είναι το κλειδί όλης της ιστορίας, προσπερνάτε από παντού, συνεχώς ακόμα και 20 group να είχαμε πάλι θα υπήρχε η ίδια "γκρίνια", αν προσπερνάτε ΜΟΝΟ εκεί που πρέπει τότε να ξέρετε πως τα προβλήματα θα ήταν ελάχιστα έως καθόλου.

•Σεβόμαστε πάντα τους άλλους οδηγούς. Δεν κάνουμε κοντινές προσπεράσεις. Αφήνουμε πάντα ένα χώρο ακτίνας 2 μέτρων γύρω από τον οδηγό που προσπερνάμε.

Ακούω ποιος το σέβεται αυτό;

•Απαγορεύεται κάθε είδους «επίδειξη» μέσα στην πίστα και τα pits, δεν κάνουμε σούζες, και ειδικά endo ή άλλου είδους «ακροβατικά».
    •Οι διοργανωτές των Track Days έχουν το δικαίωμα να βγάλουν από την πίστα όποιον δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που διέπουν την κυκλοφορία.

ΣΗΜΑΙΕΣ:
    Κίτρινη: κίνδυνος σε συγκεκριμένο σημείο της πίστας, πρέπει να μειώσετε ταχύτητα, απαγορεύεται η προσπέραση.
    Κόκκινη: πρόβλημα μέσα στην πίστα, απαγορεύεται η προσπέραση, ολοκληρώνουμε το γύρο με μεγάλη προσοχή και ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ από την πίστα.
    Καρό: είναι η σημαία τερματισμού, έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος στην πίστα, ολοκληρώνουμε το γύρο και βγαίνουμε από την πίστα.
    Μαύρη: έχετε υποπέσει σε παραβάσεις των κανονισμών και πρέπει να βγείτε στα pits.

Ξέρετε πόσοι από εσάς ενώ έχει βγει κίτρινη σημαία εξακολουθείτε να κινήστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να αφορά η σημαία τους άλλους και όχι εσάς;;;;

Για πολλά χρόνια η πίστα ήταν κλειστή για τις μοτοσυκλέτες, βρήκαμε ευκαιρία και πιέσαμε την πίστα να μας την παραχωρεί και να κάνουμε TD για τους μαθητές για να εξασκούνται μετά από σχολεία, και παράλληλα κάναμε και ένα group για όσους δεν έχουν περάσει από σχολείο, αν δεν είχε ξεκινήσει αυτό από εμάς δεν θα υπήρχε κανένας άλλος τα τελευταία 3 χρόνια. Και τώρα μας λέτε γιατί προσέχουμε τους μαθητές μας περισσότερο, λογικό δεν είναι να το κάνουμε. Οι παλιοί ας μην ξεχνάνε και οι καινούριοι ας ρωτάνε.
    Ιωάννα
    Περιοδικό 0-300
    καλησπερα και παλι
    πριν απο καποιες παρατηρησεις θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις για ποιον λογο εκλεισε η πιστα για μερικα χρονια...και γιατι ξανανοιξε.

Οσο αφορα στους κανονισμους δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι πρεπει να τους ακολουθουμε αφου τους υπογραφουμε κιολας.
    Το ιδιο συμβαινει και στους δρομους αφου πληρωνουμε και προστιμο εκει.

Συμφωνουμε ολοι νομιζω οτι οι παραβατες πρεπει και εδω να τιμωρουνται.
    Αλλα νομιζω πως η κουβεντα γινεται εδω για το αν θα μπορουσαν να χωριζονται οι οδηγοι συμφωνα με το μεσο γυρολογιο τους σας πρωταρχικό κριτήριο και ας υπαρχει αν επιμενετε και γκρουπ για τους μαθητες των σχολειων.

Το προβλημα που εγω εχω παρατηρησει συμβαίνει περισσοτερο επειδη ο κανονισμος που περιοριζει την προσπεραση στην εισοδο και μονον σε αποσταση 2μ σε "εγκλωβιζει" πισω απο εναν αναβατη λιγο πιο αργοτερο απο εσενα (2-4 δελπτα) και οχι σε εναν που του "δινεις" γυρο(ους)

Επισης εισαι και λιγοτερο ασφαλης πισω απο τετοιο οδηγο με λιγοτερη εμπειρια, διοτι αν αυτος γυρναει εκεινη την στιγμη στο οριο του η κοντα σαυτο, μεγαλη πιθανοτητα εχει να κανει highsiding σε καθε εξοδο του, που σου επιτρεπεται να προσπερασεις, με κινδυνο να πεσει εμπρος σου και να μην προλαβεις να αποφυγεις ,αφου εκει πρεπει να εχεις και την φόρα να περασεις .
    Οσο για τις ευθειες αστο..εχει ξαναειπωθει...δεν υπαρχει περιπτωση να περασεις ιδιαιτερως αν εχεις και λιγοτερη ισχυ.

Καταλαβαινω οτι αυτοι οι δυο κανονισμοι ειναι για την πρόληψη ατυχηματων αλλα "ευνουχιζουν" στην πραξη την υγειη προσπαθεια για βελτιωση.

Σας δινω ενα παραδειγμα>
    Εχουμε εναν οδηγο που γυρναει ας πουμε 1,07 και πλησιαζει εναν οδηγο που γυρναει 1,09.

Ειναι προφανες πως ανηκουν στο ιδιο γκρουπ (εχουν - δεν- εχουν κανει μαθηματα).

Η διαφορα αυτη δεν μπορει να καλυφθει στην ευθεια (ποσο μαλλον αν ο 1ος εχει μικροτερο μοτο)και αντε και λιγη μπορει να καλυφθει στην εξοδο ,με το ΡΙΣΚΟ του ενδιαφερομενου που προαναφερα
    (ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ την ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ με κριτες που ξερουν να αναγνωριζουν την " κίνηση "

Η προσπαθεια για προσπεραση, για να καλυφθει η μεγαλυτερη διαφορα , μπορει να γινει ευκολοτερα στα φρενα, αρα στην εισοδο .. Στο κατω κατω ο 1ος οδηγος στα φρενα και στην εισοδο ειναι καλυτερος απο τον 2ο οδηγο με την διαφορα του χρονου που εχουν σαυτη την πιστα (πολυ περισσοτερο θυμιζω αν εχει λιγοτερη ισχυ)(και υπαρχουν πολλες τετοιες περιπτωσεις)

Αν λοιπον δεν επιτρεπεις στο TD σου τις προσπερασεις στην εισοδο τοτε κατα την γνωμη μου μπορει να προστατευεις τον 2ο οδηγο αλλα αφηνεις παροστατευτο τον 1ο αναβατη .

Δικο μου συμπερασμα (αν συμφωνείτε η διαφωνείτε πειτε το και δικαιολογήστε το)
    ειναι πως πρεπει να το" ξαναδειτε" το θεμα με τους κανονισμους με πιο ανοικτο μυαλο και διαθεση
    βελτιωσης ακουοντας ολους οσους θελουν να κανουν προτασεις ..

Οσο αφορα στο διαχωρισμο των αναβατων σε γκρουπ ΠΡΟΤΕΙΝΩ πως οι αναβατες που εχουν περασει σχολειο ,το εχουν κανει για να βελτιωθουν ,και μονο στην πραξη θα το κανουν ουσιαστικα
    Βλεπωντας τον χρονο τους να κατεβαινει ΚΑΙ εκει, πιστεψτε με ,υπαρχει και η πρακτικη επιβραβευση..Αυτο λοιπον σημαίνει οτι μπορουν να προπονηθουν ανετα και με τους αλλους αρκει ολοι να προστατευονται πληρως .
    Ετσι θα δουν και τις διαφορες και θα κανουν και προοδους.
    Δεν θελουμε νομιζω ενα γκρουπ φοιτητων που θα γυριζουν ολοι γυρω γυρω σαν καρουζελ μονοι τους στον ιδιο χρονο πανω κατω αιωνιως...

Επισης ΠΡΟΤΕΙΝΩ να εφαρμοσετε υποχρεωτικη χρονομετρηση σε οποιον μπαινει 1η φορα στην πιστα και ετσι να πηγαινει καθε φορα στο καταληλο γκρουπ (κρατωντας στην μνημη τα στοιχεια του ).Αυτο να ισχυσει και στους μαθητες των σχολειων. Προαιρετικη με χρεωση χρονομετρηση, για οποιον ενδιαφερεται, οπου θα αποδεικνύεται και η προοδος του και η μεταβαση του σε αλλο γκρουπ (να και επιπλεον εσοδο),Ετσι δεν χρειαζεται να γινεται σε καθε TD χρονομετρηση για καταταξη στην αρχη οπως καποιος προαναφερε σαν μην πραγματοποιήσιμο

Και οσο αφορα στην μεγιστοποιηση της ασφαλειας ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    πιο εμπειρους κριτες,(οχι να χαζευουν δεξια και αριστερα)
    σιγουρα και αλλες σημαιες (μπλε),
    και οπωςδηποτε και κριτες αναβατες με μοτο και intercom μεσα στο σεσιον ,τουλαχιστον δυο, ωστε να μπορουν να κρινουν τα πραγματα στην "ροη" τους... με αμεση αντιδραση.

"Ζωντανο", Εξελιξιμο ,Ασφαλες ΤD. κλειστε θεσεις..

Αλλος?....

Ευχαριστω για την υπομονη σας και ελπιζω να συνέβαλλα σε κατι.
    Καλο Βραδυ
    fast & safe

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alexo
    Το προβλημα που εγω εχω παρατηρησει συμβαίνει περισσοτερο επειδη ο κανονισμος που περιοριζει την προσπεραση στην εισοδο και μονον σε αποσταση 2μ σε "εγκλωβιζει" πισω απο εναν αναβατη λιγο πιο αργοτερο απο εσενα (2-4 δελπτα) και οχι σε εναν που του "δινεις" γυρο(ους)

Επισης εισαι και λιγοτερο ασφαλης πισω απο τετοιο οδηγο με λιγοτερη εμπειρια, διοτι αν αυτος γυρναει εκεινη την στιγμη στο οριο του η κοντα σαυτο, μεγαλη πιθανοτητα εχει να κανει highsiding σε καθε εξοδο του, που σου επιτρεπεται να προσπερασεις, με κινδυνο να πεσει εμπρος σου και να μην προλαβεις να αποφυγεις ,αφου εκει πρεπει να εχεις και την φόρα να περασεις .
    Οσο για τις ευθειες αστο..εχει ξαναειπωθει...δεν υπαρχει περιπτωση να περασεις ιδιαιτερως αν εχεις και λιγοτερη ισχυ.

Καταλαβαινω οτι αυτοι οι δυο κανονισμοι ειναι για την πρόληψη ατυχηματων αλλα "ευνουχιζουν" στην πραξη την υγειη προσπαθεια για βελτιωση.

Σας δινω ενα παραδειγμα>
    Εχουμε εναν οδηγο που γυρναει ας πουμε 1,07 και πλησιαζει εναν οδηγο που γυρναει 1,09.

Η διαφορα αυτη δεν μπορει να καλυφθει στην ευθεια (ποσο μαλλον αν ο 1ος εχει μικροτερο μοτο)και αντε και λιγη μπορει να καλυφθει στην εξοδο ,με το ΡΙΣΚΟ του ενδιαφερομενου που προαναφερα
    (ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ την ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ με κριτες που ξερουν να αναγνωριζουν την " κίνηση "

Η προσπαθεια για προσπεραση, για να καλυφθει η μεγαλυτερη διαφορα , μπορει να γινει ευκολοτερα στα φρενα, αρα στην εισοδο .. Στο κατω κατω ο 1ος οδηγος στα φρενα και στην εισοδο ειναι καλυτερος απο τον 2ο οδηγο με την διαφορα του χρονου που εχουν σαυτη την πιστα (πολυ περισσοτερο θυμιζω αν εχει λιγοτερη ισχυ)(και υπαρχουν πολλες τετοιες περιπτωσεις)

Αν λοιπον δεν επιτρεπεις στο TD σου τις προσπερασεις στην εισοδο τοτε κατα την γνωμη μου μπορει να προστατευεις τον 2ο οδηγο αλλα αφηνεις παροστατευτο τον 1ο αναβατη .
    Μπλε σημαία σε td..; Δεν ξέρω δύσκολο το βλέπω! Στον αγώνα βγαίνει μπλε σημαία σ'αυτόν που τρώει γύρο. Στο td σε ποιον να τη βγάλεις; Νομίζω ότι πιο πολύ μπέρδεμα θα δημιουργήσει και σύγχιση.
    Θάνος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dodos 900
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από alexo

Πιστεύω οτι εάν επιτραπεί η προσπέραση στην είσοδο θα έχει να κάνει με όλους τους αναβάτες,
    όχι μόνο με έμπειρους ή των ίδιων δυνατοτήτων(πολύ μικρή διαφορά),αλλά και με παράτολμους-απο άγνοια επικίνδυνους που θα νομίζουνε οτι ''το'χουνε'' και θα κλείνουνε
    επικίνδυνα τους άλλους.
    ήτανε ωραία σούζα...αλλά ξύπνησα

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Σταύρο το θέμα των χρόνων ξεκίνησε από το μακρή και συνέχισες εσύ. Το παραπάνω είναι quote από την αρχή της 2ης σελίδας όπου ξεκίνησε όλη η κουβέντα.

Όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και μετά να το ξεχνάμε κιόλας...

Όσο γι'αυτό που λες στο τελευταίο σου ποστ σχετικά με ολόκληρο γκρουπ οδηγών στο 1.40, εγώ δεν το έχω δει να συμβαίνει ποτέ.
    Μα τους χρόνους τους ανέφερα ρε συ Θάνο για να κάνω πιο κατανοητό το πρόβλημα! Εδώ και με τους χρόνους δεν έγινε κατανοητό από πολλούς, θα γινόταν αν δεν τους ανέφερα καθόλου?!?

Εγώ μία εμπειρία είχα με το 0-300 και αν δεν ήταν όλοι οι αναβάτες ήταν το 80%. Σκέψου ότι είχα πάρει 3 κουπόνια και χρησιμοποίησα μόνο τα 2... (είχε ρίξει κάτι πολύ ελαφρές ψιχάλες τότε και βοήθησε στην απόφαση της χασούρας. Αλλά οι ψιχάλες δεν ήταν ο λόγος που έφυγα, έχω μπει και με σχεδόν κανονική βροχή και είναι ΆΛΛΗ φάση, μακάρι να το ξαναπετύχω!)

#WE_R1 Το avatar του/της TokTok
    Διαβάζοντας όλες αυτές τις σελίδες να πω και εγώ τη γνώμη μου..

Πέρα από το πρόβλημα που υπάρχει με τα διάφορα επίπεδα αναβατών αυτό που με ενοχλεί είναι ο αριθμός των μηχανών που μπαίνουν σε κάθε γκρουπ.

Για το μήκος που έχουν τα μέγαρα γνώμη μου ότι σε κάθε session δεν πρέπει ο αριθμός να ξεπερνά τους 18 αναβάτες. Προσωπικά έχω τύχει κυριακή να είμαι μέσα με 25 αναβάτες, δεν ξέρω, μπορεί να ήταν και παραπάνω, τρελάθηκα. Ποιον να περάσεις και από ποιον να φυλαχτείς?

Εσείς τι λέτε, είναι καλύτερα να είναι μέσα 25 μηχανές γρήγορες ή 15 όλων των κατηγορίων?

Ενδεικτικά αναφέρω πως είμαι ενας νορμάλ αναβάτης και γυρνώ στα μέγαρα ±1.10.

Διάβασα προσεκτικά όλα τα παραπάνω & έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις
    Μετά από χρόνια στη μοτοσυκλέτα αποφάσισα μετά από πιέσεις ενός φίλου 44 ετών να πάμε σε σχολείο.Είναι αργά πια του λέω τώρα α μάθουμε να οδηγάμε, εγώ είμαι 36.
    Ξεκίνησα το Μάιο του 2007 με 0-300 R.S. & το Σεπτέμβρη με CSS L1
    Απίστευτη εμπειρία.ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.Αυτά που άκουγα πριν τα κάνω (μαθήματα), ότι από τύχη είμαστε όρθιοι το κατάλαβα πλέον.
    Δεν έχω πέσει ποτέ & ούτε θέλω να γίνει, αλλά μετά τα μαθήματα όταν μου έρχονται στο μυαλό ορισμένες καταστάσεις που αντιμετώπησα ιδρώνα ξανά & ξανά με το τι γλύτωσα.
    Τεσπα δεν έγινα οδηγάρα τώρα μετά απ' τα μαθήματα αυτά, αλλά βλέπω πια την οδήγηση με άλλο μάτι.
    Πριν τα μαθήματα πήγαινα βόλτες με φίλους σε επιδαύρους, μπράλους κλπ, με την προοπτική πάντα ότι πρώτα απ' όλα πρέπει να γυρίσω πίσω γιατί έχω κάποιους να με περιμένουν.
    Μετά τα μαθήματα οι βόλτες συνεχίστηκαν με πιο πολύ αυτοπεποίθηση, αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτά τα οποία πρέπει να κάνεις δεν γίνονται στο δρόμο & επιμένω έστω & αν ορισμένοι θα διαφωνήσουν.
    Στο μάθημα του 0-300 RS ένα παιδί με Κ6 έπεσε.Μια βδομάδα πριν τον είχα δει επίδαυρο που με είχε περάσει σαν σταματημένο.
    Παρόλα αυτά θέλησα μετά το CSS L1 να κάνω ένα TD για το λόγο του ότι θα πήγαινα λίγο πιο γρήγορα απ' ότι στα μαθήματα, με επιφύλαξη βέβαια γιατί άκουγα πρόσεχε εκεί δεν είναι σχολείο κ.α.
    Τέλος πάντων πήγα λίγο αργά έκανα εγγραφή & ώσπου να έρθει η σειρά μου έβλεπα απ' έξω.
    Τι να πώ είδα 2 πτώσεις σε προσπέρασμα πάνω στη στροφή & διάφορες άλλες καγκουριές & όσο πέρναγε η ώρα απογοητευόμουνα, ώσπου έπιασε βροχή & έφυγα.Ευτυχώς.
    Και έχω βγάλει το εξής συμπέρασμα, στο δρόμο δεν ξέρεις τι υπάρχει στην έξοδο της στροφής από τα κουτιά κλπ, στη πίστα όπου θεωρείται ασφαλή υπάρχει η κάθε καγκουριά, δεν ξέρω ...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από FZ1S
    .....
    1. Eίπε κανένας ότι στην πίστα δεν πέφτεις; Ίσα ίσα που πιέζοντας πιο πολύ τον εαυτό σου και την μηχανή σου (εφόσον το κάνεις) υπάρχει πάντα μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσεις. Το θέμα είναι ότι σε ένα κλειστό περιβάλλον σαν την πιστα δεν κινδυνεύεις απο τα διάφορα που υπάρχουν στον δημόσιο δρόμο.

2. Τι εννοείς δεν γίνονται στο δρόμο; Αυτά που μαθαίνεις στο μάθημα; Αν εννοείς αυτό, έχεις δίκιο ότι θα διαφωνήσουμε. ΟΛΑ γίνονται στο δρόμο και γι αυτό τα μαθαίνεις. Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης έκανες, όχι αγωνιστικής.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιο Μελος Το avatar του/της dimdoc
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alexo
    .

Σας δινω ενα παραδειγμα>

[/B]
    Γαι διαφορα των 2 δευτερολεπτων στο γυρο δε βγαινει μπλε σημαια ουτε σε αγωνα, δεν εχει λογο να βγει σε τρακντευ. Ακομα και σε αγωνα μπλε σημαια βγαινει μονο οταν ο αναβατης που ακολουθει ριχνει γυρο στον προπορευομενο
    Τα τρακντευ δεν ειναι αγωνας, ειναι προπονηση οπου μπορει να παει καποιος με τη πολιτικη μοτοσυκλετα του
    Αν επιτραπει η προσπεραση στην εισοδο, ανοιγει η πορτα για πολυ επικινδυνες συμπεριφορες ("σηκωματα' κλπ...)εις βαρος του αργου/αρχαριου αναβατη, στον οποιο κυριως απευθυνονται τα τρακντευ, αυτοι ειναι το ζητημα να βελτιωθουν και να μπουν πιστα. Οι αναβατες του 1.07 ειναι σιγουρο οτι εχουν προπονηθει αρκετα σε πιστα και τους περισσοτερους θα τους πετυχεις και Σερρες. Ο αναβατης του 1.07 μπορει ανετα αν θελει να κατεβει να τρεξει στη κατηγορια των Νεων οδηγων του Πανελληνιου
    Ο αρχαριος θελει προστασια, ωστε να να μη φοβηθει και να ξαναρθει, ο εμπειροτερος εχει τροπους να περασει.

Και στο κατω κατω μπορεις παντα να κανεις μια διελευση απο τα πιτς, οταν νομιζεις οτι εγκλωβιστηκες και να ξαναμπεις αμεσως με πιο ανοικτο πεδιο μπροστα σου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    1. Eίπε κανένας ότι στην πίστα δεν πέφτεις; Ίσα ίσα που πιέζοντας πιο πολύ τον εαυτό σου και την μηχανή σου (εφόσον το κάνεις) υπάρχει πάντα μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσεις. Το θέμα είναι ότι σε ένα κλειστό περιβάλλον σαν την πιστα δεν κινδυνεύεις απο τα διάφορα που υπάρχουν στον δημόσιο δρόμο.

2. Τι εννοείς δεν γίνονται στο δρόμο; Αυτά που μαθαίνεις στο μάθημα; Αν εννοείς αυτό, έχεις δίκιο ότι θα διαφωνήσουμε. ΟΛΑ γίνονται στο δρόμο και γι αυτό τα μαθαίνεις. Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης έκανες, όχι αγωνιστικής.
    Οταν λέω δεν γίνονται στο δρόμο θα σου εξηγήσω τι εννοώ.
    Ασφαλώς & όσα μαθαίνεις στα μαθήματα σε κάνουν καλύτερο σαν οδηγό όσον αφορά πως θα αντιμετωπίσεις μία κατάσταση.Αλλά σε ρωτώ θέλεις να στρίψεις σε μία δεξιά, πιάνεις αριστερά & ετοιμάζεσαι να πέσεις & από το αντίθετο ρεύμα ανεβαίνει ο μαλάκας με το κουτί που πατάει τουλάχιστον τη διαχωριστική (στο λέω γιατί μου έχει τύχει), πες μου συνεχίζεις την ίδια πορεία ; & ακόμα σε παρατεταμένη στο Μπράλο οι οποίες είναι χιλιομετράτες σου έχει τύχει στην έξοδο να δεις φορτηγάκι να ξεκινάει να κάνει αναστροφή ;

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από FZ1S
    Οταν λέω δεν γίνονται στο δρόμο θα σου εξηγήσω τι εννοώ.
    Ασφαλώς & όσα μαθαίνεις στα μαθήματα σε κάνουν καλύτερο σαν οδηγό όσον αφορά πως θα αντιμετωπίσεις μία κατάσταση.Αλλά σε ρωτώ θέλεις να στρίψεις σε μία δεξιά, πιάνεις αριστερά & ετοιμάζεσαι να πέσεις & από το αντίθετο ρεύμα ανεβαίνει ο μαλάκας με το κουτί που πατάει τουλάχιστον τη διαχωριστική (στο λέω γιατί μου έχει τύχει), πες μου συνεχίζεις την ίδια πορεία ; & ακόμα σε παρατεταμένη στο Μπράλο οι οποίες είναι χιλιομετράτες σου έχει τύχει στην έξοδο να δεις φορτηγάκι να ξεκινάει να κάνει αναστροφή ;
    Καλημερα.

Βασικα απορω που ενω εχεις κανει το σχολειο υποστηριζεις οτι δεν εχουν πρακτικη στον δρομο.

Κανεις δεν λεει οτι στον δρομο δεν πεφτεις ουτε υπαρχει καμια εγγυηση για αυτο(οτι και αν κανεις),απλα κανουμε οτι μπορουμε για να μειωσουμε της πιθανοτητες.

Στα παραδειγματα που φερνεις επειδη μου εχουν τυχει και τα δυο , ο οδηγος χωρις γνωση και εμπειρια θα φοβιθει και δεν θα αντιδρασει συμφωνα με νομους και κανονες της οδηγησης για να αποφυγει την κατασταση, πραγμα που θα κανει καποιος που τα εχει.

Αυτο κανουμε με το σχολειο και με τα χλμ. που βγαζουμε στην σελα.

Εμενα αυτα που με βοηθησαν για της περιπτωσεις που λες ειναι το quickturning(ακομα και μεσα στην στροφη μπορεις να το κανεις με την βοηθεια της επυταχινσης) και το μπαινω πιο βαθια στην στροφη που μου δινει μεγαλυτερη και καλυτερη οπτικη εξοδο.

Οτι μαθαινουμε καλο μας κανει.

Οσον αφορα την συγκριση και το χαλασμα περι πιστας-δρομος , κανε εσυ το κεφι σου με ασφαλεια και πρακτικη-δοκιμη για σενα και ασε τους αλλους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Το να χωριστουν παντως τα γκρουπς σε αναβατες που κανουν πανω-κατω το ιδιο γυρολογιο, (για να επανελθουμε και λιγο στο θεμα) ,ειναι αβασιμο και ανεφικτο αφ'ενος, γιατι οι χρονοι δεν ειναι σταθεροι,και αφ'ετερου γιατι μπορει αναβατες που γυρνανε πες στο 1.χχ να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα σε οδηγικο επιπεδ, που ο ενας να εμποδιζει τον αλλο μεσα στην πιστα με ασχημες συνεπειες.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Πρωτα απο ολα καλως σας βρισκω! Διαβασα οσα εχουν γραφτει και μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες. Πηρα λοιπον την αποφαση (και ισως το ρισκο), να τις διατυπωσω. 1. Αν υποθεσουμε οτι εγω μπαινω να πειραματιστω σε αυτα που εμαθα, γιατι (αναφερωμαι σε μπλε σημαια) θα πρεπει να χανω την συγκεντρωση μου, προσπαθωντας να κανω χωρο σε καποιον πιο γρηγορο και κατα συνεπεια να χανω το σκοπο μου? 2. Ας υποθεσουμε οτι γυρναω (αν και δεν μετρω χρονους) στο 1,35'', τι ειναι πιο ευκολο? Να με περασει καποιος που γυρναει στο 1,15'' η ενας που γυρνει στο 1,32''? Γιατι, αν για καποιους ο χρονος ειναι ο σκοπος, θα πρεπει να αφαιρεθει ο αναβατης που κανει εξασκηση, σε πιο χαλαρους ρυθμους? Υπαρχουν και αλλες αλλα θα τις αφησω για αλλη φορα.

πιστευω οτι σημαντικοτερο προβλημα ειναι τα πολλα ατομα στα session παρα η ομοιομορφια σε χρονους.................

θα ηταν προτιμοτερο να γινει μια σωστοτερη διαχειριση στα ατομα που συμμετεχουν για να μπορουμε να απολαμβανουμε την οδηγηση ελαχιστοποιωντας τους κινδυνους...............

καλυτερα να παιρνουμε μερος σε ενα track day αντι για δυο και να κανουμε τελικα περισσοτερα session (οι εισπραξεις για τον εκαστοτε διοργανωτη θα ειναι οι ιδιες, αν οχι περισσοτερες) γιατι και η αναμονη θα ειναι μικροτερη και η ασφαλεια θα ειναι η μεγιστη δυνατη...............

οποιος παιρνει μερος σε ενα track day θα μπαινει σε λιστα αναμονης στο αλλο και θα συμμετεχει μονο αν δεν συμπληρωθουν τα ατομα σε καθε session.................
    BRIDGESTONE 002 RACING PRO

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. απορια για τα φιλτρα Κ Ν
    από gianhs8 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2011, 11:40
  2. Απορια για τα Chopper................
    από yiannis172 στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 147
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2010, 21:57
  3. Απαντήσεις: 78
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2007, 16:48
  4. ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ 0-300 Track Day
    από FZ1S στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2007, 12:08
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 21/11/2006, 20:55

Κανόνες δημοσιεύσεων