Τη διάβασα ρε συ Χρήστο... δεν διαφωνώ με τίποτα. Απλά έχω ιδίαν άποψη.Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ο Μανος (Χωματινος), που επεζε στο Πανελληνιο το παιδι, εκανε πιο πανω μια αναλυση του γιατι το Γαλλικο και δη οι τρισποντες, ειναι ΠΟΛΥ πιο δυσκολο απο το Snooker, πολλω δε μαλλω απο το απλο Αμερικανικο...
Διαβασε την...![]()
Αλήθεια έχεις δει τραπέζι του Snooker; Τις τρύπες τις κοιτάς με το κυάλι...
Εγώ ξαναλέω ότι μ'αρέσει το μπιλιάρδο γενικά σε όλες του τις μορφές και το καθένα έχει την ομορφιά και το ενδιαφέρον του... εντάξει το γαλλικό για τους θεατές είναι λίγο του ύπνου... είναι όμως ωραίο να παίζεις.
Διαφωνώ ως προς την απαξίωση...
Θάνος..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Τη διάβασα ρε συ Χρήστο... δεν διαφωνώ με τίποτα. Απλά έχω ιδίαν άποψη.
Εγώ ξαναλέω ότι μ'αρέσει το μπιλιάρδο γενικά σε όλες του τις μορφές και το καθένα έχει την ομορφιά και το ενδιαφέρον του... εντάξει το γαλλικό για τους θεατές είναι λίγο του ύπνου... είναι όμως ωραίο να παίζεις.
+3σποντη
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Τη διάβασα ρε συ Χρήστο... δεν διαφωνώ με τίποτα. Απλά έχω ιδίαν άποψη.
Ρε συ Θανο, ΜΗΝ "πιανεσαι" τοοοσο γρηγορα ρε... :smilea:
Σαφως και κανω κι εγω πλακιτσα με την μεγαλη απαξιωση του Αμερικανικου... :wacko:
Οπως και να το κανουμε ομως ειναι πολυ πιο ευκολο για ενα παικτη του Γαλλικου να παιξει Αμερικανικο, απο το αντιστροφο...
Αλλο να εχεις να διαχειριστεις δυο μπιλιες κι αλλο τρεις με ΣΥΝΕΧΩΣ διασταυρουμενες πορειες...![]()
Anyway...
Σημασια εχει να βρισκαμε τον χρονο να ξαναπαιξουμε, μετα απο κοντα 30 χρονια...![]()
Ακουστε περι δυσκολιας
Δοκιμαστε να βαλετε μπαλα στο snooker απο τη μια μικρη σποντα η ασπρη και λιγο μετα απο το κεντρο η κοκκινη και τα ξανα λεμε. Μιλαμε για 3,60 με 3,80 μ. Δεν γινεται λεμε. Και παιζω καλο αμερικανικο γιατι εχω δικο μου στο σπιτι .Αν βρειτε τραπεζι snooker δοκιμαστε ετσι για πλακα.
Δεν εχετε παρατηρησει οτι μεγαλοι παιχτες του snooker αποφευγουν να παιζουν κολλημενες μπαλες στη σποντα. Ειναι γιατι η μπαλλα ειναι πολυ μικρη και η τρυπα ελαχιστα μεγαλυτερη απο τη μπαλλα οταν στο αμερικανικο στην τρυπα χωρανε σχεδον δυο μπαλες.
Εσεις του γαλλικου ετσι και δειτε μπαλα του snooker μπορει και να μην την πετυχετε , οχι να βαλετε και αναποδα φαλτσα.
Ξερεις τι δυσκολο ειναι να κανεις ενα κατεβασμα με γυρισμα απο τη μια μικρη σποντα στην αλλη με την μπαλα του σνουκερ ; Με του γαλλικου ειναι σαφως πιο ευκολο.
Να μην πουμε για maximum break.![]()
Keep on rocking in a free world !!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Οπως και να το κανουμε ομως ειναι πολυ πιο ευκολο για ενα παικτη του Γαλλικου να παιξει Αμερικανικο, απο το αντιστροφο...
Λοιπόν το περίεργο είναι ότι πιστεύω ακριβώς το αντίθετο... με πάρα πολλές αποδεδειγμένες περιπτώσεις!
Δεν έχω δει ΠΟΤΕ παίκτη γαλλικού να παίζει αμερικάνικο και έστω να φαίνεται ότι ξέρει να κρατάει τη στέκα. Εσείς του γαλλικού έχετε ένα περίεργο τρόπο να βαράτε στεκιές για να βάλετε φάλτσα, που στο αμερικάνικο μοιάζετε με τον τζέρυ λιούις..
Αυτή την ατάκα ότι μόνο το γαλλικό είναι μπιλιάρδο δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές την έχω ακούσει... Αναλογικά λοιπόν και πολύ άργησα να πιαστώ!![]()
Αυτό τώρα που λέτε όλοι για τίς δύο μπίλιες του αμερικάνικου για εξηγείστε το μου κάποιος γιατί θα τρελαθώ...
Μία η άσπρη και μία η μπάλα που χτυπάμε οκ... ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 13 ΜΠΑΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ;; Δηλαδή έχετε κάνει καμμία συμφωνία με το θεό ότι δεν θ'ακουμπήσετε άλλη μπάλα; Αυτό θα έπρεπε να το λέμε εμείς σαν επιχείρημα ότι μετά το σπάσιμο πρέπει να οργανώσεις παιχνίδι ανάμεσα σε 15 μπάλες.. τι μου λέτε τώρα;
Για δοκίμασε λοιπόν να κάνεις ένα σερί στο αμερικάνικο να δούμε τι φάλτσα πρέπει να ξέρεις και αν η τύχη σε ευνοήσει και παίξεις με κανέναν καλό παίκτη θα δεις κι εκεί χτυπήματα που δεν υπάρχουν σε κανένα γαλλικό...
Θάνος..
ΠεσταΑρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Λοιπόν το περίεργο είναι ότι πιστεύω ακριβώς το αντίθετο... με πάρα πολλές αποδεδειγμένες περιπτώσεις!
Δεν έχω δει ΠΟΤΕ παίκτη γαλλικού να παίζει αμερικάνικο και έστω να φαίνεται ότι ξέρει να κρατάει τη στέκα. Εσείς του γαλλικού έχετε ένα περίεργο τρόπο να βαράτε στεκιές για να βάλετε φάλτσα, που στο αμερικάνικο μοιάζεται με τον τζέρυ λιούις..
Αυτή την ατάκα ότι μόνο το γαλλικό είναι μπιλιάρδο δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές την έχω ακούσει... Αναλογικά λοιπόν και πολύ άργησα να πιαστώ!![]()
Αυτό τώρα που λέτε όλοι για τίς δύο μπίλιες του αμερικάνικου για εξηγείστε το μου κάποιος γιατί θα τρελαθώ...
Μία η άσπρη και μία η μπάλα που χτυπάμε οκ... ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 13 ΜΠΑΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ;; Δηλαδή έχετε κάνει καμμία συμφωνία με το θεό ότι δεν θ'ακουμπήσετε άλλη μπάλα; Αυτό θα έπρεπε να το λέμε εμείς σαν επιχείρημα ότι μετά το σπάσιμο πρέπει να οργανώσεις παιχνίδι ανάμεσα σε 15 μπάλες.. τι μου λέτε τώρα;
Για δοκίμασε λοιπόν να κάνεις ένα σερί στο αμερικάνικο να δούμε τι φάλτσα πρέπει να ξέρεις και αν η τύχη σε ευνοήσει και παίξεις με κανέναν καλό παίκτη θα δεις κι εκεί χτυπήματα που δεν υπάρχουν σε κανένα γαλλικό...![]()
Επιπροσθετως τα φαλτσα που πρεπει να βαλεις στην ασπρη ουτως ωστε 1ο να μπει η μπαλα 2ο να πλασαριστεις στην επομενη αποφευγοντας τις αλλες 3ο αν εχεις μπαλα που δεν βλεπει σε τρυπα να σπασεις καποιες ουτως ωστε να βλεπουν 4ο αν αστοχησεις να εχεις προβλεψει εκει που θα αφησεις την ασπρη να μην παιζει ο αλλος αλλα εσυ κατι να εχεις και 5ο ολα αυτα σε 3,80 Χ 2 και κατι με "κερασια" για μπαλες.
Το τελεταιο ειναι για το σνουκερ
Στα περισσότερα έχεις δίκηο.Το snooker έχει την τεράστια δυσκολία του λόγω μεγεθών.Το γαλλικό από την άλλη,απαιτεί τρομερή ακρίβεια σε κάποιες παραμέτρους που στο snooker δεν υπάρχουν.Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Ακουστε περι δυσκολιας
Δοκιμαστε να βαλετε μπαλα στο snooker απο τη μια μικρη σποντα η ασπρη και λιγο μετα απο το κεντρο η κοκκινη και τα ξανα λεμε. Μιλαμε για 3,60 με 3,80 μ. Δεν γινετε λεμε. Και παιζω καλο αμερικανικο γιατι εχω δικο μου στο σπιτι .Αν βρειτε τραπεζι snooker δοκιμαστε ετσι για πλακα.
Δεν εχετε παρατηρησει οτι μεγαλοι παιχτες του snooker αποφευγουν να παιζουν κολλημενες μπαλες στη σποντα. Ειναι γιατι η μπαλλα ειναι πολυ μικρη και η τρυπα ελαχιστα μεγαλυτερη απο τη μπαλλα οταν στο αμερικανικο στην τρυπα χωρανε σχεδον δυο μπαλλες.
Εσεις του γαλλικου ετσι και δειτε μπαλλα του snooker μπορει και να μην την πετυχετε , οχι να βαλετε και αναποδα φαλτσα.
Ξερεις τι δυσκολο ειναι να κανεις ενα κατεβασμα με γυρισμα απο τη μια μικρη σποντα στην αλλη με την μπαλλα του σνουκερ ; Με του γαλλικου ειναι σαφως πιο ευκολο.
Να μην πουμε για maximum break.![]()
Έχω δει από κοντά τραπέζι 3,60 στο "Πιγκάλ" και μού έχει φύγει ο τάκος!Γήπεδο...![]()
![]()
Δεν αλλάζω όμως με τίποτα την "κατάργηση" νόμων τής Φυσικής,που έχει το γαλλικό.
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Τώρα άμα κάτσω κι εγώ να γράψω πώς γίνεται το κλαυστό-αμορτί και τι πρέπει να κάνεις για να παίξεις Barrage(εκεί θα πάμε,ε; ),θα ξημερωθούμε!Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Πεστα![]()
Επιπροσθετως τα φαλτσα που πρεπει να βαλεις στην ασπρη ουτως ωστε 1ο να μπει η μπαλα 2ο να πλασαριστεις στην επομενη αποφευγοντας τις αλλες 3ο αν εχεις μπαλα που δεν βλεπει σε τρυπα να σπασεις καποιες ουτως ωστε να βλεπουν 4ο αν αστοχησεις να εχεις προβλεψει εκει που θα αφησεις την ασπρη να μην παιζει ο αλλος αλλα εσυ κατι να εχεις και 5ο ολα αυτα σε 3,80 Χ 2 και κατι με "κερασια" για μπαλες.
Το τελεταιο ειναι για το σνουκερ![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
Δεν διαφωνω. Ειδικα το φαντεζι ειναι το κατι αλλο.Απολαυση να το βλεπεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Στα περισσότερα έχεις δίκηο.Το snooker έχει την τεράστια δυσκολία του λόγω μεγεθών.Το γαλλικό από την άλλη,απαιτεί τρομερή ακρίβεια σε κάποιες παραμέτρους που στο snooker δεν υπάρχουν.
Έχω δει από κοντά τραπέζι 3,60 στο "Πιγκάλ" και μού έχει φύγει ο τάκος!Γήπεδο...![]()
![]()
Δεν αλλάζω όμως με τίποτα την "κατάργηση" νόμων τής Φυσικής,που έχει το γαλλικό.
Αλλα μην μας λετε οτι και τα αλλα ειναι της πλακας.![]()
Εγώ λοιπόν προτείνω να πάμε να πιούμε τα ποτάκια μας και να παίξουμε για τη ΜΠλάκα μας και τα δύο είδη...Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Τώρα άμα κάτσω κι εγώ να γράψω πώς γίνεται το κλαυστό-αμορτί και τι πρέπει να κάνεις για να παίξεις Barrage(εκεί θα πάμε,ε; ),θα ξημερωθούμε!![]()
![]()
![]()
Μόνο που εσάς του γαλλικού θα με αφήσετε να σας τραβήξω σε βίντεο όταν παίξουμε αμερικάνικο να σας βλέπουμε μετά και να γελάμε..![]()
Θάνος..
Κοιτα αμα ειναι να αραδιαζουμε ορολογιες αστα να πανε.Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Τώρα άμα κάτσω κι εγώ να γράψω πώς γίνεται το κλαυστό-αμορτί και τι πρέπει να κάνεις για να παίξεις Barrage(εκεί θα πάμε,ε; ),θα ξημερωθούμε!![]()
![]()
![]()
Στο κλαυστο κλανεις στη μπαλα και παιρνει φαλτσα;![]()
![]()
Δεν νομίζω ότι το είπε κανείς αυτό.Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Δεν διαφωνω. Ειδικα το φαντεζι ειναι το κατι αλλο.Απολαυση να το βλεπεις.
Αλλα μην μας λετε οτι και τα αλλα ειναι της πλακας.![]()
Ο Χρήστος έκανε καλαμπουράκι μόνο.![]()
![]()
Όσοι λένε πάντως ότι κάποιο από τα παιχνίδια είναι τής πλάκας,είναι μακρυά νυχτωμένοι.
moto perpetuo
hasta luego.
Ακριβώς!Γιατί νομίζεις λένε πως παίζει ρόλο η διατροφή;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Στο κλαυστο κλανεις στη μπαλα και παιρνει φαλτσα;![]()
![]()
moto perpetuo
hasta luego.