Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Απολογισμός λέει .... ΚΑΜΕΝΑ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Απολογισμός λέει .... ΚΑΜΕΝΑ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Πολύδωρας: «Σχετική επιτυχία»
Εν τω μεταξύ, νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Επίσης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κόης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι οι Αρχές έδωσαν δύσκολες μάχες με σχετική επιτυχία. «Σε δλυο νύχτες και τρες μέρες δώσαμε μάχη με έναν τεράστιο αριθμό εστιών αναζωπύρωσης και τις εξουδετερώσαμε και αυτός είναι ο ορισμός της σχετικής επιτυχίας» εξήγησε.
Ο ίδιος είπε ότι η μάχη συνεχίζεται και ότι ο δύσκολος καιρός δεν πέρασε. Παράλληλα, απέρριψε τα περί ολιγωρίας στην περίπτωση της Πάρνηθας.
ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΕ!!! ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΛΕΕΙ...
ρε μαύρο... μαυρογυαλούρος ....σε όλα τα τσογλάνια....
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
ΠΟΙΝΗ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ
1) Ποινή ισοβιας καθειρξης (συνταγματικά κατωχυρωμένη) στους εμπρηστές και στους ηθικούς αυτουργούς.
Τα καμμένα στρέμματα δάσους ή άλλης έκτασης να χαρακτηρίζονται
ΑΜΕΣΑ αναδασωτέα και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οικόδμησή τους. Σε αντίθετη περίπτωση οι
καταπατητές να θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί.
Και μηπως πρεπει να κανουμε εμεις οι ιδιοι κατι για αναδασωση...???
Η βαριομαστε να σηκωθουμε απ την καρεκλα???
Εγω επειδη την ΑΘΗΝΑ την αγαπω θελω να κανω κατι...
Και ν αφησω ολους τους αλλους να λενε "τα γραφικα τους" εσυ θα κανεις την διαφορα?...
Ναι Ε-Γ-Ω ,ναι Ε-Σ-Υ ναι ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ!!!
Βγηκε κι ο Πολυδωρας το πρωι...τι να πω...εγω δεν αφηνω την μοιρα μου σ αυτους...
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Προς Β. Πολύδωρα και συν αυτώ:
"you have been sat to long here for any good you have been doing. Depart, i say, and let us have done with you. In the name of god, go!."
Oliver Cromwell
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει να τρέχουμε ασυντόνιστοι σε μια πυρκαγιά μην ξέροντας τι πρέπει να κάνουμε. Ισως έχει και αρνητικά αποτελέσματα, μιας και οι επαγγελματίες πυροσβέστες πρέπει να έχουν κι εμάς στο μυαλό τους, μην τους καούμε κατά λάθος. Πάντως, δεν νομίζω να είναι αργά να προσεγγίσουν οι ενδιαφερόμενοι τον συντονισμένο εθελοντισμό. Το site του Π. Σ. έχει μια φόρμα επικοινωνίας για τον εθελοντισμό, μπορείτε να τη βρείτε από κάπου εδώ. Επίσης, στο fireman.gr (περιοδικό του χώρου) έχει μια αίτηση για εθελοντές, αυτή, προς τον πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής του καθένα. Εχει εκεί και τη σχετική νομοθεσία καθώς και μερικά ενδιαφέροντα σχετικά άρθρα.
safety doesn't happen by accident
Έχουμε και λέμε..
Το 2004 η δύναμη του πυροσβεστικού σώματος είχε περίπου 11.000 άτομα.
Σήμερα έχει 8.500..
Από τα περίπου 80 πυροσβεστικά οχήματα, τα 30 δεν έχουν οδηγό.
Από τα υπόλοιπα πολλά δεν έχουν το minimum των 3 ατόμωνα ανά όχημα..
Τουλαχιστον σωθηκε το προσφατα ανακαινισμενο καζινο
Θα ηταν τεραστια ζημια για τη χωρα η καταστροφη ενος τοσο σπουδαιου εργου, το οποιο προσελκυει επενδυτες απο ολο τον κοσμο.
Τουλαχιστον στα βαγονια του τελεφερικ, θα τοποθετηθουν αυτοκολλητα στα παραθυρα που θα δειχνουν δεντρα για να μην ανησυχουν οι "παιχτες" που θα ανεβαινουν...
πρασινο; ποιο πρασινο. Τι προσφερει το πρασινο εκτος απο εμποδια στην ηπια οικοδομικη κ τουριστικη αναπτυξη; Ασε που ολες οι νεοδμητες βιλες θα εχουν γκαζον κ γλαστρουλες οποτε δεν σας καταλαβαινω.. παλι πρασινο δεν θα εχουμε; Ασε που ουτε στη μυκονο εχει πρασινο, δεν καταλαβαινω, σε τι εμποδισε την αναπτυξη της
Λετε για τα παιδια μας, ε τι με τα παιδια μας; σαμπως τα βγαζουμε ποτε απο το σπιτι για να δουνε τιποτα αλλο εκτος απο τηλεοραση κ playstation;
Ποιοι φωναζουν για το πρασινο; κατι αλητες οικολογοι μονο... κατι μαλλιαδες απλυτοι που δεν περνανε ουτε εξω απο το ποσειδωνιο. Κανενας απο αυτους δεν διασκεδαζει γυρω μας στην παραλιακη. Ουτε στα καλλιτεχνικα νεα δεν τους αναφερουν. Ουτε μιση αναφορα δεν εκανε η Λαμπιρη στην εκπομπη της, οποτε δεν υπαρχουν
Το μονο που μας ανυσηχει ειναι η ελλειψη των ελαφιων. Κ τωρα; τι θα τρωμε στα καλα εστιατορια;
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
Τουλαχιστον σωθηκε το προσφατα ανακαινισμενο καζινο
Θα ηταν τεραστια ζημια για τη χωρα η καταστροφη ενος τοσο σπουδαιου εργου, το οποιο προσελκυει επενδυτες απο ολο τον κοσμο.
Τουλαχιστον στα βαγονια του τελεφερικ, θα τοποθετηθουν αυτοκολλητα στα παραθυρα που θα δειχνουν δεντρα για να μην ανησυχουν οι "παιχτες" που θα ανεβαινουν...
πρασινο; ποιο πρασινο. Τι προσφερει το πρασινο εκτος απο εμποδια στην ηπια οικοδομικη κ τουριστικη αναπτυξη; Ασε που ολες οι νεοδμητες βιλες θα εχουν γκαζον κ γλαστρουλες οποτε δεν σας καταλαβαινω.. παλι πρασινο δεν θα εχουμε; Ασε που ουτε στη μυκονο εχει πρασινο, δεν καταλαβαινω, σε τι εμποδισε την αναπτυξη της
Λετε για τα παιδια μας, ε τι με τα παιδια μας; σαμπως τα βγαζουμε ποτε απο το σπιτι για να δουνε τιποτα αλλο εκτος απο τηλεοραση κ playstation;
Ποιοι φωναζουν για το πρασινο; κατι αλητες οικολογοι μονο... κατι μαλλιαδες απλυτοι που δεν περνανε ουτε εξω απο το ποσειδωνιο. Κανενας απο αυτους δεν διασκεδαζει γυρω μας στην παραλιακη. Ουτε στα καλλιτεχνικα νεα δεν τους αναφερουν. Ουτε μιση αναφορα δεν εκανε η Λαμπιρη στην εκπομπη της, οποτε δεν υπαρχουν
Το μονο που μας ανυσηχει ειναι η ελλειψη των ελαφιων. Κ τωρα; τι θα τρωμε στα καλα εστιατορια;
+10000![]()
![]()
![]()
Κ η απολυτη ειρωνια....
με ημερομηνια 21/6/07
ξεκινηση η καταγραφη του κοκκινου ελαφιου της παρνηθας
![]()
μολις μου εστειλε το λινκ η μαρια
Αν δεν αλλάξουν οι νόμοι για τις δασικές εκτασεις
αν δεν σταματησει η παράκαμψη των νόμων (με φραγκα "κατω" και "πανω" απ' το τραπέζι
αν δεν μπει καλά στο μυαλό όλων μας ότι δε ζούμε-επιβιώνουμε μονάχα για την πάρτη μας
αν δεν αποκτήσουμε στο ελάχιστο "οικολογική"-ΦΥΣΙΚΗ συνείδηση
αν δεν σταματήσει η αλόγιστη τσιμεντοποιήση των πάντων
και πολλά άλλα αν...
τι να λέμε...
Γιατί άραγε δεν καίγονται τα δάση στη Γερμανία, στην Ελβετία, στην Αυστρία κι αλλού?
οργή και θλίψη!![]()
![]()
Πάντα όρθιοι.
Sex is like hacking.You get in,you get out and you hope you didn't leave something behind that can be traced back to you.
Μιλώντας από προσωπική πείρα όταν επιτέλους βρήκα το βράδυ κάποιο μέσον για να πάω δεν υπήρχε κανένα σημείο συγκέντρωσης, οργάνωσης κι εξοπλισμού των εθελοντών. Οι ηλίθιοι μπάτσοι είχαν στήσει παντού μπλόκα στο Μενίδι και στους Θρακομακεδόνες με διαταγές να μην αφήνουν κανένα να περάσει. Όσοι κατόρθωναν να περάσουν με τα χίλια ζόρια έφταναν στο Τελεφερίκ όπου οι μπάτσοι άσχετοι με το βουνό κι εντελώς ευθυνόφοβοι δεν αφηναν να περάσουν παρά μόνο ένστολους, δηλάδή μπάτσους που κόβαν βόλτες και πυροσβέστες. Εκτός από τους εθελοντές δεν αφηναν να ανεβαίνουν ακόμα και ομάδες του ΕΚΑΒ με είδη πρώτης ανάγκης, οξυγόνα κλπ. ενώ με τα χίλια ζόρια πάλι άφηναν, όταν άφηναν να περάσουν υδροφόρες των διαφόρων δήμων με οδηγούς πολίτες. Λίγο πριν φθάσω εγώ είχε γίνει επεισόδιο ανάμεσα σε εθελοντές που θέλαν να ανέβουν στο βουνό και τους μπάτσους. Γιαυτό είχε σκάσει και κλούβα με ΜΑΤ που εγκαταστάθηκε εκεί για να κρατάει την τάξη. Όσοι εθελοντές ανεβήκαμε το κάναμε κρυφά χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους ο καθένας. Εγώ και ένας φίλος ανεβήκαμε προσπερνώντα ςτους μπάτσους που φύλαγαν το δρόμο αξιοποιώντας τη γνώση μας για τα δρομάκια και τα μονοπάτια στο Μετόχι. Επάνω δε στο βουνό επικρατούσε το πνεύμα της απόλυτης πρωτοβουλίας όπου ο καθένας πήγαινε μέσα στη νύχτα όπου εύρισκε κι έκανε ότι καταλαβαινε. Υπήρχαν αντλίες με κατακόπους πυροσβέστες χωρίς καμιά βοήθεια και υδροφόρες μόνο με τους οδηγούς χωρίς κανένα να πιάσει τις μάνικες και λίγες εκατονταδες μέτρα παρακάτω εθελοντές που έψαχναν νερό, φτιάρια κλπ.
μαρτυρία γνωστού απο γειτονικο Φορουμ
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει να τρέχουμε ασυντόνιστοι σε μια πυρκαγιά μην ξέροντας τι πρέπει να κάνουμε. Ισως έχει και αρνητικά αποτελέσματα, μιας και οι επαγγελματίες πυροσβέστες πρέπει να έχουν κι εμάς στο μυαλό τους, μην τους καούμε κατά λάθος. Πάντως, δεν νομίζω να είναι αργά να προσεγγίσουν οι ενδιαφερόμενοι τον συντονισμένο εθελοντισμό. Το site του Π. Σ. έχει μια φόρμα επικοινωνίας για τον εθελοντισμό, μπορείτε να τη βρείτε από κάπου εδώ. Επίσης, στο fireman.gr (περιοδικό του χώρου) έχει μια αίτηση για εθελοντές, αυτή, προς τον πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής του καθένα. Εχει εκεί και τη σχετική νομοθεσία καθώς και μερικά ενδιαφέροντα σχετικά άρθρα.
Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κανένας συντονισμός κάηκαν ζωντανοί οι 2 (ή 3 δε θυμαμαι) εθελοντές πυροσβέστες πριν 2-3 χρόνια νομίζω, μέσα στο όχημά τους. Πεντέλη ήταν, πάλι δε θυμαμαι. Ας στείλει ο Βύρωνας λίγους από τους φρουρούς του, ή τους 100άδες φρουρούς υψηλών προσώπων.
---
Προσέχουμε για να τρέχουμε
Στη μαλακία που δέρνει εμάς κι όσους μας κυβερνάν...
ΣΑΣ/ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!
Βαρέθηκα
Μουσική/Στίχοι: Άσιμος Νικόλας
Βαρέθηκα την μίζερη μου φύση
Κανένας πια δεν λέει να ξεκουνήσει
Κανένας πια δεν λέει να ξεκουνήσει, αναμφιβόλως
Δεν με χωράει ο τόπος ρε παιδία
Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια
Τα δάκρυα να κάνω μπιχλιμπίδια
Τα λόγια μονάχα μας απόμειναν, κι οι θεωρίες
Στην πράξη μας αλλάζουν οι θεσμοί
Βαρέθηκα να λεω πως θ αλλάξει
Το σύστημα μας έχει επιτάξει
Απόκληρα απομείναμε πουλάκια
Με ξεπουπουλιασμένα τα φτερά
Βαρέθηκα κι αυτό το μονοπάτι
Ακόμα και σαν βρω κάνα κομμάτι
Πως είναι δυνατόν να μαστουριάζεις, εξήγησε μου
Άμα σου περίφραξαν την καρδιά
Για πες μου πως μπορείς και μαστουριάζεις
Άμα σου περίφραξαν την καρδιά
Συνέχεια μου έρχεσαι από πίσω
Δεν έχω πια το σάλιο να σε φτύσω
Πως γίνεται στον ένα παλαβιάρη, εξήγησε μου
Κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκάν.
Πως γίνεται στον κάθε παλαβιάρη κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκάν.
ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ?
ΠΑΡΤΕ!
Αυτούς τους έχω βαρεθεί
Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσική/Στίχοι: Μικρούτσικος Θάνος/Biermann Wolf, Κουρτόβικ Δημοσθένης
Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν
Τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν
Που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά
Κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά
Σ’ αυτήν την χώρα που στα δυο έχει σκιστεί
Τους έχω βαρεθεί
Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα
Των γραφειοκρατών η φάρα
Στήνει με ζήλο περισσό
Στο σβέρκο του λαού χορό
Στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή
Την έχω βαρεθεί
Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους
Τους ευρωπαίους τους προφεσόρους
Που καλύτερα θα ξέρανε πολλά
Αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά
Υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί
Τους έχω βαρεθεί
Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες
Κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες
Κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς
Με ιδεώδεις υποτακτικούς
Που είναι στο μυαλό νωθροί
Μα υπακοή έχουν περισσή
Τους έχω βαρεθεί
Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος
Κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά
Αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
Κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί
Τον έχω βαρεθεί
Κι οι ποιητές με χέρι υγρό
Υμνούνε της πατρίδας τον χαμό
Κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια
Με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια
Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί
Τους έχω βαρεθεί
Κι οι ποιητές με χέρι υγρό
Υμνούνε της πατρίδας τον χαμό
Κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια
Με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια
Τους έχω βαρεθεί
Τους έχω σιχαθεί
![]()
Γιατί να αλλάξουν οι νόμοι; Αφού το εθνικό στρατηγικό πλάνο είναι να ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ εθνικό κτηματολόγιο. Και είναι από τις υποσχέσεις που τηρούν αυστηρά οι πολιτικοί μας. Θυμάμαι τις μεγάλες φωτιές της δεκαετίας `80 σε Διόνυσο-Πεντέλη. Αντίστοιχος χαμός με τον τωρινό. Σήμερα; ΟΙΚΙΣΜΟΙ, και μάλιστα μεγάλοι. Ίσως και Δήμοι πλέον...Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
Αν δεν αλλάξουν οι νόμοι για τις δασικές εκτασεις
αν δεν σταματησει η παράκαμψη των νόμων (με φραγκα "κατω" και "πανω" απ' το τραπέζι
αν δεν μπει καλά στο μυαλό όλων μας ότι δε ζούμε-επιβιώνουμε μονάχα για την πάρτη μας
αν δεν αποκτήσουμε στο ελάχιστο "οικολογική"-ΦΥΣΙΚΗ συνείδηση
αν δεν σταματήσει η αλόγιστη τσιμεντοποιήση των πάντων
και πολλά άλλα αν...
Γιατί εκεί έχουν και κτηματολόγιο, και νόμους, και αστυνομία. Εδώ και πολλάαααααα χρόνια!
Γιατί άραγε δεν καίγονται τα δάση στη Γερμανία, στην Ελβετία, στην Αυστρία κι αλλού?
---
Προσέχουμε για να τρέχουμε