Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Με τις καθυστερησεις στην Βιεννη και τους οχι και τοσο σβελτους ρυθμους μετα, εχω ΠΑΛΙ αρχισει να αργω!
Το GPS πλεον υπολογιζει ωρα αφιξης στο Wroclaw γυρω στα μεσανυχτα, και ενημερωνω τον φιλο μου εκει, τον Pawel, οτι θα αργησω.
Μου λεει απλα να προσεχω και να μην ανησυχω για τιποτα!![]()
Τα τοπια ομως με κανουν να σταματαω καθε τοσο... Δεν μ@μιεται! Ειναι κριμα να μην τα αποθανατισω για να φτασω μια ωρα αρχυτερα!
Το Μikulov ειναι μια καταπληκτικη μικρη μεσαιωνικη πολη, οπου δεσποζει το καστρο των Ιπποτων... Ωραια πραγματα...![]()
![]()
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Μια ωρα αργοτερα και φτανω πλεον στο Brno... Ακολουθω τις ενδειξεις του GPS για την πιστα και φτανω. Που ειναι η πιστα ομως; Περιμενα να την δω καπου ολη, οταν συνειδητοποιησα οτι οταν οι ανθρωποι αυτοι λενε πιστα, εννοουνε ΠΙΣΤΑ!
Ανα πασα στιγμη μπορεις να δεις μονο ενα μικρο τμημα της, ενω για να πας απο το ενα σημειο στο αλλο, χρησιμοποιεις τον περιμετρικο δρομο που εχει. Οταν ομως λεμε περιμετρικο δρομο, εννοουμε ενα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ δρομο με φανταστικες στροφες, με πλουσια βλαστηση γυρω και δεντρα που σκεπαζουν τον ουρανο πανω απο το δρομο...
Και μονο αυτη η διαδρομη να υπηρχε θα αξιζε τον κοπο!![]()
Αν ειναι ετσι ο περιμετρικος, η πιστα ΠΩΣ θα ειναι;
![]()
Νίκος
Open Horizons
Και φτανω στο Τ3 - την 3η εισοδο της πιστας και απο τις μεγαλυτερες, οπου βλεπω το παρακατω θεαμα:![]()
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΛΛΙΟΚΟΥΒΑΡΑ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΖΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Καποια στιγμη μετρησα και 50 μηχανες να κατεβαινουν το μεγαλο S που ειχα μπροστα μου και να χανονται στην αριστερη παρατεταμενη!![]()
![]()
![]()
Και ο ηχος.... 4κυλινδρα να ουρλιαζουνε, 2κυλινδρα να βρυχονται σαν λιονταρια και ολα μαζι στους κοφτες....![]()
Πηγα στον Παραδεισο Χριστουλη μου;;;
![]()
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Η ωρα ομως εχει περασει και εγω εχω μπροστα μου αλλα 300 χιλιομετρα, τα οποια ομως θα γινουν πλεον σε μικρους επαρχιακους δρομους μεσα απο δαση και βουνα...![]()
Εχει πλεον παει 9 το βραδυ και εχει ηδη νυχτωσει, ενω αρχιζει να ψιλοβρεχει. Τα πραγματα δεν δειχνουν να ειναι καλα....Με την μικρη αυτονομια της μηχανης (180-200 χλμ) ποιος μου λεει οτι θα βρω βενζιναδικα ανοιχτα στη διαδρομη μεσα στη νυχτα;
Και ΑΝ μεινω μεσα σε κανενα δασος με βροχη και στο απολυτο σκοταδι;
![]()
Το GPS υπολογιζει οτι θα χρειαστω αλλες 6 ωρες για τον προορισμο, δηλαδη 50 χαω ΜΟΤ. :hypnotize
Υπολογιζομενη ωρα αφιξης 3 πμ. Κοινως, τον ηπιαμε!![]()
Σταματαω σε ενα Rest εξω απο το Brno για ανεφοδιασμο και να δω τι θα κανω. Τα πραγματα πλεον αρχιζουν να ειναι ΠΟΛΥ σοβαρα!![]()
Παιρνω τον κολλητο μου τηλεφωνο, ο οποιος ομως με διαβεβαιωνει οτι η διαδρομη εχει διανυκτερευοντα βενζιναδικα και οτι δεν ειναι τοσο ασχημη οσο φανταζομαι. "Go for it!" μου λεει.
Τι επιλογες εχω;;; Να μεινω στο Brno δεν γινοταν, διοτι το επομενο πρωι ο κολλητος ειχε κανονισει να φυγουμε 3ημερη εκδρομη με μια μεγαλη παρεα στα βουνα της Πολωνιας, και αν εμενα εκει το επομενο πρωι θα τους εχανα!![]()
Φοραω τα αδιαβροχα, βαζω τα αδιαβροχα καλυμματα στις αποσκευες και στο tankbag και ξεκιναω.
Στο δρομο καθως προχωραω προς το Svitavy, η βροχη αρχιζει να δυναμωνει σε ενταση και συντομα κατεβαζει σαλοτραπεζαριες και ολων των ειδων τα επιπλα! :hypnotize
Η ενταση της βροχης ειναι τοσο μεγαλη που τοσο εγω οσο και τα αυτοκινητα δεν βλεπουμε καθολου δρομο και κινουμαστε απλα βλεποντας τα φωτεινα σημαδια απο τα κολωνακια στην ακρη του δρομου.![]()
Η μηχανη δεν δειχνει να εχει κανενα ιδιαιτερο προβλημα, και μαλιστα με εκπληξη ανακαλυπτω οτι ενω τα γαντια μου ΔΕΝ ειναι αδιαβροχα, παραμενουν σχεδον στεγνα, μιας και καλυπτονται απο την αεροδυναμικη της μηχανης. :smilea:
Συντομα ομως δεν βλεπω πλεον σχεδον τιποτα, μιας που η ζελατινα βρεχεται συνεχως και το φως απο τα διερχομενα αυτοκινητα ανακλα επανω στις σταγονες και με τυφλωνει, ενω οσο και να την σκουπιζω μεσα σε δευτερολεπτα εχει ξαναγινει χαλια.
Πρεπει να σταματησω!
Σταματαω σε ενα βενζιναδικο, εχοντας κανει περιπου 40 χιλιομετρα με τα χιλια ζορια, και η ωρα ειναι 10:30 μμ.![]()
Με το που σταματαω και σβηνω το μοτερ, η μηχανη αρχιζει να βγαζει καπνους απο κατω απο την τιμονοπλακα: Το ψυγειο μαζεψει τοση λασπη επανω που με την θερμοκρασια του αυτη αρχισε να εξατμιζεται και να "ψηνεται".![]()
Το καλο στην ολη υποθεση ειναι οτι τα αδιαβροχα καναν την δουλεια τους ΑΨΟΓΑ και εγω παρεμεινα απολυτως στεγνος.
Περιμενοντας να κοπασει η μπορα, Letovice, Τσεχια, 10:37 μμ.
![]()
Νίκος
Open Horizons