Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 84 από 84

Θέμα: Από παπί σε fazer 600

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Sotirios
    Προφανώς υπάρχουν τουλάχιστον 2 κατηγορίες αρχάριων οδηγών (στο μυαλό). Αυτοί που θέλουν και έχουν την υπομονή να μάθουν, οι οποίοι μπορούν να οδηγησουν οτιδήποτε που λέει ο λόγος και αυτοί που ζουν με την ψευδαίσθηση οτι επειδή πηραν το δίπλωμα και την μηχανή ξέρουν να οδηγάνε...
    Αυτό παρατηρώ δυστυχώς κι' εγω οσο περνάει ο καιρός και πλησιένουν τ' ατυχήματα.
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    ρε παιδια δν ειναι ευκολο να γινεται η μεταβαση που λετε η ομαλη ετσι ευκολα. μπαινουν λεφτα στη μεση κ μπαινει πανω απ ολα η καυλα. δν μπορεις να χεις ενα Χ ποσο κ να πεις θα δωσω τα μισα να μαθω για κανα χρονο σε καποιο μτχ φιλικο μηχανακι κ μετα να περιμενεις, θα τα δωσεις απ την αρχη ολα να παρεις αυτο που θες.

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
    Κοίτα δεν στηρίζομαι σε αυτά που λέει ο dimokritos αλλά σε αυτά που βλέπω εγώ! Κάγκουρες υπάρχουν με όλων των ειδών μηχανάκια. Οι μεγάλη πλειοψηφία είναι με γυμνά street. Πάρα πολλοί από αυτούς που βλέπω ΕΓΩ είναι με Z 750. Αυτό πρόσεξα.
    Και η εξήγηση που έδωσε ο dimokritos ότι δηλαδή επειδή είναι πολύ όμορφο μηχανάκι (όχι τόσο για μένα αλλά γενικότερα είναι...) και δυνατό, το προτιμούν οι τύποι των καφετεριών και αυτοί που απλά είναι για μόστρα και πήγαινε έλα από καφέ σε καφέ πιστεύω ισχύει.
    Εσύ μπορεί να έχεις άλλη γνώμη, εγώ αυτό βλέπω...

Πίστεψε με χαίρομαι που ακούω για αναβατες με Ζ750+1000 (και γενικότερα)να ειναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ καλου οδηγου. Αυτό τους τιμά...

Και για να μην με πάρεις για προκατηλημένο ή κάτι, έχω δεί παλικάρι με Ζ750 (ένα και μόνο ένα) με φούλ εξοπλισμό και ήταν άψογος...

@Idi: Γιώργο καλά τα λέει ο Χρήστος, το ίδιο ακριβώς βλέπω κι' εγω (στα Χανιά τουλάχιστον) και ξέρεις πολύ καλά πόσο πολύ το γουστάρω το Ζ σαν μηχανάκι.
    Φυσικά ομως και συμφωνώ και μαζί σου στα παραπάνω.

Ορκισμένος σιδερόκωλος!

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
    @Idi: Γιώργο καλά τα λέει ο Χρήστος, το ίδιο ακριβώς βλέπω κι' εγω (στα Χανιά τουλάχιστον) και ξέρεις πολύ καλά πόσο πολύ το γουστάρω το Ζ σαν μηχανάκι.
    Φυσικά ομως και συμφωνώ και μαζί σου στα παραπάνω.

Ντάξ ρε παιδιά όλοι έχουμε κάποιο δίκαιο. Και ο Ιντι έχει δίκαιο αν νόμισε ότι θεωρούμε κάγκουρες όλους με Ζ - κάτι που φυσικά δεν παίζει...

Τέλος
    Chris

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mixalakis
    Η γνώμη μου για το ιδανικό ξεκίνημα ενός μοτοσυκλετιστή είναι:

1. Ξεκινάς από πολύ μικρή ηλικία με ποδήλατο! Κυκλοφορώντας στους δημόσιους δρόμους από μικρός αποκτάς σημαντική εμπειρία (αν την γλυτώσεις).
    2. Στη συνέχεια πας σε ένα πενηνταράκι (παπί, σκούτερ, ή καλύτερα 50 μοτοσυκλετάκι), μόλις αποκτήσεις το δικαίωμα για δίπλωμα.
    3. Μετά καλό είναι να πας σε ένα 250άρι, προτιμότερο είναι κάποιο on-off, για την απόκτηση εμπειρίας και συνήθειας με το μεγαλύτερο βάρος.
    4. Το επόμενο βήμα είναι ένα μηχανάκι μεγαλύτερου κυβισμού, πάλι on-off.
    5. Σε αυτό το στάδιο μπορεί να γίνει η μετάβαση σε street μηχανή μεσαίου κυβισμού (600-750) ακόμα και SS.
    6. Από δω και πέρα νομίζω πως η συσσωρευμένη εμπειρία επιτρέπει την απόκτηση οποιασδοίποτε μοτοσυκλέτας ανεξάρτητα από τα κυβικά ή τον τύπο.

Αυτός πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος τρόπος για εισαγωγή στον χώρο της μοτοσυκλέτας και αυτόν έχω εφαρμόσει προσωπικά. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία είναι οπωσδοίποτε καλύτεροι οδηγοί, ούτε ότι δεν μπορεί κανείς να γίνει "χεράς" αλλιώς.
    Απλά η ομαλή μετάβαση από κατηγορία σε κατηγορία εξασφαλίζει καλλύτερες πιθανότητες αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων, σε σχέση με αυτόν που ξαφνικά θέλει να γίνει Rossi.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis
    Η γνώμη μου για το ιδανικό ξεκίνημα ενός μοτοσυκλετιστή είναι:

1. Ξεκινάς από πολύ μικρή ηλικία με ποδήλατο! Κυκλοφορώντας στους δημόσιους δρόμους από μικρός αποκτάς σημαντική εμπειρία (αν την γλυτώσεις).
    2. Στη συνέχεια πας σε ένα πενηνταράκι (παπί, σκούτερ, ή καλύτερα 50 μοτοσυκλετάκι), μόλις αποκτήσεις το δικαίωμα για δίπλωμα.
    3. Μετά καλό είναι να πας σε ένα 250άρι, προτιμότερο είναι κάποιο on-off, για την απόκτηση εμπειρίας και συνήθειας με το μεγαλύτερο βάρος.
    4. Το επόμενο βήμα είναι ένα μηχανάκι μεγαλύτερου κυβισμού, πάλι on-off.
    5. Σε αυτό το στάδιο μπορεί να γίνει η μετάβαση σε street μηχανή μεσαίου κυβισμού (600-750) ακόμα και SS.
    6. Από δω και πέρα νομίζω πως η συσσωρευμένη εμπειρία επιτρέπει την απόκτηση οποιασδοίποτε μοτοσυκλέτας ανεξάρτητα από τα κυβικά ή τον τύπο.

Αυτός πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος τρόπος για εισαγωγή στον χώρο της μοτοσυκλέτας και αυτόν έχω εφαρμόσει προσωπικά. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία είναι οπωσδοίποτε καλύτεροι οδηγοί, ούτε ότι δεν μπορεί κανείς να γίνει "χεράς" αλλιώς.
    Απλά η ομαλή μετάβαση από κατηγορία σε κατηγορία εξασφαλίζει καλλύτερες πιθανότητες αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων, σε σχέση με αυτόν που ξαφνικά θέλει να γίνει Rossi.
    Φίλε έχεις δίκαιο (αν και υπερβάλλεις λίγο, μόνο την εμπειρία ενός παπιού/σκούτερ και ενός 250 να έχει κάποιος πιστεύω μια χαρά θα είναι), αλλά μόνο συμβουλές μπορείς να δώσεις σε αυτούς που έρχονται να αγοράσουν το μηχανάκι σου...απο`κεί και πέρα είναι δικό τους το κεφάλι...

Chris

Συγνώμη ρε παιδία που το ξαναλέω πάλι αλλά εγώ πιστεύω ότι ιδανικό ξεκίνημα ενός μοτοσικλετιστή είναι να εκπαιδεύσει το μυαλό του πρώτα και μετά να εκπαιδευτή επάνω στην μηχανή……

το τελευταίο που λέω είναι ένα μεγάλο θέμα βέβαια αλλά και εγώ σαν νέος οδηγός (τη νέος δηλαδή μωρό ακόμα λέμε) βλέπω και ακούω τα καλύτερα λόγια για αυτούς που πήγαν στα tracks days Μέγαρα η Σέρρες και παρακολούθησαν μαθήματα εκεί.

Είναι σίγουρα ένα βοήθημα και αυτό αλλά για πείτε μου κάτι με το αμάξι άμα είχαμε όλοι λεφτά και ας ήμασταν άπειρη οδηγεί θα παίρναμε ένα μικρό (και καλά με την λογική για να μάθουμε να οδηγούμε) η θα παίρναμε αυτό που μας άρεσε πιο πολύ άσχετα με την τιμή μου????

Αρχικά δημιουργήθηκε από Black hornet
    Συγνώμη ρε παιδία που το ξαναλέω πάλι αλλά εγώ πιστεύω ότι ιδανικό ξεκίνημα ενός μοτοσικλετιστή είναι να εκπαιδεύσει το μυαλό του πρώτα και μετά να εκπαιδευτή επάνω στην μηχανή……

το τελευταίο που λέω είναι ένα μεγάλο θέμα βέβαια αλλά και εγώ σαν νέος οδηγός (τη νέος δηλαδή μωρό ακόμα λέμε) βλέπω και ακούω τα καλύτερα λόγια για αυτούς που πήγαν στα tracks days Μέγαρα η Σέρρες και παρακολούθησαν μαθήματα εκεί.
    Σωστά φιλε. Τα σχολεία ασφαλούς οδήγησης είναι το ιδανικό ξεκίνημα και γενικά όλοι μας πρέπει να τα παρακολουθήσουμε, αλλά λόγω του ότι δεν γίνονται σε όλες τις πόλεις (όπως και πίστες) και το ότι κοστίζουν (χωρίς να λέω ότι δεν τα αξίζουν τα λεφτά τους) τελικά πολλοί το αναβάλλουμε (και λάθος μας). Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία, όπως και εγώ φυσικά, πρώτα βγαίνει στους δρόμους με τις μηχανές και μετά πάνε στα σχολεία (και αν...).

Γι`αυτό λέμε σε όλους να διαβάσουν τουλάχιστον 2-3 πράγματα όπως τεχνικές ασφαλούς οδήγησης από το φόρουμ και από άλλες πηγές πρίν βγούν στους δρόμους!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Black hornet

... αλλά για πείτε μου κάτι με το αμάξι άμα είχαμε όλοι λεφτά και ας ήμασταν άπειρη οδηγεί θα παίρναμε ένα μικρό (και καλά με την λογική για να μάθουμε να οδηγούμε) η θα παίρναμε αυτό που μας άρεσε πιο πολύ άσχετα με την τιμή μου????

Μην συγκρίνεις τέτοιες καταστάσεις ρε μαν επειδή το αμάξι και 200 άλογα να έχει μπορείς ευκολότερα να το οδηγήσεις από μια μηχανή και χωρίς να κινδυνεύεις και τόσο. Εκτός αυτού όμως και στην περίπτωση που λές πάλι είναι λανθασμένη κίνηση η αγορά ασπούμε του skyline από κάποιον άσχετο οδηγό επειδή είναι ΠΟΛΥ πιθανό να το τρακάρει, να το γρατσουνίσει, να το καρφώσει σε καμιά κολώνα, να του φύγει σε καμιά στροφή κ.τ.λ. Γενικά τα ίδια ισχύουν και εδώ...άρα πέρνεις ένα Lada 1300 του `86 και μαθαίνεις και είσαι και λεβέντης!!!

Chris

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mixalakis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
    Φίλε έχεις δίκαιο (αν και υπερβάλλεις λίγο, μόνο την εμπειρία ενός παπιού/σκούτερ και ενός 250 να έχει κάποιος πιστεύω μια χαρά θα είναι), αλλά μόνο συμβουλές μπορείς να δώσεις σε αυτούς που έρχονται να αγοράσουν το μηχανάκι σου...απο`κεί και πέρα είναι δικό τους το κεφάλι...

Μπορεί να υπερβάλλω λίγο αλλά έγραψα τα στάδια που θεωρώ ιδανικά και για να πω την αλήθεια ο λόγος που ακολούθησα σχεδόν κάθε βήμα ήταν και οικονομικός!

Αν είχα τα χρήματα νωρίτερα πιθανώς να αγόραζα μεγαλύτερη μηχανή πηδώντας κατηγορίες!

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Μεταβαση απο παπι σε βοδι
    από A-Ge0 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2006, 15:30
  2. Aλλαγη χρωματος σε Fazer 600
    από Hondar στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/08/2006, 10:32
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2005, 10:15