750 + IKA (14 μισθους) 6ημερο 8ωρο σε cafe.
Καταλαβαίνω ακριβώς τι λές.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
σου είπα και πριν οτι δεν κάνουν αναπροσαρμογή βάσει πληθωρισμού...
σε απλά Ελληνικά τα 30.000 που μπορεί να έδινε κάποιος το 1980 , σήμερα είναι περίπου 85-90€ που δεν μπορείς να περάσεις ούτε μια εβδομάδα καλά-καλά.
Όπως και σήμερα τα 700 που μπορεί να κρατάει το ταμείο, στο τέλος (μετά απο 20 έτη)μπορεί να μην μπορείς να πάρεις ούτε ενα γεύμα της προκοπής.
Γιατί νομίζεις οτι οι περισσότερες ιδιωτικές δεν πείθουν πλέον με τις αποδόσεις των δικών τους συνταξιοδοτικών , έναντι των εισφορών που κάνουμε;... γιατί απλά έβαλαν μέσα και τον όρο της αναπροσαρμογής βάσει πληθωρισμού για τα ασφάλιστρα.
Gandalf
Εγώ λέω οτι το ασφαλιστικό μας δεν βασίζεται σε ανταποδοτικότητα όπως τα ιδιωτικά, ότι δίνεις παίρνεις + την όποια προσαύξηση εγγυημένα.
Βασίζεται στο δίνουμε οτι γουστάρουμε και τέρμα.
Αποφασίζουμε οτι θα πάρουν οι νοικοκυρές σύνταξη? Δίνουμε απο το ΙΚΑ.
Οπως καταλαβαίνεις πρίν 30 χρόνια οι εργαζόμενοι μόνο δίνανε και οι συνταξιούχοι δεν υπήρχαν απλά οπότε οτι έμπαινε στο ταμείο καθόταν στην Εθνική και τοκιζόταν με το χειρότερο επιτόκιο του κόσμου, αλλά τότε το επιτόκιο που έδινε η τράπεζα στις καταθέσεις ήταν 25%.
Αλλά ακόμα και τώρα τα έσοδα είναι πολλαπλάσια απο τις συντάξεις.
Οπως καταλαβαίνεις πάντα τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα απο το έσοδα μιας και μια μικρή αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων που γίνεται απόλυτα αυθέραιτα απο το κράτος καλύπρει οποιοδήποτε έλειμμα.
Επαναλαμβάνω το παράδειγμα μου που μάλλον δεν το πρόσεξες.
θα δώσω μισό μύριο το οποίο το ταμείο θα εκμεταλεύεται τουλάχιστον έντοκα μέχρι να βγώ στην σύνταξη και θα πάρω 1080, όπου και να είναι ο πληθωρισμός θα παραμείνουν τόσα ούτε ευρώ παραπάνω.
Κάνε πράξεις να δείς οτι ούτε τα μισά δεν πάρω απο αυτά που έδωσα ακόμα και αν ζήσω μέχρι τα 80.
ξανα απάντησα έ?Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
σου είπα και πριν οτι δεν κάνουν αναπροσαρμογή βάσει πληθωρισμού...
σε απλά Ελληνικά τα 30.000 που μπορεί να έδινε κάποιος το 1980 , σήμερα είναι περίπου 85-90€ που δεν μπορείς να περάσεις ούτε μια εβδομάδα καλά-καλά.
Όπως και σήμερα τα 700 που μπορεί να κρατάει το ταμείο, στο τέλος (μετά απο 20 έτη)μπορεί να μην μπορείς να πάρεις ούτε ενα γεύμα της προκοπής.
Γιατί νομίζεις οτι οι περισσότερες ιδιωτικές δεν πείθουν πλέον με τις αποδόσεις των δικών τους συνταξιοδοτικών , έναντι των εισφορών που κάνουμε;... γιατί απλά έβαλαν μέσα και τον όρο της αναπροσαρμογής βάσει πληθωρισμού για τα ασφάλιστρα.
Gandalf
είμαι για σύνταξη μου φαίνεται.
:rotflmao:
Η ανεργία έχει πολλά πρόσωπα ..
Οταν ο Βόλος , μια βιομηχανική πόλη , αποβιομηχανίζεται ... βλέπε μεταφορά εργοστασίων Σκόπια και Αλβανία .
Τι να σου κάνει ο φουκαράς ο ντόπιος ?
Η αγορά του Βόλου , χωρίς την δύναμη που έδινε η βιομηχανική ζώνη , τρέμει !!
Δυο χρόνια σφράγιζα κάρτες ανεργίας , μέχρι που μπήκα σε πρόγραμμα Stage .
Σε 10 μήνες θα με πετάξουν πάλι στο δρόμο .
Τουλάχιστον θα πάρω την προϋπηρεσία του Ηλεκτρολόγου , και θα ανοίξω, το δικό μου μαγαζί .
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Η ανεργία έχει πολλά πρόσωπα ..
Οταν ο Βόλος , μια βιομηχανική πόλη , αποβιομηχανίζεται ... βλέπε μεταφορά εργοστασίων Σκόπια και Αλβανία .
Τι να σου κάνει ο φουκαράς ο ντόπιος ?
Η αγορά του Βόλου , χωρίς την δύναμη που έδινε η βιομηχανική ζώνη , τρέμει !!
Δυο χρόνια σφράγιζα κάρτες ανεργίας , μέχρι που μπήκα σε πρόγραμμα Stage .
Σε 10 μήνες θα με πετάξουν πάλι στο δρόμο .
Τουλάχιστον θα πάρω την προϋπηρεσία του Ηλεκτρολόγου , και θα ανοίξω, το δικό μου μαγαζί .
Αυτά τα προγράμματα Stage είναι που ρίχνουν (στα χαρτιά μόνο) τους δείκτες ανεργίας.Κολπάκι είναι για να βγαίνει η εκάστοτε κυβέρνηση και να λέει πως μείωσε την ανεργία...
Fortis Fortuna Adiuvat
παιδια μου καλησπερα. γα την ανεργια συμφωνω οτι αν εχεισ αναγκη δουλευεισ αν οχι καθεσε σπιτι σου και κλεγεσε. εγω ειχα ελευθερο με τον πατερα μου και τα φραγκα ηταν πολλα. δουλευα σαν σκυλι αλλα μου αρεσε γιατι αυτο ειχα μαθει απο την σχολη. απο τα 18 μου ειχα δικα μου χρηματα στην τσεπη και τα ειχα ολα. οταν εφυγε ο πατερασ μου και ολοι με πουλησανε, απο κανεναν καμια βοηθεια, περασα τα πανδυνα σε ηλικια 21 ετων εμεινα χωρισ δουλεια. μετα απο 4 μηνεσ ανεργιασ και "ευχαριστησ" διαμονησ στο νοσοκομειο για αρκετο καιρο λογω προβληματοσ υγειασ, ειπα να ψαξω για δουλεια. εκεινη την περιοδο δεν ειχα φραγκο(εδινα για διπλωμα και τα εξεταστρα αυτοκινητου και μηχανησ μου τα εκανε δωρο η αδερφή μου για τα γενεθλια μου που ηταν πριν 3 μηνες.) να μην τα πολυλογω βρηκα δουλεια σαν πωλητρια και εξακολουθωνα ειμαι γιατι ειπα στην αρχη και ετσι μπηκα στο τρυπακι. δουλεια να ειναι και οτι να ναι. δεν ειναι η δουλεια που θελω αλλα μπορω να πληρωνω την δοση στο μηχανακι, να περνω τσιγαρα, κανα κεφεδακι, και να δινω και τιποτα στην μανουλα μου που με ταιζει με ποτιζει και μου πλενει τα βρωμικα ρουχαλακια μου. οποιοσ θελει να τα βρονταει η τσεπη του δουλευει και ασ εχει και πτυχιο. αυτοσ που εχει πτυχιο αει και κλεγετε οτι δεν βρισκει δουλεια και καθετε ανεργοσ ειναι το λιγοτερο αμυαλοσ. ξερω μια στρατια απο τετοια ατομα. αν ομωσ τουσ εμπενε κανα αγγουρι καθε μηνα θα σου ελεγα εγω αν θα καθοντουσαν
κα μεταξυ μασ τα εργοστασια πανε αλβανια και βουλγαρια γιατι εκει δεν κανουν οι εργατοπατερεσ καθε μηνα και απο μια απεργια. στην ιαπωνια το ξερετε οτι φορανε περιβραχιονιο σε ενδυξη απεργιασ αλλα δουλευουνε? στην πατρα παλια ειχαμε ποσα εργοστασια. με τισ απεργιεσ και τα χιλια δυο κανταντησε μια πολη με στρατιε σ ανεργων. η πειραικη πατραικη ετσι εκλεισε......
πότε έγινε η τελευταία μαζική απεργία στον ιδιωτικό τομέα καλέ??Αρχικά δημιουργήθηκε από kristallia
κα μεταξυ μασ τα εργοστασια πανε αλβανια και βουλγαρια γιατι εκει δεν κανουν οι εργατοπατερεσ καθε μηνα και απο μια απεργια. στην ιαπωνια το ξερετε οτι φορανε περιβραχιονιο σε ενδυξη απεργιασ αλλα δουλευουνε? στην πατρα παλια ειχαμε ποσα εργοστασια. με τισ απεργιεσ και τα χιλια δυο κανταντησε μια πολη με στρατιε σ ανεργων. η πειραικη πατραικη ετσι εκλεισε......
στον ιδιωτικο τομέα δεν υπάρχει απεργία ...αντε να λείψουν ενα-δύο άτομα...
τα εργοστάσια φευγουν γιατι απλά εκεί ειναι μικρότερο το κόστος εργασίας....
καμια απεργία να μην γίνει πάλι θα φύγουν φίλη μου....
έκτός αν μπορείς να ζήσεις με 200 ευρώ που ειναι ο μισθός στην Αλβανία....![]()
και μετά την Αλβανία θα΄πάνε στην Κίνα όπου ο μισθός ειναι 30 ευρώ....αμα θες να παίρνεις 30 ευρώ το μήνα...οκ....δικαίωμα σου....
Υ.Γ. για να μην αναφαίρουμαι ολους αυτούς που πήραν τα λεφτά του λαού υπό μορφή επιδοτήσεων για προσφέρουν θέση εργασίας και καπάκι την κάνανε για Σκόπια....
και εσένα σου φταίνε οι απεργοί???![]()
"δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
οποιοσ παντοσ θελει να του κανω καμια εγκατασταση δυκτιου εδω ειμαι![]()
παρεπιπτοντωσ αν ξερετε κανεναν που να θελει εξιδυκευμενο μηχανημα μετρησησ και και πιστοποιησησ πριζων (φυσικα δεν εννοω του ρευματοσ) εχω τhs fluke με 4 ανταπτορεσ για κατηγοριa cat5.e και cat.6 με την βαλιτσουλα του και παλι εδω ειμαι(αυτο μου εμεινε προικα)παλια πενευομουν που το ειχα γιατι το πηρα με τα λεφτα που θα επερνα ενα μικρο αμαξακι και ελεγα οτι μπορει να μην εχω σπιτι να δωσω στον υποψηφιο γαμπρο αλλα αυτο που εχω ειναι καλυτερη επενδυση!!! ε ! μου εμεινε η επενδυση εδω και 2 χρονια
τωρα που δεν υπαρχουν εργοστσια και βεβαια δεν γινετε καμια μεγαλη απεργια. οσο για αυτο που λεσ συμφωνω και ειναι και αυτοσ ενασ πολυ μεγαλοσ παραγοντασ. στην κινα εχουν κουμμουνισμο οποτε δεν θελω να παω να μοιραζομαι το μηχανακι μου με αλλουσ 100![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από kristallia
αυτοσ που εχει πτυχιο αει και κλεγετε οτι δεν βρισκει δουλεια και καθετε ανεργοσ ειναι το λιγοτερο αμυαλοσ. ξερω μια στρατια απο τετοια ατομα.
Eγώ να δεις![]()
Οπως επίσεις γνωρίζω και παιδιά με πτυχία που αν και δεν μπορούν να βρούν κάτι της ειδικότητάς τους έχουν πιάσει την ζωή απο τα μαλλιά.
Όποιος θέλει να δουλέψει , θα δουλέψει.
Συμφωνώ ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες και το ιδανικό θα ήταν α δουλεύει ο καθένας στον τομέα του. Αλλα με το να κάθεσαι να πίνεις καφέδες ολη μέρα και να λές μου φταιει ο ένας και ο άλλος, δεν κάνεις τίποτα.
Πιστεύω οτι το προβλημα βρίσκεται στις αρχές που σου έχει δωσει το οικογενειακό σου περιβάλλον.
![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
τι έχουν στην Κινα???Αρχικά δημιουργήθηκε από kristallia
τωρα που δεν υπαρχουν εργοστσια και βεβαια δεν γινετε καμια μεγαλη απεργια. οσο για αυτο που λεσ συμφωνω και ειναι και αυτοσ ενασ πολυ μεγαλοσ παραγοντασ. στην κινα εχουν κουμμουνισμο οποτε δεν θελω να παω να μοιραζομαι το μηχανακι μου με αλλουσ 100![]()
![]()
![]()
![]()
σε λίγο θα μας πειτε οτι δεν επιτρέπεται και η ατομική ιδιοκτησία στην Κίνα....![]()
....
και φυσικά υπάρχουν εργοστάσια και πολλές επιχειρήσεις υπηρεσιών που απασχολούν περισσότερο κόσμο απο αυτόν που απασχολούν πολλά απο τα εργοστάσια...
μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις γινοντουσαν το 80...δεν ειναι περίεργο που τα εργοστάσια φύγανε απο τη χώρα το 2000 ????![]()
"δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
....Αλμπερτ Αϊνστάιν
ποσο παιρνεις για την πιστοποιηση..?(ανα σετ πριζακια-ανα γραμμη δλδ..??)...Αρχικά δημιουργήθηκε από kristallia
παρεπιπτοντωσ αν ξερετε κανεναν που να θελει εξιδυκευμενο μηχανημα μετρησησ και και πιστοποιησησ πριζων (φυσικα δεν εννοω του ρευματοσ) εχω τhs fluke με 4 ανταπτορεσ για κατηγοριa cat5.e και cat.6 με την βαλιτσουλα του και παλι εδω ειμαι(αυτο μου εμεινε προικα)παλια πενευομουν που το ειχα γιατι το πηρα με τα λεφτα που θα επερνα ενα μικρο αμαξακι και ελεγα οτι μπορει να μην εχω σπιτι να δωσω στον υποψηφιο γαμπρο αλλα αυτο που εχω ειναι καλυτερη επενδυση!!! ε ! μου εμεινε η επενδυση εδω και 2 χρονια
το μηχανημα σου μεχρι τι ταχυτητα μετραει..?
εχει και δυνατοτητα εκτυπωσης?
που ξερεις μπορει να χρειαστει να σε φωναξω σε καμια δουλεια μου...![]()
Don'tand drive just :a44: and fly
ο καγκουρας...![]()
![]()
Οταν πρωτα ο Θεος κλεισεις χρονο στην δουλεια σου,Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
......γ@μώ!!!
Κάποιοι φωνάζουν για ανεργία, για νεολαία που δεν έχει να δουλέψει και πολλά άλλα!!!!
Συγνώμη αλλά που την είδαν???? Ξεκίνησα να ψάχνω για δουλειά την Τρίτη και την Τετάρη το απόγευμα δούλευα!!!
Η αγανάκτηση του Χρήστου (KamenosAfrican) τεράστια αφού ψάχνει ακόμα 7 άτομα εδώ και 2 μήνες και δεν βρίσκει!!!!
Μήπως τελικά υπάρχουν δουλειές αλλά δεν θέλουμε να δουλέψουμε????
![]()
![]()
![]()
ξαναγραψε το ιδιο θεμα.
Ισως βεβαια το θεμα τοτε να ειναι
ο μ@λ@κ@ς που μου κλεβει την ασφαλεια
που μου δινει λιγοτερα απο οσα λεει η επιθεωρηση
που δεν μου πληρωνει αργιες,υπερωριες κτλ.
και αλλα πολλα.
Επειτα απο τη νεα σου δουλεια πληρωνεις ολα σου τα εξοδα και ζεις(ενοικιο,κοινοχρηστα,δοσεις κτλ) η βοηθαει και καποιος τριτος?
Και τελος με ολη μου την καρδια σου ευχομαι να ειναι πραγματι καλη αυτη η δουλεια!![]()
www.tsakosart.gr
Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.
Na ri3e k egw ta 2 sent mou...
basika apo thn stigmh mou apoli8ika (apo strato) eixa kleisei eishthrio gia agglia gia douleia.
Eimai edw twra apo to marth 2004 (3,5 xroniapote kiolas!) k se auto to xroniko diasthma:
exw ma8ei ta kerata mou, se ka8e etairia se stelnoun (h' zhtas na se steiloun) se (as ta pw) "ma8hmata/seminaria" sxetika me thn douleia sou (gia mena htan statistika,analysh programatismo ktl)
ka8w 6mhno/xrono exeis episeimh sunantish me ton manager sou opou tou les ta parapona sou, sou leei pws ta pas (pou eisai kalos pou oxi -> pws na gineis kaluteros) k ka8e xrono anebenei mis8os.
o mis8os anebenei to normal h' poli analoga pws pas.
se auta ta xronia exw alla3ei duo douleies (sthn deuterh peira proagwgh mesa se ena xrono) k exw anebei £13.000 ton xrono!
twra psaxnw thn trith!![]()
fetos etoimazomai na agorasw siti/diamerisma k eimai 29 (fetos) k mesa se ena xrono peira diplwma k mhxanh
twra ama eimoun ellada 8a eimouna akoma serres, 8a douleua ws poliths k me ta zoria 8a eixa lefta (bazontas mesa k auta pou 8a mou edeinan oi goneis mou )![]()
exw pollous filous pou emeinan ellada (oi opoioi olo lene "ligo akoma k an den broume 8a aneboume k emeis")
den 3erw re paidia.. alla opws ta akouw - den me blepw na gurnaw suntoma..![]()
Panagiotis