Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 104

Θέμα: whithersoever you throw it, it will stand....

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    ...αλλά δεν χρειάζεται να είσαι εκεί δύο ώρες πριν το ταξίδι για check-in.
    Ναι, σωστό κι αυτό....

Συν το οτι με χαλάει να περάσω μισώ ώρα πάνω στη μηχανή σε ένα βαγόνι τρένου...

Θα δούμε

Δεν κατεβαίνεις κι εσύ εκείνες τις μέρες στο Isle να βρεθούμε;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Ντεν έκει μηκανάκι εντώ καρντιά μου! Πάντως εάν θέλετε μπορείτε να ανηφορίσετε να δείτε και κανά υψίπεδο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Ντεν έκει μηκανάκι εντώ καρντιά μου! Πάντως εάν θέλετε μπορείτε να ανηφορίσετε να δείτε και κανά υψίπεδο.
    Ε, καλά πάρε τρένο για Liv. ρε συ κι απο εκεί περνάμε απέναντι

Εγω πολύ θα ήθελα να "μυρίσω" λίγο highlands αλλά δεν προλαβαίνουμε

εκτός αν παίξει κατι πολύ hardcore που εχω στο μυαλό μου
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    :a13: για να βγουν ημερομηνίες και βλέπουμε.

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    πακταιν, νομίζω ότι στο πήγαινε πρέπει να επιλεχθεί λίγο πιο γρήγορη διαδρομή.

Μην φτάσουμε στο IOM με λειωμένα λάστιχα (εκτός αν κάνουμε στάση στο Bolton ( αλλά έχει φτηνό λαστιχά).

Ειδικά Γαλλία, αν θυμάμαι καλά τα 100-200χλμ κοντά στο Καλαί πρέπει να είναι especially boring.

Επίσης ο υπόγειος της Μάγχης είναι ακριβός. Καλό θα ήταν να κοιτάγαμε και τα ferries. Υπάρχει και άλλο (πέραν του Dover, νομίζω το Felixstowe -τα γράφω από μνήμης) το οποίο σε βγάζει στην Αγγλία πιο ψηλά.

Βέβαια οι διαδρομές στην Ν. Αγγλία είναι πολύ πιο ωραίες.

Γενικότερα είμαι της άποψης να κάνουμε sightseeing κυρίως στο γύρνα...
    Η διαδρομή όπως την βλέπω εγώ, χιλιομετρικά τουλάχιστον, είναι αρκετά... αποδοτική (δεν κάνει δηλαδή πολύ μεγάλους κύκλους ή παρακάμψεις).

Η πρώτη μέρα είναι κάπως δύσκολη γιατί κυρίως γιατί μέσα σε όλα τα χιλιόμετρα έχει και δύο αρκετά "δύσκολα" κομμάτια, το ένα μάλιστα προς το τέλος της. Όχι βέβαια ότι υπάρχει πρόβλημα, μια χαρά είναι η διαδρομή, απλά το αναφέρω.

Η δεύτερη μέρα είναι αρκετά πιο εύκολη (παρότι έχει περισσότερα χιλιόμετρα) και σου δίνει άμεσα την δυνατότητα να επιλέξεις πόσα από αυτά θέλεις να κάνεις σε αυτοκινητόδρομο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο σύντομη με οποιονδήποτε τρόπο.

Από dieppe μέχρι calais δεν έχω ιδέα πως είναι η διαδρομή, αλλά έτσι κι αλλιώς για 180 χιλιόμετρα μιλάμε. Βλέπουμε και κάνουμε.

Για το πουστρονήσι επίσης (όχι τη Μύκονο) δεν ξέρω τίποτα. Ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν οι τραιουμφίστες...

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Η πρώτη μέρα είναι κάπως δύσκολη γιατί κυρίως γιατί μέσα σε όλα τα χιλιόμετρα έχει και δύο αρκετά "δύσκολα" κομμάτια, το ένα μάλιστα προς το τέλος της. Όχι βέβαια ότι υπάρχει πρόβλημα, μια χαρά είναι η διαδρομή, απλά το αναφέρω.
    Νίκο, την πρώτη μερα θα διανυκτερεύσουμε στον Αρόνα (μετα το Κόμο). Το Simplon pass ειναι την επόμενη το πρωί και μετα θα διασχίζουμε Ελβετία (ανετα)

Πιθανό χρονοδιάγραμμα:

- Σαββατο: Αθηνα-Πάτρα. Αναχώρηση (minoan, superfast)
    - Κυριακή μεσημερι: Ανκόνα, βράδυ Αρόνα
    - Δευτέρα: Dijon
    - Τρίτη: Ορλεάνη
    - Τετάρτη: Διέππη
    - Πέμπτη: Κάπου στην Αγγλια
    - Παρασκευή: Isle of Man
    - Σάββατο: Αγώνας
    - Κυριακή: Αγώνας
    - Δευτέρα: Κάπου στην Αγγλια
    - Τρίτη: Βέλγιο
    - Τετάρτη: Geisenheim, Mainz ή Heidelberg
    - Πέμπτη: Bolzano
    - Παρασκευη: Βενετία (αναχώρηση πλοίου)
    - Σαββατο: Εν πλω
    - Κυριακή : Πάτρα - Αθήνα

16 μέρες, 10 εργάσιμες άδεια (για τους επι πενθήμερο εργαζόμενους )

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Νίκο, την πρώτη μερα θα διανυκτερεύσουμε στον Αρόνα (μετα το Κόμο). Το Simplon pass ειναι την επόμενη το πρωί και μετα θα διασχίζουμε Ελβετία (ανετα)
    Τη δεύτερη μέρα εννοούσα. Την πρώτη δεν την μετρούσα καν

Moderator

Πιθανό χρονοδιάγραμμα:

- Σαββατο: Αθηνα-Πάτρα. Αναχώρηση (minoan, superfast)
    - Κυριακή μεσημερι: Ανκόνα, βράδυ Αρόνα
    - Δευτέρα: Dijon
    - Τρίτη: Ορλεάνη
    - Τετάρτη: Διέππη
    - Πέμπτη: Κάπου στην Αγγλια
    - Παρασκευή: Isle of Man
    - Τετάρτη: Geisenheim, Mainz ή Heidelberg
    - Πέμπτη: Bolzano
    - Παρασκευη: Βενετία (αναχώρηση πλοίου)
    - Σαββατο: Εν πλω

16 μέρες, 10 εργάσιμες άδεια (για τους επι πενθήμερο εργαζόμενους )

Εγώ πάντως θα έβαζα άλλη μια μέρα μπαλαντέρ στο πήγαινε, και μία στην επιστροφή, για να καλύψουν κάθε μικρο-απρόοπτο, και αν δεν χρειαστεί, τότε να τις εκμεταλλευτούμε ως μέρες τουρισμού, ξεκούρασης, ή τοπικών διαδρομών.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzab
    Νομίζω ότι το ΧΤ660R είναι αρκετά αξιόπιστο ώστε να βγάζει 500 χλμ την ημέρα και 5000 σε 15 μέρες χωρίς πρόβλημα.
    Μπορεί να πιάσει το μέσο όρο των 140 χ.α.ω με peek τα 170 χ.α.ω, απροβλημάτιστα. Αυτές είναι οι ταχύτητες με τις οποίες κινούμαι στις εθνικές οδούς.
    Σίγουρα δεν είναι η πλέον ταξιδιάρικη μηχανή, αλλά δεν θεωρώ ότι θα με ταλαιπωρήσει σε ανυπέρβλητο βαθμό.
    Η συμμέτοχή μου δεν είναι καθόλου δεδομένη, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικότερος είναι το αν θα έχω άδεια και λεφτά.
    Επίσης σημαντικότατο είναι η διαδρομή.
    Για επαρχιακούς δρόμους νομίζω ότι το ΧΤ660R είναι από τα πλέον κατάλληλα μηχανάκια. Σε αυτοκινητόδρομους, απλά πηγαίνει ανεκτά.
    Δε μίλησα για θέμα αξιοπιστίας ούτε με απασχολεί κάτι τέτοιο, όλα τα μηχανάκια ειναι καλά και όλα χαλάνε (ακόμα και τα honda )

Μέσο όρο 140 χ.α.ω το ΧΤ φορτωμένο με πράγματα (σαμάρια κλπ) δεν θα μπορεσει να πιάσει. Μη συγκρίνεις τις κοντινές εν Ελλάδι διαδρομές με αυτό το ταξιδι. Θα χρειαστεί ενδεχομένως σε κάποια σημεία να ανοίξουμε γκαζι αν εχουμε αργήσει.

Δεν τα λέω για να κάνω τον έξυπνο ή να γίνω κακός, κι εγώ πέρισυ πήγα ταξίδι στην Ολλανδία με το F650 που, αν μη τι άλλο, είχε πολύ πιο άνετη σέλα απ' το ΧΤ αλλα καποια στιγμή κατάλαβα οτι οι άλλοι αναγκαστικά είχαν προσαρμοστεί στο ρυθμό μου... Φετος που πήγα με τον τίγρη κατάλαβα τη διαφορά και πόσο πιο άνετα ήμουν φέτος σε σχέση με πέρισυ.

Για όλους μας ισχύουν οι παράγοντες, ειναι πολλά τα λεφτά που θα χρειαστούν (1500 με 2000 ευρώ).

Να επαναλάβω οτι δε θέλω να αποκλείσω κανεναν (άλλωστε δεν είμαι εγώ ο δημιουργός του θρεντ), απλά λέω τη γνώμη μου για το θέμα (με τα λίγα που ξέρω)

Βλέπουμε μεχρι τότε (κάνε παρέα με τον Pap και θα τσιμπήσεις κανενα τουριστάδικο :rotflmao: )

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Εγώ πάντως θα έβαζα άλλη μια μέρα μπαλαντέρ στο πήγαινε, και μία στην επιστροφή, για να καλύψουν κάθε μικρο-απρόοπτο, και αν δεν χρειαστεί, τότε να τις εκμεταλλευτούμε ως μέρες τουρισμού, ξεκούρασης, ή τοπικών διαδρομών.
    Ναι, γιατί μπορούμε πχ να φύγουμε Παρασκευή απο Αθήνα αντί για Σάββατο όπως επίσης και να πάρουμε το φέρυ απο Isle of Man για Liverpool την Κυριακή μετά τον αγώνα.

Επίσης μπορούμε να παρουμε πλοιο επιστροφής πάλι απο Ανκόνα οπότε φέυγουμε Σάββατο (οποτε μένουμε Παρασκευή αντί για Πέμπτη στο Bolzano κ.ο.κ.)

Πιθανό χρονοδιάγραμμα version 2:

- Παρασκευή: Αθηνα-Πάτρα. Αναχώρηση (minoan, superfast)
    - Σάββατο μεσημερι: Ανκόνα, βράδυ Αρόνα
    - Κυριακή: Dijon
    - Δευτέρα: Ορλεάνη
    - Τρίτη: Διέππη
    - Τετάρτη: Κάπου στην Αγγλια
    - Πέμπτη: Isle of Man
    - Παρασκευή: --------
    - Τετάρτη: Γερμανία
    - Πέμπτη: Γερμανία
    - Παρασκευη: Bolzano
    - Σαββατο: Ανκόνα

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

... Το avatar του/της dimzab
    Δε μίλησα για θέμα αξιοπιστίας...
    ...Βλέπουμε μεχρι τότε
    Φισικά και δέχομαι τη γνώμη σου χωρίς να παρεξηγώ τίποτα. Και δεν πρόκειται ποτέ να έρθω σε ένα τέτοιο ταξίδι, εάν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να γίνω βάρος στην υπόλοιπη παρέα.

Πάντως, έτοιμος ήμουν να σε ρωτήσω για το GS650. Εκτός από τη σέλα, σε τί αλλο υπερέχει από το ΧΤ. (Το λέω, διότι δεν νομίζω ότι θα με ταλαιπωρήσει η σέλα μου, την έχω συνιθήσει.) Και τα δύο, μονοκύλινδρα 650άρια είναι.

Επίσης, μέσο όρο 140 χ.α.ω με 80λιτρα σαμάρια φορτωμενα, πιανω με το ΧΤ μόνο στην Αθηνών-Κορίνθου (όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες.), στην υπόλοιπη εθνική ο μ.ο πέφτει στα 100-120.
    Όποτε δε μπορω να ισχυριστώ ότι το ΧΤ πιάνει μ.ο 140 φορτωμένο, για μεγάλες αποστάσεις. Αλλά απ΄την άλλη απο ότι έχω ακούσει στις άλλες χώρες πρέπει να "τηρούμε" των ΚΟΚ, όποτε που θα χρειαστούν τα 140χαω? Α, δε θα έχω και πρόβλημα βαρους, γιατι τα βαρία πράγματα τα μεταφέρει το Africa.

Anyway, πιστεύω μέχρι το Μαϊο, θα βρούμε ευκαιρία να το συζητήσουμε από κοντά το θέμα...

Αν και αυτές οι 15 μέρες άδειας, δείχνουν απαγορευτικές για το $py, άρα και για μένα...
    ...Μ' ένα ζευγάρι λασπωμένες μπότες
    σάλταρα πάνω απ' τη χλωμή μου μοίρα...

Πάντως, έτοιμος ήμουν να σε ρωτήσω για το GS650. Εκτός από τη σέλα, σε τί αλλο υπερέχει από το ΧΤ. (Το λέω, διότι δεν νομίζω ότι θα με ταλαιπωρήσει η σέλα μου, την έχω συνιθήσει.) Και τα δύο, μονοκύλινδρα 650άρια είναι.
    Όχι σε πολλά, απλά όντας πιο βαρύ ειναι πιο σταθερό σε ταξίδι, έχει καλύτερη κάλυψη απο τον αέρα και καλύτερη σέλα. Άρα ταξιδεύεται καλύτερα. Συν οτι κοτσάρεις βαλίτσες αντι για σαμάρια οπότε είσαι πιο άνετος

Μιλάω για το funduro που είχα (όταν πήγαμε στην Πατρα - θυμασαι) και όχι το μεταγενέστερο 650GS

Α, δε θα έχω και πρόβλημα βαρους, γιατι τα βαρία πράγματα τα μεταφέρει το Africa.
    :rotflmao: (η άφρικα το ξέρει; :wacko: )

10 εργάσιμες είναι όχι παραπάνω. Όπως θα δεις και στο χρονοδιάγραμμα που έβαλα δε γίνεται να είναι λιγότερες (εκτός αν πας ευθεία μονο απο αυτοκινητοδρόμους)

Διαβατήριο να βγάλετε, η Αγγλία δεν είναι στη Σένγκεν

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον ένα τέτοιο ταξίδι.:smilea:

πακταιν...

βγάλε αμέσως την Διέππη από το πρόγραμμα

είπαμε να πάμε βόλτα, ΟΧΙ να γίνουμε δοσίλογοι....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πάααααντως 15 μέρες είναι δύσκολες τόσο σε χρόνο όσο και χρήμα.......

Εναλλακτικό σενάριο (και πείτε ότι θέτε):
    νοικιάζουμε μηχανάκια από το ManchEster και κάνουμε και ένα tour (εάν έχουμε επιζήσει) από highlands

You BETA believe...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Εναλλακτικό σενάριο (και πείτε ότι θέτε):
    νοικιάζουμε μηχανάκια από το ManchEster και κάνουμε και ένα tour (εάν έχουμε επιζήσει) από highlands

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Liverpool-Lake District-Glasgow

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20070610_070_s.jpg 
Προβολές:	73 
Μέγεθος:	37,8 KB 
ID:	110961

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Travel Around the World - How you imagine it (Συζήτηση γενική)
    από Gallos στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 133
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2012, 21:24
  2. you are doing it wrong....
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2009, 09:09
  3. If you see anything dirty... Its your mind!
    από gerodim στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2006, 16:24
  4. shake it!!!
    από GST στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2004, 09:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας