Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 86 από 86

Θέμα: ΕΛΛΗΝΕΣ του εξωτερικού

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Εχω πολλά να πω επι της ουσίας αλλά δε νομίζω να έχει νόημα

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
    Κι εγώ! Διαφωνώ με όλα όσα έχεις πει αλλά δε χρειάζεται να θέσω και επιχειρήματα. Θα αρκεστώ στο να δηλώσω τη διαφωνία μου. Αυτό είναι το νόημα του διαλόγου. Εξάλλου δεν απείλησε κανένας την πολυθρόνα μου.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Για το θέμα Λάλας ,... η δική μου γνώμη

Μερικά πράγματα που μου χτυπούν εμένα άσχημα στο μάτι και δεν βγάζουν νόημα είναι:

Παράθεση απο ενα παλαιότερα δημοσιευμένο θέμα στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων:
    Τώρα στο μυαλό του στήθηκε μια ζυγαριά από την μια το εξασφαλισμένο μέλλον αυτού και της οικογένειας του και από την άλλη άρχισαν να έρχονται όλο και πιο δυνατά ακούσματα των παιδικών του χρόνων από τους Ίωνες γονείς του, τα συναισθήματα που καθημερινά ζούσε στην μικρασιατική πατρίδα, οι επισκέψεις του στο χωριό τους την Κάτω Παναγιά ένα καθαρά Ελληνικό χωρίο που τώρα την πατρογονική γη κατοικούν οι Τούρκοι κατακτητές, όλα αυτά τον έκαναν να πει το μεγάλο ΝΑΙ και όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη του «μου είπαν βοήθησε την πατρίδα , το χρειάζεται...Του λέω εντάξει».

Για εναν άνθρωπο που δεν γνώρισε την Ελλάδα, που δεν την έζησε...
    που υπηρέτησε απο παιδί σχεδόν σε υπηρεσίες των ΗΠΑ και μάλιστα σε πολέμους και θέσεις πολύ κρίσιμους για το τότε δικό τους εθνικό φρόνημα ...

Δεν μου κάνει το "πατριωτικό περιτύλιγμα"... μου κάνει πολύ "λίγο" και είμαι σίγουρος σχεδόν οτι είχε γίνει αποδέκτης πολλών παραπάνω προνομίων διά λόγου απο τους τότε "συνδέσμους".

Κάποιος "πατριώτης" δεν πιέζει σε καμία περίπτωση διά φυλακών με φράσεις όπως "με πρόδωσαν" διαμορφώνοντας και για το κοινό πλέον καθαρά την σύνδεση του με Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Μπορεί να καταδικάστηκε για αυτό, αλλά η αρχή είναι ποτέ να μην το παραδέχεσαι... άρα ήταν άκρως δυσαρεστημένος όχι απο συμπεριφορά που είναι a priori για ανθρώπους σε αυτές τις θέσεις. (Κανείς δεν παραδέχεται οτι είναι κατάσκοπος ή έχει επαφή με τέτοιου είδους κινήσεις).
    Ήταν δυσαρεστημένος , μάλλον γιατί δεν τηρήθηκαν κάποια πράγματα.

Το δεύτερο σημείο που με κάνει επιφυλακτικό είναι πλέον το καθεστώς επιτήρησης. Άνθρωπος που έκανε τον σύνδεσμο-πράκτορα-κατάσκοπο και είχε δυσαρεστηθεί τόσο πολύ με κάποια πράγματα , ΄΄εχει μεγάλες πιθανότητες να έχει απο ενα πόδι σε κάθε στρατόπεδο πλέον.

Δεν λέω οτι είναι 100% σίγουρο , αλλά πάντα υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Για την υποστήριξη της Ελ. Κυβέρνησης προς οικογένεια ή τον ίδιο... ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ επιτέλους. Όποιος γνωρίζει 1-2 πράγματα για διπλωματία θα ξέρει οτι το καλύτερο σημείο για να είσαι "οπτικά καθαρός", είναι απλά να μπορείς να δηλώσεις "άγνοια" επί του θέματος.

Όποια λοιπόν υποστήριξη προς οικογένεια ή τον ίδιο , θα ήταν σαν επιβεβαίωση οτι η Ελ.Κυβέρνηση σχετίζεται άμεσα με τα όσα έγιναν και τον στηρίζει. Μπορεί λοιπόν κατά τις ΗΠΑ να δηλωθεί οτι είναι μεσάζων μετάδοσης πληροφοριών , αλλά για την Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να γίνει αυτό αποδεκτό.

1. Για την εικόνα του κράτους. Όποια και αν είναι αυτή που θα επηρρεάζε μετά και δεδικασμένα σε διεθνή όργανα και επιτροπές σε σχέση με Τουρκία κτλ.

2. Η αποδοχή ενοχής ενός κράτους, πάντα πρέπει να επιφέρει ενα ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΓΝΩΜΗ προς το κράτος θύμα.

Η υπόθεση Λάλας, λοιπόν δεν είναι μόνο για ενα πατριώτη που ήθελε να βοηθήσει. Σίγουρα και αυτό έπαιξε ρόλο, αλλά αυτό είναι η εικόνα των ΜΜΕ... το τι ακριβώς έγινε , δεν πρόκειται να το μάθουμε , ειδικά εφόσον μετέχουν και η ΜΙΤ και FBI-NSA-CIA στο θέμα....

Σκεφτείτε μόνο τι μπορεί να είχε μεταδοθεί , πόσο κρίσιμο είναι σαν πληροφορία αλλά και σαν μέθοδος εξαγωγής...

Όσον αφορά την εδώ ΕΥΠ... το μόνο που συγκρατώ είναι οχι η μετάδοση πληροφοριών σε στύλ μπροσούρας.... αλλά το πως έφτασε στα Αμερικάνικα αυτιά και προκάλεσε δράση εκ μέρους τους. Άρα η κατασκοπεία μαίνεται ακόμα ένθεν και ένθεν.

Ο Λάλας ήταν απλά μια απώλεια σε αυτό το πεδίο , που βγήκε στον αφρό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Θα ξαναθέσω μια απλή ερώτηση...

Γιατί στην Ελλάδα πρέπει να ηρωωποιούμε ανθρώπους που αποτυγχάνουν;

Λαλας...
    Καλλεντερίδης...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος

Λαλας...
    Καλλεντερίδης...
    Είναι αφελής ή ρητορική η ερώτηση;
    Την υποκειμενική μου άποψη θα σου την πω. Γιατί ευτυχώς η πλειοψηφεία δε κρίνει καταστάσεις και πρόσωπα επιφανειακά και εκ του αποτελέσματος.

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ

Λαλας...
    Καλλεντερίδης...
    Γιατί στο πρόσωπο τους τιμούμε τους ανθρώπους που επιτυγχάνουν αλλά δεν είναι δυνατόν να τους ηρωωποιήσουμε αφού δεν είναι διπλωματικά σωστό να τους εκθέσουμε και θα έθετε σε κίνδυνο την ζωή τους και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ο Ηλιάκης πάνω από την Κάρπαθο "έχασε" αλλά ηρωωποιήθηκε από όλο το κόσμο γιατί όλοι γνώριζαν ότι τα έδινε ΟΛΑ και όλοι γνωρίζουν ότι οι πιλότοι μας τα δίνουν όλα, ακόμα και αν χάνουν κάποιοι από αυτούς μία μάχη.

Ποιοί νομίζεις είναι στις μέρες οι ήρωες, εμείς, οι τρομοκράτες του πληκτρολόγιου;

Πάντα όρθιοι

Η ερώτηση ειναι ξεκάθαρη...

Γιατί είναι κακό να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος;

(μια ζωή με το συναίσθημα κρίνει αυτή η χώρα και μας όλοι...)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τι σχέση έχει ο Ηλιάκης με τον Λαλα ρε σεις;

ΕΛΕΟΣ!!!!!

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Η ερώτηση ειναι ξεκάθαρη...

Γιατί είναι κακό να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος;

(μια ζωή με το συναίσθημα κρίνει αυτή η χώρα και μας όλοι...)
    Γιατί όπως και να το κάνουμε ρε φίλε, είναι ρηχή η λογική σου, να επιλέγουμε να πετροβολούμε αυτούς που κατέβαλλαν φιλότιμες προσπάθειες για κάτι αξιόλογο, χωρίς επιτυχία και να πανηγυρίζουμε για το αποτέλεσμα (προσπαθειών κάποιων) χωρίς να μας ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν εκεί! Θες παραδείγματα; Να αρχίσω να αραδιάζω "ολυμπιονίκες";

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Γιατί όπως και να το κάνουμε ρε φίλε, είναι ρηχή η λογική σου, να επιλέγουμε να πετροβολούμε αυτούς που κατέβαλλαν φιλότιμες προσπάθειες για κάτι αξιόλογο, χωρίς επιτυχία και να πανηγυρίζουμε για το αποτέλεσμα (προσπαθειών κάποιων) χωρίς να μας ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν εκεί! Θες παραδείγματα; Να αρχίσω να αραδιάζω "ολυμπιονίκες";
    α) ΔΕΝ πετροβολώ απλά αρνούμαι να ηρωωποιήσω

β) Εϊδες πουθενά να εξυμνησα τους ολυμπιονίκες (με ή χωρίς εισαγωγικά); Τις ίδιες υπερβολές κάνουμε κι εκεί (η μόνη χώρα που θεωρεί ολυμπιονίκη και όποιον καταλάβει την 6η θέση :a31: )

Κάνουμε γαργάρα το γεγονός οτι στην αρχαία Ελλάδα ΜΟΝΟ η πρώτη θέση θεωρούνταν νίκη...

Τεσπα... γραφικότητες όπως οι σύλλογοι ποντίων που περίμεναν τον Καλλεντερίδη με παραδοσιακές στολες καθώς ερχόταν μετα απο τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αντικατασκοπιας (η γνωστή τσαρτερ πτήση του Οτσαλαν Ναϊρόμπι-Αγκυρα...)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Είδες ότι πάλι έχουμε επιβράβευση που πηγάζει από το γεγονός ότι ο κόσμος εκτιμάει ανθρώπους που πραγματικά προσπαθούν και προσφέρουν (και ας αποτυγχάνουν εν τέλει) . Στο πρόσωπο του τιμάει και αυτούς που νικούν αλλά εμείς δεν το μαθαίνουμε.
    Πάντα όρθιοι

Παλαιό μέλος
    α) ΔΕΝ πετροβολώ απλά αρνούμαι να ηρωωποιήσω

β) Εϊδες πουθενά να εξυμνησα τους ολυμπιονίκες (με ή χωρίς εισαγωγικά); Τις ίδιες υπερβολές κάνουμε κι εκεί (η μόνη χώρα που θεωρεί ολυμπιονίκη και όποιον καταλάβει την 6η θέση :a31: )

Κάνουμε γαργάρα το γεγονός οτι στην αρχαία Ελλάδα ΜΟΝΟ η πρώτη θέση θεωρούνταν νίκη...

Τεσπα... γραφικότητες όπως οι σύλλογοι ποντίων που περίμεναν τον Καλλεντερίδη με παραδοσιακές στολες καθώς ερχόταν μετα απο τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αντικατασκοπιας (η γνωστή τσαρτερ πτήση του Οτσαλαν Ναϊρόμπι-Αγκυρα...)

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω! Πως εγώ τιμώ και σέβομαι πολύ περισσότερο έναν αθλητή που έφτασε να είναι στους 10 - 15 - 30 - 50 - 100 καλύτερους στον κόσμο με την αξία του, με την προπόνηση, με καθαρό τρόπο, από έναν αθλητή που ξαφνικά από την απόλυτη μετριότητα ξεπετάχτηκε και άρχισε να διεκδικεί και να κερδίζει χρυσά μετάλλια σε ολυμπιάδες (και νομίζω πως αυτό είναι το σωστό! Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι. Αντ' αυτού συνεχίζεται η πρακτική της προβολής και της ηθικής επιβράβευσης αυτών που αποδεδειγμένα έφτασαν εκεί που έφτασαν με τη ντόπα). Η 6η θέση δεν είναι καθόλου λίγη! Αρκεί να επιτευχθεί με το σωστό τρόπο!

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  2. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2012, 18:47
  3. Προέλευση του... fuck!
    από KAS77 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 16:46
  4. Δημοσιογραφοι του κωλου!!!
    από AFTER στο forum Αντιπαραθέσεις