Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 101

Θέμα: δίχρονα vs τετράχρονα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Μου επιτρέπετε?

Να αρχισεις το ξυρισμα ή το κύρηγμα?

Τελικα ηρθε μονο ο φιλος με το gas gas και το πηρα μια βολτα σε πολυ δυσκολο καμματι με λασπονερα κλπ..Πιστευω οτι η ροπη του 4τ δεν αλλαζεται με τιποτα ειδικα σε κομματια που πρεπει να "ξελασπωσεις" με σχετικα μικρες ταχυτητες.Ειμαι λοιπον προθυμος να θυσιασω λιγο περισοτερο βαρος για ανεση.Στο κατω κατω οι διαφορες των δυο ειδων μοτο 2τ και 4τ εχουν και αμεση σχεση με το πως το απολαμβανει κανεις.Εγω παντως ψηφιζω 4τ δαγκωτο σεβομενος παντα τις αποψεις και την κ##λα των φιλων που ειναι αμετανοητοι 2χρονακηδες

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hararm123
    .Εγω παντως ψηφιζω 4τ δαγκωτο σεβομενος παντα τις αποψεις και την κ##λα των φιλων που ειναι αμετανοητοι 2χρονακηδες
    Σωστή αντιμετώπιση, το εντούρο πάνω από όλα πρέπει να το ευχαριστέσαι.
    Στο δικό μου μηχανάκι (YZ 250) αυτό είναι που μου αρέσει πιο πολύ, είναι joy machine, μηχάνημα παραγωγής αδρεναλίνης.

Αυτό ισχύει και για τα MX δίχρονα ή τετράχρονα. Υπάρχουν γραμμικά ή νευρικά (δίχρονα και τετράχρονα), διαλέξεις και παίρνεις. Ο καθένας έχει το δικά του κριτήρια αγοράς.

ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ISDE ΛΕΜΕ Το avatar του/της nantin

GEIA

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
    Σωστή αντιμετώπιση, το εντούρο πάνω από όλα πρέπει να το ευχαριστέσαι.

Στο δικό μου μηχανάκι (YZ 250) αυτό είναι που μου αρέσει πιο πολύ, είναι joy machine, μηχάνημα παραγωγής αδρεναλίνης.
    ΦΙΛΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ? ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΑ Η ΒΟΛΤΕΣ .ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ?

ΕΙΧΑ ΥΖ125 ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΚΑΣ ΓΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΑΔΕΣ .ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑ
    DOMINATOR 250 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΤΕ ΜΕ ΧR 250 Η ΤΤ-R 250

Παλαιό μέλος

Re: GEIA

Αρχικά δημιουργήθηκε από nantin
    ΦΙΛΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ? ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΑ Η ΒΟΛΤΕΣ .ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ?

ΕΙΧΑ ΥΖ125 ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΚΑΣ ΓΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΑΔΕΣ .ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑ
    Το έχω ένα χρόνο. Κάνω τα πάντα, από πιστάκια, πίστες MX, εντουράδες, μονοπάτες, κτλ. Με έχει βολέψει μια χαρά. Δεν του έχω κάνει ακόμα τίποτα απλά αλλάζω λάδια κάθε 10 βόλτες και κανα μπουζάκι.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tati
    να θέσω άλλη μια ερώτηση που έχει ξεκάθαρα να κάνει με "έλλειψη εμπειρίας" η διαφορά ενός δίχρονου με ένα ξερό, καθαρόαιμο τετράχονο ποιά είναι? μπορούν να συγκριθούν κατά κάποιο τρόπο?

ίδια κυβικά πχ ένα 250 2τ με ένα 250ξερό 4τ

και να αιτιολογήσω το σκεπτικό μου...εάν το καθαρόαιμο είναι νευρικό όπως ενα 2τ αλλά δε κάνει τα ξεσπάσματά του δε μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα περίπου μιας και απο θέμα κιλών είναι παρόμοια?

Επαναφέρω τη κουβέντα γιατί ξεφύγαμε λίγο.
    Όσο νευρικό και να είναι ένα τετράχρονο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον υστερικό τρόπο που ανεβάζει στροφές ένα δίχρονο. Για παράδειγμα ένα KXF 250 είναι πολύ πολύ γραμμικό σε σχέση με ένα ΚΧ 250 που για δίχρονο αποδίδει σχετικά γραμμικά. Και τα δύο είναι ΜΧ αλλά με το τετράχρονο θα πας αμέσως γρήγορα (διαπιστωμένο) ενώ με το δίχρονο χρειάζεται προσαρμογή. Όλα αυτά ισχύουν σε πίστα.

Σε μονοπάτια και τα δύο παραπάνω μηχανάκια (τυχαία επιλογή) δεν είναι ότι καλύτερο. Το τετράχρονο δεν έχει ροπή χαμηλά (αφού στις πίστες ΜΧ δεν γυρνάς σιγά) ενώ το δίχρονο έχει υπερβολική δύναμη. Και τα δύο είναι ελαφριά σε αίσθηση, αλλά έίναι φτιαγμένα να κινούνται συνέχεια στο όριο και σε πίστα.

Σε ενδιαφέρει ΜΧ ή εντούρο;

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Επαναφέρω τη κουβέντα γιατί ξεφύγαμε λίγο.
    Όσο νευρικό και να είναι ένα τετράχρονο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον υστερικό τρόπο που ανεβάζει στροφές ένα δίχρονο. Για παράδειγμα ένα KXF 250 είναι πολύ πολύ γραμμικό σε σχέση με ένα ΚΧ 250 που για δίχρονο αποδίδει σχετικά γραμμικά. Και τα δύο είναι ΜΧ αλλά με το τετράχρονο θα πας αμέσως γρήγορα (διαπιστωμένο) ενώ με το δίχρονο χρειάζεται προσαρμογή. Όλα αυτά ισχύουν σε πίστα.

Σε μονοπάτια και τα δύο παραπάνω μηχανάκια (τυχαία επιλογή) δεν είναι ότι καλύτερο. Το τετράχρονο δεν έχει ροπή χαμηλά (αφού στις πίστες ΜΧ δεν γυρνάς σιγά) ενώ το δίχρονο έχει υπερβολική δύναμη. Και τα δύο είναι ελαφριά σε αίσθηση, αλλά έίναι φτιαγμένα να κινούνται συνέχεια στο όριο και σε πίστα.

Τα διχρονα 250 συγκρινονται με τετραχρονα 450.....

Τυχαια μεν η επιλογη σου αλλα αδικη ως προς το τετραχρονο ( ειδικα οσο αφορα την ροπη.....smilea:

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI

Τυχαια μεν η επιλογη σου αλλα αδικη ως προς το τετραχρονο ( ειδικα οσο αφορα την ροπη.....smilea:

να θέσω άλλη μια ερώτηση που έχει ξεκάθαρα να κάνει με "έλλειψη εμπειρίας" η διαφορά ενός δίχρονου με ένα ξερό, καθαρόαιμο τετράχονο ποιά είναι? μπορούν να συγκριθούν κατά κάποιο τρόπο?

ίδια κυβικά πχ ένα 250 2τ με ένα 250ξερό 4τ

και να αιτιολογήσω το σκεπτικό μου...εάν το καθαρόαιμο είναι νευρικό όπως ενα 2τ αλλά δε κάνει τα ξεσπάσματά του δε μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα περίπου μιας και απο θέμα κιλών είναι παρόμοια?

Προσπαθώ να απαντήσω στην παραπάνω ερώτηση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI

Αδιάβαστο σε βρίσκω.:rotflmao:

Εβαλε την ερώτηση παράθεση ο kostas yz,πριν από μένα.

Σωστοί πάντως και οι δύο.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iatrodikastis
    Αδιάβαστο σε βρίσκω.:rotflmao:

Εβαλε την ερώτηση παράθεση ο kostas yz,πριν από μένα.

Σωστοί πάντως και οι δύο.
    Δεν διαβασα καθολου την παραθεση....

Σορρυ......

φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ Το avatar του/της tati

επειδή δεν έχω οδηγήσει ποτέ μξ μηχανάκι (τετράχρονο) απλά αναρωτιόμουν τι διαφορά έχουν από ένα δίχρονο ίδια κυβικά ή και απο ένα τετράχρονο εντουρο ίδια κυβικά.

Άστοχο ερώτημα υπό την έννοια οτι συγκρίνουμε δυο διαφορετικά πράγματα αλλά όπως και να χει κάποια σύγκριση θα υπάρχει..

φαντάζομαι..

φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ Το avatar του/της tati
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Μου επιτρέπετε?
    ας το πάρει το ποτάμι...

επειδή δεν έχω οδηγήσει ποτέ μξ μηχανάκι (τετράχρονο) απλά αναρωτιόμουν

Α)τι διαφορά έχουν από ένα δίχρονο ίδια κυβικά

Β) απο ένα τετράχρονο εντουρο ίδια κυβικά.

Α)είναι διαφορετικά μηχανάκια, δεν συγκρίνονται έτσι απλά

Β)συνήθως έχουν άλλο χρονισμό εκκεντροφόρων, άλλο σύστημα εξαγωγής, φώτα και διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Οι διαφορές στον κινητήρα σκοπό έχουν να αυξήσουν τη ροπή στις χαμηλές στροφές και μειώσουν την αμεσότητα στο γκάζι (να μην σπινιάρει εύκολα) ενώ αυτές του συστήματος εξαγωγής να περιορίσουν το θόρυβο ώστε να περνάει τις προδιαγραφές θορύβου και να μπορεί να βγάλει αριθμό κυκλοφορίας. Και οι δύο αλλαγές (κυρίως της εξάτμισης)έχουν επίπτωση στην απόδοση στις υψηλές στροφές, τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και σε υπερστροφία.

Κανονικά αυτό έπρεπε να είχες ρωτήσει από την αρχή, διατυπώνετε απλά για να παίρνετε σωστ΄'ες απαντήσεις.

You BETA believe...

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8

Ρε παλιοδιχρονάδες λέγε λέγε φαίνεται ότι το ψήσατε το κορίτσι :rotflmao:
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Παλαιό μέλος
    Ναι αλλά τώρα μπερδεύτικα εγώ, μετά τη χθεσινή βόλτα!

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. διχρονα-τετραχρονα
    από johnstav στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2009, 17:48
  4. Castrol vs Bel Ray
    από alexander_g16 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 13:34
  5. venzini(GR vs UK)
    από greekshadow στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2003, 21:34

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα