Σελίδα 6 από 12 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 169

Θέμα: Το νέο project του Στέλιου Κούλογλου και της ομάδας του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Δηλαδή το πήρες απόφαση να κλείσεις το μαγαζί και να γίνεις υδραυλικός;

Να μπορέσεις να κοιμηθείς και εσύ βρε παιδί μου, να μην έχεις να ανησυχείς και για το μισθό των υπαλλήλων. :o
    οχι πηρα αποφαση να αλλαξω την ζωη μου.θα κοιμηθω οταν πεθανω σ'αυτη την ζωη θα κουραστω

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Ναι αλλά δεν σε βλέπω στην οικοδομή παλικάρι......

Αντίθετα, μας κλαίγεσαι ότι δεν βγαίνεις κι ότι δίνεις και πολλά στους υπαλλήλους σου.....
    8 χρονια υπαλληλος ημουν σνιπερ και τωρα δεν εχω υπαλληλους γιατι πραγματικα δεν με συμφερει.προτιμω να δουλευω 12 ωρες και να βαζω το 1000 το επιπλεον στην τσεπη

και δεν κλαυτικα εσεις κλαιγεστε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Ρε παιδιά δεν είναι θέμα ΝΔ Πασόκ ή ΚΚΕ. Μην το μπλέκουμε το πράγμα.
    Απλά θέμα νοοτροπίας είναι και θεσμικου πλαισίου που στην χώρα μας είναι εξαιρετικά ελαστικό (ειδικά αν λαδωθεί).
    Δεν έχει σημασία η απόχρωση του κυβερνόντος κόμματος.
    Όταν ακούς από τον επιχειρηματία ότι ο τρόπος για να παρουσιάσει κέρδος η επιχείρησή του είναι τα χαμηλά μεροκάτματα η συζήτηση πεθαίνει με πανυγυρικό τρόπο.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα του thread... αποδείχτικε περίτρανα ότι η επιλογή του ονοματος του νέου site του Κούλογλου (banana-republic) είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΚΡΙΒΗΣ.

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    δεν αφήνετε τα πολιτισμένα κατα μέρος να πέσει κανα μπινελίκι της προκοπής μεσημεριάτικο.

ελατε ρε προλετάριοι να αναμετρήσουμε το κεφάλαιο μας.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Μozαρτ
    οχι πηρα αποφαση να αλλαξω την ζωη μου.θα κοιμηθω οταν πεθανω σ'αυτη την ζωη θα κουραστω
    Καταλαβαίνεις ότι λίγο πριν άλλα μας έγραφες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Όταν ακούς από τον επιχειρηματία ότι ο τρόπος για να παρουσιάσει κέρδος η επιχείρησή του είναι τα χαμηλά μεροκάτματα η συζήτηση πεθαίνει με πανυγυρικό τρόπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
    ελατε ρε προλετάριοι να αναμετρήσουμε το κεφάλαιο μας.

Για δέτε ρε έναν μπολσεβίκο με κατακόκκινη GS , που είναι και έτοιμος να βγεί στο βουνό.....

Έχε χάρη ρε π@π@ρα που θα γενείς ΠΑΤΕΡΑΣ, αλλιώς θα την έστρωνα την γούνα σου εκεί πίσω απ΄τα 3-5 πηγάδια........Μισοριξιά έ μισοριξιά.......
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Απο τα μαλλιά το πιάσαμε και το τραβάμε το θέμα ....

(και δεν θα βγει -προφανώς - άκρη )

Αλλά ρε παιδιά ... το Μόζαρτ γιατί τον καρφώσατε στο Σταυρό για το συγκεκριμένο ζήτημα ;;;

Τι το παράλογο έγραψε ;;;
    Νομίζετε ότι οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν έναν οι δύο υπαλλήλους και συνήθως είναι οικογενειακές μπορούν εύκολα να ελιχθούν διαφορετικά;;;

Δεν μας φταίνε αυτές οι επιχειρήσεις νομίζω .... σε τελική ανάλυση το πιο λογικό είναι να μπορείς να δώσεις πολλά χρήματα στον κόσμο για να αυξηθεί η καταναλωτική του δύναμη και να τονωθεί η αγορά ...

Για τσεκάρετε τα καθαρά κέρδη των τραπεζών ...

Για τσεκάρετε τα καθαρά κέρδη των μεγάλων εταιριών κινητής ...

Για τσεκάρετε τους μισθούς των διοικητών ΔΕΚΟ , των μισθών και επιδομάτων των βουλευτών ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Για δέτε ρε έναν μπολσεβίκο με κατακόκκινη GS , που είναι και έτοιμος να βγεί στο βουνό.....

Έχε χάρη ρε π@π@ρα που θα γενείς ΠΑΤΕΡΑΣ, αλλιώς θα την έστρωνα την γούνα σου εκεί πίσω απ΄τα 3-5 πηγάδια........Μισοριξιά έ μισοριξιά.......

μίλησε και ο @@@@@ς

(δεν είναι αρ..δια, παπάκια είναι )

Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    Αλλά ρε παιδιά ... το Μόζαρτ γιατί τον καρφώσατε στο Σταυρό για το συγκεκριμένο ζήτημα ;;;
    του τα χρωστάνε απο παλιά

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Μozαρτ
    δεν νομιζω οτι φταιει η κοινωνια που πηγες σε πανεπιστημια και σε σχολες κορεσμενες.
    πιστευω φταινε οι γονεις που θελοντας μια καθαρη δουλεια και ευκολη για τα παιδια τους,για να μην περασουν οτι περασανε οι ιδιοι, οδηγησαν εδω την κατασταση

μια χαρα φταει η κοινωνια φιλε μου..

η κοινωνια δημιουργει στους γονεις αυτα τα προτυπα, να κανουν τα παιδια τους επιστημονες, με μεγαλο μισθο και βαρβατη κομματικη συνηθως ψωλη

ειμαι φοιτητης στο μαθηματικο,επαρχιας, και μεχρι φετος εισαγοντουσαν γυρω στα 100 ατομα
    ετησιως,

με καθηγητικο πρωσοπικο γυρω στα 35 - 40 ατομα , αριθμος που αρκει ισα ισα, ανυρπακτες εγκαταστασεις, κλπ κλπ
    ολοι μας γνωριζουμε πως απασχολιουντε οι μαθηματικοι στην ελλαδα, φροντιστηρια ιδιαιτερα κλπ κλ
    λοιπον απο του χρονου με εντολη απο το υπουργειο θα εισαγονται σε μας 190- 200 ατομα, χωρις αμεσες νεες προσληψεις καθηγητων (δηλαδη τοσοι διδακτωρικοι που καθοντε δεν υπαρχει λογω να τους παρουμε ουτε καν τωρα!!!) και επισης φαντασου ποσους ανεργους μαθηματικους επιπλεον θα χουμε σε 5-6-7 χρονια..

προφανως αυτα θα γινοντε και σε αλλες σχολες, αλλα δεν γνωριζω οποτε ας τα πει καποιος αλλος που ξερει
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    μια χαρα φταει η κοινωνια φιλε μου..

η κοινωνια δημιουργει στους γονεις αυτα τα προτυπα, να κανουν τα παιδια τους επιστημονες, με μεγαλο μισθο και βαρβατη κομματικη συνηθως ψωλη

ειμαι φοιτητης στο μαθηματικο,επαρχιας, και μεχρι φετος εισαγοντουσαν γυρω στα 100 ατομα
    ετησιως,

με καθηγητικο πρωσοπικο γυρω στα 35 - 40 ατομα , αριθμος που αρκει ισα ισα, ανυρπακτες εγκαταστασεις, κλπ κλπ
    ολοι μας γνωριζουμε πως απασχολιουντε οι μαθηματικοι στην ελλαδα, φροντιστηρια ιδιαιτερα κλπ κλ
    λοιπον απο του χρονου με εντολη απο το υπουργειο θα εισαγονται σε μας 190- 200 ατομα, χωρις αμεσες νεες προσληψεις καθηγητων (δηλαδη τοσοι διδακτωρικοι που καθοντε δεν υπαρχει λογω να τους παρουμε ουτε καν τωρα!!!) και επισης φαντασου ποσους ανεργους μαθηματικους επιπλεον θα χουμε σε 5-6-7 χρονια..

προφανως αυτα θα γινοντε και σε αλλες σχολες, αλλα δεν γνωριζω οποτε ας τα πει καποιος αλλος που ξερει
    100? εμάς που ουσιαστικά παίρνουν 200 πληροφορικάριους ετησίως.. αν σε αυτούς προσθέσεις και αυτούς του csd κλάφτα..

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    να προσθεσω ακομα (τελικα στο μπανιο εχω ωραιες ιδεες )

η βλαχοΕλληνικη κοινωνια απο το 70 και μετα πιστεψε πως αξιζεις σαν ανθρωπος μονο αν σπουδασεις, αλλιως εισαι ζωο, και προφανως εισαι ανθρωπος επειδη εχεις λεφτα και πουλαες μουρη, οχι για κανενα αλλο λογο..

και τωρα που τελιωσαν τα λεφτα, μειναμε 5.000.000 σπουδαγμενα ζωα στην αθηνα και αλλα τοσα γρω γυρω:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 700_Thespieis
    Γιατι συνεχιζετε και του μιλατε δεν καταλαβαινω..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    να προσθεσω ακομα (τελικα στο μπανιο εχω ωραιες ιδεες )

η βλαχοΕλληνικη κοινωνια απο το 70 και μετα πιστεψε πως αξιζεις σαν ανθρωπος μονο αν σπουδασεις, αλλιως εισαι ζωο, και προφανως εισαι ανθρωπος επειδη εχεις λεφτα και πουλαες μουρη, οχι για κανενα αλλο λογο..

και τωρα που τελιωσαν τα λεφτα, μειναμε 5.000.000 σπουδαγμενα ζωα στην αθηνα και αλλα τοσα γρω γυρω:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ρε αδερφέ να δεχτώ προς στιγμή ότι φταίει η ατιμη κενωνία (οπως για όλα σε αυτη τη χώρα)

εσυ σαν φοιτητης που είσαι, ξέρεις τι σε περιμένει? Ξέρεις. "5.000.000 σπουδαγμενα ζωα στην αθηνα και αλλα τοσα γρω γυρω"

γιατι συνεχίζεις και δεν ψαχνεσε αλλιώς ????

Εχετε πεσει ολοι πανω στον Μοzart .Συμφωνω με παααρα πολλα απο αυτα που ειπε.Ειναι προφανες οτι μαλλον κανεις δεν ειναι στην θεση του.Δηλ να εχει μαγαζι και τι συνεπαγεται αυτο.
    Καποια στιγμη μετα απο πολλα βλακωδη καντηλια ο Sniper σε μια κριση εφυηας ειπε κατι σωστο.Οτι αφεντικα και υπαλληλοι σκεφτονται απαντες την παρτη τους.Αφεντικοι δε νοιαζονται για τους υπαλληλους τους και υπαλληλοι γουσταρουνε να "τα ξυνουν" και να περνουν 3000.
    Ολοι ριχνουν την ευθηνη των χαμηλων μισθων στα αφεντικα κι οχι στον υπαλληλο .

Για μενα ατιμια του αφεντικου δεν ειναι να περνει ο υπαλληλος 700ε. Ατιμια ειναι να μην τα περνει,μαζι με τις σωστες υπερωριες του ,τα επιδοματα και τις αδειες.
    Ειναι γεγονος οτι υπαρχουν αρκετοι αλητες εκει εξω.

Ειναι επισης γεγονος οτι ο ικανος επιχειρηματιας κι ο ικανος εμπορος ειναι φυσεις επιθετικες τροπον τινα αφου στοχος ειναι το κερδος δηλαδη η κατα το δυνατον μειωση του κοστους καθηποτασωντας υπαλληλους και αλλους παροχους προιοντων και υπηρεσιων ,με αντοιστηχη αυξηση του κερδους καθιποτασοντας τους πελατες τους.

Αλλα και οι υπαλληλοι πολλες φορες δεν πονανε την επιχειρηση που δουλευουν καθολου.Κι αυτο ειναι ατιμια και βλακεια γιατι η δουλεια του του δινει το ψωμι του.Οπως επισης δεν απαιτουν τα δικαιωματα τους αλλα και παραιτερω αυξησεις.Ουτε επισης εχουν καμια ανοχη αν δε παει καλα η επιχειρηση καποια στιγμη. Για ρωτηστε και τον Catmaster

Επισης οι υπαλληλοι ειναι 14μισθα χ 700 = 9800 ενω ο αφεντικος ειναι 11μισθα-τεβε(4200/ετος) δηλαδη 700 =~1280 καθαρα αφεντικου. Εχει την αισθηση να κρατα καβατζα γιατι κανεις δεν θα τον λυπηθει αν χρειαστει πχ 2000 εχτρα γιατι μια σωληνα αποφασισε να σπασει και να πλημυρισει το μαγαζι + κλεψιες 5% +ελενχοι εφοριας (5000),συναφιες 500-1000/ετος (πολλα λεφτα που ΔΕΝ τα γλειτωνεις αν εισαι ενταξει) +εμπορευμα που πλεον δε δινεται κλπ. Χωρια ολα τα παγια εξοδα

Κι ολοι με μια φωνη λενε ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει.

Αφηστε τα μαγαζακια μας και κοιταχτε την παρτη σας.
    Τα 700 ε ειναι απορια της ισσοπεδωσης του λαου.
    Που ειναι τα ισχυρα εργατικα κινηματα,τα συνδικατα, οι απεργιες;Τοσες γινονται,ποσες αποδιδουν;
    Τι φταει για την ακριβεια; Η ελειψη καταναλωτικης συνειδησης ,ο υπερβολικος καταναλωτισμος,ο υπερδανεισμος.
    Τι φταιει για την ελειψη χρηματος.Η Ελλαδα δεν παραγει σχεδον τιποτα. Το δημοσιο ειναι υπερμεγεθες ,διεφθαρμενο και σπαταλο. Τα ταμεια ακριβα και υπερχρεωμενα. Κακη υποδομη, Υπονομευση της επιχειρηματικοτητας κλπ.

Τα 700 ειναι η κορυφη του παγοβουνου κι εχουν ταση μειωσης.Μικροι επιχειρηματιες και υπαλληλοι βραζουμε εντελως στο ιδιο καζανι και η κοντρα σας με τον Μοζαρτ ειναι εντελως βλακωδης. Γιατι δηλ φωναζουν ολοι οτι οδευουμε (δηλ. οδευσαμε) σε κοινωνια δυο ταχητητων;
    Τι εννωουν; Οτι ο Μοζαρτ ειναι το μεγαλο κεφαλαιο;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

non serviam Το avatar του/της kachius
    Όπως είπε και ο catmaster, η μικρομεσαία επιχείρηση δεν ευθύνεται για την κατάσταση.
    Αντιθέτως, είναι το μεγαλύτερο θύμα της υπόθεσης.
    Αν τώρα κάποιοι τα έχουν με το δημόσιο και τους ιδιωτικούς κολοσσούς αλλά
    τα ρίχνουν στους μικρομεσαίους, γιατί εκεί τους παίρνει...τί να πω...απλά δεν ξέρετε

Όσες κυβερνήσεις έχω "γνωρίσει" απ'το ΄90 και μετά (πιο πριν ήμουν αρκετά μικρός
    για να έχω προσωπική-όχι του σογιού!- άποψη)
    έχουν δουλέψει σκληρά για να εξαφανίσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Και ναι! ξέρω μικρές επιχειρήσεις που όταν βγάζανε παραπάνω φράγκα έδιναν και στον/στους
    υπαλλήλους (φυσικά και δεν τα μοίραζαν!).

Ακόμα, στις μικρομεσαίες είχε ο υπάλληλος πραγματικές προοπτικές (τα παλιά τα χρόνια,ε; ).
    Στις μεγάλες υπόσχονται άνοδο μπόνους κτλ αλλά το βύσμα πάει σύγνεφο - χειρότερα και από
    το στρατό! Άσε που τελικά τα τρώνε οι "μεγάλοι" κατευθείαν, όπως και στο δημόσιο ένα πράγμα!

Και ΦΥΣΙΚΑ δεν νοείται να έχεις υπάλληλο και να του δίνεις 700?!

Όπως έγραψα και πιο πάνω, το λάθος που κάνετε είναι να τα ρίχνετε στους μικρομεσαίους
    (και φυσικά υπάρχουν μικρομεσαίοι που είναι μεγάλα @@ και θέλουν κρέμασμα, όπως βέβαια
    συμβαίνει ΣΕ ΟΛΑ τα κοινωνικά υποσύνολα...)

Τα στελέχοι που λέτε ότι "καθαρίζουν" 40-50Κ το μήνα ή το χρόνο είναι αυτοί που τρώνε
    τα λεφτά μας/σας!

@CptH: Λες ότι για 50Κ το χρόνο έχεις χαιρετίσει το 8ωρο και παίζεις 10+
    Κοίτα να δείς που εγώ σε πολυεθνική ως απλός τεχνολόγος εργάτης είχα χαιρετίσει το 8ωρο
    επίσεις, έπαιζα 10ωρο στο νορμάλ 12ωρο (δε μου επέτρεπα παραπάνω) συχνά, και τα τσιγάρα
    μετρημένα αλλά έπαιρνα 850 για 2 χρόνια, 1000 το τρίτο και 1040 το τέταρτο
    Δηλάδή με 4 χρόνια τρελή εξειδίκευση 16Κ μικτά το χρόνο...

Και ο προϋστάμενός μου δούλευε 10ωρα. Ξύνοντας τα @@ του και ξεφτιλίζοντας τους
    συναδέλφους που δεν ήταν παραγωγικοί (το ότι ήταν 3 μήνες στη δουλειά και προβλέπονται 12μηνές εκπαίδευση δεν τον σταμάταγε απ'το να τους ξεφτιλίζει).
    Έλα όμως που αυτός έπαιρνε τα 2πλα σταθερά +κάτι μπόνους που ξεκινούσαν από 6Κ+ το χρόνο...

Λάθος εχθρό χτυπάτε παιδιά...
    Ξέρω από βέσπα!

Σελίδα 6 από 12 ΠρώτοΠρώτο 1234567891011 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF