Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 103

Θέμα: Η Ελλαδα που πειναει?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap

θεωρώ ανεπίτρεπτον να είσαι νέος (χωρίς οικογένεια, υποχρεώσεις, πιτσιρίκια, κλπ), να ΜΗΝ είσαι ικανοποιημένος από την δουλειά σου, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, παρά μόνο να γκρινιάζεις.

ΝΑΙ....οσο ανεπιτρεπτο ειναι τα νεα παιδια στην Αφρικη να μην εχουν νερο να πιουν και να μην κανουν τιποτα γι αυτο....
    εχεις σκεφτει οτι ενδεχομενως να υπαρχουν καποιες αντικειμενικες συνθηκες στην κοινωνια που εμποδιζουν τις προσωπικες σου φιλοδοξιες??
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Μονο στα αστικά κέντρα είχαν πρόβλημα πείνας στη κατοχη και συγκεκριμένα στην Αθήνα ..

αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...

Μηπως έχουμε βγεί λίγο off topic ??
    Τι ΄σχέση έχει αν βγαίνει ο κόσμος και πίνει και χαλαει τα λεφτά του και διασκεδάζει , με το πόσα παίρνει και αν τους φτάνουν για να έχουν στο συνολο μια καλή ζωη???

΄

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    +1

Ρε συ Madox θα μας τρελλανεις;
    Πηγα να γραψω τα παραπανω αλλα ο φιλος Zzr2005 με προλαβε.
    Με τα οσα εγραψες παραπανω ειλικρινα δινεις την εντυπωση οτι δεν ανηκεις σε αυτη την δυστυχισμενη (γιατι ΕΙΝΑΙ δυστυχισμενη) γενια των 700 ευρω.
    Ο βασικος ειναι 580 (εχει παει στα 620 τωρα αν δεν απατωμαι) και σαν να μην εφτανε αυτο, οι εργοδοτες κανουν ΤΙΣ πατεντες για να ΜΗΝ σε πληρωνουν ουτε καν τα προβλεπομενα!!

Εγω ειμαι σε μια εταιρια εδω και 2 χρονια με τον ιδιο μισθο που ξεκινησα και ο συναδελφος μου ειναι επισης ετσι επι 4 χρονια! Τι να κανεις; Να παραιτηθεις για να βρεις κατι καλυτερο;
    Ναι, αλλα οταν εχεις αναγκη τα λεφτα -οσα και αν ειναι αυτα- για να ζησεις κ να στηριξεις την οικογενεια σου τι θα κανεις;;
    Η μηπως νομιζεις οτι ειναι πια τοσο ευκολο να βρεις δουλεια -και καλοπληρωτεα μαλιστα;

Δεν θα το συνεχισω γιατι θα μου ανεβει το αιμα στο κεφαλι....

ο βασικος ειναι 700ε για αποφοιτο λυκειου

εσυ(εμεις) με ποσα θα εισουν ευχαριστημενος(οι)? εχω την εντυπωση οτι ακομα και δεκα χιλιαρικα τον μηνα δεν θα σου(μας) εφταναν και θα ηθελες(θελαμε) κι αλλα κι αλλα κοκ

γυρω μου δεν βλεπω καμια οικονομικη δυστυχια μονο πραγματικη μιζερια που απορρεει απο την σκατονοτροπια μας σαν λαος

Η ιστορια εχει δειξει πως λαος που δυστυχει κατεβαινει στους δρομους και τα σπαει ,κατεβαζει εξουσιες με το ζορι η απλα καταψηφιζει κακες πολιτικες.Απο ολα αυτα δεν συμβαινει τιποτα απλυτως εδω.

ξεκινατε ολοι τα επιχειρηματα εχοντας σαν βαση την αγοραστικη δυναμη και κρινετε τα παντα γυρω απο αυτο.

Το εκκαθαριστικο μου ειναι γυρω στα 10500 αρα ανοικω και εγω στην γενια των 700ε

η πιραμιδα που φτιαχτηκε απο καποιον τεχνοκρατη με αφηνει παγερα αδιαφορο.Η ανθρωπινη ευτυχια δεν μετριεται με μεζουρα ουτε μπαινει σε τυποποιημενα καλουπια.

Δηλαδη με 10500 εσυ μενεις μονος σου και εχεις και Hayabusa?

Πες μας το κολπο ρε φιλε γιατι κατι μας διαφευγει οσοι γκρινιαζουμε εδω...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Τασο σε εκτιμω αλλα νομιζω οτι εισαι λαθος εδω.
    Ο ανθρωπος που εχει 5λιτρο Ford Mustang, Ford Thunderbird, και αλλα κλασσικα αμαξια και μηχανες δεν νομιζω οτι μιλαει μεσα απο την φτωχεια. Και στην τελικη αν εσυ βρηκες την/τις ευκαιριες, δουλεψες σκληρα και καταφερες να αποκτησεις μια οικονομικη ανεση, δεν σημαινει οτι μπορουν ολοι να κανουν το ιδιο.
    Περα απο τη σκληρη δουλεια, η επιτυχια ειναι ΚΑΙ θεμα τυχης. Και καποιοι ΔΕΝ την εχουν/αποκτουν ποτε. Αλλιως ολοι (η τουλαχιστον αρκετοι απο εμας) θα ειμασταν φραγκατοι και ωραιοι.
    Να σου πω, οσο θα ψαχνω για αλλη δουλεια αναλαμβανεις να υποστηριξεις τους δικους μου οικονομικα η να αγορασεις οτι εχω και δεν εχω για να μπορεσω να ανταποκριθω στα οικονομικα βαρη που εχω τωρα; (και για να μην ειπωθει τιποτε αλλο ΗΔΗ κανω μια δουλεια του ποδαριου για να τα βγαλω περα)

Οσοι ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερουν τελικα...
    νίκο, αν και μεταφέρεις την συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο, θα σου απαντήσω και πάλι πως βλέπω τα πράγματα...και κατάλαβε ότι δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι σωστός η λάθος, αλλά μάλλον γίνεται μια κουβέντα.

1. Μιάς και μεγάλωσα μέσα σε μηχανουργείο και σε ξυλουργείο και δουλεύοντας από πολύ μικρή ηλικία διαπίστωσα ότι ευκαιρίες στην ζωή τους έχουν όλοι όσοι εκείνοι δεν φοβούνται την δουλειά κι ενώ προσπαθούν να κάνουν πάντα το καλλίτερο που μπορούν.

2. ίσως τα πράγματα για τον καθέναν μας να ήταν πολύ διαφορετικά όταν αντι για δάνειο σπιτιού ή αυτοκινήτου άνοιγε μια δουλειά με τα ίδια χρήματα.

3. δεν μας έμαθε κανείς να ''κρεμάμε την σκούφια μας μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας'' και μετά τρέχουμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα..

4. ξέρεις πόσοι αλλοδαποί τα βγάζουν πέρα με 700€/μήνα και ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ KAI AΠOTAMIEYOYN κιόλας?

5. στο φανάρι που ο εκλεκτός φίλος έδωσε στο παλλικαράκο ένα κομμάτι ψωμί, εγώ έκανα κάτι άλλο: του έδωσα την κάρτα μου και του είπα να έλθει για δουλειά. Και μου την πέταξε πάλι μες στ'αμάξι.

6. σε κολλητό φίλο που γκρίνιαζε --με τον σωρό από πτυχία που δεν του φέρνουν τα λεφτά που υπολόγιζε-- όταν του είπα να έλθει για δουλειά μου είπε αμήχανα......ότι σπούδασε φυσικός..

7. ήμουν στο γυμνάσιο όταν μετά το σχολείο γύριζα στα παλιατζίδικα --είχε πολλά τότε το μπραχάμι- έπαιρνα πεταμένους σκελετούς ποδηλάτων, αγόραζα αντ/κα, τα έφτιαχνα, και τα πούλαγα στα παιδιά της γειτονιάς μου. Γιατί δεν ήμουν ικανοποιημένος από το χαρτζηλίκι του μπαμπά ή του νονού. Οι φίλοι μου όταν δεν ήταν ικανοποιημένοι ζητούσαν κι άλλα.

έγινα κατανοητός?

όσο για το τι κατάφερα εγώ μέχρι τώρα, πως τα κατάφερα, ποιοί και ΑΝ με βοήθησαν, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται κανένας να μάθει...και δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να εξηγήσω.

Καθώς επίσης για τον αν μπορώ να εκφέρω άποψη ή όχι, και αν μιλάω από θέση ισχύος ή όχι, κάνω απλά ότι δεν το διάβασα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    ΝΑΙ....οσο ανεπιτρεπτο ειναι τα νεα παιδια στην Αφρικη να μην εχουν νερο να πιουν και να μην κανουν τιποτα γι αυτο....
    εχεις σκεφτει οτι ενδεχομενως να υπαρχουν καποιες αντικειμενικες συνθηκες στην κοινωνια που εμποδιζουν τις προσωπικες σου φιλοδοξιες??
    μπορείς να ξεφύγεις από τον παροξυσμό που ζείς και να πάψεις να σκέπτεσαι τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι για τον εαυτό σου και σκέψου τι μπορείς εσυ να κάνεις για εσένα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    μπορείς να ξεφύγεις από τον παροξυσμό που ζείς και να πάψεις να σκέπτεσαι τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι για τον εαυτό σου και σκέψου τι μπορείς εσυ να κάνεις για εσένα.
    εγω δεν σκεφτομαι τι μπορουν να κανουν οι αλλοι για μενα γιατι ξερω απο πολυ μικρος οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα....
    εκτος απο μια μορφωση που μου παρειχαν οι γονεις μου ποτε κανεις δεν μου εδωσε τιποτα αλλο ετοιμο....
    οσο για το αν σε βοηθησαν καποιοι ...κανεις λαθος...μας ενδιαφερει παρα πολυ...
    γιατι αν βρηκες τα παντα ετοιμα ή εστω και τα μισα δεν μπορεις να γινεσαι τιμητής των πάντων και επικριτης οσων δεν βρηκαν τιποτα ετοιμο...

μαλλον εσυ ζεις σε γυαλα, αλλιώς ζουν σε παροξυσμο το 1/3 των ελληνων και εσυ εισαι ο μονος φιλοτιμος και εργατικος ....
    ολοι οι αλλοι ειναι τεμπεληδες παροτι δουλευουν 11 ωρες την ημερα ....6ημερο χωρις διακοπες κτλ...
    δεν μας ειπες σε εκεινον που προσεφερες εργασια ποσα του εδωσες?
    πριν μας ειπες οτι ειναι ανεπιτρεπτο να μην κυνηγας αυτο που σε ικανοποιει οταν εισαι νεος....τοτε γιατι κραζεις τον φιλο σου τον Φυσικο που κυνηγα να εργαστει πανω σε αυτο που σπουδασε και του αρεσει???

εχεις σκεφτει ποτε γιατι οι τραπεζες δεν σου δινουν επιχειρηματικο δανειο για να ξεκινησεις επιχειρηση χωρις καποια εγγυηση ενω σου δεινουν πανευκολα καταναλωτικο, στεγαστικο , για αγορα αυτοκινητου κτλ?που προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου και δεν εχω παρει ποτε....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος
    γιατι αν βρηκες τα παντα ετοιμα ή εστω και τα μισα δεν μπορεις να γινεσαι τιμητής των πάντων και επικριτης οσων δεν βρηκαν τιποτα ετοιμο. μαλλον εσυ ζεις σε γυαλα, αλλιώς ζουν σε παροξυσμο το 1/3 των ελληνων και εσυ εισαι ο μονος φιλοτιμος και εργατικος. ολοι οι αλλοι ειναι τεμπεληδες παροτι δουλευουν 11 ωρες την ημερα. 6ημερο χωρις διακοπες κτλ.
    Πέρα από την κριτική που γίνεται, όπως το έχεις γράψει, θεωρείς ότι εάν δεν τα βρεις έτοιμα, δεν πρόκειται να κάνεις "προκοπή". (Προκοπή όπως το θεωρεί ο καθένας μας) Θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοείς αυτό.

εχεις σκεφτει ποτε γιατι οι τραπεζες δεν σου δινουν επιχειρηματικο δανειο για να ξεκινησεις επιχειρηση χωρις καποια εγγυηση ενω σου δεινουν πανευκολα καταναλωτικο, στεγαστικο , για αγορα αυτοκινητου κτλ?που προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου και δεν εχω παρει ποτε....
    Μα γιατί πολύ απλά το ακίνητο είναι επένδυση της τράπεζας μέσω εσένα. Εάν δεν μπορέσεις να αποπληρώσεις το δάνειο, σου παίρνει το ακίνητο και όλα καλά. Την επιχείρηση που χρεωκόπησε, τι να την κάνει;

ΦΟΒΕΡΗ..........ΚΟΥΒΕΝΤΑ.................

ELLINOFRENEIA.............!!!!!!!!!!!

Άπό τού χρόνου.........δέ θά κοιτάμε φορολογικές δηλώσεις....γιά νά βγάζουμε
    στατιστικές.........

ΚΑΦΕ,...........ΜΠΑΡΑΚΙΑ,..........ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ,......καί Κολωνάκι.....!!!

Καλά ρέ δέν τό πήρατε είδηση..........ότι.........

ΕΙΣΤΕ...........ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ......???

ΑΔΕΡΦΕΣ............ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.....

ΓΙΝΑΜΕ..........ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ........!!!!!

1. Μιάς και μεγάλωσα μέσα σε μηχανουργείο και σε ξυλουργείο και δουλεύοντας από πολύ μικρή ηλικία διαπίστωσα ότι ευκαιρίες στην ζωή τους έχουν όλοι όσοι εκείνοι δεν φοβούνται την δουλειά κι ενώ προσπαθούν να κάνουν πάντα το καλλίτερο που μπορούν.

2. ίσως τα πράγματα για τον καθέναν μας να ήταν πολύ διαφορετικά όταν αντι για δάνειο σπιτιού ή αυτοκινήτου άνοιγε μια δουλειά με τα ίδια χρήματα.

3. δεν μας έμαθε κανείς να ''κρεμάμε την σκούφια μας μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας'' και μετά τρέχουμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα..

4. ξέρεις πόσοι αλλοδαποί τα βγάζουν πέρα με 700€/μήνα και ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ KAI AΠOTAMIEYOYN κιόλας?

5. στο φανάρι που ο εκλεκτός φίλος έδωσε στο παλλικαράκο ένα κομμάτι ψωμί, εγώ έκανα κάτι άλλο: του έδωσα την κάρτα μου και του είπα να έλθει για δουλειά. Και μου την πέταξε πάλι μες στ'αμάξι.

6. σε κολλητό φίλο που γκρίνιαζε --με τον σωρό από πτυχία που δεν του φέρνουν τα λεφτά που υπολόγιζε-- όταν του είπα να έλθει για δουλειά μου είπε αμήχανα......ότι σπούδασε φυσικός..

7. ήμουν στο γυμνάσιο όταν μετά το σχολείο γύριζα στα παλιατζίδικα --είχε πολλά τότε το μπραχάμι- έπαιρνα πεταμένους σκελετούς ποδηλάτων, αγόραζα αντ/κα, τα έφτιαχνα, και τα πούλαγα στα παιδιά της γειτονιάς μου. Γιατί δεν ήμουν ικανοποιημένος από το χαρτζηλίκι του μπαμπά ή του νονού. Οι φίλοι μου όταν δεν ήταν ικανοποιημένοι ζητούσαν κι άλλα.

έγινα κατανοητός?

όσο για το τι κατάφερα εγώ μέχρι τώρα, πως τα κατάφερα, ποιοί και ΑΝ με βοήθησαν, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται κανένας να μάθει...και δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να εξηγήσω.

Καθώς επίσης για τον αν μπορώ να εκφέρω άποψη ή όχι, και αν μιλάω από θέση ισχύος ή όχι, κάνω απλά ότι δεν το διάβασα.
    1) Μηπως εχουν αλλαξει τα πραγματα απο τοτε εως σημερα?Και σημερα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα σου βγαινει ο πατος και απο λεφτα παπαλα?

2)Οι Ελληνες εχουν το μεγαλυτερο ποσοστο αυτοαπασχολουμενων στην Ευρωπη....

3)Εδω εχεις δικιο και μερικοι το εκαναν....

4)Αυτο απλα δεν γινεται.....Να δουλευουν 4 ατομα να συγκατοικουνε και να περνουν 700Ε εκαστος ισως...Μια οικογενεια με 2 παιδια και 700Ε τον μηνα δεν φτανει ουτε για ζητω....Εκτος αν δουλευουν ολοι...

5)Και αυτοματα φταινε ολοι?Που ξερεις τον λογο που το εκανε?

6)Το ειπε επειδη βαρεθηκε ή επειδη ειναι μια χαμαλοδουλεια και αυτος εχει προβλημα στην μεση??Δεν το πιανω το παραδειγμα...

7)Αυτο ειναι προσωπικη απαντηση στον απο πανω....Εγω δεν ξερω τι εχεις και πως το εχεις και πραγματικα δεν μπορω να πω κατι...Ομως δεν μπορεις να βαζεις σαν στανταρ την εξαιρεση ισως στον κανονα...Και ο Ριβαλντο ξεκινησε απο τις φαβελες και τα δοντια του ειναι πορσελανη απο την ασιτια που τραβηξε μικρος αλλα εβγαλε εκατομμυρια...Ειναι ομως η εξαιρεση....Στις φαβελες εχουν περασει εκατομμυρια παιδια απο τοτε μεχρι σημερα και το 99% εμεινε εκει...

Και οπως ειπα και πριν τα δεδωμενα εχουν αλλαξει....Δεν ειναι το ιδιο με πριν απο 30 χρονια για παραδειγμα...

Φίλε μου, δεν έχει νοήμα που μου απάντησες σε ένα-ένα σημεία ξεχωριστά.

Από την άλλη σέβομαι τις απόψεις που εξέφρασες με μια μόνη διαφορά...θα προτιμούσα να τα διαβάσεις και να τα εννοήσεις συγκεντρωτικά.
    Αποκεντρώνοντας -καθώς έκανες- χάνεις αυτό που ήθελα να θίξω..

οσο για το αν σε βοηθησαν καποιοι ...κανεις λαθος...μας ενδιαφερει παρα πολυ...

γιατι αν βρηκες τα παντα ετοιμα ή εστω και τα μισα δεν μπορεις να γινεσαι τιμητής των πάντων και επικριτης οσων δεν βρηκαν τιποτα ετοιμο...

μαλλον εσυ ζεις σε γυαλα, αλλιώς ζουν σε παροξυσμο το 1/3 των ελληνων και εσυ εισαι ο μονος φιλοτιμος και εργατικος ....

δεν μας ειπες σε εκεινον που προσεφερες εργασια ποσα του εδωσες?

τοτε γιατι κραζεις τον φιλο σου τον Φυσικο που κυνηγα να εργαστει πανω σε αυτο που σπουδασε και του αρεσει???
    Για τα παραπάνω και μόνο θα μου επιτρέψετε να αποχωρίσω από την συζήτηση σας.
    Δυστυχώς μου είναι αδύνατο να εξηγήσω τα αυτονόητα.
    Καλή συνέχεια.

Πολλά τα χρόνια... Το avatar του/της Antwnis
    Η κουβέντα πήγε επι προσωπικού και ξέφυγε.
    Όλων οι απόψεις είναι σωστές, λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς το θέμα.
    Όμως, (και πέρα από προηγούμενο post μου στη κουβέντα που είχε σαρκαστικό χαρακτήρα) υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν αλλάζουν και είναι εντελώς αντικειμενικά:

- Με 700 ? δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος και να καλύψει επαρκώς τις βασικές του ανάγκες στην Ελληνική κοινωνία το 2008

- Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ψυχοσύνθεση (για να το πούμε με μια λέξη) να ασκήσουν "επιχειρείν" και να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους με αυτό τον τρόπο. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό αυτό στον κοινωνικό ιστό και γιαυτό κάθε κράτος έχει καθιερώσει νομοθετικούς μηχανισμούς για την προστασία αυτών των ανθρώπων (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, επιδόματα ανεργίας, πρόνοια, κλπ.) Αλοίμονο, αν ήταν εφικτό στην κάθε ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία να ακολουθήσει τη διαδρομή του Ωνάση ή του Bill Gates. Και αυτοί που μπορεί να έχουν το σθένος όμως, δεν σημαίνει ότι πάντα πετυχαίνουν, υπάρχουν τόσες συγκυρίες που μπορεί να καταλήξει κανείς σε πτώχευση και να βρεθεί στη φυλακή.

- Ζούμε σε μία καπιταλιστική κοινωνία (καλώς ή κακώς) και εκ των πραγμάτων αναπτύσονται κοινωνικές διαφορές και κατηγοριοποιήσεις βάση του εισοδήματος. Είναι φυσικό να υπάρχουν πλούσιοι, λογότερο πλούσιοι, φτωχοί έως και άποροι. Προβλέπονται απο το σύστημα, νομοτελειακά.

- Η εικόνα που εμφανίζεται στα μπουζοκομάγαζα, στiις high καταστάσεις κλπ. και που προκαλεί εντυπώσεις είναι ορατή, υπαρκτή και αφορά ένα μέρος τών Ελλήνων που μπορεί και να φτάνει το ένα και ενάμιση εκατομύρια στην επικράτεια. Ενάμιση εκαταμύριο είναι πολλοί για να προκαλείται η ψευδαίσθηση της υπέρμετρης ευημερίας, "φωτογραφίζοντας" συγκεκριμένους χώρους σε συγκεκριμένες στιγμές, αρκουν για τη δημιουργία εντυπώσεων που μπορούν με μια αβίαστη ματια να γενικευθούν.

- Υπάρχουν όμως και τα υπόλοιπα 8+ εκατομύρια. Και αν υποθέσει κανείς ότι υπάρχει (έστω ακόμα) μια "μεσαία" τάξη γύρω στα 3 - 4 εκατομύρια που τα καταφέρνει και ζεί αξιοπρεπώς, δεν παύει να μας μένουν οι μισοί σχεδόν Έλληνες που ζορίζονται να τα φέρουν βόλτα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μιλάμε για το 50%

- Τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα λόγω της παγκοσμιοποίησης. Η προσπάθεια για να αλλάξει status κανείς στην κοινωνική διαστρομάτωση θα γίνεται κάθε μέρα και πιο αδύνατη.

Από κει και μετά, ο καθένας θα πρέπει να κάνει τον αγωνα του, όπως μπορεί, όπως τον αντιλαμβάνεται, όπως τον νοιώθει προκειμένου να εξασφλίσει την επιβίωση του με αξιοπρέπεια.
    Άλλος πολύ, άλλος λιγότερο.
    Δυστυχώς η ζωή ποτέ δεν ήταν εύκολη, μπορεί να είμαστε μια γενιά που δεν βίωσε πολέμους και κατοχές, δεν σημαίνει αυτό όμως οτι το κράτος μας έχει εξασφαλίσει τις συνθήκες για να εκπληρώνουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Και ούτε πρόκειται να μας τις εξασφαλίσει.
    Καλό αγώνα αδέλφια!

Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:

Φίλε μου, δεν έχει νοήμα που μου απάντησες σε ένα-ένα σημεία ξεχωριστά.

Από την άλλη σέβομαι τις απόψεις που εξέφρασες με μια μόνη διαφορά...θα προτιμούσα να τα διαβάσεις και να τα εννοήσεις συγκεντρωτικά.
    Αποκεντρώνοντας -καθώς έκανες- χάνεις αυτό που ήθελα να θίξω..

Το καταλαβα το νοημα σου νομιζω...Ειναι το ιδιο που μου ελεγε μια φιλη μου που δουλευει στο HR μεγαλης πολυεθνικης...

Στα σκηνικα που μου περιεγραψε μου ειπε και για μια περιπτωση μιας μανας η οποια πηρε να ρωτησει για τον γιοκα της ο οποιος εριχνε το μεσημεριανο χουζουρεμα και βαρεθηκε να παρει τηλεφωνο....

Εδω ομως μιλαμε για μια εξαιρεση ή τελος παντων μια μειοψηφια....Ο κανονας λεει οτι οι Ελληνες δουλευουν πιο πολυ και περνουν τους μικροτερους μισθους στην <<παλια>> ΕΕ καπου μαζι με τους Πορτογαλους....Με κοστος ζωης μεγαλυτερο απο Γαλλους,Γερμανους κτλ κτλ...

Πειναμε?Καποιοι λιγοι σχετικα αφου ευτυχως η οικογενεια δουλευει ακομα σαν θεσμος....

Ειμαστε οι χειροτερα αμοιβομενοι σε μια απο τις ακριβοτερες χωρες του κοσμου?Ειμαστε....

Ειμαστε υπερχρεωμενοι?Ειμαστε....

Μπορει ενας μεσος Ελληνας να ζησει με 700-800Ε?Μονο σε δικο του σπιτι ή με τους δικους του.....

ΥΓ Εγραψες καποια σημεια...Δεν μπορω να απαντησω ακριβως σε αυτο που εχεις στο μυαλο σου το οποιο κρυβεις αναμεσα στις γραμμες ή δεν εκφραζεις σωστα στο κειμενο σου....Προσπαθησα παντως...

Έχουν περάσει 4 σελίδες από το τελευταίο μου ποστ οπότε δεν κάνω 20 quote για να απαντήσω σε ότι διαφωνώ...

Έχω όμως ένσταση και για τα 700 ευρώ...υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που πληρώνουν πολλά περισσότερα από 700 ευρώ αλλά ο μέσος Έλληνας δεν πάει να δουλέψει εκεί με τπτ...

Όλοι θέλουμε τη δουλειά που ονειρευόμαστε, να μην είναι πολύ κουραστική, να πληρώνει καλά, να είναι στην Αθήνα και γενικά όλα τα comfor...

Προς Θεού αυτό δεν είναι ισοπεδωτικό, υπάρχει και κόσμος που δουλεύει 25 ώρες το 24ωρο...

Ποτέ δεν το κατάλαβα όμως...πρέπει ντε και καλά κάποιος να είναι διευθυντής για είναι ικανοποιημένος?

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. http://www.dainese.com/ Η Ελλαδα που ειναι;;;;
    από ktm640lc4 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2009, 19:33
  2. Η Ελλάδα που δεν μαθαίνει απο την ιστορία της....
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2009, 09:17
  3. Ονοματα εταιριων που ΔΕΝ θα δειτε στην Ελλαδα
    από p@nos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2008, 23:03
  4. O ΑΡΗΣ που ενωνει την Ελλαδα...
    από SvsGreek στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2006, 13:03
  5. Όλα τα μοντέλα της Honda( +αυτά που δεν έρχονται Ελλάδα)
    από ΙΠΠΕΑΣ στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 13/03/2006, 22:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ