Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 92

Θέμα: Μποϋκοτάζ στο γάλα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Ρε παιδιά τι το ζαλίζετε το πράγμα...??? Ούτε οικονομολόγοι είμαστε, ούτε όλα τα κοστολογικά στοιχεία ξέρουμε για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα...

Το γεγονός όμως είναι ένα...Το γάλα πουλιέται σε όλη την Ευρώπη με μέση τιμή 0,75 το λίτρο...Όταν στην Ελλάδα οι leaderς της αγοράς που κατέχουν το συντριπτικό μερίδιο αυτής πουλάνε με μέση τιμή της τάξης του 1,30-1,35 το λίτρο, αυτό αντιπροσωπεύει από κάτω προς τα πάνω μια αύξηση της τάξης του + 75%....!!!

Ακόμα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και ο πλέον βλάξ μπορεί να καταλάβει ότι ένα ελαφρά αυξημένο κόστος συλλογής του γάλακτος και μια μικρότερη συγκριτικά με τα Ευρωπαικά δεδομένα κλίμακα παραγωγής (τέτοιες σαχλοδικαιολογίες προφασίζονται οι βιομηχανίες...) δεν είναι δυνατόν να διαμορφώσει τέτοιες τεράστιες διαφορές...Φως φανάρι ότι κάποιοι κερδοσκοπούν χοντρά στις πλάτες μας...Και αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια...
    Τώρα αν αυτοί είναι οι γαλακτοβιομηχανιές (που είναι...) ή οι αλυσίδες των σούπερμάρκετ (που επίσης είναι...), εμάς μας αφήνει αδιάφορους...Εμείς απλά πρέπει να αντιδράσουμε με το να μην αγοράζουμε το προιόν σε τέτοιες παράλογες τιμές και να είστε σίγουροι ότι μια αντίδραση με συμμετοχή και διάρκεια θα αναγκάσει την αγορά να βρεί μόνη της το "σωστό" σημείο ισσοροπίας...

Μου την έδωσε και φεύγω!! Το avatar του/της zapmaria
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    ούτε όλα τα κοστολογικά στοιχεία ξέρουμε για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα...

έλα που τα ξέρουμε

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zapmaria
    έλα που τα ξέρουμε

Εγώ προσπαθώ να σου εξηγήσω τι γίνεται στην Ελλάδα.
    Δώσε λίγο χρόνο σε αυτό:

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    και ο πλέον βλάξ μπορεί να καταλάβει ότι ένα ελαφρά αυξημένο κόστος συλλογής του γάλακτος και μια μικρότερη συγκριτικά με τα Ευρωπαικά δεδομένα κλίμακα παραγωγής (τέτοιες σαχλοδικαιολογίες προφασίζονται οι βιομηχανίες...) δεν είναι δυνατόν να διαμορφώσει τέτοιες τεράστιες διαφορές...Φως φανάρι ότι κάποιοι κερδοσκοπούν χοντρά στις πλάτες μας...Και αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια
    και φαντάσου να σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει γάλα για δύο μήνες. Να δω μετά με τι θα σε πληρώσουν οι γαλατάδες για τα οικονομικά σου, με τι θα πληρώσουν τα πετρέλαια πάνελα στον αγρότη και στο supermarket, με τι θα πληρώσουν τα μαύρα που λέγαμε πιο πάνω προς το supermarket, με τι θα πληρώσουν τον αγρότη, με τι θα πληρώσουν την ΔΕΗ, και τι θα κάνουν όλοι αυτοί που κρέμονται από τις ορέξεις των γαλατάδων.

Η λύση είναι: να τους προτείνετε να το πωλούν περισσότερο και από τον βασικό μισθό των 3?/ώρα και όχι μόνο για το γάλα, αλλά για τα πάντα. Τότε θα δούμε εάν η επανάσταση θα ξεκινήσει από την Μύκονο που λέει και ο Πανούσης.

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Δώσε λίγο χρόνο σε αυτό:

και φαντάσου να σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει γάλα για δύο μήνες. Να δω μετά με τι θα σε πληρώσουν οι γαλατάδες για τα οικονομικά σου, με τι θα πληρώσουν τα πετρέλαια πάνελα στον αγρότη και στο supermarket, με τι θα πληρώσουν τα μαύρα που λέγαμε πιο πάνω προς το supermarket, με τι θα πληρώσουν τον αγρότη, με τι θα πληρώσουν την ΔΕΗ, και τι θα κάνουν όλοι αυτοί που κρέμονται από τις ορέξεις των γαλατάδων.

Η λύση είναι: να τους προτείνετε να το πωλούν περισσότερο και από τον βασικό μισθό των 3?/ώρα και όχι μόνο για το γάλα, αλλά για τα πάντα. Τότε θα δούμε εάν η επανάσταση θα ξεκινήσει από την Μύκονο που λέει και ο Πανούσης. [/B]
    Δεν είναι μόνο οι ορέξεις των γαλατάδων, είναι οι ορέξεις των παραγωγών, είναι οι ορέξεις των σουπερ μάρκετ, είναι οι ορέξεις των προμηθευτών είναι οι ορέξεις 100 ατόμων που εμπλέκονται στην όλη παραγωγή.

Σχετικά με το μπουκοτάζ, συμφωνώ. Και όχι μόνο για δύο μήνες και για παραπάνω.
    Σκέψου όμως και τις συνέπειες.
    Δεν θα πουλάω γάλα, άρα δεν θα αγοράζω από τους κτηνοτρόφους, άρα ο κτηνοτρόφος δεν θα έχει να διαθέσει το γάλα του οπότε δεν θα έχει και χρήματα να ζήσει, άρα θα διώξουν εμένα και άλλους 50 από το εργοστάσιο, άρα θα με απολύσου από το σούπερ μάρκετ γιατί δεν θα τους χρειάζομαι, μαζί με άλλους 40 εργαζόμενους και άλλους 50 οδηγούς.

Η λύση οπότε για μένα δεν είναι να μην αγοράζεις κάποια προιόντα.
    Η λύση είναι να αγοράζεις τα προιόντα τα οποία θεωρείς ότι είναι στην σωστή τιμή.
    Αν 1,30? είναι ακριβό για ένα λίτρο γάλα, αγόρασε αυτό που έχει 0,80-0,90? (δεν ξέρω πόσο).
    Αν πουλήσει αυτό και δεν πουλήσει το ακριβό, θα αναγκαστεί και η βιομηχανία να ρίξει τιμές, όπως και το σούπερ-μαρκέτ αργότερα. Πάρε ένα φασόν προιόν. Το ίδιο γάλα είναι σε άλλη συσκευασία και με χαμηλότερη τιμή.

Παλαιό μέλος
    είναι οι ορέξεις των παραγωγών
    Ο παραγωγός είναι η τελευταία πέτρα του σκανδάλου που ακούει τον εκβιασμό της εταιρίας, "εάν θες πούλα!".

Σχετικά με το μπουκοτάζ, συμφωνώ. Και όχι μόνο για δύο μήνες και για παραπάνω. Σκέψου όμως και τις συνέπειες.
    Μα μόνο οι συνέπειες, βλέπε πονάει τσέπη, μπορεί να τους αλλάξει γνώμη και νοοτροπίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε θυσία-αγώνα, καλά μας κάνουν και πληρώνουμε κερατιάτικα.

Η λύση είναι να αγοράζεις τα προιόντα τα οποία θεωρείς ότι είναι στην σωστή τιμή.
    Καθόρισε την σωστή τιμή. Στον πολιτισμό, οι τιμές καθορίζονται σε συνάρτηση του βασικού μισθού. 3? είναι ο βασικός μισθός (ωρομίσθιο), δικαιολογείται το 1.5? ή το 1? ανά λίτρο; Δικαιολογείται έξω να έχουν βασικό μισθό 7.5? και το γάλα να πωλείται 0.50?; Δεν βγάζουν κέρδος; Πώς δικαιολογούν την τιμή του καφέ (1/5 ωρομισθίου), του σινεμά (1/2 ωρομισθίου), του θεάτρου (1 ωρομίσθιο), του εστιατορίου (1 ωρομίσθιο), ή της βενζίνης; (1/5 ωρομισθίου)

Είπαμε ότι είμαστε καθυστερημένοι ως αγορά, αλλά από την στιγμή που δεν θέλουμε να χαλάσουμε και την βόλεψη μας, κάποιοι θα κυκλοφορούν με Cayenne και κάποιοι θα κλαίγονται για 1 λίτρο γάλα.

Ο παραγωγός είναι η τελευταία πέτρα του σκανδάλου που ακούει τον εκβιασμό της εταιρίας, "εάν θες πούλα!".
    Έτσι λειτουργούσε το καρτέλ, αν είχες ακουστά.
    Άλλα δεν ήταν όλοι στο καρτέλ. Θυμάσαι ποιες εταιρείες ήταν??? Οι μεγάλες, που και αυτή την στιγμή που μιλάμε το γάλα συνεχίζουν να το δίνουν πιο ακριβά σε σχέση με αυτές που δεν ήταν. Αγόραζαν φθηνό γάλα με τον τρόπο που λες και το πουλούσαν σε τετραπλάσια τιμή.

Μα μόνο οι συνέπειες, βλέπε πονάει τσέπη, μπορεί να τους αλλάξει γνώμη και νοοτροπίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε θυσία-αγώνα, καλά μας κάνουν και πληρώνουμε κερατιάτικα.
    Συνέπειες δεν εννοώ τις συνέπειες στην τσέπη του βιομηχάνου. Εννοώ τις συνέπειες σε εσένα και σε εμένα που θα μείνουμε χωρίς δουλειά. Ο βιομήχανος θα την βρεί την άκρη του. Εσύ που δεν θα έχεις δουλειά τι θα κάνεις????

Καθόρισε την σωστή τιμή. Στον πολιτισμό, οι τιμές καθορίζονται σε συνάρτηση του βασικού μισθού. 3? είναι ο βασικός μισθός (ωρομίσθιο), δικαιολογείται το 1.5? ή το 1? ανά λίτρο; Δικαιολογείται έξω να έχουν βασικό μισθό 7.5? και το γάλα να πωλείται 0.50?; Δεν βγάζουν κέρδος; Πώς δικαιολογούν την τιμή του καφέ (1/5 ωρομισθίου), του σινεμά (1/2 ωρομισθίου), του θεάτρου (1 ωρομίσθιο), του εστιατορίου (1 ωρομίσθιο), ή της βενζίνης; (1/5 ωρομισθίου)

Είπαμε ότι είμαστε καθυστερημένοι ως αγορά, αλλά από την στιγμή που δεν θέλουμε να χαλάσουμε και την βόλεψη μας, κάποιοι θα κυκλοφορούν με Cayenne και κάποιοι θα κλαίγονται για 1 λίτρο γάλα.
    Σου λέω για μια ακόμα φορά, ότι δεν ξέρω τι γίνεται έξω και δεν μπορώ να έχω άποψη, για το πόσο αγοράζουν το γάλα και πόσο το πουλάνε και γιατί γίνεται αυτό. Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω και δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο.
    Και όπως έγραψα και παραπάνω θεωρώ λογική τιμή πώλησης του γάλακτος 0,80-0,90?. Τα περί 1,20 και 1,30 ? τα θεωρώ υπερβολικά και αυτά τα οποία είναι στα 0,60-0,70? τα θεωρώ ύποπτα (αραιωμένο γάλα, γάλα μη κανονικό κ.λ.π )

Παλαιό μέλος
    καρτέλ
    Όπως και να το ονομάσουν, η κατάντια είναι ότι οι καταναλωτές το κατάπιαν αμάσητο.

Εσύ που δεν θα έχεις δουλειά τι θα κάνεις?
    Δεν θα αγοράσω Κ8. Ο βιομήχανος έγινε επειδή τον έφτιαξες εσύ και εγώ. Εάν εγώ και εσύ δεν έχεις δύναμη=χρήματα, δεν θα μπορέσες να τον τροφοδοτήσεις για να σου πουλάει τους πιο πάνω εκβιασμούς. Θα μου πεις ότι δεν έχεις και δύναμη να βάλεις άλλες 23 νέες δόσεις, αλλά θα σου πω ότι έχεις άπειρο χρόνο να ξανασκεφτείς ορισμένα πράγματα.

Όταν πριν 20 χρόνια έκλειναν τα τελευταία εργοστάσια στην Πάτρα, οι πιο πάνω βιομήχανοι έτριβαν τα χέρια τους ότι θα ξαναφτιάξουν μαυραγορίτικα μονοπώλια. Μπορείς να φανταστείς τις φατσούλες τους όταν το παιχνίδι το διαμόρφωσαν οι πολύ-εθνικές;

Χωρίς δουλειά ζεις, ο βιομήχανος χωρίς Cayenne, δεν! Οπότε, μπορείς να φανταστείς με τι ευκολία καίνε τις τελευταίες τους αποθήκες τώρα και την κάνουν για Βουλγαρία έχοντας τσεπώσει και τις αποζημιώσεις των ασφαλιστικών. Χάνω την δουλειά μου και ο βιομήχανος νομίζει ότι θα συνεχίσω να αγοράζω.

Πώς μπορώ εγώ να συζητήσω με αυτόν τον άνθρωπο που μου κυκλοφορεί με το Jaguar και θεωρεί λογικές τις τιμές του; Τον άνθρωπο που καίει την επιχείρηση του για να πάρει την παχυλή αποζημίωση πριν φύγει στο εξωτερικό; Μήπως με το να συζητήσω μαζί του με οικονομικούς όρους-δεν_αγοράζω_λέμε_να_σου_μείνουν_απούλητα_και_να_τα_κάψε ις_και_αυτά;

λογική τιμή πώλησης
    Κανένα πρόβλημα. Απλώς εγώ δεν θέλω να δουλεύω 20 λεπτά για να πιω ένα ποτήρι γάλα. Όπως δεν θέλω να μου πουλάει αφεντιλίκι με τις απλήρωτες υπερωρίες και να προσπαθώ να αποδείξω ότι είμαι ελέφαντας, αφού κρίνουν ότι είναι σωστή, τίμια και λογική η τιμή αυτή, ας το πουλήσουν τόσο.

Μπορεί όντως να συμβαίνει αυτό που λες περί εμπρησμών για αποζημιώσεις κ.λ.π. δεν ξέρω, άλλα το φαντάζομαι, όπως και με τα καράβια που τα βουλιάζουν για τον ίδιο λόγο.
    Άρα εσύ τι πιστεύεις? Θα σταματήσεις να αγοράζεις γάλα γιατί είναι ακριβό??? Θα αγοράσεις πιο φτηνό γάλα, ή θα κάνεις σαν να μην άκουσες τίποτα και θα συνεχίσεις να πίνεις το γάλα που έπινες ώς τώρα αδιαφορώντας για την τιμή του???
    Εσύ ναι μπορείς να κάνεις κάτι από τα παραπάνω. Η μάνα όμως που θέλει να δώσει γάλα στο παιδί της μπορεί??? Οπότε πιστεύω ότι η λύση δεν είναι η αποχή, άλλα το να δείξεις με τις πράξεις σου ότι θέλεις πιο φτηνά προιόντα.
    Αν δεν πουλάει κανεις ,απλά δεν πουλάει. Αν πουλάει όμως ο ανταγωνιστής και δεν πουλάς εσύ, τότε αρχίζει το πρόβλημα και ψάχνεις να βρεις πως να πουλήσεις και το δικό σου προιόν, άρα ρίχνεις τιμές ή κάνεις άλλες κινήσεις (θέμα μάρκετινγκ, δεν ξέρω και πολλά πράγματα για αυτόν τον τομέα)

Θέματα marketing :

To "σπάσιμο" των τιμών οφελεί τον καταναλωτή και οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Το μποϋκοτάρισμα ενός υπερτιμολογημένου προϊόντος,οδηγεί στην σωστή κοστολόγηση,με αποτέλεσμα την οφέλεια του καταναλωτή και της επιχείρησης.

Γιατί να πληρώνω εγώ την παρακαταθήκη του γάλακτος στα ράφια?

Γιατί στην κοστολόγηση του γάλακτος να υπολογίζονται και τα έξοδα επιστροφής των ληγμένων.

Γιατί κάποιες γαλακτοβιομηχανίες πουλάνε γάλα χωρίς δικαίωμα επιστροφής και έχουν "σωστή" τιμή?

Γιατί κάποιοι επιχειρηματίες που αγοράζουν γάλα από τις παραπάνω βιομηχανίες χρησιμοποιούν το "ληγμένο" γάλα,που δεν μπορούν να επιστρέψουν,σε άλλα προϊόντα?

Η πράξη έχει δείξει ότι αν ο καθένας μας αγοράζει με οικονομικά κριτίρια,δλδ μεγιστοποίηση της οφέλειας από το έξοδο που κάνω,τότε η αγορά ρυθμίζεται αυτόματα.

Παλαιό μέλος
    Μπορεί όντως να συμβαίνει αυτό που λες περί εμπρησμών για αποζημιώσεις
    Πριν δύο εβδομάδες στην Πάτρα.

Θα σταματήσεις να αγοράζεις γάλα γιατί είναι ακριβό?

Η μάνα όμως που θέλει να δώσει γάλα στο παιδί της μπορεί?
    1. Θηλασμός
    2. Το αγοράζεις και θα του την φορέσεις :a36: αργότερα για το έγκλημα που κάνει να πουλάει σε αυτές τις τιμές.

Οπότε πιστεύω ότι η λύση δεν είναι η αποχή, άλλα το να δείξεις με τις πράξεις σου ότι θέλεις πιο φτηνά προιόντα. Αν δεν πουλάει κανεις ,απλά δεν πουλάει. Αν πουλάει όμως ο ανταγωνιστής και δεν πουλάς εσύ, τότε αρχίζει το πρόβλημα και ψάχνεις να βρεις πως να πουλήσεις και το δικό σου προιόν, άρα ρίχνεις τιμές ή κάνεις άλλες κινήσεις (θέμα μάρκετινγκ, δεν ξέρω και πολλά πράγματα για αυτόν τον τομέα)
    Καρτέλ έλεγες πιο πάνω. Γιατί να ρίξει τις τιμές αφού τα προβατάκια θα αγοράσουν τον καΊφέ με 5?πούλα; Το να αγοράζω το γάλα 1.50? γιατί οι ανταγωνιστές το πουλούν 1.60? δεν με κάνει και τόσο ευτυχισμένο ότι ρίχνω τις τιμές. Αντίθετα, μου υπενθυμίζει ότι σήμερα δούλεψα μισή ώρα για να πιω ένα μαμημένο ποτήρι γάλα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από iatrodikastis
    Γιατί κάποιοι επιχειρηματίες που αγοράζουν γάλα από τις παραπάνω βιομηχανίες χρησιμοποιούν το "ληγμένο" γάλα,που δεν μπορούν να επιστρέψουν,σε άλλα προϊόντα?
    Γιατί αυτό γίνεται από παλιά και απλά τώρα με τα χημικά είναι 100 φορές πιο εύκολο. Έχεις δει πόσο νόστιμο γίνεται το ανακυκλωμένο μουχλιασμένο κίτριτο τυρί; Με τα χάλια που έχουμε φτάσει, ποιος περιμένει από τον επιχειρηματία να έχει τσίπα πάνω του;

Αρχικά δημιουργήθηκε από iatrodikastis
    Η πράξη έχει δείξει ότι αν ο καθένας μας αγοράζει με οικονομικά κριτίρια,δλδ μεγιστοποίηση της οφέλειας από το έξοδο που κάνω,τότε η αγορά ρυθμίζεται αυτόματα.
    Σε μια υγιή αγορά. Εδώ ισχύει ο νόμος του μαυρεμπορίου. Εξάλλου, και όλοι τους να κλείσουν, με τόσο κλέψιμο που έχουν κάνει, μπορούν να ζήσουν μέχρι και τα τρισέγγονα τους. Δεν τους αγγίζει καν αυτό το σενάριο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Έχω την εντύπωση ότι ξεφύγατε από ένα ΠΟΛΥ συγκεκριμένο θέμα, και κάπου οι υπόλοιποι χάσαν την μπάλλα...

2-3 παρατηρήσεις ίσα για να επαναφέρουν το ποστ στον αρχικό του σκοπό και στόχο...

1. Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα εδώ και χρόνια οι μεγαλοβιομηχανίες γάλακτος σε συνεργασία προφανώς με τις αλυσίδες ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ στην πλάτη του Έλληνα πολίτη πουλώντας γάλα με ενοποιημένη τιμή και με αντίτιμο 70-80% περισσότερο από ότι σε όλη την Ευρώπη...Φυσικά δεν είναι οι μόνες-και σε άλλα προιόντα συμβαίνει αυτό, απλά εδώ η περίπτωση είναι η πιο "καραμπινάτη"...

2. Είμαστε ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ...Δεν θα κάνουμε τους οικονομικούς αναλυτές ούτε τους βιομήχανους μαντεύοντας πόσο μπορεί να είναι η κανονική του τιμή, ή πόσα κέρδη βγάζουν, ή τι θα γίνει άμα βγάλουν λιγότερα... Απλά μας ενδιαφέρει να πληρώνουμε το προιόν σε παρόμοια τιμή με όλο τον υπόλοιπο κόσμο....Το αν φταίνε οι βιομηχανίες ή τα μάρκετ μας είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ....
    Επίσης δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση με την γελοία δικαιολογία ότι θα την πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι, ή θα κλείσουν βιομηχανίες και θα μείνουμε χωρίς δουλειά...Βλακείες κοπανιστές... Οι κτηνοτρόφοι ας οργανωθούν καλύτερα σε συνεταιρισμούς ώστε να μπορούν να ανθίσταται στις πιέσεις, ή στην τελική ας δημιουργήσουν δική τους μονάδα επεξεργασίας και δίκτυο διανομής αν θέλουν να επιβιώσουν και να πωλούν σε ανθρώπινες τιμές... Και κανένας δεν θα χάσει την δουλειά του γιατί ποσότητες γάλακτος πάντα θα χρειάζεται να παραχθούν και να πουληθούν...

3. Το γάλα είναι είδος ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ειδικά σε οικογένειες μέ μικρά παιδιά, άρα σενάρια πλήρως αποχής από την αγορά του είναι ουτοπικά και καταδικασμένα σε αποτυχία...ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως φθηνά γάλατα στην αγορά είτε Ελληνικά είτε εισαγώμενα όπου μπορούμε να στραφούμε για να πιέσουμε... Αν το κάνουμε με συνέπεια, θα δείτε πολύ σύντομα τα πράγματα να αλλάζουν... Σταματήστε λοιπόν να αγοράζετε γάλα πάνω από 0,9-1 ευρώ...Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε άγνωστες μάρκες ή γάλα υπό brand-name...Συνήθως είναι το ίδιο με τα γνωστά αλλά αισθητά φθηνότερο...Στην ανάγκη στραφείτε στο εισαγώμενο υψηλής παστερίωσης που υπάρχει σε εναλλακτικές αλυσίδες... Μπορεί να χρειαστεί να πάτε σε 2-3 μάρκετ για να βρείτε, αλλά θα βρείτε. No pain-no gain δυστυχώς...

4. Επειδή η φασαρία γίνεται για το γάλα, μην μας ξεφεύγει το γεγονός ότι οι ΙΔΙΕΣ βιομηχανίες ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ σε όλα τα γαλακτοκομικά. Το γιαούρτι είναι επίσης ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ με τα Ευρωπαικά δεδομένα, ενώ μεγάλο πάρτυ γίνεται και στα παγωτά όταν ένα κυπελλάκι των 100-150γρ (τεράστιο κουτί με πάτο 5 εκατοστά....) κοστίζει πάνω από 2 εύρω !!! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ....και μην υποκύπτετε ούτε να αφήνετε τα παιδιά σας να υποκύψουν στην πλύση εγκεφάλου των διαφημίσεων και του μάρκετινγκ..

5. Ο καταναλωτής έχει ΔΥΝΑΜΗ...Κάτι που στις υπόλοιπες Ευρωπαικές το έχουν μάθει εδώ και δεκαετίες... Εμείς ΤΩΡΑ υπο την πίεση της οικονομικής κρίσης αρχίζουμε να το ψυχανεμιζόμαστε.
    Πρέπει να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση, να οργανωθούμε, και να αντιδράμε συνολικά και στοχευμένα. Απαιτεί χρόνο μιας και η συνήθεια είναι ισχυρή, αλλά θα γίνει. Και πρέπει όλοι μας να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες για να το πετύχουμε...

Αντί λοιπόν να διαφωνούμε και να αναλωνώμαστε σε επιμέρους μικροπράγματα, πρέπει να στηρίξουμε και να προωθήσουμε όσο μπορούμε τις οργανωμένες κινήσεις που δειλά-δειλά κάνουν τα πρώτα τους βήματα, και το κυριότερο...Χρησιμοποιείστε το μυαλό σας, και αλλάξτε καταναλωτικές συνήθειες όσο και αν αυτό μας "ξεβολεύει" κάποιες φορές...Τώρα πια το διαδίκτυο μας προσφέρει ένα βήμα δημοσιότητας και οργάνωσης χωρίς να εξαρτώμαστε από τα πουλημένα σε συμφέροντα ΜΜΕ...Ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουμε και για τέτοια πράγματα...

Κάνα τρόπο να πέρνουμε ευρωπαικό μισθό ξέρει κανείς;;;;;
    Στην Ελλάδα ε;
    Bilias aka Fazer 1000

Ο βασικος φταχτεις ειναι το κρατος που το αφορ αμονο η τσεπη του και δεν ασχολειται καθολου με την αισχροκερδια παντου.Στο γαλα κολλησαμε τωρα....

Νέο μέλος
    loipon paidia swsta eipate gia ta kosti tou galaktos,kai to gala ontws fevgei apo ton paragogo sta 0,35 me 0,40 to litro, gia na mpeis sta katastimata thes toulaxiston to ligotero stoin pio mikri alisida 12000euro,tha simfonisw oti to gala exei tsouxteri timi alla oxi gia oles tis etairies.i megales etairies otan pouloun 125 me 170 sto supermarket einai megala ta posa kai ta kerdi alla se mikres topikes etairies i timi tou 155 kapou ekei einai sto kostos giati skeftite oti den pouloun posotita alla poiotita,kanena gala otan iparxei se megales alysides den einai poiotiko giati oti k n kaneis einai viomixanopoiimeno pleon,kai den thelw na akouw apo kamia etairia oti einai diko mas to gala apo tin farma mas i apo to agroktima mas kai na pouloun 30 tonous kai..pws ginetai ayto?poios paragos exei 1400 agelades gia na piasei 25 30 tonous?kanenas.tha m peis kai ti gala na pio mono megales einai sto paixnidi,k omws egw xerw arketes stin vorio ellada p axizei na tous dwseis t 1,50 k na pieis poiotiko paradoiako gala pou to fteiaxnoy=un oi idioi kai to pasterionounxoris na travane ta lipi i na to anakiklonoun i na t pasterionoun parapanw gia na kratisei perisoteres meres,kai telos oson afora ta private label twn super market tou enos euro einai oi epistrofes twn megalwn etairiwn xoris lipi i threptika stoixia pou kanonika tha eprepe na apagorevetai n poulietai alla miza sti miza vgenei sto rafi k gia na to katalavetai parte k vraste to na dite ti krema tha vgalei i poli apla parte opoidipote gala kai xtipiste to n deite an tha pixi.an pixi simenei oti toulaxiston exei lipi panw apo 3 % epidi ta xerw ayta ola kai gia tin kathe etairia megali k mikri (ayti einai i douleia m) den iparxei etaireia m kalo gala pou na exei parousia se megala supermarket ektos apo dio pou exoun apla kalo gala alla gia logous evnoitous den mporw oute na kakoxaraktirisw oute na penepsw.pantws na pinete gala kai na katanalonete giati epofeloumaste oloi apo ta stoixia tou k voithame me ayton ton tropo tin ktinotrofiki oikonomia alla prosexte apo mikres etairies sta mini market k psomadika kai topikes etairies,osoi menoun sindo kilkis kai se tetoies perioxes xeroun poies ennow

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. το μποϋκοταζ στο γαλα συνεχιζεται...
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2008, 13:21
  2. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2003, 10:53
  4. 7 Χρονια Στο Θιβετ!!!
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 10:26
  5. Χαμος στο wild thing!!!!!!!!!!!!!!!!!
    από BIKENEST στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 13:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF